Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Όταν ο Θαλής ο Μιλήσιος "έστριψε" ποτάμι για τον Κροίσο!

Γάλλος σπηλαιολόγος ανακάλυψε εκτροπή ποταμού για πολεμικούς σκοπούς από τον Θαλή τον Μιλήσιο για λογαριασμό του βασιλιά Κροίσου, το 550 π.Χ.
«Μόλις ανακάλυψα μία απίστευτη σήραγγα στην Τουρκία, στην περιοχή της Καππαδοκίας. Πρόκειται για ένα έργο εκτροπής ενός μεγάλου ποταμού για να δημιουργηθεί ένα πέρασμα και να γίνει δυνατή η διάβασή του. Είναι πιθανότατα αυτό που ο περιγράφει ο Ηρόδοτος αποδίδοντάς το στον Θαλή, και μέσω του οποίου ο βασιλιάς Κροίσος πέρασε για να επιτεθεί στον πέρση γείτονά του, τον Κύρο Β’, το 550 π.Χ.», λέει ο γάλλος σπηλαιολόγος Ερίκ Ζιλί.

Η "ξανθιά" μούμια της Λουλάν απόδειξη της πανάρχαιας εκστρατείας του Διονύσου στην Κινα;

Aπόδειξη ότι η πανάρχαια εκστρατεία του Διονύσου στην Κίνα ήταν γεγονός ίσως είναι η διάσημη μούμια της Λουλάν, αφού πρόκειται για μια Καυκασια γυναίκα που προέρχεται από μια εποχή στην οποία απλά δεν θα έπρεπε να βρίσκεται στη σημερινή Κίνα, τουλάχιστον με βάση τις ανακρίβειες που μας διδάσκουν στα σχολεία.
 
Η εκστρατεία του Δινύσου σε Κίνα και Ινδία, αναφέρεται στα "Διονυσιακά" του Νόννου, και μάλλιστα υπάρχει στην Κίνα η επαρχία Γιουνάν που σημαίνει "Ιωνία" όπου καλλιεργούνται αμπέλια και παράγεται κρασί! Σημειώνεται ότι ο Διόνυσος ήταν ο θεός του κρασιού.

UFO πάνω από το Stockton της Καλιφόρνια προκαλεί δημόσια φρενίτιδα, στις 9 Μαΐου 2014



Ημερομηνία Θέασης: 9 Μαΐου 2014
Τοποθεσία Παρατήρησης: Stockton, Καλιφόρνια, Η.Π.Α
Πηγές: strangesounds + sacramento

Αναρωτηθήκατε ποτέ πως ο Michael Jackson κατάφερε να κάνει αυτή την εξωγήινη χορευτική φιγούρα;(Βίντεο)

Αναρωτηθήκατε πώς το έκανε;...

Κάποιοι ίσως γνωρίζετε, οι περισσότεροι όμως ακόμα δεν το έχετε καταλάβει. Αποδείχτηκε ότι ο Michael ο ίδιος εφηύρε και κατοχύρωσε ειδικά παπούτσια.

Αυτά είχανε ένα αρκετά ψηλό τακούνι.

Σε αυτό ακριβώς βρίσκεται η λύση του γρίφου.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ Η ΕΕ παρακολουθεί με αμηχανία τα οικονομικά επιτεύγματα της Ουγγαρίας

Της Μαρίας Νεγρεπόντη-Δελιβάνη
Από το lithosfotos     

  Η ΕΕ παρακολουθεί με αμηχανία τα οικονομικά επιτεύγματα της Ουγγαρίας, χάρη στην «ανορθόδοξη μακροοικονομική πολιτική» που ακολουθεί.
Πράγματι, η Ουγγαρία, εξουθενωμένη από τη στραγγαλιστική λιτότητα που της επέβαλε το ΔΝΤ, και έχοντας ξεπουλήσει το μεγαλύτερο τμήμα του εθνικού της πλούτου στις πολυεθνικές, εξέλεξε  με συντριπτική πλειοψηφία στις εκλογές του 2010, ως πρωθυπουργό, τον Viktor Orbàn. Ο νέος πρωθυπουργός τόλμησε να διώξει το ΔΝΤ, σώζοντας έτσι τη χώρα του από τις δολοφονικές  δαγκάνες αυτού του διεθνούς οργανισμού.

«Βόμβα» Στρος Καν: Ο Παπανδρέου είχε συζητήσεις από το 2009 με το ΔΝΤ(Βίντεο)


2
«Μυστικές» διαπραγματεύσεις ηγετών για το θέμα διάσωσης της Ελλάδας, αποκαλύπτει ένα ντοκιμαντέρ με τον πρώην «αρχηγό» του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν που προβλήθηκε στη Γαλλική τηλεόραση.
Ένα ντοκιμαντέρ που βγάζει στην «φόρα» πως ο Γιώργος Παπανδρέου από το 2009, είχε συζητήσει με τον Στρον Καν το θέμα βοήθειας της Ελλάδας, μέσω του ΔΝΤ.

Αποκαλυπτικός είναι ο διάλογος μεταξύ των δύο ανδρών το 2009.

Προσπάθεια αντίδρασης στη Wall

Dow16.444,43-2,38 -0,01%  



  Nasdaq4.069,29-31,34 -0,76%  

Η Wall Street σήμερα,
(Το τελευταίο επίπεδο κλεισίματος του Nasdaq)
Με μικτά πρόσημα και μικρές μεταβολές συνεχίζουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street στις συναλλαγές της Παρασκευής μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη αλλά και τα ισχυρά στοιχεία από την αγορά κατοικιών.

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης που καταρτίζει το University of Michigan σε συνεργασία με την Thomson Reuters υποχώρησε στις 81,8 μονάδες από 84,1 μονάδες τον Απρίλιο.

Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του MarketWatch τοποθετούσαν τον δείκτη στις 85,0 μονάδες, ενώ σε δημοσκόπηση του Dow Jones στις 84,3 μονάδες.

Στα επιμέρους στοιχεία ο δείκτης τρεχουσών συνθηκών υποχώρησε στις 95,1 μονάδες από 98,7 μονάδες, ενώ ο δείκτης για τις προσδοκίες των καταναλωτών διολίσθησε στις 73,2 μονάδες από 74,7 μονάδες.

Νωρίτερα, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την αμερικανική αγορά κατοικίας έδειξαν ότι η κατασκευή νέων κατοικιών στις ΗΠΑ αυξήθηκε τον Απρίλιο κατά 13,2% στα 1,07 εκατ. ήτοι με τον ταχύτερο ρυθμό των πέντε τελευταίων μηνών.

Τα στοιχεία ήταν καλύτερα των προσδοκιών οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του MarketWatch, οι οποίοι ανέμεναν ο αριθμός να διαμορφωθεί στις 980.000 κατοικίες.

Αρνητικό κλίμα επικρατεί στο ΧΑΚ

Λευκωσία: Αρνητικό κλίμα επικρατεί στην τελευταία χρηματιστηριακή συνάντηση της εβδομάδας.Ο Γενικός Δείκτης παρουσίαζε την Παρασκευή στις 13:06 μικρές απώλειες της τάξης του 1,01%, υποχωρώντας στις 105,33 μονάδες.
Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 υποχωρούσε στις 53,14 μονάδες, καταγράφοντας οριακές απώλειες της τάξης του 0,73%.

Ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών ανερχόταν την ίδια ώρα στις €241.222,47.

"Εκτροχιάστηκε" ο Γενικός Δείκτης με εβδομαδιαίες απώλειες 8,68%

Της Έφης Γκικοπούλου 
Aπό το capital.gr

Από χτες είχε επισημανθεί ότι δύσκολα θα ανέκαμπτε σήμερα ο Γενικός Δείκτης, όχι μόνο λόγω της αβεβαιότητας που προκαλεί η διπλή εκλογική αναμέτρηση, αλλά by default, τεχνικά αν το δει κάποιος, η χτεσινή συνεδρίαση είχε τόσο μεγάλη πτωτική ορμή, με επιταχυνόμενο όγκο συναλλαγών και σπάζοντας κρίσιμα για την αγορά επίπεδα, οδηγώντας πολλά χαρτοφυλάκια να... βαρέσουν κόκκινο και stop loss εντολές που υπήρχαν στο σύστημα να εκτελεστούν.