Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021

ΕΛΛΑΔΑ 1821 - 2021 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ


 

Ποιο Άλλο ΕΘΝΟΣ στην Ευρώπη Έχυσε ΤΟΣΟ ΑΙΜΑ, Για τον Αγώνα της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ;

Από το 1821 μέχρι το 1944 ΕΧΟΥΜΕ 5.000.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΕΚΡΟΥΣ!
ΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΕΘΝΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΕΧΥΣΕ ΤΟΣΟ ΑΙΜΑ, ΘΥΣΙΑΣΕ ΤΟΣΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ; ΑΠΟ ΤΗΣ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ ΤΟΥ 1821 ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΤΟΥ 1944 ΕΧΟΥΜΕ 5.000.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΕΚΡΟΥΣ! ΣΚΛΗΡΟΙ ΚΑΙ ΑΠΑΙΣΙΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟΔΩΣΤΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΙΣ ΘΥΣΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ


Toῦ Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αὐγουστίνου Καντιώτου

ΟΙ ΘΥΣΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Η Ιστορία μαρτυρεί ότι εμείς οι Έλληνες είμαστε από τα αρχαιότερα έθνη της Ευρώπης και θα έπρεπε ως εκ τούτου να έχουμε αυξηθεί δια μέσου των αιώνων και να είμαστε σήμερα ένα από τα πολυπληθέστερα έθνη της γης.

25η Μαρτίου 1821

Του Νικόλαου  Δ. Γιάννη από το 
evinochori-kalidona
 
Με εθνική υπερηφάνεια εορτάζουμε την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 και ταυτόχρονα, με θρησκευτική ευλάβεια, τον Ευαγγελισμό της Υπεραγίας Θεοτόκου. Γιορτή της θρησκείας μας και γιορτή της πατρίδας μας. Μονάχα στην Ελλάδα ταίριαξε η φωνή του αγγέλου με τη φωνή του σκλαβωμένου και του επαναστατημένου Έλληνα.
Ο εορτασμός της επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής και ευγνωμοσύνης
στους πρόγονους μας,  που με απλότητα προσέφεραν την ιδία τους την ζωή τους, " για του Χριστού την πίστη την Αγία και της Πατρίδας την Ελευθερία "..
H επανάσταση της 25ης Μαρτίου 1821 είναι ένας από τους σημαντικότερους σταθμούς στην ιστορία του ελληνικού έθνους. Ουσιαστικά σηματοδοτεί την απελευθέρωση των Ελλήνων έπειτα από μακρά "νύχτα" τεσσάρων αιώνων σκλαβιάς κάτω από τον τούρκικο ζυγό, και την αρχή μιας περιόδου ελεύθερου βίου των Ελλήνων, που συνεχίζεται έως σήμερα.

25 Μαρτίου 1821: Τι γιορτάζουμε και ποιους τιμούμε

Με την ευκαιρία της γιορτής της εθνικής παλιγεννεσίας αναδημοσίευουμε ένα αφιέρωμα που είχε πραγματοποίησε για την επανάσταση της 25ης Μαρτίου 1821 ΕΣΠΕΗΠ (Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου)  Το αφιέρωμα περιλαμβάνει γεγονότα - σταθμούς στην εξέλιξη της επανάστασης τα οποία αξίζει να μνημονεύουμε με στο πέρασμα του χρόνου ώστε να θυμόμαστε τι γιορτάζουμε και ποιους τιμούμε.  Ακολουθει το αφιέρωμα:

Γενικά για την έναρξη και την πορεία της Επανάστασης του 1821

Έδωσαν τα πάντα για την ελευθερία της πατρίδας, αλλά… - Ποιο ήταν το τέλος των Ηρώων της Επανάστασης του 1821

Έδωσαν τα πάντα για την ελευθερία της πατρίδας. Ποιο ήταν το… ευχαριστώ;
Έδωσαν τα πάντα για την ελευθερία της πατρίδας. Δείτε τι απέγιναν οι ήρωες της Επανάστασης του 1821
Οι άνθρωποι που μέσα σε μία νύκτα έγιναν ηγέτες της Επανάστασης του ’21, θυσιάζοντας την ζωή τους και τις περιουσίες τους για την ελευθερία της πατρίδας μας δεν έτυχαν ανάλογης μεταχείρισης από το ελληνικό κράτος.
Μπορεί αυτοί να έδωσαν ό,τι είχαν για την επανάσταση, αλλά πολύ γρήγορα αγνοήθηκαν από την ελεύθερη Ελλάδα.
Για να επιστρέψει πολύ γρήγορα αυτή η «ελεύθερη Ελλάδα» σε μία νέα σκλαβιά.
Διαβάστε αυτήν την ενδιαφέρουσα έρευνα και διαπιστώστε μόνοι σας πόσο αχάριστος μπορεί να είναι ένας λαός στους ανθρώπους που έδωσαν κυριολεκτικά το αίμα τους και την ζωή τους για την πατρίδα τους. Είπαμε. Η Ιστορία διδάσκει.
Αχαριστία ευεργετηθέντων!
Θεόδωρος Κολοκοτρώνης: καταδικάστηκε μια φορά σε φυλάκιση το 1825 από τον Μαυροκορδάτο και την παρέα του και μια σε θάνατο (1833) από την αντιβασιλεία του Όθωνα που τελικά μετατράπηκε σε ισόβια, για στάση εναντίον του βασιλέως και κλείστηκε στη γνωστή ποντικότρυπα-φυλακή του Ναυπλίου.