Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

Πετράκης Γιάλλουρος (7 Φεβ.1956)…ἔπεσε 17 ἐτῶν

ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟ ALEXANDER
Δείτε ομιλία της Ελένης Θεοχάρους ΕΔΩ


 Γεννήθηκε στο χωριό Ριζοκάρπασο,
της επαρχίας Αμμοχώστου,
στις 29 Αυγούστου 1938.
Φονεύθηκε στις 7 Φεβρουαρίου 1956,στην Αμμόχωστο,
από άγγλους, κατά τη διάρκεια μαχητικής διαδήλωσης,την οποία καθοδηγούσε.
Γονείς: Ζαχαρίας και Αννεζού Γιάλλουρου
Αδέλφια: Λευτέρης, Μαρία, Καίτη, Νίκος, Γιάννης

Ο Πετράκης Γιάλλουρος φοίτησε στο Δημοτικό Σχολείο Ριζοκαρπάσου.Όταν φονεύθηκε,ήταν τελειόφοιτος του Ελληνικού Γυμνασίου Αμμοχώστου. Ψηλός,λεπτός,με σγουρά μαλλιά και γαλανά μάτια και πάντα πρώτος στα μαθήματά του,ο Πετράκης ήταν ο σημαιοφόρος στις εκδηλώσεις του σχολείου του.

Λόγος του και κουβέντα του, αφηγείται η μάνα του, ήταν πάντα η Ελλάδα. Καημός του και πόθος, όνειρο και τραγούδι του, η ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα.

Κομισιόν: Πρόβλεψη για ισχυρή ανάπτυξη στην Κύπρο

Η οικονομία στην Κύπρο θα συνεχίσει να επεκτείνεται με ρυθμούς 3,2% και 2,8% για το 2018 και το 2019, σύμφωνα με την Κομισιόν, καθιστώντας την Κύπρο "μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες στη ζώνη του ευρώ", με την απασχόληση, τους μισθούς και την κατανάλωση να συνεχίσουν να αυξάνονται, ακόμη και αν οι εξαγωγές και ο τουρισμός ενδέχεται να επιβραδυνθούν "λόγω περιορισμών της παραγωγικής ικανότητας".

Η Κομισιόν περιλαμβάνει αυτές τις προβλέψεις σε ειδικό κεφάλαιο για την Κύπρο, με τίτλο «Ισχυρή ώθηση ανάπτυξης», στο πακέτο των ενδιάμεσων χειμερινών προβλέψεων που δημοσιεύθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες από τον Επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί.

Ζάεφ: Δεν βλέπω λόγο να αλλάξουμε το Σύνταγμα της ΠΓΔ - Στον αέρα η προσπάθεια αλλαγής των αλυτρωτικών αναφορών

«Μένουμε σταθεροί στη θέση μας πως η ταυτότητα και η αξιοπρέπεια είναι βασικά θέματα» είπε ο πρωθυπουργός της γείτονος - Επισήμανε ότι τα Σκόπια θα κάνουν ό,τι μπορούν για λύση, αλλά όχι με κάθε κόστος
«Δεν βλέπω λόγο να αλλάξουμε το Σύνταγμά μας» είπε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, απαντώντας στη δήλωση-πάσα του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, ο οποίος πριν μερικές μέρες είχε δηλώσει σε συνέντευξή του ότι πρώτο μέλημα είναι να γίνει η συμφωνία και «οι συνταγματικές αλλαγές θα γίνουν στην ώρα τους».

Η ιστορία και το κενό - Η ΕΕ αδειάζει την προπαγάνδα της κυβέρνησης

Η ιστορία και το κενό
Του Ν. Λυγερού


Η ιστορία έδειξε την εμβέλειά της με τα Συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας. Και το κενό έδειξε την ιδεολογία του που εξέτασε πόσα άτομα παρακολουθούσαν μέσω τηλεόρασης και ερμήνευσε αυτό το γεγονός ως μία έμμεση αποδοχή της πολιτικής της κυβέρνησης πάνω σε αυτό το θέμα. Όσο το ένα είναι αξιόλογο, τόσο το άλλο είναι γελοίο. Πάντως φαίνεται πως κάποιοι δεν κατάλαβαν ότι είμαστε ακόμα στην αρχή και ότι ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να υποχωρήσει για το θέμα του Σκοπιανού. Δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε την ιστορία μας επειδή θέλει να μας το επιβάλλει μια ιδεολογία του κενού, η οποία στην καλύτερη περίπτωση παράγει γενοκτονίες.

Οι δυνατότητες της Ελλάδας για το Σκοπιανό - Κυβερνητικές επιλογές στα Σκόπια - Και τα λάθη έχουν όρια

Οι δυνατότητες της Ελλάδας για το Σκοπιανό
Του Ν. Λυγερού


Η Ενδιάμεση Συμφωνία παρόλο που δεν είναι γνωστό, δίνει τη δυνατότητα στην Ελλάδα να κάνει παρεμβάσεις κάθε φορά που τα Σκόπια θα θέλουν να ενταχθούν σε κάποιο διεθνή οργανισμό όπου θα μπορούσαν να αλλάξουν το όνομά τους από το επίσημο FYROM που έχει αναγνωρισθεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών το 1993 και το Συμβούλιο της Ευρώπης το 1995. Αυτή η ισχυρή ασφαλιστική δικλείδα θα μπορούσε να αφοπλιστεί με μια νέα συμφωνία και αυτό είναι ένας πραγματικός κίνδυνος αν η νέα ονομασία εμπεριέχει τον όρο Μακεδονία.