Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Το Πακιστάν αναγνώρισε τους Καλάς ως απογόνους των Ελλήνων στρατιωτών του Μ.Αλεξάνδρου! O EΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ

Ο Ελληνισμός «ακούγεται» και πάλι στα βάθη της Ασίας καθώς οι πακιστανικές αρχές αναγνώρισαν την περιβόητη φυλή των Καλάς ως απογόνους των στρατιωτών του Μεγάλου Αλεξάνδρου!
 
Πακιστανικό δικαστήριο διέταξε τις αρχές να καταμετρήσουν ξεχωριστά, κατά τη διάρκεια της απογραφής του πληθυσμού, την κοινότητα που θεωρείται ότι είναι απόγονοι των πολεμιστών του ξακουστού Έλληνα, Μεγάλου Αλεξάνδρου, γράφει, σήμερα, το αλβανικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων (ata.gov.al) και δημοσιεύει το αξιόπιστο Βαλκανικό Περισκόπιο 
 
Οι Καλάς (Kalash ή Kalasha) είναι μια κοινότητα 4.000 κατοίκων που ζούν στις ορεινές περιοχές κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν, διατηρούν τα πολιτιστικά και θρησκευτικά ήθη και διαχωρίζονται από τους εντόπιους μουσουλμάνους.

Συμβόλαια και Bonus υπογραφής της Κύπρου(Βίντεο)

Του Ν. Λυγερού

Κάθε υπογραφή για ένα συμβόλαιο έρευνας υδρογονανθράκων συνοδεύεται απαραίτητα από ένα Bonus υπογραφής. Είναι το ποσόν που πληρώνει η πετρελαϊκή εταιρεία ως ανάδοχος στο κράτος που έχει εκδώσει τον διαγωνισμό αδειοδότησης. Στο Δεύτερο Γύρο αδειοδότησης η Κύπρος κέρδισε με το Bonus υπογραφής 150 εκατομμύρια Ευρώ για τα οικόπεδα 2,3 και 9 από την κοινοπραξία Eni-Kogas και 48 εκατομμύρια Ευρώ για τα θαλάσσια οικόπεδα 10 και 11 από την εταιρεία Total. Ο Τρίτος Γύρος αδειοδότησης αφορά στα θαλάσσια οικόπεδα 6,8 και 10 και παράλληλα την εταιρεία Eni, μόνη της και τις κοινοπραξίες Eni-Total και ExxonMobil- Qatar Petroleum.

Επίσημες υπογραφές για τα θαλάσσια οικόπεδα της Κύπρου

Του Ν. Λυγερού

Οι υπογραφές για τα θαλάσσια οικόπεδα 6, 8 και 10 είναι πλέον επίσημες και αποτελούν μια ακόμα πιο σημαντική επιτυχία της Κύπρου χάρη στην ΑΟΖ της. Όσα και να έλεγαν μερικοί ειδικοί της ηττοπάθειας, η Κύπρος τα κατάφερε κι όχι μόνο να κρατήσει τις μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες που είχε ήδη στα θαλάσσια οικόπεδα 2, 3, 9 και 11, αλλά να εξασφαλίσει και την παρουσία μιας ακόμα πιο μεγάλης εταιρείας. Έτσι υπέγραψε συμβόλαια με την κοινοπραξία Total-Eni στο θαλάσσιο οικόπεδο 6, με την Eni στο 8 και με την κοινοπραξία ExxonMobil- Qatar Petroleum στο 10.

Η επιτυχία του East-Med(Βίντεο)

Του Ν. Λυγερού

Με την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ της Ιταλίας, της Ελλάδας, της Κύπρου και του Ισραήλ, ο αγωγός φυσικού αερίου East-Med που θα διασυνδέσει τις τέσσερις χώρες, μπαίνει σε μια νέα φάση που ξεπερνά την έννοια του οράματος, αφού πρόκειται πια για το τεχνικό κομμάτι. Έτσι όσοι δεν πίστευαν σε αυτό το εγχείρημα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αναγκάζονται τώρα να αποδεχθούν μια νέα πραγματικότητα που προετοιμάζει νέες προοπτικές και διαδικασίες για όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ανατολική Μεσόγειο.

Η μεταλλαγμένη χελώνα με τα δύο κεφάλια και τα έξι πόδια Δείτε το Βίντεο

Μια χελώνα με δύο κεφάλια και έξι πόδια εντοπίστηκε στη βόρεια Κίνα και, Μάλιστα, ένα βίντεο είδε το φως της δημοσιότητας.
Ερευνητές υποστηρίζουν πως η εμφάνισή της οφείλεται σε γενετική μετάλλαξη.

«Όλα τα πόδια κινούνται και όλα τα μάτια ανοιγοκλείνουν.

Τρώει κανονικά και πιστεύω πως η μικρή χελώνα είναι περίπου δύο με τριών μηνών», ανέφερε σε δηλώσεις του ο ιδιοκτήτης του pet shop όπου εντοπίστηκε η μικρή χελώνα.

Έπεσαν οι υπογραφές για το τεμάχιο «10»

Γιάννης Νησιώτης, Στέφανος Κουρατζής
Από το  philenews 

 Υπογράφηκε το συμβόλαιο εξερεύνησης και καταμερισμού παραγωγής για το τεμάχιο «10» της κυπριακής ΑΟΖ, στο Προεδρικό, στην παρουσία των υπουργών Ενέργειας, Εξωτερικών, Οικονομικών και Εργασίας καθώς και εκπροσώπων των εταιρειών ExxonMobil και Qatar Petroleum.
Στο χαιρετισμό του μετά την υπογραφή της συμφωνίας ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, χαιρέτισε την δέσμευση των εταιρειών που θα δραστηριοποιηθούν στο τεμάχιο «10» για την πραγματοποίηση διερευνητικής γεώτρησης εντός του 2018.

Σεισμός στο Ρίο - Αντίρριο: Ταρακουνήθηκε η Πάτρα

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 18.43 την Τετάρτη (05/04). 
 
Ο σεισμός, σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτο, είχε εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα και επίκεντρο 10 χιλιόμετρα βόρεια της Πάτρας.

Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες οι κάτοικοι της Πάτρας πετάχτηκαν από τα σπίτια τους,

Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής αν δεν υπάρξει λύση στο Eurogroup ζήτησε από τον Τουσκ o Τσίπρας - Αγωνία για την απόφαση του «άτυπου οικονομικού διευθυντηρίου» την Παρασκευή(Βίντεο)

Δραματικοί τόνοι από τον πρωθυπουργό: Μιλάμε για την τύχη ενός ολόκληρου λαού - Πρέπει να υπάρξει λύση πριν το Πάσχα πρόσθεσε - Τουσκ: Η διάθεσή μας δεν είναι τιμωρητική
Τη σύγκληση έκτακτης Συνόδου Κορυφής των κρατών-μελών της Ευρωζώνης (Eurosummit) αν δεν υπάρξει θετική εξέλιξη πριν το Πάσχα με την αξιολόγηση ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας από τον Ντόναλντ Τουσκ όπως ανακοίνωσε στην κοινή συνέντευξη τύπο που παραχώρησε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.