Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Η Αθήνα πριν 40 χρόνια όταν την κατοικούσαν Ελληνες - ΕΓΧΡΩΜΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ(Βίντεο)

Η Αθήνα πριν 40 χρόνια όταν την κατοικούσαν Ελληνες σε ένα εξαιρετικό βίντεο - λεύκωμα του κου Βασίλη Χλέτσου.
Δείτε το βίντεο

Η εξέγερση των Κρητικών κατά των φόρων για τα δάνεια που φορτώθηκαν στο λαό, το 1928!


Του Αλέκου Α. Ανδρικάκη
(andrikakis@gmail.com)

Η εποχή του 1928 έμοιαζε πολύ με τη σημερινή. Οι κυβερνήσεις άδειαζαν τα δημόσια ταμεία, φόρτωναν με σπατάλες και ρουσφέτια το φτωχό ελληνικό κράτος κι έπαιρναν δάνεια για να λειτουργήσει η χώρα και να πληρώνουν τους δανειστές. Δάνεια τα οποία καλούσαν το λαό να πληρώσει, χωρίς να φταίει. Και τότε έγινε κάτι που δεν το υπολόγιζαν. Η άγρια και απάνθρωπη φορολογία οδήγησε σε εξέγερση τους Κρήτες.

Μια εξέγερση που ξεκίνησε τον Ιανουάριο εκείνης της χρονιάς και κράτησε μέχρι το καλοκαίρι, ανατρέποντας δύο συμμαχικές, πολυκομματικές κυβερνήσεις.

Συγκλονιστικές εικόνες ρουμάνου φωτογράφου από εκτρώσεις - προσοχή σκληρές εικόνες


ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟ ALEXANDER

ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΥΘΗΝΗ 

Το συγκλονιστικό φωτογραφικό άλμπουμ του Narcis Virgiliu για τις εκτρώσεις φιλοξενείται στη ρουμανική ιστοσελίδα provitabucuresti.
Η provita παρακινεί να ρίξουμε μια ματιά σε αυτές τις εικόνες και να απαντηθεί η παρακάτω ερώτηση:
 
Αν η έκτρωση είναι ένα «δικαίωμα των γυναικών" πού ήταν τα δικαιώματα του παιδιού;

Γενετική ανάλυση αποκαλύπτει πώς οι φάλαινες επέστρεψαν στο νερό

Πώς κατάφερε ένα πλάσμα με πνεύμονες, τρίχωμα και πόδια να κατακτήσει τελικά τους ωκεανούς; Μια νέα γενετική ανάλυση αποκαλύπτει για πρώτη φορά τις γενετικές προσαρμογές που επέτρεψαν στις φάλαινες να αφήσουν τη στεριά και να καταδυθού για πάντα.

Η ζωή πιστεύεται ότι εμφανίστηκε στη θάλασσα, περιέργως όμως τα θαλάσσια θηλαστικά πέρασαν το μεγαλύτερο μέρος της εξελικτικής ιστορίας τους στην ξηρά. Οι φάλαινες, τα δελφίνια και οι φώκαινες (κήτη που θυμίζουν δελφίνια αλλά κατατάσσονται σε άλλη ομάδα) πιστεύεται ότι κατάγονται από ένα ημι-υδρόβιο θηλαστικό που έμοιαζε με ελάφι ή βοοειδές και έζησε πριν από περίπου 54 εκατομμύρια χρόνια.

Τεχνητά φυτικά αυγά, τα νέα ζόμπι αυγά.

EggPlantΤο νέο αυγό των γιάπηδων, ή πως ένας δικηγόρος φτειάχνει αυγά.
Κόκκινη κλωστή δεμένη στην ανέμη τυλιγμένη και το παραμύθι αρχίζει ή καλύτερα ο μύθος συνεχίζεται.
Ο κακός λύκος, η χοληστερίνη, πουλάει αρκετά αλλά τώρα που αρχίζει να ξεφτίζει, πάμε σε άλλο παραμύθι, μια καινούρια πλύση εγκεφάλου.


Τα αυγά είχαν ενοχοποιηθεί, είχαν σταλεί στο πύρ το εξώτερο,μέσω κυρίως ερευνών που κάνανε σε αυγά σκόνη , είναι η πιο θρεπτική αλλά και η πιο φτηνή πρωτείνη.

ΧΗΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΣΥΝΙΣΤΩΣΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ - ΓΕΕΘΑ ΚΑΙ ΓΕΑ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΓΙΑ ΔΙΑΛΕΥΚΑΝΣΗ

ΗΛΙΑ Α. ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΔΗΜΟΣΙΟΛΟΓΟΥ

Τ. ΠΟΛ. ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ Υ.Ε.Θ.Α

www.stamat.gr

Αποτελεί ΕΘΝΙΚΟ ΟΝΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΗ.

Αυτό το οποίο συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες στους Ελληνικούς Ουρανούς και στον Εναέριο Χώρο του ΕΘΝΟΥΣ / ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΛΛΑΣ. Είναι δυνατό μετά από συνεχείς μελέτες και δημοσιεύσεις στον Τύπο από Ιδιώτες Ειδικούς Επιστήμονες και Ερευνητικά Κέντρα, να αποσιωπάται ενδελεχώς και υπόπτως, από την κυβέρνηση η πτήση δεκάδων Α/φων των Η.Π.Α και του ΝΑΤΟ και τα οποία με αυθαίρετη φιλοσοφία εξαπολύουν με διασταυρωμένο τρόπο στους Ελληνικούς ουρανούς καθ’ όλη την επικράτεια Επικίνδυνα και Θανατηφόρα Αέρια και ουσίες τα οποία και υπερίπτανται αρκετή ώρα επάνω από το Ελληνικό έδαφος, ως ένα πέπλο καλύψεως του Εθνικού μας Χώρου, αλλά και συμβολικά κρινόμενο, απόλυτης κατάλυσης της ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ.

ΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ...Ο ΛΑΟΣ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΙΟ ΟΔΥΝΗΡΕΣ ΤΟΥ 1932

Το 1932,όταν η Ελλάδα κήρυξε και επισήμως «χρεοστάσιο» (σ.σ. χρεοκοπία, δηλαδή...) τα πράγματα είχαν φτάσει σε ένα σημείο που το 43% του προϋπολογισμού πήγαινε σε τόκους και χρεολύσια. Αυτό ήταν και το καθοριστικό στοιχείο για την κήρυξη του «χρεοστασίου». Με τους τόκους και τα χρεολύσια να έχουν φτάσει τότε σε δυσθεώρητα ύψη, η χώρα ήταν αδύνατον πλέον να αντεπεξέλθει σε ένα τέτοιο αβάσταχτο φορτίο. Η χρεοκοπία ήταν, πλέον, γεγονός. Μια χρεοκοπία που η πλουτοκρατία φρόντισε, φυσικά, τα βάρη της να τα φορτωθεί ο καθημαγμένος λαός. Και το φρόντισε διά των κομμάτων της, του Κόμματος των Φιλελευθέρων και του Λαϊκού Κόμματος. Τα οποία λίγο αργότερα έφεραν στην εξουσία τον Μεταξά...

Πώς η Μηλιά, ένα ορεινό χωριό στην Πίνδο, κατάφερε να μηδενίσει την ανεργία

Η ανεργία είναι στο 0%. Κάθε οικογένεια έχει και ένα εργαστήριο επεξεργασίας ξύλου. Δύο δασικοί συνεταιρισμοί εκμεταλλεύονται 36.000 στρέμματα δάσους. Αυτή, είναι η ταυτότητα του ορεινού χωριού Μηλιά, σε υψόμετρο 1180 μ. στην Πίνδο, το οποίο απέχει 12 χιλιόμετρα από το Μέτσοβο και βρίσκεται μία ανάσα από τον Εθνικό Δρυμό της Βάλια Κάλντα, στα όρια των Ιωαννίνων με τα Γρεβενά.
«Η επεξεργασία του ξύλου και η λαϊκή τέχνη, αποτελεί παράδοση στον τόπο μας. Αυτή η παράδοση μεταφέρεται από γενιά σε γενιά, από πατέρα σε γιο» εξηγεί ο πρόεδρος του δημοτικού διαμερίσματος Μηλιάς Μετσόβου, Αναστάσιος Κουτελίδας.

Πέθανε από την πείνα, ετών 16, στην Πλατεία Αμερικής;

Παρασκευή 22.11.2013. Πλατεία Αμερικής, παράδρομος Σκαλιστήρη, φούρνος γειτονιάς: ενα παληκάρι 16 χρονών (όπως αποδείχθηκε αργότερα) μπαίνει μέσα και ευγενικά ζητάει από τον φούρναρη κάτι να φάει γιατί έχει μέρες.

Ο φούρναρης σπεύδει να του δώσει τις δύο τελευταίες τυρόπιτες. Το παιδί κάθεται στο κατώφλι και με βουλιμία τρώει και τις δύο. Δευτερόλεπτα μετά αφήνει εκεί στο κατώφλι του φούρνου την τελευταία του πνοή.

 Είχε πολλές μέρες τελικά να φάει και ο εξασθενημένος του οργανισμός δεν άντεξε.

Απίστευτο πώς μία μάζα μαγνητικού στόκου καταπίνει εντελώς ένα κομμάτι μετάλλου(Βίντεο)

Ένα κομμάτι μαγνητικού στόκου καταπίνει ολοκληρωτικά έναν μαγνήτη σπανίων γαιών σε αργή κίνηση. Αυτό από μόνο του ίσως δεν λέει τίποτα, μέχρι να το δει κανείς να συμβαίνει...
η πραγματική ακολουθία είναι οκτώ φορές μεγαλύτερη σε διάρκεια από αυτό που δείχνει το βίντεο.
Ο στόκος δεν θα ησυχάσει μέχρι ο κύβος να βρεθεί ακριβώς στο κέντρο του...

Τεράστια θανατηφόρα μέδουσα εμφανίστηκε 100 χρόνια μετά

Μια τεράστια ροζ μέδουσα έκανε πρόσφατα την εμφάνισή της στις ακτές της Αυστραλίας, που οι ειδικοί επιστήμονες είχαν να την δουν από το 1910. Η Crambione Cookii όπως ονομάζεται είναι ένα θανατηφόρο θαλάσσιο πλάσμα το οποίο έχειένα έντονα τοξικό τσίμπημα που μπορεί να επιφέρει ακόμα και το θάνατο.

Δεν γνωρίζουμε πολλά πράγματα για το μυστηριώδες είδος, το οποίο έχει μήκος περίπου 50 εκατοστά και μεγάλα πλοκάμια, ενώ είναι το μεγαλύτερο είδος που έχει εμφανιστεί ποτέ στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας.

Υπερψηφίστηκε η αποπομπή του Σίλβιο Μπερλουσκόνι από τη Γερουσία

Υπερψηφίστηκε η αποπομπή του Σίλβιο Μπερλουσκόνι από τη Γερουσία
Λίγη ώρα πριν από τον εξοστρακισμό του είχε δηλώσει ότι πρόκειται για «ημέρα πένθους για τη δημοκρατία» – Κατακεραύνωσε την «αριστερή» γερουσία, την οποία κατηγόρησε ακόμα και για τη… χαμηλή θερμοκρασία στη Ρώμη.Υπέρ της αποπομπής του Σίλβιο Μπερλουσκόνι από τη Γερουσία, έπειτα από την καταδίκη για την υπόθεση φορολογικής απάτης, τάχθηκε το Σώμα, έπειτα από ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε πριν λίγη ώρα.

Γερμανία: Με Σόιμπλε και ίδια πολιτική για την Ελλάδα η νέα κυβέρνηση

Ξεχωριστή αναφορά για τη χώρα μας στο κείμενο της προγραμματικής συμφωνίας - Τι αναφέρεται για τις μεταρρυθμίσεις, τη συνεργασία των δύο χωρών και τις κοινές δράσεις για την αντιμετώπιση της ανεργίας - Δεν αλλάζει χέρια το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Οικονομικών.Τι σημαίνει για την Ελλάδα η επίτευξη συμφωνίας στη Γερμανία, για το σχηματισμό κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού; Αυτό είναι το θεμελιώδες ερώτημα που απασχολεί την Αθήνα, καθώς η ελληνική κυβέρνηση ευχαρίστως θα υποδεχόταν μια ηπιότερη στάση από την πλευρά του Βερολίνου, όσον αφορά στην αυστηρή γραμμή τήρησης των συμφωνηθέντων.

Βουλή: Άγρια πολιτική σύγκρουση για τα φάρμακα(Βίντεο)

Οι διαξιφισμοί και οι αλληλοκατηγορίες συνεχίστηκαν και μετά την υπερψήφιση της τροπολογίας - Άδωνις: «Με εντυπωσιάζει ο κ. Λαφαζάνης που μου λέει ότι δεν έπρεπε να φέρω μειώσεις τιμών αλλά να υπερασπιστώ το εθνικό αστικό κεφάλαιο» - Μεϊμαράκης προς ΣΥΡΙΖΑ: Αλλάξατε στάση, χρησιμοποιήσατε τη Βουλή - Λαφαζάνης: Δεν υπερβάλουμε.
Ένταση επικράτησε στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για την τροπολογία που μειώνει τις τιμές των φαρμάκων, καθώς οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, διαφωνώντας με τη διαδικασία που τηρείται, κραύγαζαν «όλα είναι άκυρα», «άλλα συμφωνήσαμε», τινάζοντας στον αέρα το κλίμα.

Μπαρόζο: Η Κομισιόν βρίσκεται στο πλευρό της Κύπρου

Του Παύλου Ξανθούλη
Από το  philenews

Βρυξέλλες: Σε θερμό και επικοδομητικό κλίκα διεξάγονται σήμερα στις Βρυξέλλες οι επαφές του προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη με Ευρωπαίους αξιωματούχους. Μετά την ολοκλήρωση των επαφών με τον Πρόεδρο της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, δόθηκε κοινή συνέντευξη Τύπου, στην οποία ο κ. Μπαρόζο τόνισε τη στήριξη της Κομισιόν προς την Κύπρο, τόσο στον αγώνα της για σταθεροποίηση και επανοδο της οικονομίας του τόπου, όσο και για την εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού.

Βάζουν στόχο νέα ρεκόρ οι δείκτες της Wall Street

Dow16.100,5127,71 0,17%  



  Nasdaq4.017,7523,18 0,58%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Συνεχίζεται η ανοδική τάση που οδήγησε τον Nasdaq πάνω από τις 4.000 μονάδες για πρώτη φορά σε διάστημα 13 ετών και χάρισε μια σειρά ρεκόρ στα blue-chips.

Παρά την πλούσια σε μάκρο ατζέντα, ο όγκος συναλλαγών αναμένεται περιορισμένος ενόψει της αργίας της Ημέρας των Ευχαριστιών που θα κρατήσει κλειστή αύριο την αμερικανική αγορά και θα συντομεύσει τη συνεδρίαση της Παρασκευής.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 13,60 μονάδες (0,08%) και βρίσκεται στις 16.086,40 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει άνοδο 10,70 μονάδων (0,27%) φτάνοντας τις 4.028,50 μονάδες. O S&P 500 σημειώνει άνοδο 3,00 μονάδων (0,17%) και βρίσκεται στις 1805.80 μονάδες.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ουσιαστικά αμετάβλητος στις 16.072,80 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε άνοδο 23,10 μονάδων (0,58%) και πέτυχε το πρώτο κλείσιμο πάνω από τις 4.000 μονάδες από τις 7 Σεπτεμβρίου, στις 4.017,70 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε οριακή άνοδο 0,01% κλείνοντας στις 1802.70 μονάδες.

Αναλυτικά στα μάκρο, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας υποχώρησε για έκτη φορά τις τελευταίες επτά εβδομάδες, σε μια νέα ένδειξη ότι η αμερικανική αγορά εργασίας συνεχίζει να βελτιώνεται. 

Έκτη συνεχόμενη πτώση στο ΧΑΚ

Λευκωσία: Πτωτική πορεία, για έκτη στη σειρά χρηματιστηριακή συνάντηση, παρουσίασε την Τετάρτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου. Ο Γενικός Δείκτης του ΧΑΚ υποχώρησε στις 112,56 μονάδες, σημειώνοντας σημαντικές ζημιές σε ποσοστό 3,35%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 84.225 ευρώ.

Πτώση σε ποσοστό 2,50% σημείωσε και ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος έκλεισε στις 53,46 μονάδες.

Όσον αφορά τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, κέρδη σε ποσοστό 1,41% κατέγραψε μόνο ο δείκτης της Παράλληλης Αγοράς, ενώ αμετάβλητος παρέμεινε ο δείκτης των Ξενοδοχείων.

Με το "δεξί" στις αναδυόμενες το Χρηματιστήριο της Αθήνας

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Σε σαφώς πιο ήπιους τόνους σε σχέση με τη χθεσινή συνεδρίαση, τόσο από πλευράς διακύμανσης όσο και από πλευράς συναλλακτικής δραστηριότητας, κινήθηκε την Τετάρτη το Χρηματιστήριο της Αθήνας, στο «ντεμπούτο» του ως αναδυόμενη αγορά.

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε με εναλλαγές προσήμου σε εύρος διακύμανσης 32 περίπου μονάδων, για να κλείσει τελικά πολύ κοντά στο υψηλό ημέρας. Ο τραπεζικός δείκτης, ο οποίος χθες αυτονομήθηκε ανοδικά, σήμερα έκλεισε με απώλειες, ανακάμπτοντας ωστόσο σημαντικά από τα χαμηλά ημέρας.