Κυριακή 8 Απριλίου 2012

"Η αποτελεσματικότητα της ΑΟΖ"

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού
με τίτλο: "Η αποτελεσματικότητα της ΑΟΖ"
Αμφιθέατρο Δημοκρατίας, Ελευθερούπολη
Πέμπτη 05 Απριλίου 2012

Χαμός στη Ρόδο για δωρεάν διάθεση 3 τόνων ψαριών(Βίντεο)

Τρεις τόνοι ψάρια δεν έφτασαν για όλους όσους μαζεύτηκαν στην ενορία του Αγίου Παντελεήμονα της Ρόδου την Κυριακή των Βαΐων. Εκτός των ιχθύων, μοιράστηκαν και εκατοντάδες κιλά ψωμί, λάδι και χιλιάδες αυγά.
Εικόνες, που οι γονείς μας, λένε πως δεν είδαν ούτε στην κατοχή.

Παρακολουθήστε το Βίντεο

Τροπολογία ντροπή «γεμίζει» τα ταμεία των κομμάτων

Τροπολογία ντροπή «γεμίζει» τα ταμεία των κομμάτων
Τροπολογία πρόκληση περιέχει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που ψηφίζεται αύριο Δευτέρα, καθώς προβλέπει να ανοίξουν οι κάνουλες του κρατικού χρήματος προς τα κόμματα!Την ώρα δηλαδή που η πλειοψηφία της Βουλής έχει θεσπίσει τα σκληρότερα δημοσιονομικά μέτρα, οδηγώντας σε απόγνωση στους έλληνες πολίτες, ετοιμάζεται να ανάψει το πράσινο φως προκειμένου να εισρεύσουν δεκάδες εκατομμύρια προς τα κομματικά ταμεία.
Πέραν τούτου, η συγκεκριμένη τροπολογία δημιουργεί και ένα επιπλέον ηθικό και πολιτικό ζήτημα για την κυβέρνηση, καθώς την περασμένη εβδομάδα ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή καμία τροπολογία που δεν έχει σχέση με τις μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας.

Οι Γερμανοί εκβιάζουν, αλλά…

Οι Γερμανοί εκβιάζουν, αλλά… Το προνόμιο που έχει η Ελλάδα απέναντι στη Γερμανία είναι η έκθεση του Βερολίνου στο αναγκαστικό δάνειο και τις πολεμικές αποζημιώσεις του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ελλάδα.
Στο πλαίσιο της ευρωζώνης και με την Ελλάδα σε κατάσταση χρεοκοπίας και πλήρους εξάρτησης από τον ενωσιακό δανεισμό, η Γερμανία έχει κατορθώσει να κλείσει το μέτωπο αυτό, μέσα από το Μνημόνιο 1 και 2 . Ειδικά στο νέο Μνημόνιο, που έχει ψηφισθεί από το Ελληνικό Κοινοβούλιο με 199 ψήφους, αποκλείεται ο συμψηφισμός των αποζημιώσεων με τα δάνεια από την Ευρώπη. Παρά ταύτα το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών θέλησε να κλείσει με ρητό τρόπο και όχι μόνον στη βάση μια δανειακής σύμβασης το όλο ζήτημα.

"Να βγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη και να ξεγράψουμε τα δάνεια που της δώσαμε"

Έξοδο από την Ευρωζώνη συνιστά για την Ελλάδα ο γερμανικός Σύνδεσμος Οικογενειακών Επιχειρήσεων.

Σε συνέντευξή του στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Λουτς Γκέμπελ, προβλέπει ότι «η Ελλάδα δεν θα επιβιώσει στην Ευρωζώνη ούτε θα μπορέσει να ορθοποδήσει», τα συνεχώς νέα μέτρα λιτότητας δεν πρόκειται στο τέλος να λειτουργήσουν, ενώ οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας θα αυξηθούν.
Ο κ. Γκέμπελ εμφανίζεται πεπεισμένος ότι στις προσεχείς εκλογές θα επικρατήσουν «εκείνοι, που είναι κατά των μέτρων λιτότητας και των όρων που έχουν τεθεί» και προτείνει, «για οικονομικούς και κοινωνικούς λόγους», η Ελλάδα να αποφασίσει από μόνη της να εξέλθει της νομισματικής ένωσης.

Μεγάλη κοροϊδία τα μέτρα για τους λαθρομετανάστες Ερχονται ακόμα καραβάνια

Την ώρα που εξαγγέλλονται σαρωτικές επιχειρήσεις-σκούπα με σκοπό να καθαρίσει το κέντρο από τους παράνομους μετανάστες, ενώ πολίτες και Αστυνομία συγκρούονται για τα κέντρα κράτησης που πρόκειται να δημιουργηθούν, με τους αρμόδιους υπουργούς να προειδοποιούν για τις μολυσματικές ασθένειες που έρχονται στη χώρα από τους ανεμβολίαστους αλλοδαπούς, χιλιάδες παράνομοι μετανάστες εξακολουθούν να εισέρχονται στη χώρα κάθε μήνα. Και όχι μόνο αυτό, αλλά φτάνουν καθημερινά στην Αθήνα κατά δεκάδες εφοδιασμένοι με επίσημο έγγραφο της ελληνικής κυβέρνησης ότι κανείς δεν μπορεί να τους συλλάβει ή να τους απομακρύνει για τουλάχιστον έναν μήνα!

Κολλημένοι στα ρηχά Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ

Σε φάση πρωτοφανούς ρευστότητας βρίσκεται το πολιτικό σύστημα της χώρας έναν μόλις μήνα πριν από τις εκλογές, οι οποίες αναμένεται να προκηρυχθούν και επίσημα μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα. Δημοσκόπηση της Alco που παρουσιάζει σήμερα το «ΘΕΜΑ» δείχνει πως οκτώ - εννέα κόμματα μπαίνουν στη Βουλή, ο δικομματισμός δύσκολα θα συγκεντρώσει το 50% του εκλογικού σώματος, ενώ το αντιμνημονιακό μπλοκ είναι μεν πανίσχυρο, αλλά κατακερματισμένο στα αριστερά και στα δεξιά.

Νοικιάζουν την ΕΛ.ΑΣ. σε ιδιώτες!!!

Ενοικιαστήριο στην Ελληνική Αστυνομία βάζει η κυβέρνηση τη στιγμή που η εγκληματικότητα είναι εκτός ορίων και οι πολίτες νιώθουν τρόμο ακόμη και μέσα στα σπίτια τους. Οπως αποκαλύπτει σήμερα το «ΘΕΜΑ», η ΕΛ.ΑΣ. πλέον «ενοικιάζεται» επίσημα και με τον νόμο στους έχοντες τη δυνατότητα να πληρώσουν.

Με απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη, το σύνολο του ανθρώπινου δυναμικού της Ελληνικής Αστυνομίας, όλα τα οχήματα και οι μοτοσικλέτες της, ακόμη και τα ελικόπτερα που έχει στην κατοχή της η ΕΛ.ΑΣ., μπορούν πλέον να ενοικιάζονται από ιδιώτες που θέλουν να κοιμούνται ασφαλείς και ήσυχοι τα βράδια. Ο,τι και όσοι. ενοικιάζονται από εκείνους που μπορούν να πληρώσουν θα αφαιρούνται βέβαια από τις δυνάμεις που προστατεύουν τους υπόλοιπους κοινούς θνητούς.

Σε τεντωμένο σκοινί ο διάλογος

Με βαριές κατηγορίες ξεκίνησε η κρίσιμη συνάντηση της υπουργού Ναυτιλίας Άννας Διαμαντοπούλου με την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

Το protothema.gr δημοσιεύει αποκλειστικά τους διαλόγους μεταξύ της υπουργού και των συνδικαλιστών της ΠΝΟ.
Η κυρία Διαμαντοπούλου είχε σφοδρή λεκτική αντιπαράθεση με τον προερχόμενο από το ΚΚΕ Σάββα Τσιμπόγλου, πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού.

"Δεν καταλαβαίνω Θεό. Έχω ζήσει τη βία του χώρου σας", επισήμανε η υπουργός Ναυτιλίας απευθυνόμενη στον κ. Τσιμπόγλου.

Αποδοκίμασαν τους πολιτικούς στο Μεσολόγγι(Βίντεο)

Κορυφώθηκαν οι χθεσινές εκδηλώσεις στο Μεσολόγγι για την επέτειο της Ηρωικής Εξόδου του Μεσολογγίου.
Οι πολιτικοί που ήρθαν στο Μεσολόγγι τα άκουσαν από τον κόσμο που και φέτος ήρθε να δει τις εκδηλώσεις. Για πρώτη φορά οι πολιτικοί δεν ακολούθησαν την πομπή που συνόδευε την Εικόνα Της Εξόδου. Έφτασαν στον Κήπο Των Ηρώων με πούλμαν και με γρήγορο ρυθμό περπατήματος μπήκαν μέσα στον Κήπο.

Την ώρα των καταθέσεων γιουχαΐστηκαν, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Θάνος Μωραίτης και οι εκπρόσωποι της Βουλής Δημήτρης Σταμάτης και Μακρυπίδης. Αυτοί που εισέπραξαν το χειροκρότημα ήταν η Κύπρος και ο Ελληνικός Στρατός

Από το Μαυροβούνιο στη Βόρειο Ήπειρο

Του Ν. Λυγερού 

Το Μαυροβούνιο ήταν ανεξάρτητο πριγκιπάτο έως το 1910 στη συνέχεια μετατράπηκε σε βασίλειο και ενσωματώθηκε στο Βασίλειο της Γιουγκοσλαβίας το 1918 έως το 1945. Μετέπειτα ανήκε στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας έως το 1992. Ύστερα δημιουργήθηκε η Ομοσπονδία Σερβίας και Μαυροβουνίου το 2003, η οποία διαλύθηκε μετά το δημοψήφισμα ανεξαρτησίας του Μαυροβουνίου. Το 2006 το Μαυροβούνιο έγινε το 192ο μέλος του ΟΗΕ και το 2007 μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης. Αυτή η ιστορική αναδρομή έχει ως στόχο τη διευκρίνιση της κατάστασης ενός κράτους με πληθυσμό μικρότερο του εκατομμυρίου με έκταση 13, 812 km2, με σύνορα 625 χιλιόμετρα και 293, 5 χιλιόμετρα.