Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Ιωάννης Καραθανάσης: Ποιος τελικά θα μας εξηγήσει γιατί η στολή που φόραγε ο πατέρας μου έχει τρύπες και κηλίδες αίματος;

Συγκλονίζει η πρώτη συνέντευξη του 21χρονου γιου του ήρωα Χριστόδουλου Καραθανάση, κυβερνήτη του ελικοπτέρου που κατέπεσε το βράδυ των Ιμίων. Τα συνταρακτικά λόγια για τον πατέρα του και την ιατροδικαστική εξέταση. Τι απαντά σε όσους επιχείρησαν να καπηλευθούν τη μνήμη του. Το μήνυμα που στέλνει στην πολιτεία.
Adtech Ad
Ξημερώματα 31ης Ιανουαρίου 1996. Η κρίση μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας είναι στο αποκορύφωμά της και το ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού ίπταται πάνω από τα Ίμια αναγνωρίζοντας με τον προβολέα του, μέσα σε ακραία καιρικά φαινόμενα, τους Τούρκους κομάντος οι οποίοι έχουν καταλάβει την Δυτική Ίμια. Ακολουθούν τα δραματικά λεπτά που συγκλονίζουν ακόμη και σήμερα το πανελλήνιο.

Κυβερνητική απραξία

Του Ν.Λυγερού

Μια κομματική τεχνική που εμφανίζεται και στο χρηματιστήριο είναι απλώς η απραξία όταν δεν έχεις στρατηγική. Βέβαια, αν κι αυτό ονομάζεται στρατηγική, τότε έχουμε πρόβλημα. Η λανθασμένη χρήση του χρόνου, που τον μετατρέπει σε αναμονή, είναι πάρα πολύ επικίνδυνη για κάθε χώρα, αλλά ακόμα περισσότερο για μια χώρα που υποφέρει. Σιγά σιγά θα καταλήξουμε στη γνώση ότι τα οικονομικά προβλήματα είναι λιγότερο επώδυνα από την έλλειψη στρατηγικής. Βέβαια, αυτό μπορεί να μην απασχολεί μια κομματική προσέγγιση, αφού ξέρει ότι θα κρατήσει την εξουσία όσο μπορεί κι αν δεν μπορεί, θα πάει για εκλογές για να ξαναποντάρει στον πολιτικό τζόγο.

Το Μνημείο για τα θύματα γενοκτονιών

Του Ν.Λυγερού

Μετά την καθιέρωση της 9ης Δεκεμβρίου ως ημέρα μνήμης για τα θύματα των γενοκτονιών δίχως καμιά εξαίρεση, η ανέγερση ενός μνημείου για τα θύματα γενοκτονίας είναι η φυσιολογική εξέλιξη. Με τις αποφάσεις της Ανθρωπότητας στα Ηνωμένα Έθνη, σιγά σιγά οι άνθρωποι κατανοούν ότι πρέπει να κινηθούν και σε εθνικό επίπεδο. Έτσι, η ύπαρξη ενός τέτοιου μνημείου στους Κήπους Ray Bramham στο Πρέστον της Βικτώριας στην Αυστραλία είναι ένα πανέμορφο παράδειγμα ανθρωπισμού που έφτασε στο επίπεδο συνειδητοποίησης των Δικαιωμάτων της Ανθρωπότητας.

Ο Aρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος στο CNN Greece: Παγκόσμιος ασύμμετρος πόλεμος σε εξέλιξη(Βίντεο)


Ο Αναστάσιος Γιαννουλάτος, ο τότε επίσκοπος Ανδρούσης, ανέλαβε στις αρχές της δεκαετίας του ‘90 να αναστηλώσει την Εκκλησία της Αλβανίας, μετά τα «πέτρινα» χρόνια του Χότζα, που άφησαν τις εκκλησίες συντρίμμια και την Ορθοδοξία κουρνιασμένη βαθιά στην καρδιά, που δίσταζε να ανασάνει ελεύθερη.

Ο νέος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας Αναστάσιος έχει κάνει «αγροτικό» στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, στα βάθη της ζούγκλας, στη Αφρικανική Ήπειρο και στη δικτατορία, το 1973, φορτωμένος με τρόφιμα φορώντας το ράσο του και το σταυρό του, μετέφερε τρόφιμα στους φοιτητές της Νομικής.

Χιλιάδες χριστιανοί πρόσφυγες υποκρίνονται τους μουσουλμάνους στην Τουρκία

45.000 χριστιανοί από τη Συρία και το Ιράκ, που έχουν καταφύγει πρόσφυγες στην Τουρκία, κρύβουν τη θρησκεία τους από το φόβο μην διωχθούν και υποκρίνονται τους μουσουλμάνους.
Αρμένιοι, Σύροι Αραμαίοι (οι γνήσιοι Σύροι που δεν είναι Άραβες) και Χαλδαίοι Χριστιανοί (Ασσύριοι από το Ιράκ), όλοι μονοφυσίτες χριστιανοί, κατάφεραν και πήραν άδεια παραμονής στην Τουρκία, ως μουσουλμάνοι, αλλά λαχταρούν να μεταναστεύσουν στον Καναδά ή στις ΗΠΑ για να ζήσουν ελεύθεροι ως άνθρωποι.

Γιατί επενέβη τώρα η Ρωσία και ποια είναι η περιοχή Υ που δίνει τη νίκη σε Πούτιν και Ασαντ στη Συρία

Στρατής Μαζίδης

Μια ενδιαφέρουσα ανάλυση της νέας μορφής του συριακού πολέμου παρουσιάζεται στο juancole δείχνοντας τη στρατηγική της ρωσικής επέμβασης στην πολύπαθη χώρα.
Για αρκετούς η εμπλοκή της Ρωσίας στη Συρία τον περασμένο Οκτώβριο ήταν από πολλές απόψεις μια κίνηση απελπισίας και ένα μεγάλο ρίσκο. Ωστόσο μάλλον δεν υπήρχε άλλος δρόμος αφού κυκλοφορεί η είδηση ότι στα μέσα του καλοκαιριού του 2015, ο Ιρανός διοικητής ειδικών δυνάμεων Kasem Soleimani πέταξε στη Μόσχα με ένα ξεκάθαρο μήνυμα: η νόμιμα εκλεγμένη συριακή κυβέρνηση μετά από 4 1/2 πολέμου βρισκόταν μπροστά στο φάσμα της κατάρρευσης αν τα πράγματα στο μέτωπο εξακολουθούσαν να εξελίσσονται με τον ίδιο τρόπο ενώ η Τεχεράνη δεν είχε τα μέσα και τις λύσεις ώστε να αντιστραφεί η κατάσταση.

Η κόρη του Καντάφι ξεκίνησε αντάρτικο στην Λιβύη κατά του ΝΑΤΟ και των τζιχαντιστών

Για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια από τον Νοέμβριο του 2011, η κόρη του Λίβυου δικτάτορα Αΐσα, έκανε έκκληση προς τους Λίβυους. Όπως προκύπτει από τις δύο επιστολές που δημοσιεύτηκαν, η ίδια ευρίσκεται κάπου στην Ερυθραία μετά την «αιχμαλωσία» της στην Αλγερία και το Ομάν.

Η κόρη του Καντάφι για πρώτη φορά ανακοίνωσε μετά την μετακίνηση της από την Αλγερία προς το Ομάν, ότι η ίδια αποτελεί τον νέο ηγέτη της λιβυκής αντίστασης σε μια κρίσιμη στιγμή για την χώρα, την παραμονή της νέας επέμβασης του ΝΑΤΟ, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα .

Σφοδρή επίθεση της Frontex στην Τουρκία για το προσφυγικό - «ΚΑΝΕΙ ΕΥΚΟΛΗ ΤΗ ΖΩΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΚΙΝΗΤΕΣ»

Την ώρα που οι Ευρωπαίοι αναζητούν λύσεις για τον περιορισμό των προσφυγικών ροών, η Άγκυρα ζητά, σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Die Welt, περισσότερα χρήματα από την ΕΕ για τους πρόσφυγες στο έδαφός της.
Την ανάγκη επίλυση της προσφυγικής κρίσης μέσα στις επόμενες εβδομάδες επισήμανε ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ. Μιλώντας στο περιοδικό Der Spiegel δήλωσε ότι ο ίδιος θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε να μην αυξηθούν οι προσφυγικές ροές προς την Γερμανία. Από τις αρχές του χρόνου, τόνισε, περνούν καθημερινά τα γερμανικά σύνορα δύο χιλιάδες άνθρωποι, ένας πολύ υψηλός αριθμός.

Έτοιμοι να κατέβουν στην Αθήνα με τα τρακτέρ οι αγρότες

Καταδικάζουν τους συναδέλφους τους που συμφώνησαν να συναντήσουν τον πρωθυπουργό - Ζητούν διακομματική επιτροπή της Βουλής με συμμετοχή εκπροσώπων τους - Προσανατολίζονται σε πολύωρους αποκλεισμούς της ΠΑΘΕ - Τη Δευτέρα και ανά μπλόκο οι αποφάσεις
Έτοιμοι να κατέβουν στην Αθήνα δηλώνουν οι αγρότες που συμμετείχαν στη μεγάλη σύσκεψη στα Τέμπη με τη συμμετοχή εκπροσώπων από 35 μπλόκα σε όλη τη χώρα.