Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2022

Τυχαιότητα και Ολυμπιακή Εκεχειρία?

 

Από Faceof...σκέψεις και συμπεράσματα για τα τελευταία γεγονότα και τις συνέπειες τους για το Ελληνικό δίπολο... 

Η εντυπωσιακή έναρξη των 24ων Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο μήπως έστειλε και τα μηνύματα προς αυτούς που ακόμα ονειρεύονται σε ένα παλιό κόσμο που αρχίζει και ξεθωριάζει και που σύντομα θα παραμείνει μια ανάμνηση, ενός μονοπολικού κόσμου, με την ηγέτιδα δύναμη να παραπαίει προσπαθώντας να βρει τη θέση της στον Νέο αυτόν πολυπολικό και ρευστό κόσμο που απαιτεί ενισχυμένες συνεργασίες και συντονισμό ώστε να σχεδιαστεί μια Νέα Αρχιτεκτονική Ασφαλείας βγάζοντας από το πεδίο ένα σύνορο που κατά τον Sir Halford Mackinder η Αρκτική, είναι ένα αδιαπέραστο τείχος που κλειδώνει την Heartland και δεν της επιτρέπει να επεκταθεί...άρα η άνοιξη "SPRING" (η εποχή που αρχίζουν και λιώνουν οι πάγοι) , στο τέλος του show μήπως αυτό θέλει να τονίσει?

Who rules East Europe commands the Heartland;
who rules the Heartland commands the World-Island;
who rules the World-Island commands the world.
— Mackinder, Democratic Ideals and Reality, p. 150 

Βλέποντας τον ανωτέρω χάρτη εύκολα κάποιος μπορεί να αντιληφθεί πως αλλάζουν άρδην τα γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά δεδομένα και βέβαια,  ποιος έχει πλέον το πάνω χέρι και τον πρώτο λόγο στις διαπραγματεύσεις και γιαυτό βλέπουμε την απελευθερωμένη πλέον Ρωσία να πιέζει προς μια γενική διευθέτηση επί του συνόλου του σύγχρονου Διεθνούς συστήματος Άμυνας και Ασφάλειας προς το δικό της συμφέρον καθώς όλα αυτά τα χρόνια ήταν στρυμωγμένη και με συνεχείς κυρώσεις να την έχουν θυμώσει και να αποζητάει την εκδίκηση...
Η Ρωσία δεν μπορεί να κάνει πίσω καθώς έχοντας ελέγξει την Μαύρη Θάλασσα διαμέσω της ΑΟΖ της Κριμαίας  θέλει να κλειδώσει και την Βαλτική μέσω των αγωγών και φαίνεται ξεκάθαρα ο ηγεμονικός αναθεωρητικός ρόλος της Γερμανίας της Μέρκελ για πλήρη έλεγχο της ΕΕ που την θεωρούσε και θεωρεί ακόμα ζωτικό της χώρο (Lebensraum) και αυτό με την σύμπραξη της Τουρκίας θα ήταν το τέλος της ΕΕ όπως την ξέρουμε και ίσως αυτό να σας δώσει να καταλάβετε για πιο λόγο ακριβώς η Γαλλία πρωτίστως και η ΗΠΑ (και όχι μόνο για να έχουν πρόσβαση στην Ουκρανία) έκαναν αυτές τις Αμυντικές Συμφωνίες με την μικρή Ελλάδα! Εάν αυτοί οι τρεις εταίροι/σύμμαχοι κατάφερναν να πετύχουν τα πλάνα τους, το διακύβευμα ήταν υπερβολικά μεγάλο για να μπορέσει να ελεγχθεί προτού δημιουργήσει τετελεσμένα!!! Η τωρινή κυβέρνηση της Γερμανίας και ευτυχώς δεν μπορεί να διαχειριστεί την παρούσα κατάσταση παρόλο που η Μέρκελ παραμένει σκιώδης σύμβουλος του καγκελάριου Σολτς δεν τα καταφέρνει και γενικά έχει δημιουργήσει μια αρνητική ατμόσφαιρα αλλά και ψιθύρους για το μέλλον του Φαναριού. Ακόμα και το ενεργειακό πρόβλημα που είναι μέρος αυτού του επικίνδυνου σχεδίου το οποίο εκπονήθηκε για να διαμοιράσουν την αγορά της ενέργειας και χρησιμοποιώντας τον δούρειο ίππο Δρ. Φατίχ Μπιρόλ που ακόμα και τώρα πάρα πολλοί θεωρούν ότι δεν πρέπει να ανησυχούμε που είναι Τούρκος και ότι κάνει είναι σωστό και ότι προβλέπει το μέλλον και άλλες τέτοιες ασυναρτησίες και ότι όλα αυτά είναι λόγω των αγορών που τρόμαξαν από τον πόλεμο που δεν έρχεται αλλά θα έρθει εάν δεν κάτσετε σαν καλά παιδιά και την παρτίδα θα την σώσει το εγκεφαλικά νεκρό ΝΑΤΟ , ΟΤΑΝ θα μπορέσει να βρεί νέο εγκέφαλο καθώς ο Γενς Τούρκεμπεργκ πάει για τραπεζίτης στην Νορβηγία με τον αντικαταστάτη να είναι μάλλον γένους θηλυκού.
Όπως προ είπαμε σήμερα έγινε η έναρξη των Χειμερινών αγώνων και έγινε η επίσημη συνάντηση των δυο αντιπροσωπειών της Κίνας και της Ρωσίας σε θερμό κλίμα με ότι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον του πλανήτη. Ο Μπορέλ  θα μεταβεί στις ΗΠΑ 7 και 8 Φεβ. για περαιτέρω συναντήσεις  και συνομιλίες με τον Μπλίνκεν για τα ενεργειακά αλλά και την Ουκρανία όπως επίσης ο Σόλτς που θα συναντήσει τον Μπάιντεν και η ΥΠΕΞ Ανα. Μπέρμποκ θα βρίσκεται στην Ουκρανία...Ως είθισται στην περίοδο των Ολυμπιακών αγώνων εφαρμόζεται η Ολυμπιακή εκεχειρία και άρα δεν έχουμε να φοβόμαστε κάτι το φοβερό να συμβεί παρά ίσως κάποια προβοκάτσια.  


...μην ανησυχείτε , από τυχαιότητα θα πεθάνουμε όλοι!
Και συνεχίζεται...


Αρκτικό Συμβούλιο 

Είναι ένα διακυβερνητικό φόρουμ για την προώθηση της συνεργασίας, του συντονισμού και της αλληλεπίδρασης μεταξύ των αρκτικών κρατών σχετικά με κοινά θέματα της Αρκτικής (ιδίως θέματα βιώσιμης ανάπτυξης και προστασίας του περιβάλλοντος στην Αρκτική), με τη συμμετοχή των αυτοχθόνων αρκτικών κοινοτήτων και άλλων κατοίκων της Αρκτικής.

Ιδρύθηκε επίσημα το 1996, υπογράφοντας τη διακήρυξη της Οττάβα. Μόνο κράτη που έχουν στην κατοχή τους περιοχές στην Αρκτική μπορούν να είναι μέλη του Αρκτικού Συμβουλίου. Τα κράτη μέλη είναι: ο Καναδάς, η Δανία (συμπεριλαμβανομένης της Γροιλανδίας και των Νήσων Φερόες), η Φινλανδία, η Ισλανδία, η Νορβηγία, η Ρωσική Ομοσπονδία, η Σουηδία και οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Η θέση του παρατηρητή στο Αρκτικό Συμβούλιο είναι ανοικτή σε κράτη που δεν κατέχουν αρκτικές περιοχές.

Όλα τα σχέδια ή οι πρωτοβουλίες χρηματοδοτούνται από ένα ή περισσότερα κράτη της Αρκτικής, ή από άλλους φορείς.


Πάντα με Υγεία σε όλους

Χρήστος Faceof Τρμίτζιος



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου