Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Στο φαράγγι του Ενιπέα - Όλυμπος(Βίντεο)

Ο Ενιπέας είναι ποταμός της Πιερίας, ο οποίος διαρρέει το Λιτόχωρο. Το φαράγγι του έχει αναδειχθεί και αξιοποιηθεί σε βαθμό που προσελκύει πολλούς τουρίστες κάθε χρόνο.

Η ονομασία του ποταμού προέρχεται από κάποια θαλασσινή θεότητα, πατέρα του Πελία και του Νηλέα και συζύγου της Τυρώς. Πρόκειται για προσωποποίηση του Ποσειδώνα. Η ίδια θεότητα απαντάται και στη Θεσσαλία και στην Ήλιδα. Σύμφωνα πάλι με τη Μυθολογία, στο Φαράγγι του Ενιπέα κατασπαράχθηκε από τις Μαινάδες ο μουσικός Ορφέας, ενώ στα νερά του ποταμού λουζόταν και η πανέμορφη Λητώ.

Παλαιών Πατρών Γερμανός 1771 – 1826

Μητροπολίτης της Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας, μέλος της Φιλικής Εταιρείας και αγωνιστής του ‘21. Είναι το πρόσωπο που συμβολίζει κατά παράδοση την επίσημη έναρξη της Επανάστασης του 1821.
Ο κατά κόσμον Γεώργιος Κόζης ή Κόζιας ή Γκόζιας ή Κοντζιάς ή Γκοζάς ή Κοτζάς ή Γκοζιόπουλος (υπάρχει ασυμφωνία για την ακριβή αναγραφή του επιθέτου του) γεννήθηκε στη Δημητσάνα της Γορτυνίας στις 25 Μαρτίου 1771, την ημέρα της Μεγάλης Παρασκευής. Ο πατέρας του Ιωάννης (συχνά υπέγραφε ως Ιωάννης Δημητρίου) ήταν χρυσοχόος και η μητέρα του Κανέλλα Κουκουζή ή Κουκουζοπούλου ασχολείτο με τα του οίκου, αφού είχε να αναθρέψει και πέντε παιδιά (δύο αγόρια και τρία κορίτσια).

Στον Βαγγέλη Μαρινάκη ο ΔΟΛ

Ο επιχειρηματίας Βαγγέλης Μαρινάκης πλειοδότησε στον πλειστηριασμό για τα περιουσιακά στοιχεία του ΔΟΛ. Ποιο ήταν ύψος της προσφοράς. Στην Alpha Bank τα ακίνητα

Ο επιχειρηματίας Βαγγέλης Μαρινάκης πλειοδότησε κατά τον πλειστηριασμό για τον ΔΟΛ. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόσφερε 22.892.600 ευρώ.


Συνολικά κατατέθηκαν, τέσσερις προσφορές για τα ΜΜΕ του ΔΟΛ και 3 για τα ακίνητα.

«Βόμβα» Σόιμπλε - Καταδικάζει την Ελλάδα σε αιώνια λιτότητα

Με γραπτό μήνυμά του στο συνέδριο του Economist στη Φρανκφούρτη ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τονίζει ότι «υπάρχουν ακόμα εμπόδια στον δρόμο της Ελλάδας για την επιστροφή στις χρηματαγορές», ενώ αναφέρει πως η «εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων είναι ο καλύτερος δρόμος προκειμένου η Ελλάδα να σταθεί και πάλι στα πόδια της, όπως συνέβη με τις άλλες χώρες που έλαβαν βοήθεια».
Στο ενημερωτικό υλικό που διανεμήθηκε στους συνέδρους, υποστηρίζει για την Ελλάδα πως «η μαγική λέξη είναι εμπιστοσύνη» και επισημαίνει ότι «η δεύτερη αξιολόγηση πρέπει να ολοκληρωθεί γρήγορα μετά από καθυστέρηση μεγαλύτερη των έξι μηνών».

Δάκρυα και συγκίνηση για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη - Το πλήθος φώναζε: «Αθάνατος»

Με τιμές εν ενεργεία πρωθυπουργού τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία του πρώην πρωθυπουργού και επιτίμου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Δευτέρας σε ηλικία 99 ετών. Η σορός του τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα από τις επτά το πρωί ως τις 13:30. Στη Μητρόπολη Αθηνών βρέθηκε η οικογένειά του, που δεχόταν τα συλλυπητήρια του κόσμου για την απώλεια του μακροβιότερου Έλληνα πολιτικού.

Πρόσκληση ΓΓ ΟΗΕ σε Ακιντζί και ΠτΔ για συνάντηση στη Νέα Υόρκη

Πρόσκληση στον Μουσταφά Ακιντζί και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, για συνάντηση στη Νέα Υόρκη, απήυθηνε ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

Λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Τετάρτης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, επιβεβαίωσε πως υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία και πρόσκληση του Αντόνιο Γκουτέρες προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ενώ πρόσθεσε πως γίνονται διαβουλεύσεις για καθορισμό ημερομηνίας της συνάντησης.

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού(Βίντεο)

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού
με την Α. Ανδρεάκη, tvCreta,
30/05/2017