Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Η Ναυμαχία του Γέροντα

Μία από τις σημαντικότερες ναυτικές επιχειρήσεις της Επανάστασης του ’21, που τελείωσε νικηφόρα για τα ελληνικά όπλα. Διεξήχθη στις 29 Αυγούστου 1824 στ' ανοιχτά του ακρωτηρίου Ποσείδιο ή Γέροντας της Μικράς Ασίας (νυν Didim Τουρκίας), απέναντι από τα νησιά Λειψοί και Λέρος της Δωδεκανήσου. Αντιμέτωποι τέθηκαν ο ελληνικός στόλος υπό τον Ανδρέα Μιαούλη, που αριθμούσε γύρω στα 70 πλοία και ο υπέρτερος (τεχνολογικά και ποσοτικά) τουρκοαιγυπτιακός στόλος υπό τους πασάδες Χοσρέφ και Ιμπραήμ, με πάνω από 250 πλοία.
Μετά την καταστροφή της Κάσου (30 Μαΐου 1824) και των Ψαρών (21 Ιουνίου 1824), το ηθικό του ελληνικού ναυτικού είχε καταπέσει.

Το πανεπιστήμιο του Πεκίνου φτιάχνει εκπαιδευτική βάση στη Λέσβο! - ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ(Εικόνες)

Εκπαιδευτική βάση στη Λέσβο δημιουργεί το Πανεπιστήμιο Γεωεπιστημών του Πεκίνου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Αιγαίου.
Η Σχολή Επιστημών της Γης και Φυσικών Πόρων του Πανεπιστημίου Γεωεπιστημών του Πεκίνου σε συνεργασία με το Τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου του Αιγαίου δημιουργεί στη Λέσβο την πρώτη εκπαιδευτική βάση στην Ευρώπη για την εκπαίδευση πεδίου των φοιτητών της Σχολής σε θέματα γεωλογικής δομής και εξέλιξης της Ανατολικής Μεσογείου, χαρτογράφησης, ηφαιστειότητας, ενεργών ρηγμάτων και σεισμικής επικινδυνότητας, ανάδειξης γεω-μνημείων και δημιουργίας γεωπάρκων.

Τέσσερα δελφίνια από την Φινλανδία χαίρονται τον Αττικό ουρανό για πρώτη φορά

Το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο ανακοινώνει την άφιξη τεσσάρων δελφινιών από τη Φινλανδία στο Δελφινάριο του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου.
 Τα δελφίνια αφίχθηκαν νωρίς το πρωί της Κυριακής 28 Αυγούστου, με ειδική πτήση και κατάλληλο αεροσκάφος στο ΔΑΑ Ελ. Βενιζέλος.
AdTech Ad
H πτήση διήρκεσε περίπου τέσσερις ώρες και τα δελφίνια βρίσκονταν σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους-πισίνες, συνοδεία Φινλανδών φροντιστών και του επικεφαλής του τμήματος θαλάσσιων θηλαστικών του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου κ. Robert Gojceta.

Γράφει ιστορία το Junο της NASA: Φωτογράφισε από κοντινή απόσταση τον Δία - Οι πρώτες φωτογραφίες θα είναι διαθέσιμες τις επόμενες ημέρες

Επειτα από ταξίδι πέντε ετών, το μη επανδρωμένο διαστημόπλοιο της NASA βρέθηκε μόλις 2.600 μίλια μακριά από τα αδιαπέραστα νέφη του Δία - Εξασφάλισε πολύτιμο υλικό και έσπασε όλα τα προηγούμενα ρεκόρ προσέγγισης του «άρχοντα» του ηλιακού μας συστήματος
Ύστερα από ένα ταξίδι που κράτησε πέντε χρόνια, το ηλιακό διαστημόπλοιο Juno κατάφερε να προσεγγίσει τον πλανήτη Δία σε πραγματικά κοντινή απόσταση -4.200 χιλιομέτρων- και να τραβήξει τις πρώτες φωτογραφίες, οι οποίες θα είναι διαθέσιμες τις επόμενες ημέρες.

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού(Βίντεο)


Συνέντευξη του Ν. Λυγερού 
στην ΕΡΤ3-Μακεδονίας 
με τη Λ. Κεσίδου, 29/08/2016

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Η Μυκηναϊκή Ιλιάδα"(Βίντεο)


Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα:
 "Η Μυκηναϊκή Ιλιάδα". 
Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Χίου. 
Κυριακή 28 Αυγούστου 2016, ώρα: 11.30

Πετρούνιας: Σαν την Ελλάδα, δεν έχει πουθενά - ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA

Με μια φωτογραφία του στα social media, ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Ρίο Λευτέρης Πετρούνιας αποθεώνει την Ελλάδα και τις ομορφιές της.

«Κάποια πράγματα θα μου λείψουν. Αλλά σαν την χώρα μας δεν έχει πουθενά», έγραψε ο Ολυμπιονίκης, ποστάροντας φωτογραφία του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Χαμηλό βαρομετρικό στην Ένωση Κεντρώων: Αποχώρησε ο Γιάννης Καλλιάνος - Λόγω του πολιτικού φλερτ με τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο γνωστός μετεωρολόγος παραιτήθηκε εκφράζοντας τη διαφωνία του με τη γραμμή του Βασίλη Λεβέντη - Διαβάστε την επιστολή με την οποία αποχωρεί από το κόμμα
Στην παραίτηση από την Ένωση Κεντρώων του κ.  Γιάννη Καλλιάνου οδήγησε ο ισχυρός εμφύλιος που έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα στο εσωτερικό του κόμματος με αφορμή την τακτική προσέγγισης του Μεγάρου Μαξίμου που έχει υιοθετήσει ο κ. Βασίλης Λεβέντης.

ΗΠΑ προς Τουρκία: Η σύγκρουση με τους Κούρδους στη Συρία πρέπει να σταματήσει - ΚΟΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ISIS

Η Τουρκία και οι υποστηριζόμενοι από αυτήν «μετριοπαθείς» τζιχαντιστές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) και της Αλ Κάιντα έχουν ξεκινήσει πόλεμο κανονικό ενάντια στις υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) στη δυτική όχθη του ποταμού Ευφράτη στη βορειοδυτική Συρία.


Οι Τούρκοι και οι τζιχαντιστές μισθοφόροι τους, που πραγματοποιούν την επιχείριση «Ασπίδα του Ευφράτη», αντί να πολεμούν το Ισλαμικό Κράτος (ISIS), επιτίθενται στις υπό κουρδική ηγεσία αραβοκουρδικές Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), πράγμα που ανησυχεί έντονα πλέον την Ουάσιγκτον.