Σάββατο 16 Αυγούστου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Φίλες και φίλοι το blog μας ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
θα λείψει για ολιγοήμερες διακοπές.
Καλά να περνάτε.
ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Απίστευτο μήνυμα μέσα από την Οδύσσεια – Να διαβαστεί μετά απείρου προσοχής!!!

Άραγε αυτά γιατί δεν μας τα διδάξαν στο σχολείο;;; » Διαβάστε το! Αρκούν 2 λεπτά.

Η ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΗΤΑ ΤΗΣ ΟΔΥΣΣΕΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΩΣ ΑΕΝΑΟ ΜΕΣΟΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Της Ευστρατίας Σουραβλά

Είναι πολύ σημαντικό,αυτές τις κρίσιμες ώρες,να ρίξουμε μια ματιά στην Βίβλο των Ελλήνων, δηλαδή στα ΟΜΗΡΙΚΑ ΕΠΗ και να διδαχτούμε, έστω και την τελευταία στιγμή, απο το πνεύμα του Οδυσσέα.
ΔΗΛΑΔΗ: Να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας, να ελέγξουμε την παρόρμηση να έχουμε τις αισθήσεις μας και τις αντένες μας ΑΝΟΙΧΤΕΣ και να μην παρασυρθούμε απο την οργή και το μένος που μας διακατέχει, ώστε να γίνουμε βορρά, στους σύγχρονους «μνηστήρες».

Η Repubblica παραληρεί για τις ομορφιές και τα προϊόντα της Ζακύνθου -Η σύγκριση με παλέτα ζωγράφου και ο Ιταλός ποιητής που γεννήθηκε στο νησί

«Τζάντε. Τα χρώματα της Ελλάδας του Ιονίου» είναι ο τίτλος του ταξιδιωτικού αφιερώματος που έχει κάνει η ιταλική εφημερίδα «Repubblica» που στέκεται στη θέα του «Ναυαγίου», επισημαίνοντας ότι «κόβει την ανάσα», αλλά και στο γεγονός ότι είναι το νησί όπου γεννήθηκε ο Ιταλός ποιητής Ούγκο Φόσκολο.
Ειδική αναφορά γίνεται στα «τιρκουάζ κρυστάλλινα νερά», το «πράσινο» και την «πλούσια βλάστηση» του νησιού, αλλά και των τοπικών προϊόντων με το «κίτρινο μέλι που ικανοποιεί τον ανθρώπινο ουρανίσκο» να έχει τα πρωτεία.

Πέλεκυς 100.000 κατασχέσεων για οφειλές σε Ταμεία και εφορία

Με κατασχέσεις κινητών και ακινήτων, προσκλητήρια ρυθμίσεων και... ραβασάκια για τη λήψη μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης σε όσους αδιαφορούν, επιχειρούν οι υπηρεσίες των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας αφενός να "φρενάρουν" το ρυθμό αύξησης των οφειλών σε εφορίες και ταμεία, αφετέρου να «συμμαζέψουν» τα στοιχεία για τις εισπράξεις, εν όψει των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα όπου μεταξύ άλλων η ελληνική πλευρά θα θέσει ζήτημα βελτίωσης των όρων των ρυθμίσεων οφειλών.

Μήλος: Γερμανοί είχαν αρχαίο αμφορέα στις βαλίτσες τους!

Έναν οξυπύθμενο αμφορίσκο ύψους 32,5 εκατοστών που εκτιμάται ότι ανήκει χρονολογικά στη ρωμαϊκή περίοδο ήθελαν να κλέψουν οι αρχαιοκάπηλοι Με έναν πολύτιμο αρχαίο αμφορέα σκόπευαν να φύγουν από την Ελλάδα δύο Γερμανοί, που συνελήφθησαν από την αστυνομία στο αεροδρόμιο της Μήλου.

Επρόκειτο για ένα ζευγάρι Γερμανών, ηλικίας 34 και 33 ετών, που είχαν τοποθετήσει το αρχαίο αντικείμενο ανυπολόγιστης αξίας στις αποσκευές τους.

Φρικιαστικές λεπτομέρειες της σφαγής των Γιεζίντι: Σκότωσαν τους άντρες, απήγαγαν τις γυναίκες

Μαχητές του Ισλαμικού Κράτους σκότωσαν 100 Γεζίντι στο βόρειο Ιράκ - Υπήρχαν παντού πτώματα, λένε οι αυτόπτες μάρτυρεςOι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους σκότωσαν 100 άνδρες που ανήκουν στη θρησκευτική μειονότητα των Γεζίντι κοντά στην πόλη Σιντζάρ που βρίσκεται στο βόρειο Ιράκ όταν εκείνοι αρνήθηκαν να ασπαστούν το Ισλάμ, δήλωσαν σήμερα κάτοικοι στο Γερμανικό Πρακτορείο.

Οι άνδρες δολοφονήθηκαν χθες, ενώ οι γυναίκες και τα παιδιά κρατούνται και έχουν μεταφερθεί σε άγνωστη τοποθεσία, είπαν οι κάτοικοι.

Ασημένιο μετάλλιο στο μικτό ομαδικής αντοχής στο Ευρωπαϊκό Υγρού Στίβου

Ασημένιο μετάλλιο στο μικτό ομαδικής αντοχής στο Ευρωπαϊκό Υγρού Στίβου
Πιστή στα ραντεβού της με τα μετάλλια σε μεγάλη διοργάνωση αποδείχθηκε η εθνική ομάδα στα 5χλμ, του ομαδικού στο open water, με τους Σπύρο Γιαννιώτη, Αντώνη Φωκαϊδη και Κέλυ Αραούζου να τερματίζουν στη 2η θέση και να κατακτούν το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου.
Αυτό είναι το πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα σε αυτό το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, το 29ο συνολικά, καθώς πλέον μετρά 4 χρυσά, 8 ασημένια και 17 χάλκινα μετάλλια. Για το Open Water η συγκομιδή ανεβαίνει στα οκτώ μετάλλια (δύο χρυσά, τέσσερα ασημένια και δύο χάλκινα).

ΒΟΜΒΑ!- ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ ΖΗΤΟΥΝ την ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ των ΓΛΥΠΤΩΝ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ της ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ και ότι έχει ΜΕΣΑ- Κατηγορούν την Ελλάδα για ΚΛΟΠΗ Πολιτιστικών Κειμηλίων! (ΒΙΝΤΕΟ)

ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΚΛΟΠΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΚΕΙΜΗΛΊΩΝ

Δεν έχουν τελειωμό οι προσβολές και οι
διεκδικήσεις των Σκοπιανών!!
Προχθές κατάθεσαν στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο πολιτιστικής κληρονομιάς, εξώδικο στην Ελληνική κυβέρνηση και στους επικεφαλής των ανασκαφών .
Ζητούν να συμμετάσχουν στις ανασκαφές και να επιστραφούν στην “μητέρα χώρα”, οι αρχαιολογική θησαυροί που βρέθηκαν και θα βρεθούν τις επόμενες μέρες!!!

Καταγγελία από εφοριακούς: «Ο ΕΝΦΙΑ ήρθε γραμμένος στα αγγλικά - Τον είχαν ετοιμάσει ξένα δικηγορικά γραφεία»

«Είναι γνωστό στους κύκλους του υπουργείου πως τα κείμενα όχι μόνο του ΕΝΦΙΑ αλλά και πολλών άλλων φορολογικών νομοσχεδίων έρχονται έτοιμα - και μάλιστα στην αγγλική γλώσσα. Το μόνο που γίνεται εδώ είναι μια απλή μετάφραση, ενώ τέτοια είναι η βιασύνη να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις της τρόικας, ώστε δε γίνονται καν προσομοιώσεις των φόρων στην ελληνική πραγματικότητα».

Ο χάρτης των εκλογών στην Τουρκία «φανερώνει» τον μελλοντικό διαμελισμό της

Η Τουρκία αντίθετα από ό,τι νομίζουμε εδώ στην Ελλάδα, εξαιτίας της πετυχημένης προπαγάνδας της Άγκυρας, δεν κατοικείται από ένα, άντε το πολύ δύο έθνη, τους Τούρκους και τους Κούρδους δηλαδή.
Είναι μια πολυεθνική χώρα, με τεράστιες αντιθέσεις, που δεν είναι καθόλου βέβαιο εάν θα της επιτρέψουν για πολλά χρόνια ακόμα να παραμείνει μία και αδιαίρετη.
Μια συνηθισμένη ρήση, που λέγεται για να περιγράψει το μωσαϊκό εθνών που συνθέτει το λεγόμενο (αλλά μάλλον ανύπαρκτο) τουρκικό έθνος, είναι η «Turkiye de yetmis iki bucuk millet war» (στην Τουρκία υπάρχουν εβδομήντα δυόμισι εθνότητες), κι αυτό το λένε οι Τούρκοι μεταξύ τους.