Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Ένα ιστορικό κείμενο που έρχεται από τα βάθη των αιώνων. Όποιος το διαβάσει δεν το ξεχνά ποτέ!... (Εξαιρετικό)

Ένα ιστορικό κείμενο που έρχεται από τα βάθη των αιώνων: Παρακαταθήκες του βασιλιά των Σέρβων Στέφανου Νέμανια (13ος αι.) προς το γιό του για την σημασία της γλώσσας στην επιβίωση ενός λαού. Όποιος το διαβάσει δεν το ξεχνά ποτέ!...

Ολοι ξέρουμε την σπουδαιότητα της γλώσσας στην διατήρηση της εθνικής συνείδησης και της ιστορικής συνέχειας ενός έθνους.

Στην σημερινή Ελλάδα εδώ και 40 περίπου χρόνια συντελείται ένα γλωσσικό έγκλημα με στόχο τον αφελληνισμό και την αποξένωση των νέων γενεών από τις ρίζες τους.

Περί ηρωισμού

Του Ν. Λυγερού

Όταν λειτουργεί κοινωνικά ο ραγιαδισμός θεωρούμε ότι δεν υπάρχει ηρωισμός. Και για να καλύψουμε το κενό ονομάζουμε ήρωα κάθε λογής καρύδι ή κόπανο πιάνου που αποτελούν τους ήρωες της καθημερινότητας. Έτσι ζούμε σε μια προσποίηση που μας γκαστρώνει λόγω ανικανότητας. Με αυτόν τον τρόπο αναγκαζόμαστε να ανεχτούμε κάθε πράξη βαρβαρότητας ως κατάθεση ψυχής. Και τελικά αναρωτιόμαστε κατά πόσο ανήκουμε στη συνέχεια του παρελθόντος, αφού δεν έχουμε μέλλον. Στην πραγματικότητα πρέπει να αντιληφθούμε ότι ο ηρωισμός ανήκει στον πυρήνα του Ελληνισμού ως θεμέλιο και δεν υπάρχει Ελληνισμός χωρίς ηρωισμό. Αυτό το θεμελιακό στοιχείο εξηγεί και το σύνθημά μας: ελευθερία ή θάνατος.

Κάθε οικόπεδο της ΑΟΖ κι ένα κοίτασμα στόχος

Του Ν. Λυγερού


Από τότε που εκδόθηκαν επίσημα στην Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα θαλάσσια οικόπεδα της ελληνικής ΑΟΖ, όλοι αναρωτιούνται με ποιον τρόπο έγινε η τεμάχιση και κατά πόσο είναι αποτελεσματική σε σχέση με την ελκυστικότητα για το ενδιαφέρον των ειδικών εταιρειών. Τα θαλάσσια οικόπεδά μας είναι ορθολογικά σε σχέση με τη γεωπολιτική, αφού αγγίζουν τη μέση γραμμή με την Αλβανία, την Ιταλία και τη Λιβύη. Έχουν επίσης το σωστό μέγεθος για να είναι ελκυστικά για τις μεγάλες εταιρείες που δεν ενδιαφέρονται για μικρά τεμάχια.

Η Δανία κατέθεσε αίτημα στον ΟΗΕ και διεκδικεί τον... Βόρειο Πόλο

ΑΟΖ, ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ: Η ΜΙΚΡΗ ΔΑΝΙΑ ΤΩΝ 5 ΕΚ. ΚΑΤΟΙΚΩΝ VS ΤΑ ΜΕΓΑΘΗΡΙΑ ΡΩΣΙΑ!, ΗΠΑ!!, ΚΑΝΑΔΑΣ...

Δέκα μέρες πριν τα Χριστούγεννα, η Δανία αποφάσισε να καταθέσει επισήμως αίτημα στον ΟΗΕ διεκδικώντας τον... Βόρειο Πόλο, προλαβαίνοντας Ρωσία και Καναδά που επίσης ερίζουν για την πατρότητά του, στοχεύοντας στο πλούσιο υπέδαφος της περιοχής.

Οπως υποστηρίζει η σκανδιναβική χώρα στο αίτημά της, η περιοχή που περιβάλλει τον Βόρειο Πόλο, συνορεύει με την Γροιλανδία, που είναι επίσης δανέζικη. Μια επιστημονική μελέτη απέδειξε ότι η Γροιλανδία συνδέεται υποθαλάσσια με τον Βόρειο Πόλο μέσω ενός τεράστιου ηπειρωτικού φλοιού γνωστού ως «κορυφογραμμή Λομονόσοφ».

Πρόβλεψη Αμερικανών: ¨Η Ελλάδα ενδέχεται να αποκλειστεί απ’ το χιόνι” – Δείτε πότε…

Σύμφωνα με το πιο έγκυρο Αμερικάνικο site πρόβλεψης καιρού, η χώρα μας θα ”θαφτεί” από το χιόνι...
για ένα διάστημα 3-4 ημερών, μετά τα Χριστούγεννα και πιο συγκεκριμένα στις 28,29,30,31 Δεκεμβρίου και στις 1,2 Ιανουαρίου.
Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, το Αμερικάνικο σαιτ, θέλει να έρχεται πολικό ψύχος πάνω από την Ελλάδα, σε συνδυασμό με συνεχόμενο βαρομετρικά χαμηλά από τη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια, πράγμα που γίνεται τους τελευταίους μήνες στη χώρα μας, με αποτέλεσμα να έχουμε και πάρα πολλές βροχές και πλημμύρες.

Η ΝΕΚΡΗ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΟΡΘΟΠΟΔΗΣΕΙ Οι δύο όψεις του Ντιτρόιτ μετά τη χρεοκοπία -Από τη μια ουρανοξύστες και από την άλλη εργοστάσια φαντάσματα και μισορημαγμένα βικτωριανά σπίτια (Εικόνες)

Το 1950 το Ντιτρόιτ ήταν η πέμπτη μεγαλύτερη πόλη της Αμερικής. Μια πόλη που ζούσε την απόλυτη ευημερία, χάρη στη βιομηχανία που ανθούσε στην περιοχή. Μια αμερικανική πόλη με τα όλα της, τους ουρανοξύστες της, το κέντρο της...
Σχεδον 55 χρόνια μετά, η πτώχευση που χτύπησε η πόλη το 2013, η συρρίκνωση της αυτοκινητοβιομηχανίας και η δραματική μείωση των θέσεων εργασίας έχουν αναγκάσει τους πολίτες του Ντιτρόιτ να εγκαταλείψουν την πόλη τους και τις επιχειρήσεις τους και να μεταναστεύσουν σε άλλες πολιτείες.

Η βρετανική Telegraph είναι υπέρ της... δραχμής -«Κάποιοι θα καλωσόριζαν με χαρά την έξοδο από το ευρώ»

Με ενδιαφέρον βλέπει η βρετανική Telegraph την επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή, αν κερδίσει τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ. Βγάζει και προκλητικό συμπέρασμα για τον Τσίπρα: «Αλλά αν δεν το καταφέρει, θα είναι αδύναμος ηγέτης».

Το ενδιαφέρον των ξένων μέσων ενημέρωσης συνεχίζουν να κεντρίζουν οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Νέα δημοσιεύματα μιλούν για χάος στη χώρα μετά τις εκλογές και προτρέπουν για… έξοδο από το ευρώ.
Χαρακτηριστική η περίπτωση της βρετανικής εφημερίδας Telegraph η οποία αναφέρει ότι μια εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ απειλεί την Ελλάδα με χρεοκοπία και άτακτη έξοδο από το ευρώ.

Το Ευρωκοινοβούλιο ενέκρινε ψήφισμα υπέρ της αναγνώρισης της Παλαιστίνης

Ψήφισμα υπέρ της αναγνώρισης του Κράτους της Παλαιστίνης ενέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο  με 498 ψήφους υπέρ και 88 κατά.
 
Το ψήφισμα δεν είναι δεσμευτικό και λαμβάνει θέση «επί της αρχής», χωρίς να εξειδικεύει τους όρους οι οποίοι θα μπορούσαν να οδηγήσουν το μπλοκ των 28 χωρών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Οι δασκάλες - ηρωίδες που έκαψαν ζωντανές οι Ταλιμπάν (Eικόνες & Bίντεο)

Συγκλονιστικές είναι οι ιστορίες που έρχονται στο φως μία ημέρα μετά την φονική τρομοκρατική επίθεση στο Πακιστάν.
Την ώρα που προκαλούν αποτροπιασμό και φρίκη οι εικόνες από το εσωτερικό του στρατιωτικού σχολείου, όπου οι Ταλιμπάν είτε εκτέλεσαν είτε έκαψαν ζωντανούς μαθητές και διδάσκοντες, οι ιστορίες αυτοθυσίας των δασκάλων συγκλονίζουν την παγκόσμια κοινή γνώμη.