Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

RUΜELI T.V.: Η ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ, ΟΙ «ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ» ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ…

Είχαμε αποκαλύψει στο προηγούμενο φύλλο της ΖΑΓΑΛΙΣΑ (Αυγ.- Σεπ. 2012) τον προκλητικό ρόλο του τουρκικού ιδιωτικού τηλεοπτικού καναλιού RUΜELI T.V., το οποίο «οργώνει» κάθε χωριό και πόλη της Ελληνικής Θράκης δυναμιτίζοντας την ειρηνική συμβίωση χριστιανών και μουσουλμάνων, με τα εθνικιστικά και αλυτρωτικά μηνύματα που εκπέμπει.

Η Ζαγάλισα, παρενέβη και επιβεβαίωσε ότι για οποιοδήποτε ρεπορτάζ αλλοδαπού καναλιού στον Ελληνικό χώρο, απαιτείται γραπτή άδεια.

Καταγγελία Κορυτσαίων: Το αλβανικό κράτος προετοιμάζει την γενοκτονία των Ορθοδόξων

Πριν από μερικές μέρες σ’ όλα τα μέσα ενημέρωσης δημοσιευτήκαν τα πρώτα αποτελέσματα της Αλβανικής Στατιστικής Υπηρεσίας για την απογραφή. Καθ’ όλο τον καιρό όλοι το είχαμε καταλάβει ότι αυτά τα «επεξεργάζονταν» για τρείς βασικούς λόγους. Ο πρώτος είναι για να ικανοποιήσουν όλες τις εθνικιστικές δυνάμεις μέσα και έξω από την κυβέρνηση ή το κράτος, το δεύτερο είναι ώστε το αποτέλεσμα να βγει αρνητικό όσο το δυνατόν πιο ακραία για τους Ορθοδόξους και για τις διάφορες μειονότητες και το τρίτο είχε ως σκοπό την ικανοποίηση των μεγάλων χρηματοδοτών, που συγχρόνως είναι και οι μεγαλύτεροι εχθροί και της Ορθοδοξίας, που δεν είναι τίποτε άλλο από τους σκοτεινότερους ισλαμικούς και βενετικούς κύκλους. 

Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ

Ο φόβος λοιπόν είναι κάποια λύπη ή ταραχή πού προκαλείται από την αίσθηση κάποιου κακού πού επαπειλείται, ενός κακού πού μπορεί να μάς καταστρέψει ή να μάς λύπηση. Γιατί οι άνθρωποι δεν φοβούνται όλα τα κακά, όπως π.χ. αν θα γίνουμε άδικοι ή βραδείς στη σκέψη, αλλά όσα μπορούν να μάς φέρουν μεγάλη λύπη ή καταστροφή, και μάλιστα όταν αυτά δεν βρίσκονται μακριά, αλλά φαίνονται πολύ κοντά, ότι επίκεινται. Γιατί τα πολύ μακρινά δεν τα φοβούνται. Γιατί όλοι γνωρίζουν ότι θα πεθάνουν, αλλά πιστεύουν ότι ο θάνατος δεν είναι κοντά, γι’ αυτό δεν τούς νοιάζει.


Αν λοιπόν αυτός είναι ο φόβος, κατ’ ανάγκη φοβερά είναι όλα αυτά πού φαίνονται πώς έχουν μεγάλη δύναμη να μάς καταστρέψουν ή να μάς προξενήσουν βλάβες πού θα έχουν ως αποτέλεσμα μεγάλη λύπη. Γι’ αυτό και οι ενδείξεις αυτών των δυστυχημάτων προξενούν φόβο.

Στο νέο Πρόεδρο όλα τα δύσκολα...

Μια από τις βασικότερες αρχές κάθε διαπραγμάτευσης - ότι τίποτε δεν έχει συμφωνηθεί εφόσον όλα δεν έχουν συμφωνηθεί - αγνοούν ηθελημένα τρόικα και Λευκωσία αναφορικά με το μνημόνιο οικονομικής πολιτικής που θα πρέπει να υπογράψει η Κυπριακή Δημοκρατία προκειμένου να λάβει τη στήριξη των εταίρων και του ΔΝΤ.
Κοινοτικές πηγές επισημαίνουν ότι μετά από δυο «γιούρογκρουπ» τα οποία συζήτησαν την κυπριακή υπόθεση, αλλά και μετά την υποβολή της προκαταρκτικής έκθεσης της Pimco για τις ανάγκες του τραπεζικού τομέα της Κύπρου,

Κύπρος:Θέτουν θέμα για νέα επαχθή μέτρα στις Βρυξέλλες Όλα στον αέρα χωρίς μνημόνιο - Προβλέψεις για χρέος μαμούθ

Λευκωσία: Η έλλειψη οδικού χάρτη για το κυπριακό μνημόνιο, ανησυχεί ιδιαίτερα τη Λευκωσία. Όσο δεν ξεκαθαρίζει το τοπίο, οικονομία και τράπεζες είναι στον αέρα, με όλες τις συνακόλουθες αρνητικές συνέπειες. Η κατάσταση γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη για τη Λευκωσία καθώς κύκλοι της Ευρωζώνης προβλέπουν χρέος μαμούθ για την Κύπρο, ύψους 140-150% του ΑΕΠ. Ένα νούμερο που προκαλεί πονοκεφάλους στη Λευκωσία καθώς εγείρεται ευθέως θέμα για υιοθέτηση νέων επαχθών μέτρων πέραν εκείνων στα οποία κατέληξαν μετά από διαπραγμάτευση η κυβέρνηση με την Τρόικα.

Την Τετάρτη στη Βουλή το φορονομοσχέδιο του τρόμου


Την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου θα εισαχθεί προς επεξεργασία στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεως της Βουλής το νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις στη φορολογία εισοδήματος, ρυθμίσεις θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Οικονομικών και λοιπές διατάξεις».
Σημειώνεται πως από τις ρυθμίσεις του νέου φορολογικού νομοσχεδίου και την πλήρη εφαρμογή τους έως το 2016 το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αναμένει ετήσια αύξηση εσόδων του Προϋπολογισμού ύψους 2,3 δισ. ευρώ περίπου. Ειδικά για τα 2013,2014 και 2015 η προαναφερόμενη ετήσια αύξηση περιορίζεται σε 515 εκατ. ευρώ, 1,99 δισ. ευρώ και 2,14 δισ. ευρώ αντίστοιχα.
Η διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης δεν ακολουθήθηκε δεδομένου του επείγοντος χαρακτήρα του εν λόγω σχεδίου νόμου προκειμένου να εξασφαλιστεί η έγκαιρη κατάθεσή του στην Βουλή.

Οι "σωτήρες" μας τη... σκαπουλάρουν φορολογικά!

Η απόλυτη εφαρμογή του ρητού «δύο μέτρα και δύο σταθμά», το οποίο όμως προσλαμβάνει τεράστια ηθική διάσταση για το πολιτικό σύστημα, προκύπτει από τη σχεδόν μηδαμινή φορολόγηση των «300» της Βουλής, την ίδια ώρα που το μόλις προχθές κατατεθειμένο φορολογικό νομοσχέδιο φορολογεί από το πρώτο ευρώ το σύνολο των πολιτών.
Οι βουλευτές μπορεί να ψηφίζουν τα όποια μέτρα για να μπορέσει, όπως υποστηρίζουν, η χώρα να βγει από το αδιέξοδο, αλλά, όπως φαίνεται, σε ό,τι αφορά τους ίδιους φροντίζουν να καταστρατηγούν τους νόμους που οι ίδιοι έχουν ψηφίσει, λαμβάνοντας το μεγαλύτερο μέρος των αμοιβών τους αφορολόγητο σε αναλογία 70%, έναντι 30% που φορολογείται κανονικά.

Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΕΠ Mας έκαναν μετα-κομμουνιστική Πολωνία μέσα σε 4 μόλις χρόνια - Αναζητείται ο Βαλέσα...

Έως και 30% κάτω από το μέσο όρο της Ε.Ε των 27 βρίσκεται το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν τη (ΑΕΠ) της χώρας μετά από τέσσερα χρόνια ύφεσης, θέση που την φέρνει στα επίπεδα του ΑΕΠ των πρώην κομμουνιστικών χωρών της Σλοβακίας (επί κομμουνισμού ηταν ενωμένη με την Τσεχία ως Τσεχοσλοβακία), της Ουγγαρίας, την Πολωνίας, και των πρώην σοβιετικών χωρών της Εσθονίας, Λιθουανίας!
Και το κακό δεν είναι ότι μας έφεραν στο επίπεδο της μετακομμουνιστικής Πολωνίας. Το κακό είναι ότι η ελληνική κοινωνία δεν μπορεί να αναδείξει έναν "Λεχ Βαλέσα" (φωτό)...
Εκεί μας έφτασαν και απ'ότι φαίνεται ουδείς θα πληρώσει για το έγκλημα και βέβαια αυτό δείχνει και την ηθική αλλοτρίωση της ελληνικής κοινωνίας που δέχεται να μείνυον ατιμώρητοι οι αυτουργοί του εθνικού εγκλήματος.

ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ "Ποιος το περίμενε ότι η Ελλάδα θα θύμιζε Αφρική;"!

Δεν περίμενε πως καταστάσεις της Αφρικής θα έφταναν κάποτε και στην Ελλάδα, είπε ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, Θεόδωρος Β', από την Νέα Αλικαρνασσό της Κρήτης όπου βρίσκεται.
"Ένα προσκύνημα ταπεινό είναι εδώ κάθε φορά που έρχομαι στην Αλικαρνασσό στον τόπο που με γέννησε και με ανέθρεψε. Έτσι λοιπόν σήμερα ανήμερα του Αγιου Ελευθεριού θέλω να ευχηθώ σε όλους χρόνια πολλά και κουράγιο σε αυτές τις δύσκολες ημέρες που έχουμε φτάσει. Η κρίση μπορεί να ξεπεραστεί όταν δούμε ο ένας τον άλλο κατά πρόσωπο με αγάπη και συμπόνια", ανέφερε σε δηλώσεις του μετά τη θεία λειτουργία στο εκκλησάκι του Αγίου Ελευθερίου στην Νέα Αλικαρνασσό.

ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΟΥΦΤΗ! Κοτόπουλο a la Ισλάμ καταναλώνουν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις

Όταν "κομπάζει" ένας από τους βασικούς προμηθευτές σε κοτόπουλα, των Ορθόδοξων Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων ότι τα σφάζει με τον ειδικό, μουσουλμανικό, τελετουργικό τρόπο "χαλάλ", τότε προκύπτει πολύ σοβαρό ζήτημα, γιατί ακόμα εξ' όσων γνωρίζουμε ο Ελληνικός Στρατός πολεμάει Υπέρ Πίστεως, και Πατρίδος (υπέρ βωμών, και εστιών, κατά τους αρχαίους προγόνους μας).
Με τον όρο «χαλάλ» περιγράφονται τα προϊόντα που έχουν παραχθεί και προετοιμαστεί με βάση τις παραδόσεις και τους κανόνες της μουσουλμανικής θρησκείας. Στην περίπτωση του κρέατος, πρόκειται για προϊόντα που κατ' αρχάς δεν περιέχουν χοιρινό και προέρχονται από ζώα τα οποία έχουν θανατωθεί με συγκεκριμένο τελετουργικό.

ΜΥΡΙΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ... 3+8 οι προσφορές για τα πετρέλαια του Ιονίου από τους Οθωνούς μέχρι το Λιβυκό Πέλαγος

Ενδιαφέρον για σεισμικές έρευνες στη θάλασσα του βορείου Ιονίου, και πιο συγκεκριμένα στο «τόξο» Κεφαλονιάς - Κέρκυρας - Ιταλίας, εκδήλωσαν τρεις πετρελαϊκοί κολοσσοί: πρόκειται για τις εταιρείες Total, Statoil και EXXON. Ενδιαφέρονται για την συνέχεια του κοιτάσματος της Ιταλίας, η οποία εκτείνεται στην θαλάσσιας περιοχή δικαιωμάτων της Ελλάδας.
Πρόκειται, συνολικά, για μια περιοχή 220.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, από τους Οθωνούς μέχρι το Λιβυκό Πέλαγος,

Ασύλληπτη η τραγωδία στη Λέσβο: Νεκροί 20 λαθρομετανάστες

Ασύλληπτη η τραγωδία στη Λέσβο: Νεκροί 20 λαθρομετανάστες

Μία από τις μεγαλύτερες τραγωδίες διαδραματίστηκε χθες στο νησί της Λέσβου και συγκεκριμένα στην περιοχή  Αγ. Γεώργιος, Θερμής, με τις αρχές να μετράνε 20 νεκρούς λαθρομετανάστες.
Η ξύλινη λέμβος που μετέφερε τους άτυχους ανθρώπους στη χώρα μας ανετράπη με αποτέλεσμα όλοι οι επιβαίνοντες να βρεθούν στο νερό μαζί και ο τούρκος διακινητής.
Το Λιμενικό Σώμα περισυνέλεξε 20 νεκρά πτώματα τα οποία ξέβρασε η θάλασσα στην ακτή, ενώ όπως αναφέρει και το lesvosnews.gr, διασώθηκε μόνο ένας επιβαίνοντας, ο οποίος δήλωσε πως είναι 20 χρονών και υπήκοος ξένης χώρας. Σύμφωνα με τον ίδιο στη βάρκα βρίσκονταν συνολικά 28 άτομα, ανάμεσά τους και παιδιά.  

«Χρυσό» εφάπαξ 550.000 ευρώ σε υπάλληλο της Βουλής

«Χρυσό» εφάπαξ 550.000 ευρώ σε υπάλληλο της Βουλής
Τα προκλητικά προνόμια των συγκεκριμένων υπαλλήλων αποδεικνύουν πως η ισότητα των πολιτών ισχύει μόνο όταν δε θίγονται τα συμφέροντα των «ημετέρων»...
Την ώρα που ο μέσος Έλληνας παλεύει για την επιβίωσή του, κάποιες συντεχνίες συνεχίζουν να απολαμβάνουν των νόμιμων μεν, ανήθικων δε προνομίων που «γέννησε» και εξέθρεψε αποκλειστικά και μόνο το πολιτικό σύστημα.
Από τα πλέον χαρακτηριστικά παραδείγματα της προκλητικής προνομιακής μεταχείρισης είναι φυσικά οι υπάλληλοι της Βουλής, οι οποίοι αν και έχουν υπαχθεί εδώ και ένα χρόνο στο ενιαίο μισθολόγιο, εξακολουθούν να απολαμβάνουν σειρά από οικονομικά «βοηθήματα».

Μας δουλεύουν χοντρά:Γ. Στουρνάρας: Αξιοζήλευτο το επίπεδο ευημερίας της Ελλάδας!

Γ. Στουρνάρας: Αξιοζήλευτο το επίπεδο ευημερίας της Ελλάδας!
Μιλώντας σε συνέδριο για την Υγεία, ο υπουργός Οικονομίας είπε ότι Ιρλανδία και Πορτογαλία ψάχνουν πώς τα κατάφερε η ελληνική κυβέρνηση για να την αντιγράψουν!!!
Αν δεν το γνωρίζατε, το μάθατε σήμερα: Παρά τα μέτρα που έχουν ληφθεί τα τελευταία χρόνια και παρά την ύφεση, στην Ελλάδα διατηρείται το επίπεδο υπηρεσιών στον τομέα της Υγείας! Κι όχι μόνο αυτό, αλλά η επιτυχία των ελληνικών κυβερνήσεων να διατηρήσουν το δείκτη ευημερίας του ελληνικού λαού σε σχέση με τα άλλα ευρωπαϊκά κράτη είναι τόσο μεγάλη, που η Ιρλανδία και η Πορτογαλία ψάχνουν να βρουν με ποιον τρόπο το καταφέραμε για να μας... αντιγράψουν!

Κανένα άτομο ελληνικής καταγωγής στα θύματα Ομογενής βιβλιοθηκάριος στο «Σάντι Χουκ» έσωσε παιδιά και ενήλικες

Δεν υπάρχει κανένα άτομο ελληνικής καταγωγής ανάμεσα στα 27 θύματα (20 απ' αυτά είναι παιδιά ηλικίας 5 έως 10 ετών) του μακελειού στο Σάντι Χουκ, στην κωμόπολη Νιούταουν της πολιτείας Κονέκτικατ, επιβεβαίωσε με δηλώσεις του ο ιερατικός προϊστάμενος του ελληνορθόδοξου ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Ντάνμπερι, Πέτρος Καρλούτσος, ο οποίος αναφέρθηκε επίσης στη γενναία ομογενή βιβλιοθηκάριο του σχολείου.

Πρόκειται για την Yvonne Cech, η οποία με το άκουσμα των πυροβολισμών πήρε 18 παιδιά της Δ’ τάξης και τρεις συναδέλφους της και κλείστηκαν σε μια ντουλάπα για 45 λεπτά, με αποτέλεσμα να γλιτώσουν από τη δολοφονική μανία του 20χρονου Άνταμ Λάνζα.

Διαδηλώνουν κατά του Μνημονίου τα παιδιά του Χριστόφια

Ο Χρήστος και η Χριστίνα Χριστόφια βρίσκονται, σύμφωνα με το «Εθνος της Κυριακής», συχνά ανάμεσα στους διαδηλωτές που φωνάζουν συνθήματα κατά των μέτρων λιτότητας που φέρνει στην Κύπρο η υπαγωγή στον μηχανισμό στήριξης, την οποία αποφάσισε η κυβέρνηση του πατέρα τους.
Την ίδια στιγμή, αναφέρει το ρεπορτάζ, στις δημόσιες δηλώσεις τους, τάσσονται υπέρ της απόφασης του πατέρα τους, αποδίδοντας την υπογραφή του Μνημονίου σε αυτόν τον επαχθή δανεισμό στους «κακούς» τραπεζίτες και στο χρέος της Ελλάδας. Την ίδια στάση τηρούν το ΑΚΕΛ και οι οργανώσεις που πρόσκεινται σε αυτό.

Το περίγραμμα μιας αναπτυξιακής πρότασης για τη Θράκη

Του Αναστάσιου Λαυρέντζου
Στελέχους Διαχείρισης Τραπεζικών Κινδύνων
Από το real.gr

Η Θράκη καταλαμβάνει το 6,5% της ελληνικής επικράτειας, ενώ ο πληθυσμός της (362 χιλιάδες κάτοικοι, Απογραφή 2001) αντιστοιχεί στο 3,3% του συνόλου του ελληνικού πληθυσμού. Η ευρύτερη περιφέρεια Αν.Μακεδονίας-Θράκης είναι η πιο φτωχή περιοχή της Ελλάδας (σε κατά κεφαλήν ΑΕΠ) ενώ ειδικά η Θράκη είναι η πιο αραιοκατοικημένη περιφέρεια με μόνο 39 κατοίκους ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο (Πηγές: Ελληνική Στατ. Υπηρεσία, Μελέτη της Ακαδημίας Αθηνών για τη Θράκη).

Η εφορία στέλνει ραβασάκια

Ενώ το Δημόσιο κατέθεσε στον Άρειο Πάγο αίτηση αναίρεσης και αίτηση αναστολής ζητώντας να ανατραπεί η απόφαση 1101/12 του Πρωτοδικείου, που διατάσσει να μην ενσωματώνεται το «χαράτσι» στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, η επιχείρηση έχει αρχίσει ήδη να στέλνει τους λογαριασμούς με την τρίτη δόση του ειδικού τέλους του 2012... Επειδή όμως οι καταναλωτές... τελούν υπό σύγχυση, καλό είναι να ξεκαθαρίσουμε κάποια κρίσιμα ζητήματα γύρω από το ειδικό τέλος για τα ακίνητα ξεκινώντας από τις οφειλές για το ΕΕΤΗΔΕ του 2011. Σε άμεση εξόφληση των χρεών τους καλούνται από την εφορία περίπου 350.000 ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι δεν πλήρωσαν μέσω του λογαριασμού του ηλεκτρικού ρεύματος τα οφειλόμενα ποσά. Σε περίπτωση που δεν ανταποκριθούν, απειλούνται με κατασχέσεις εισοδημάτων, καταθέσεων και κινητών περιουσιακών στοιχείων τους.

Π. Καμμένος: Πάνε να γίνουν το δεκανίκι του Σαμαρά(Βίντεο)

«Την πολιτική διαφωνία την καταλαβαίνω, δεν είναι αποδεκτή όμως η αποστασία. Αποστασία σημαίνει ότι αυτοί πάνε για να γίνουν πια
-και ποιος έχει δίκιο θα το δούμε – το δεκανίκι του κ. Σαμαρά», δήλωσε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κληθείς να σχολιάσει όσα συμβαίνουν στο κόμμα το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Και πρόσθεσε ο κ. Καμμένος: «Τελείωσαν οι ρεζέρβες από το ΠΑΣΟΚ, το ΠΑΣΟΚ πέθανε, το ΠΑΣΟΚ δεν αντέχει άλλο, έχει φυλλορροήσει, δεν τους φτάνουν οι ψήφοι του ΠΑΣΟΚ είναι 150 οι συγκυβερνώντες, θέλουνε δύο προδότες, τους βρήκαν...», φωτογραφίζοντας τους ανεξάρτητους πια βουλευτές Κ. Μαρκόπουλο και Γ. Κουράκο.

Ποδαρικό με μειώσεις μισθών φέρνει το φορολογικό

«Φορο-σοκ» σε εκατομμύρια μισθωτούς και συνταξιούχους που προστατεύουν ανήλικα τέκνα φέρνει το «μίνι» φορολογικό νομοσχέδιο από την αύξηση της μηνιαίας παρακράτησης φόρου.

Στο κείμενο του σχεδίου νόμου που κατατέθηκε την περασμένη Πέμπτη αργά το βράδυ στη Βουλή περιλαμβάνεται η νέα φορολογική κλίμακα για μισθωτούς και συνταξιούχους με την οποία καταργείται το πρόσθετο αφορολόγητο για τα παιδιά.

Ένα βήμα πριν τη στάση πληρωμών με το "καλημέρα" του 2013, οι Δήμοι Πατρέων, Δυτικής Αχαίας, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς, Παξών και Κέρκυρας

Ένα βήμα πριν τη στάση πληρωμών είναι 100 δήμοι της χώρας σύμφωνα με εκτίμηση της ΚΕΔΕ, όπως αναφέρει η εφημερίδα Παραπολιτικά. Ανάμεσά τους (από τη Δυτική Ελλάδα και τα Ιόνια), και οι Δήμοι Πατρέων, Δυτικής Αχαΐας, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς, Παξών και Κέρκυρας. Η εκτίμηση είναι ότι με την έναρξη του 2013 θα έχουν άμεσο πρόβλημα ρευστότητας, ήτοι θα υπάρξει εκ μέρους τους στάση πληρωμών.
Ανάμεσα στους 100 μάλιστα είναι οι τέσσερις από τους πέντε μεγάλους: Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Πάτρας και Λάρισας οι οποίοι είναι έτοιμοι να κηρύξουν πτώχευση.