Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Αμφίπολη: Η Αποθέωση του Μεγάλου Αλεξάνδρου (ΒΙΝΤΕΟ)

Το νέο βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο για την Αμφίπολη εντυπωσιάζει τους θεατές. Με τίτλο «Αμφίπολη: Η αποθέωση του Μεγάλου Αλεξάνδρου», πρόκειται (δείτε το βίντεο)…


... για ένα ταξίδι στο χρόνο στην εποχή του Ελληνικού Μεγαλείου, όταν το Φως της Ελλάδας ακτινοβολούσε στην οικουμένη.

Οι δημιουργοί του βίντεο έχουν επιλέξει να το συνοδεύσουν με το ακόλουθο κείμενο στο YouTube:

Το ταχυδρομείο της Ανταρκτικής!

Perierga.gr - Το ταχυδρομείο της Ανταρκτικής!Το Port Lockroy είναι ένα φυσικό λιμάνι της Ανταρκτικής.

Ανακαλύφθηκε το 1903 και από τότε έχει χρησιμοποιηθεί σαν βάση για τους κυνηγούς φαλαινών, για τα βρετανικά στρατεύματα κατά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και για διάφορες έρευνες.




Το 1996 άρχισε να λειτουργεί σαν μουσείο ενώ σήμερα είναι το μόνο δημόσιο ταχυδρομικό γραφείο που λειτουργεί στην Ανταρκτική.

Η μαγεία της ελληνικής φύσης σε ένα βίντεο!


Perierga.gr - Η μαγεία της ελληνικής φύσης σε ένα βίντεο!Οι φυσικές ομορφιές της χώρας μας κυριαρχούν στο νέο βίντεο για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού.


To visitgreece προτρέπει τους θεατές του βίντεο να γνωρίσουν τη μαγεία της ελληνικής φύσης. «Εκπληκτικά θαύματα της φύσης περιμένουν να ανακαλυφθούν.

Επιλέξτε την περιπέτειά σας ανάμεσα στη μαγεία των δασών, στα απόκρημνα φαράγγια, στους όμορφους υγρότοπους και στις ορεινές λίμνες.»

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού(Βίντεο)


Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: 
"Στρατηγική της βελτίωσης και ανάπτυξης μέσω αξιολογίας".
 Κεντρικό κτήριο Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημίου 30, 
αίθουσα Άλκης Αργυριάδης.
 Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού(Βίντεο)

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού 
στο Artemis FM

Πετροπόλεμος και χημικά στις Σκουριές - Στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα διαδηλωτής

Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτή την ώρα επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών, στις Σκουριές της Χαλκιδικής, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποιούν κάτοικοι της περιοχής ενάντια στα μεταλλεία χρυσού.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, διαδηλωτές επιχείρησαν να μπουν σε εργοτάξιο της Ελληνικός Χρυσός, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί που βρίσκονται στο σημείο να προχωρήσουν σε χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου - λάμψης.

Θέλουν τη στρόφιγγα του φυσικού αερίου-Οι Τούρκοι αξιώνουν είτε μορατόριουμ στις έρευνες είτε συνδιαχείριση του πλούτου


Γράφει: Κώστας Βενιζέλος 
Από το philenews

Λευκωσία: Δυο όρους-αξιώσεις θέτουν οι Τούρκοι σε σχέση με το φυσικό αέριο, την ίδια ώρα που διαμορφώνεται ένα ισχυρό μπλοκ στο διεθνές πεδίο το οποίο πιέζει για επανάληψη των συνομιλιών. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η θέση της τουρκικής πλευράς, όπως διαβιβάζεται και μέσω τρίτων, είναι η εξής και τίθεται ως δίλημμα: Είτε θα υπάρξει μορατόριουμ μέχρι τη λύση στις έρευνες για εντοπισμό και εξόρυξη φυσικού αερίου είτε θα συζητηθεί το κεφάλαιο της ενέργειας στις διαπραγματεύσεις και να υπάρξει συνδιαχείρισή του.

ΑΜΦΙΠΟΛΗ – ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΙΣΩΣ ΠΡΟΔΙΔΟΥΝ ΤΟ ΝΕΚΡΟ

Αμφίπολη – Οι ανθρώπινες παραστάσεις ίσως προδίδουν το νεκρό
Οι νέες ανακοινώσεις του υπουργού Πολιτισμού, κ. Τασούλα για τις ανασκαφές στην Αμφίπολη γεννούν νέα ερωτήματα για το ταφικό μνημείο!
«Η Αμφίπολη είναι η κορωνίδα των αρχαιολογικών ευρημάτων της περιοχής και όχι μόνον», δήλωσε στη συνέντευξη τύπου στο μουσείο της Αμφίπολης ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Κώστας Τασούλας.
Το αίνιγμα της Αμφίπολης καλά κρατεί, στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Υπουργός Πολιτισμού στους δημοσιογράφους το Σάββατο (22/11) στο μουσείο της Αμφίπολης δεν δόθηκαν απαντήσεις γύρω από τα "καυτά" ερωτήματα. Αντιθέτως, οι δηλώσεις του κ. Τασούλα για ανθρώπινες παραστάσεις στα επιστύλια δημιούργησαν νέες απορίες γύρω από το λόφο Καστά και τις εκπλήξεις που κρύβει.

Προσοχή στο "πράσινο πανί"...(Bίντεο)

Τι είναι πραγματικό και τι ψεύτικο;

Το πράσινο πανί το χρησιμοποιούν μόνο στις ταινίες του Χόλιγουντ ή και στην καθημερινότητα για να δημιουργήσουν ψεύτικες ειδήσεις και σκηνικά;

Δείτε τα βίντεο και την επόμενη φορά να είστε προσεκτικοί στις εικόνες που σας δείχνουν στο "χαζοκούτι".