Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Ναός του Επικουρείου Απόλλωνος: Τα μυστικά που αποκάλυψαν οι ιερείς του Απόλλωνα και ο Ικτίνος τα έκανε πράξη

Ο ναός του Επικουρείου Απόλλωνος βρίσκεται στις Βάσσες Αρκαδίας, κοντά στα σύνορα του νομού με την Μεσσηνία, πάνω σε έναν χαμηλό λόφο. Πολλά έχουν γραφεί για τον συγκεκριμένο ναό αλλά είναι πολλά αυτά που έχουμε να ανακαλύψουμε ακόμη. Υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι ο ναός δεν ήταν απλά ένα λατρευτικό κτίσμα αφιερωμένο στον Απόλλωνα όπως τόσα άλλα στον Ελλαδικό χώρο. Ο ναός αυτός διαφέρει ξεκάθαρα.

Όταν ο Πλούταρχος μιλούσε για τη δουλεία των οφειλετών!

Ο Πλούταρχος (περ.45μ.Χ.-120) ήταν Έλληνας ιστορικός, βιογράφος και δοκιμιογράφος. Καταγόταν από εύπορη οικογένεια και έλαβε αξιόλογη φιλοσοφική, επιστημονική, ιστορική και φιλολογική μόρφωση. Αναφέρεται ότι σπούδασε στην Ακαδημία των Αθηνών, όπου είχε δάσκαλο τον Αμμώνιο.
 
Γεννημένος στη μικρή πόλη της Χαιρώνειας, στην Βοιωτία, πιθανώς κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Ρωμαίου αυτοκράτορα Κλαύδιου, ο Μέστριος Πλούταρχος ταξίδεψε πολύ στον μεσογειακό κόσμο της εποχής του και δύο φορές στη Ρώμη. Είχε φίλους Ρωμαίους με ισχυρή επιρροή, ανάμεσα στους οποίους ξεχωρίζουν ο Soscius Senecio και ο Fundanus, και οι δύο σημαντικοί Συγκλητικοί, στους οποίους ήταν αφιερωμένα ορισμένα από τα ύστερα κείμενά του.
 
Έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στη Χαιρώνεια, όπου λέγεται ότι μυήθηκε στα μυστήρια του Απόλλωνα. Ήταν πρεσβύτερος των ιερέων του Απόλλωνα στο Μαντείο των Δελφών, όπου ήταν υπεύθυνος για την ερμηνεία των χρησμών της Πυθίας, αξίωμα που κράτησε για 29 έτη έως τον θάνατό του. Έζησε μια ιδιαίτερα δραστήρια κοινωνική και πολιτική ζωή, κατά τη διάρκεια της οποία παρήγαγε ένα απίστευτο corpus κειμένων, που επιβίωσαν ως την εποχή μας.

Το πανέμορφο νησί - μυστικό καταφύγιο με... όριο επισκεπτών (Εικόνες)

Βρίσκεται στη Βόρεια Βραζιλία, είναι πανέμορφο, μοιάζει με καταφύγιο και είναι για... λίγους και καλούς.
 
Το νησί Φερνάντο ντε Νορόνια δέχεται καθημερινά μέχρι 400 επισκέπτες. Στην ουσία πρόκειται για έναν τόπο που αποτελεί τις κορυφές μιας υπόγειας οροσειράς και για το λόγο αυτό προστατεύεται από την UNESCO για το σπάνιο φυσικό του περιβάλλον. Το κολύμπι στις ακτές του υπόσχεται εκπλήξεις, όπως συναντήσεις με δελφίνια και χελώνες.

Άνευ προηγουμένου τουρκική πρόκληση: Ο Α.Νταβούτογλου ζητάει υπουργικό συμβούλιο στη Θράκη

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου τινάζει στον αέρα τα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης για αποκλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο και στην Κυπριακή ΑΟΖ με τη διεξαγωγή του Ανωτάτου Στρατιωτικού Συμβουλίου στην Αθήνα ζητώντας να γίνει τουρκικό υπουργικό συμβούλιο στη Θράκη.
Πρόκειται για πρόκληση άνευ προηγουμένου αφού μία τέτοια κίνηση από πλευράς Άγκυρας, αν τελικώς επιτραπεί από ελληνικής πλευράς, αποσκοπεί στο να «τουρκοποιηθεί» η μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη και να νομιμοποιηθούν οι ενέργειες του προξενείου της Κομοτηνής που θέλουν την ανεξαρτητοποίηση της Δυτικής Θράκης.

Φρεγάτα του αιγυπτιακού Ναυτικού κατέλαβαν οι ισλαμιστές!-ΑΝΤΙΚΑΤΕΣΤΗΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟ!

Το ISIL κατέλαβε φρεγάτα του αιγυπτιακού Ναυτικού, προκαλώντας ένα θρίλερ κοντά στην διώρυγα του Σούεζ αφού ήθελαν να την χρησιμοποιήσουν για να επιτεθούν σε πλοίο του ισραηλινού Ναυτικού.
 
Το περιστατικό έλαβε χώρα στις 14 Νοεμβρίου αλλά αποκαλύφθηκε σήμερα από τον αραβικό και τον ισραηλινό Τύπο. Συγκεκριμένα στην Jerusalem Post αναφέρεται ότι, οι τζιχαντιστές σχεδίαζαν να καταλάβουν πλοίο του ισραηλινού Ναυτικού, το οποίο εν συνεχεία θα χρησιμοποιούσαν ως αντάλλαγμα για να απελευθερώσουν Παλαιστίνιους αιχμαλώτους που κρατούνται από το Ισραήλ ως τρομοκράτες.
 

Η Ευρώπη βλέπει ως "ενεργειακό πόλεμο" της Ρωσίας την ματαίωση του South Stream - Ετοιμάζουν την Ένωση της Ενέργειας - Οι απειλές κατά της Ελλάδας

- H Kομισιόν θεωρεί την ματαίωση της κατασκευής αφορμή για να εξασφαλίσει δικές της ενεργειακές προμήθειες
- Στα "Τάρταρα" οι μετοχές μιας γερμανικής και μιας ιταλικής εταιρείας που είχαν συμβόλαιο για τον αγωγό
- Οι Βρυξέλλες απείλησαν με κυρώσεις τις επτά χώρες που ενέχονται στο πρόγραμμα μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα
- Η Βουλγαρία κατακρίνει για την ματαίωση του South Stream τόσο τη Μόσχα όσο και τις Βρυξέλλες
Η εγκατάλειψη από τη Ρωσία του σχεδίου για τον αγωγό αερίου South Stream επιβεβαιώνει την ανάγκη για την ΕΕ να διαφοροποιήσει τις πηγές των προμηθειών της, ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σε σχολείο εμφανίζουν τα Σκόπια, ως Μακεδονία!

Την παρέμβαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου και του εντεταλμένου σε θέματα Δια Βίου Μάθησης κ. Αγγελου Ανανία, ζήτησε με επιστολή του ο Α. – Χ. Κ. κάτοικος Ρόδου μετά τη διαπίστωση ότι στο χρηματοδοτούμενο από πόρους της Περιφέρειας «Διεθνές Σχολείο» φιγουράρει στους τοίχους του διαδρόμου, χάρτης ζωγραφισμένος από μαθητές, που παρουσιάζει τα Σκόπια με την ονομασία «Μακεδονία»!
Αφορμή για την παρέμβαση αποτέλεσε άρθρο στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης facebook με τίτλο «Ρόδος: Δείτε τι μαθαίνουν οι φίλοι μας οι Φινλανδοί στα παιδιά μας!!!».
Σύμφωνα με το άρθρο, στο Φινλανδικό Πολυπολιτισμικό Σχολείο τις τελευταίες ημέρες έχει τοποθετηθεί ένας παγκόσμιος γεωγραφικός χάρτης, ζωγραφισμένος από τους μαθητές του σχολείου…

Δημοσίευμα της Guardian:Πρόταση Ισραήλ για αγωγό μέσω Κύπρου που θα προμηθεύει την ΕΕ


Λονδίνο: Την ευκαιρία να θέσουν στον αρμόδιο αξιωματούχο της ΕΕ το θέμα της κατασκευής αγωγού που θα φέρνει το κυπριακό και ισραηλινό φυσικό αέριο στην Ευρώπη θέλουν να έχουν οι κυβερνήσεις των δύο χωρών και της Ελλάδας στο περιθώριο της συνόδου των Ευρωπαίων Υπουργών Ενέργειας στις 9 Δεκεμβρίου, αναφέρει ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας Guardian.

Όπως σημειώνεται, ο αγωγός θα μπορούσε να εξασφαλίζει στην Ευρώπη περίπου 10 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα αερίου ετησίως, συμβάλλοντας στην ενεργειακή ασφάλεια της ηπείρου. Θα πρόκειται για τον μακρύτερο αγωγό του κόσμου, καθώς θα καλύπτει έκταση 1530 χιλιομέτρων.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: «Ο χρόνος των Μνημονίων τελειώνει»

Μια συζήτηση του βουλευτή της Ν.Δ. στη Β’ περ. Θεσσαλονίκης, τ. υπουργού και Προέδρου της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής Θεόδωρου Καράογλου με τον επ. καθηγητή Θ. Κουτρούκη

Καθώς η χώρα βρίσκεται στην τράπεζα των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές της για την επόμενη φάση της χρηματοδοτικής της στήριξης μια συζήτηση για την οικονομική πολιτική και την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας μας αποκτά πάντα ιδιαίτερη αξία. Στο κείμενο που ακολουθεί ο βουλευτής της ΝΔ Θεόδωρος Καράογλου συζητά με τον πανεπιστημιακό Θ. Κουτρούκη για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, την εποχή μετά τα Μνημόνια, τη διαχείριση του δημόσιου χρέους και τα διακυβεύματα της χρονιάς που έρχεται. 

Δεύτερο «ναυάγιο» στη Ζάκυνθο; Μυστήριο με φορτηγό πλοίο που βρέθηκε εγκαταλειμμένο-Βρέθηκε στον κόλπο του Πόρτο Βρώμη

Εντοπίστηκε από όχημα του Λιμενικού που πραγματοποιούσε χερσαία περιπολία στις δυτικές ακτές του νησιού.

Περίεργη υπόθεση, με φορτηγό πλοίο το οποίο βρέθηκε εγκαταλειμμένο στις απόκρημνες δυτικές ακτές της Ζακύνθου, διερευνούν από χθες οι αρμόδιες Αρχές.

 Το πλοίο με το όνομα «AMARANTHUS», μήκους περίπου 57 μέτρων και σημαίας των νησιών Παλάου, εγκαταλείφθηκε από το πλήρωμά του όχι στα ανοιχτά της θάλασσας αλλά… δεμένο από την πρύμνη μέσα στο κόλπο του Πόρτο Βρώμη, στην Αναφωνήτρια.

Τρίπολη: Τον σκότωσε γιατί δεν μπορούσε να ξεπληρώσει το χρέος του

Ο 42χρονος ζητούσε υπέρογκο τόκο για ποσό που είχε δανείσει στο θύμα - Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως το θύμα είχε δηλητηριάσει τα σκυλιά του 55χρονου, που θέλησε πυροβολώντας τον να εκδικηθεί
Οι σοβαρές οικονομικές διαφορές ήταν το κίνητρο της στυγερής δολοφονίας του 42χρονου ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου και πατέρα ενός τετράχρονου αγοριού με τρεις σφαίρες, που ήταν γνωστός ως «Διάβολος», μέσα σε κτίριο της ιδιοκτησίας του σε κεντρικό δρόμο της Τρίπολης.

H κακοκαιρία χτυπά τη δυτική Ελλάδα: Προβλήματα σε Ιωάννινα και Κοζάνη(Βίντεο)

Στην πρωτεύουσα της Ηπείρου έπεσαν κολώνες της ΔΕΗ και δρόμοι μετατράπηκαν σε λίμνες - Εγκλωβίστηκε κτηνοτρόφος στο Ζαγόρι - «Ποτάμια» οι δρόμοι στη Κοζάνη - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν τις επόμενες δύο ημέρες
Από τη δυτική Ελλάδα ξεκίνησε να κάνει την εμφάνισή της η κακοκαιρία που αναμένεται τα επόμενα 24ωρα να επηρεάσουν όλη τη χώρα.


Τα μεγαλύτερα προβλήματα δημιουργήθηκαν μέχρι στιγμής σε Ιωάννινα και Κοζάνη από τις έντονες βρχοπτώσεις και τις καταιγίδες ενώ προβλήματα καταγράφονται και στη Θεσπρωτία.

ΕΣΟΔΑ ΜΕ «ΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟ» ΑΓΟΡΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΟ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Στο τέλος της χρονιάς θα επιβραβεύουν όσους συγκεντρώνουν αποδείξεις με... πλούσια δώρα, αυτοκίνητα και χρηματικά ποσά! Η νέα πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης προς την τρόικα.
Aπίστευτο κι όμως ελληνικό!
Το υπουργείο Οικονομικών έστειλε ως πρόταση προς την τρόικα - μεταξύ άλλων προτάσεων  - και την «μετατροπή» των αποδείξεων σε λαχειοφόρο αγορά με την πεποίθηση ότι θα γίνεται κλήρωση και θα μοιράζονται δώρα σε αυτούς που ζητούν αποδείξεις. Με τον τρόπο αυτό ευελπιστούν μάλιστα ότι θα συγκεντρώσουν 500 εκατομμύρια ευρώ.