Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Η απαγορευμένη εκπαίδευση(Βίντεο)

La Educacion Prohibida

Είναι ένα ανεξάρτητο Ντοκιμαντέρ που κυκλοφόρησε το 2012...

Περιγράφει ποικίλες εναλλακτικές πρακτικές εκπαίδευσης και αντισυμβατικά σχολεία στη Λατινική Αμερική και την Ισπανία, και περιλαμβάνει εκπαιδευτικές προσεγγίσεις όπως η λαϊκή επιμόρφωση, το σύστημα Μοντεσσόρι, η προοδευτική εκπαίδευση, η εκπαίδευση Βάλντορφ, η κατ οίκον διδασκαλία.

Το ντοκιμαντέρ χωρίζεται σε 10 θεματικά επεισόδια, που το καθένα παρουσιάζει μια διαφορετική πτυχή της εκπαίδευσης στο πλαίσιο του σχολείου και έξω από αυτό. Τα θέματα περιλαμβάνουν την ιστορία του σχολικού συστήματος, την εξουσία και δύναμη στα σχολεία, την αξιολόγηση και το διαχωρισμό των μαθητών, την κοινωνική λειτουργία των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, καθώς και το ρόλο των εκπαιδευτικών και των οικογενειών.

Κέρδη στη Wall Street με σύμμαχο τα μάκρο

Dow14.760,31100,75 0,69%  



  Nasdaq3.347,8927,13 0,82%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Με κέρδη έκλεισαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street μετά τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία από τις ΗΠΑ και ενώ υποχώρησαν οι ανησυχίες για τον κίνδυνο να εκδηλωθεί στην Κίνα ένας  νέος γύρος πιστωτικής στενότητας.

Οι αγορές δέχτηκαν με ικανοποίηση τις δηλώσεις υψηλόβαθμου αξιωματούχου της κεντρικής τράπεζας της Κίνας ότι η τράπεζα παρακολουθεί στενά την υψηλή μεταβλητότητα που έχει εμφανιστεί το τελευταίο διάστημα στα διατραπεζικά επιτόκια.

Ο αξιωματούχος πρόσθεσε ότι η κεντρική τράπεζα επιδιώκει να κατευθύνει σε ένα λογικό εύρος τα επιτόκια, ενώ εκτίμησε ότι η τρέχουσα μεταβλητότητα στην αγορά είναι προσωρινή.

Την ίδια στιγμή τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν στις ΗΠΑ για τις τιμές των κατοικιών, τις πωλήσεις νεόδμητων, τις παραγγελίες διαρκών αγαθών και την καταναλωτική εμπιστοσύνη αποδείχθηκαν καλύτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Από την αγορά κατοικίας, οι δείκτες Standard & Poor΄s Case-Shiller που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι οι τιμές των κατοικιών ενισχύθηκαν και πάλι τον Απρίλιο.

Ειδικότερα, ο δείκτης Case-Shiller για τις 10 μεγαλύτερες μητροπολιτικές περιοχές των ΗΠΑ αυξήθηκε 11,6% σε ετήσια βάση, ενώ ο δείκτης για τις 20 μεγαλύτερες μητροπολιτικές περιοχές αυξήθηκε κατά 12,1%, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για αύξηση 11,1%.

Σάλος με τον Τούρκο αθλητή που αποκάλεσε τους Ελληνες «σκυλιά»


Σχόλιο από ALEXANDER 

Αν περιμένετε να διαβάσετε τις αντιδράσεις όλων αυτών που καταδίκασαν την Βούλα Παπαχρήστου πρίν από ένα χρόνο περίπου…τσάμπα θα περιμένετε…

Μούγκα στη στρούγκα…



Σάλο προκαλεί σε Τουρκία, Ελλάδα και Αρμενία το άκρως ρατσιστικό σχόλιο του Τούρκου Ολυμπιονίκη παλαιστή, Ριζά Καγιάλπ, ο οποίος χαρακτήρισε Ελληνες και Αρμενίους ακτιβιστικά σκυλιά, με μήνυμα που ανέβασε στην προσωπική του σελίδα στο Twitter.

Η ΕΡΤ ήταν μόνο αφορμή...


Η ΕΡΤ ήταν μόνο αφορμή...

Του Νίκου Χατζηνικολάου
Από το enikos.gr


Στο ερώτημα τι «φοβήθηκε» ο Φώτης Κουβέλης και απέσυρε τους υπουργούς του από την κυβέρνηση Σαμαρά η απάντηση είναι απλή: Οσα έρχονται και την επίπτωση που θα είχαν στην ήδη κλονισμένη με βάση τις δημοσκοπήσεις πολιτική «υγεία» του κόμματός του, αν αναγκαζόταν να τα υπερψηφίσει. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ γνωρίζει πολύ καλά ότι το λουκέτο στην κρατική τηλεόραση, που τόσο έντονα απασχόλησε και απασχολεί την κοινή γνώμη, ήταν απλώς το «ορεκτικό». Το «κυρίως πιάτο» ακολουθεί και θα είναι ακόμη πιο... δύσπεπτο. Ερχεται, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, μπαράζ νέων μέτρων, που θα θέσουν σε σκληρή δοκιμασία τα ήδη χειμαζόμενα νοικοκυριά και σε σοβαρό κίνδυνο την κοινωνική μας γαλήνη και συνοχή.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΟΜΩΣ Η 3η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ


ΕΡΧΕΤΑΙ ΟΜΩΣ Η 3η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ


Του Χρήστου Πασαλάρη
Από το enikos.gr

Η  απρόβλεπτη Ελλάδα ξαφνιάζει πάλι τον κόσμο! Παρουσιάζει  σήμερα, Τρίτη  25 Ιουνίου του 2013,τη νέα κυβέρνηση  ,(με  μουδιασμένη τη Νέα Δημοκρατία υπό την κηδεμονία του ΠΑΣΟΚ), μαγειρεμένη με κόπο και..μεράκι από τους δύο αρχηγούς  , ορκισμένη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας  και ευλογημένη από τον Αρχιεπίσκοπο –ποιός τη χάρη της!...
Οσοι βάζουμε το συμφέρον της πατρίδας πάνω από όλα δεν έχουμε παρά να της ευχηθούμε ό,τι καλύτερο! Παραλαμβάνει το τιμόνι της χώρας στη κρισιμότερη περίοδο της εθνικής ζωής από το 1974 μέχρι σήμερα.

Πώς θα γίνει η αναδιάρθρωση στο Δημόσιο

Στα χέρια των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων των κομμάτων βρίσκεται το νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την αναδιάρθρωση του Δημοσίου, μετά και την ολοκλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης.

Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνεται η σύσταση ανεξάρτητης αρχής με την επωνυμία «Αρχή Επιθεώρησης-Ελέγχου της Δημόσιας Διοίκησης (Α.Ε.Ε.Δ.Δ.)» για τον αποτελεσματικότερο συντονισμό και έλεγχο της πειθαρχικής διαδικασία.

Η μαύρη τρύπα των εσόδων

Από το real.gr

Mικρή απόκλιση της τάξης του 3.5% των εισπράξεων από φορολογικά έσοδα το Α' πεντάμηνο (σε σχέση με τον προϋπολογισμό) λόγω παράτασης της προθεσμίας κατάθεσης δηλώσεων Νομικών Προσώπων. Υπέρβαση κατέγραψε κατά 4.9% ο στόχος είσπραξης ΦΠΑ για τον Μάιο.

Με βάση τα οριστικά στοιχεία για το μήνα Μάιο 2013 που έδωσε στη δημοσιότητα του υπουργείο οικονομικών, οι Δ.Ο.Υ. επιδίωξαν την είσπραξη βάσει στοχοθεσίας, 2,37 δισ. ευρώ ενώ τελικά εισέπραξαν 2,04 δισ. ευρώ, ήτοι 14% απόκλιση σε σχέση με το στόχο.

ΛΑ.Ο.Σ.«Το βαθύ ΠΑΣΟΚ επέστρεψε στην εξουσία»

Αιχμηρή ήταν η ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΛΑ.Ο.Σ. για το νέο κυβερνητικό σχήμα.

«Το βαθύ ΠΑΣΟΚ επέστρεψε στην εξουσία με πολλές φιγούρες του παρελθόντος. Επί κυβέρνησης ΝΔ, στα περισσότερα υπουργεία, θα φιγουράρει η φωτογραφία του Α. Παπανδρέου.

Το μόνο που λείπει από το αλήστου μνήμης παρελθόν, είναι η φιγούρα της κ. Δ. Λιάνη. Δεν ξέρεις τι μπορεί να κάνει κάποιος για να “γαντζωθεί” στην εξουσία», τόνισε ο εκπρόσωπος του κόμματος, Κ. Αϊβαλιώτης.

Αιχμές από Κουβέλη(Βίντεο)

O  Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σε δήλωση του αμέσως μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης άφησε αιχμές υποστηρίζοντας «Η προηγούμενη κυβέρνηση δεν ήταν τρικομματική»

Αναλυτικά η δήλωση του Φ. Κουβέλη

«Η προηγούμενη κυβέρνηση δεν ήταν επί της ουσίας τρικομματική σε πολλά και σημαντικά ζητήματα της ασκούμενης πολιτικής.

Υπήρξαν χειρισμοί και ενέργειες που περιόρισαν την δυνατότητα να αξιοποιείται και να γίνεται σεβαστή η συμμετοχή της Δημοκρατικής Αριστεράς ως ενισχυτικό στοιχείο των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους, ώστε να διορθώνονται λάθη, που εξάλλου έχουν ομολογηθεί - και να προωθούνται οι διεκδικήσεις της χώρας.

ΣΥΡΙΖΑ: Οι μέρες της κυβέρνησης είναι μετρημένες

Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή τον ανασχηματισμό και προσωπικά στον πρωθυπουργό για τις δηλώσεις του στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου εξαπέλυσε η αξιωματική αντιπολίτευση.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, τονίζεται ότι «η νέα κυβέρνηση συντίθεται από τα παλιά και φθαρμένα υλικά του δικομματισμού και έχει ως μοναδικό της στόχο την κλιμάκωση της μνημονιακής επίθεσης στα δικαιώματα των εργαζομένων και των νέων» και συνεχίζει η Κουνουνδούρου: «Οι σημερινές δηλώσεις του πρωθυπουργού είναι ενδεικτικές των μνημονιακών προθέσεων και της τεράστιας απόστασης που χωρίζει την κυβέρνηση από τις προσδοκίες της πλειοψηφίας της κοινωνίας. Με περίσσιο κυνισμό και θράσος, ο κ. Σαμαράς διαβεβαίωσε τους δανειστές ότι για την υλοποίηση του μνημονίου δεν θα σταματήσει πουθενά».

Στοίχημα, είναι κυβέρνηση ορίζοντα… τετραμήνου!

Στοίχημα, είναι κυβέρνηση ορίζοντα… τετραμήνου!
Δέσμια παραλυτικών ισορροπιών η νέα κυβέρνηση που δεν θα της επιτρέψουν να αποκτήσει στοιχειώδη συνοχή.
Πολιτικός, έμπειρος, σοβαρός, προερχόμενος απ’ το χώρο της συντηρητικής παράταξης, τόνιζε στο Newsbomb λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση των ονομάτων της νέας κυβέρνησης ότι στοιχηματίζει πως αυτή είναι κυβέρνηση με ορίζοντα το τετράμηνο περίπου!
Κι εξηγούσε, ότι αυτή η εκτίμηση δεν προκύπτει μόνο απ’ τη σύνθεση της δικομματικής –πλέον- κυβέρνησης, αλλά προκύπτει βασικά απ’ την πρόβλεψη ότι μέχρι τον Οκτώβρη θα απαιτηθεί απ’ την τρόικα η λήψη νέων, σκληρότατων μέτρων, τα οποία αποκλείεται να αντέξει.

ΗΛΕΙΑ: Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του βενζινοπώλη Δημήτρη Κουτρούμάνου - Σπείρα αλλοδαπών λυμαινόταν την περιοχή - Αλβανός ο δράστης

Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση που διέπραττε βίαιες ένοπλες ληστείες στην Ηλεία
Οι δράστες κατά την τέλεση των ληστειών δεν δίσταζαν να χρησιμοποιήσουν σωματική βία και να πυροβολήσουν κατά των θυμάτων
Συνελήφθησαν τέσσερα μέλη της οργάνωσης, από τα οποία, δύο είναι έγκλειστα σε σωφρονιστικά καταστήματα της Χώρας
Από την έως τώρα έρευνα έχει εξιχνιασθεί η από 31-5-2013 δολοφονία του 63χρονου βενζινοπώλη στην Κάτω Παναγιά, δύο ακόμα απόπειρες ανθρωποκτονίας , πέντε ληστείες και μία κλοπή, σε καταστήματα και οικίες της περιοχής.

"Θα κλοτσήσουμε το τενεκεδάκι λίγο πιο κάτω και... βλέπουμε"

Του Γιάννη Αγγέλη
Από το capital.gr

Στην αυριανή έκτακτη συνάντηση των υπουργών οικονομικών του Eurogroup δεν υπάρχουν μεγάλα περιθώρια για καθαρές οριστικές αποφάσεις όσον αφορά την ανακεφαλαιοποίηση των ευρωπαϊκών τραπεζών.

Παρ΄ όλα αυτά θα επιχειρηθεί για άλλη μια φορά να... τετραγωνισθεί ο κύκλος με μία από κοινού συμφωνημένη ανακοίνωση η οποία θα αφήνει γι΄ αργότερα τα δύο καυτά θέματα που αναβάλουν την οριστική συμφωνία για την ενοποίηση του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος: το πως θα υπολογισθεί και πως τελικά μοιρασθεί το κόστος ανακεφαλαιοποίησης των προβληματικών (υποκεφαλαιοποιημένων) ευρωπαϊκών τραπεζών.

Άνοδο καταγράφει το ΧΑΚ

Ο Γενικός Δείκτης (στις 12:48) βρισκόταν στις 96,49 μονάδες, παρουσιάζοντας μικρή άνοδο σε ποσοστό 0,33%, ενώ σημαντικά κέρδη, σε ποσοστό 2,28%, παρουσιάζει ο Δείκτης FTSE/CySE 20, τυγχάνοντας διαπραγμάτευσης στις 37,23. Την ίδια ώρα, η αξία των συναλλαγών περιορίζεται στις €25.219.

Σε σχέση με τους επιμέρους χρηματιστηριακούς Δείκτες, ανοδικά κινούνται οι Επενδυτικές εταιρείες με 4,28% και ακολουθούν η Κύρια Αγορά με 0,34% και οι Τράπεζες με 0,30%. Αντίθετα αμετάβλητοι παραμένουν οι Δείκτες των Ξενοδοχείων, της Παράλληλης και της Εναλλακτικής Αγοράς.

Συγκρατημένη αισιοδοξία στο Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Μετά τις απώλειες 9,7% της προηγούμενης εβδομάδας και την τριήμερη διακοπή των συναλλαγών, ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου της Αθήνας κινείται ανοδικά την Τρίτη, ενισχυμένος νωρίτερα έως και 3,2%.

Η ελληνική αγορά ξεκινά την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου (και του β’ τριμήνου) με προσδοκίες ότι ο ανασχηματισμός όχι μόνο θα αποκαταστήσει το κλίμα πολιτικής «νηνεμίας», αλλά και θα βελτιώσει τη λειτουργικότητα του κυβερνητικού σχήματος, ενόψει των σοβαρών εκκρεμοτήτων που πρέπει το αμέσως επόμενο διάστημα να διευθετηθούν.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΡΤ ΖΩΝΤΑΝΑ


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΡΤ ΖΩΝΤΑΝΑ ΕΔΩ 

 

Άρχισαν τα όργανα…παραιτήθηκε η Βούλτεψη

Ούτε 3 ώρες δεν πέρασαν από την ανακοίνωση της κυβέρνησης στην οποία η Σοφία Βούλτεψη ανάλαβε υφυπουργός υγείας…και παραιτήθηκε!!!!

Η πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι επικαλύψτε προσωπικούς λόγους….

Αν προέκυψαν σε αυτό το τρίωρο…δεν ξέρω θα σας γελάσω…

"Χτύπημα" από Κίνα στη Wall, σε χαμηλό 9 μηνών ο S&P

Dow14.659,56-139,84 -0,94%  



  Nasdaq3.320,76-36,49 -1,09%  

Η Wall Street χθες
Με απώλειες ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Δευτέρας οι δείκτες της Wall Street με τον Standard & Poor’s 500 να διολισθαίνει σε χαμηλό 9 μηνών μετά την είσοδο των κινεζικών μετοχών σε bear market υπό το φόβο ενδεχόμενης πιστωτικής κρίσης και τις επιπτώσεις αυτής στην ανάπτυξη της χώρας και ενώ οι επενδυτές συνεχίζουν να αξιολογούν τις συνέπειες της επικείμενης μείωσης των αγορών ομολόγων από Fed.

Η αμερικανική αγορά ευθυγραμμίστηκε από νωρίς με την πτωτική τροχιά των διεθνών χρηματιστήριων παίρνοντας την σκυτάλη από την Ασία και την  Ευρώπη που αντέδρασαν, μεταξύ άλλων, στη μείωση των εκτιμήσεων της Golgman Sachs τόσο για την ανάπτυξη στην Κίνα όσο και για την τιμή του χρυσού φέτος και του χρόνου. Στη συνέχεια ακολούθησε προσπάθεια ανάκαμψης των μετοχών με τη βοήθεια "πυροσβεστικών" παρεμβάσεων στελεχών της Fed που προσπάθησαν να υποβαθμίζουν την συζήτηση γύρω από την απόσυρση των έκτακτων μέτρων στήριξης της οικονομίας.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της Federal Reserves στο Dallas, Richard Fisher υποστήριξε πλήρως τις δηλώσεις Bernanke καλώντας τους επενδυτές να μην υπερβάλλουν στις αντιδράσεις τους δαιμονοποιώντας τον σταδιακό τερματισμό της νομισματικής χαλάρωσης.

Οι δηλώσεις Fisher φάνηκαν να αποσύρουν μέρος της αρνητικής ρητορικής για την ομιλία Bernake, σχολίασε ο Michael James, διευθύνων σύμβουλος της Wedbush Securities στο Λος Άντζελες.