Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Η ελληνική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Του Ν. Λυγερού
Η ελληνική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι πλέον μία πραγματικότητα. Και ταυτόχρονα η Ευρωζώνη έχει 18 μέλη πια με την ένταξη της Λετονίας. Έτσι με 28 κράτη-μέλη, η Ευρωπαϊκή Ένωση, θα ακολουθήσει για αυτό το πρώτο εξάμηνο του 2014, τις γραμμές που επέλεξε η ελληνική προεδρία και στις οποίες θα δώσει έμφαση. Σε αυτό το πλαίσιο, θα υπάρξει και το πρόγραμμα για την έρευνα και την καινοτομία «ορίζοντας 2020». Αλλά το πιο σημαντικό πεδίο δράσης θα είναι η προώθηση των θαλάσσιων πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ΑΟΖ ως κυρίαρχο θέμα της Ελληνικής Προεδρίας

Του Ν. Λυγερού

Με την Ελληνική Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπαίνουμε σε μια νέα φάση, η οποία θα δώσει έμφαση στην ενέργεια και στη θάλασσα. Σε αυτό το πλαίσιο, το θέμα της ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης πρέπει να είναι κυρίαρχο, διότι είναι το πεδίο που ενσωματώνει και τις δύο έννοιες. Η ΑΟΖ δεν είναι μόνο ένα νομικό κείμενο χωρίς εφαρμογή. Είναι η υλοποίηση του Δικαίου της Θάλασσας για την πατρίδα μας. Φτάνει πια να αντέχουμε μόνο και μόνο τις πιέσεις και ειδικά τις οικονομικές. Πρέπει να ανασυντάξουμε τις δυνάμεις μας γύρω από την ελληνική ΑΟΖ, η οποία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη της Μεσογείου και επιτρέπει την ένωση των ΑΟΖ των ευρωπαϊκών κρατών. Επιπλέον, υποστηρίζεται από την οριζόντια διαχρονική στρατηγική της Μεσογείου.

Σκάνδαλο με βουλευτή Ξάνθης που φωτογραφήθηκε με σημαίες της ..."ανεξάρτητης Θράκης"

Κάποιος να τον μαζέψει. Και αυτός δεν μπορεί παρά να είναι κάποιος από το κόμμα του το ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ.Χουσεϊν Ζεϊμπέκ βουλευτής Ξάνθης με τον ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεπεράσει τα όρια . Οι φωτογραφίες είναι από επίσκεψή του στο “Σύλλογο Αλληλεγγύης και Αλληλοβοήθειας Τούρκων Δυτικής Θράκης” και τον “Πολιτιστικό Σύλλογο Τούρκων Δυτικής Θράκης του Φοχτβάγκεν”.

Οι σημαίες και τα λάβαρα της “ανεξάρτητης Θράκης”, δηλαδή της τουρκικής Θράκης που ονειρεύεται η Τουρκία, είναι ευδιάκριτα ο κ.Ζεϊμπέκ θα πρέπει να μας απαντήσει αν έχει πρόβλημα όρασης, αντίληψης ή αν απλά συμφωνεί με ότι εκφράζουν αυτές οι σημαιούλες!

Αλλαγή φύλου με κρατική χρηματοδότηση – Παγκόσμια ηθική κατάπτωση! ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΑΛΛΑΓΗ ΦΥΛΟΥ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ – ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΦΥΛΟΥ ΣΤΙΣ ΗΠΑ!


Η σχολική αμφίεση των μαθητών του San Patricio
Βρυξέλλες, Δ.Πορφύρης/Π.Σταφυλά

Οι αρχές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Ανδαλουσίας απειλούν με απόσυρση από το εκπαιδευτικό συμβούλιο του Κολλεγίου Αγίου Πατρικίου της Μάλαγα (Collége San Patricie de Malaga) αν δεν επιτραπεί σ΄ένα 7χρονο αγόρι να πηγαίνει στο σχολείο με τη σχολική ποδιά κοριτσιού και να χρησιμοποιεί τους χώρους υγιεινής και τα αποδυτήρια των θηλέων.Σήμερα 02/01/13, ο Υπουργός Παιδείας και Αθλητισμού της Ανδαλουσίας , Lucio Alonso δήλωσε ότι το σχολείο του Αγίου Πατρικίου έχει διαπράξει το αδίκημα της παραβίασης των υπουργικών εκπαιδευτικπών εντολών και ότι παρεμποδίζει το έργο του Επιθεωρητή Εκπαίδευσης.
Το θέμα έχει προκύψει από την άρνηση του σχολείου να υιοθετήσει την επιθυμία των γονέων του 7χρονου Gabriel (Gagy) που γεννήθηκε με ανδρικά γεννητικά όργανα να αποκαλείται εις το εξής Gabriella και όλα τα έγγραφα να εκδίδονται σε αυτό το όνομα.

ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ "ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ" Η ΑΓΚΥΡΑ; "Θα ανάψει το Αιγαίο" απειλούν οι Τούρκοι αν η Ελληνική Προεδρία ανακηρύξει ΑΟΖ

Οι Τούρκοι απειλούν με «θερμό επεισόδιο» στο Αιγαίο σε περίπτωση που η Ελλάδα κινήσει τις διαδικασίες, εκμεταλλευόμενη και την προεδρία της Ε.Ε. για την ανακήρυξη της ΑΟΖ και προχωρήσει στην αξιοποίηση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην περιοχή από το Καστελόριζο και μέχρι την Κύπρο.
Πιθανόν αυτό να είναι και το πρόσχημα προκειμένου η Άγκυρα και η κυβέρνηση του Ρ.Τ. Εντογάν να προκαλέσει μία τεχνητή κρίση στο Αιγαίο για ξεφύγει από τη δίνη στην οποία βρίσκεται μετά το σκάνδαλο διαφθοράς.

Το ευχετήριο διάγγελμα του Σαμαρά....

Το ευχετήριο διάγγελμα του Σαμαρά για το νέο έτος, γεμάτο "κομματικά συνθήματα που εύχονται τα καλύτερα και που πάντα οδηγούν στα χειρότερα"....

Του Θάνου
Από το  koukfamily

Επειδή ποτέ μου δεν άντεξα το δούλεμα πάντα θέλω να αντικρούσω αυτόν που με δουλεύει...
Μάλιστα όταν πρόκειται για δούλεμα από τα χείλη ενός προδότη και φονιά των Ελλήνων, τότε το πράγμα παίρνει άλλες διαστάσεις...

Θα παραθέσω λοιπόν το ευχετήριο διάγγελμα του Σαμαρά και παράλληλα θα βάλω τις σκέψεις που έκανα αυθόρμητα όταν το άκουγα...
(οι σκέψεις μου με κόκκινο χρώμα)

"Αγρίεψε" ο καιρός στη Ρόδο- Ραγδαίες βροχοπτώσεις αυτή την ώρα

"Αγρίεψε" ο καιρός στη Ρόδο- Ραγδαίες βροχοπτώσεις αυτή την ώρα
Από το rodiaki.gr

'ʼΑνοιξαν" οι ουρανοί πάνω απο τη Ρόδο πριν απο λίγο, γεγονός που έχει θέσει σε πλήρη επιφυλακή όλες τις αρμόδιες αρχές.

Το ξέσπασμα του καιρού με ραγδαίες βροχοπτώσεις ξεκίνησαν πριν απο μια περίπου ώρα και καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του βορείου τριγώνου στη Ρόδο.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου έχει πάρει ήδη τις πρώτες κλήσεις για άντληση νερών απο πλημμυρισμένα υπόγεια σπιτιών και καταστημάτων, ενώ η τροχαία της Ρόδου συνιστά στους οδηγούς να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως αναγκαίες.

Ισπανία και Ελλάδα γιορτάζουν το έτος Ελ Γκρέκο - Η Ισπανία σαρώνει επικοινωνιακά, η Ελλάδα μεγάλη απούσα

«Ο Ελληνας του Τολέδο» γράφει η ιστοσελίδα elgreco2014.com που έχουν οργανώσει οι Ισπανοί και είναι ήδη στον αέρα με πλήθος στοιχείων εκδηλώσεων και βιογραφικών αναφορών για τον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο, εκ των κορυφαίων ζωγράφων όλων των εποχών, που πέθανε πριν από ακριβώς 400 χρόνια.
Ελλάδα και Ισπανία εύλογα κήρυξαν το 2014 έτος Ελ Γκρέκο με τη χώρα μας να ακολουθεί με λίγες – υψηλού επιπέδου – διοργανώσεις αλλά χωρίς την επικοινωνιακή πολιτιστική πολιτική που θα επέτρεπε την αξιοποίηση του πλούτου που ακούει στο όνομα Ελ Γκρέκο.

Η Liberation τσεκουρώνει την Ελλάδα: Μια χώρα σε κρίση αναλαμβάνει την προεδρία της Ευρώπης

«Η Ελλάδα, πρόεδρος εν κρίση» είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της Liberation. «Ύστερα από τέσσερα χρόνια ιδιαίτερα σκληρής λιτότητας, η χώρα καταγράφει τα πρώτα αποτελέσματα.
Με την προεδρία της, σκοπεύει να επωφεληθεί για να πείσει τους εταίρους της ότι έχει αλλάξει» υπογραμμίζει στον υπότιτλο.
Η Liberation υπογραμμίζει στο κύριο άρθρο της ότι θα «ήταν λάθος και παραπλανητικό το να σταθούμε αποκλειστικά σε μια βελτίωση των στατιστικών.

Βρετανία: 750.000 νέοι δηλώνουν πως δεν έχουν κανένα λόγο να ζουν

Οι νέοι στη Βρετανία που αντιμετωπίζουν δυσκολία στην ανεύρεση δουλειάς είναι εξοικειωμένοι με την ιδέα της αυτοκτονίας, δεν βρίσκουν λόγο να ζουν και είναι πιθανοί χρήστες αντικαταθλιπτικών φαρμάκων. Αυτά τα τρομακτικά στοιχεία φέρνει στο φως η έκθεση της Prince's Trust.
Πρόκειται για τη φιλανθρωπική οργάνωση που είχε ιδρύσει το 1976 ο πρίγκιπας Κάρολος με στόχο την παροχή βοήθειας στους νέους. Με την έκθεσή της, που έγινε έπειτα από έρευνα στους νέους, η οργάνωση ζήτησε από την κυβέρνηση να αναλάβει δράση άμεσα, προκειμένου να «μην γίνουν οι άνεργοι νέοι, απελπισμένοι νέοι».

Έφεση εναντίον της καταδίκης του άσκησε ο Μπερλουσκόνι

Έφεση άσκησε σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι εναντίον της καταδίκης του για προαγωγή στην πορνεία και κατάχρηση εξουσίας σε μια πολύκροτη υπόθεση που έγινε γνωστή με μια φράση που είχε χρησιμοποιήσει ο ίδιος: «Μπούνγκα-Μπούνγκα».

Σε πρώτο βαθμό ο Μπερλουσκόνι, ο ηγέτης του δεξιού κόμματος Φόρτσα Ιτάλια, καταδικάστηκε σε επτά χρόνια κάθειρξη με αναστολή και του επιβλήθηκε διά βίου στέρηση του δικαιώματος του εκλέγεσθαι διότι εκρίθη ότι είχε προαγάγει στην πορνεία την –τότε ανήλικη– χορεύτρια σε νάιτ κλαμπ Καρίμα Ελ Μαχρούγκ, με το ψευδώνυμο «Ρούμπι», και κατόπιν χρησιμοποίησε την εξουσία του για να συγκαλύψει τις έρευνες των αρχών για την υπόθεση.

Σοκ στην παγκόσμια κοινή γνώμη: Την βίασαν δύο φορές ομαδικά και την έκαψαν ζωντανή(Βίντεο)

Νέα ανατριχιαστικά στοιχεία για την υπόθεση του διπλού ομαδικού βιασμού 16χρονης στην Ινδία. Σκληρή κριτική για τη στάση της αστυνομίας, που είχε ανακοινώσει ότι... αυτοπυρπολήθηκε.
Η ινδική αστυνομία εκτιμά ότι η Ινδή έφηβη, της οποίας ο διπλός ομαδικός βιασμός και ο θάνατος προκάλεσαν διαμαρτυρίες στην ανατολική πόλη Κολκάτα (Καλκούτα), δεν αυτοπυρπολήθηκε αλλά πυρπολήθηκε από τους δράστες, μετέδωσαν ινδικά μέσα ενημέρωσης.
Η 16χρονη που βιάστηκε δύο φορές ομαδικά δεν αυτοκτόνησε, αλλά πυρπολήθηκε από τους δράστες, σύμφωνα με νέα στοιχεία.

Σε ιδιώτες ανατέθηκαν τα Κ.Ψ.Μ

Τη θέση ότι «η ανάθεση των κυλικείων των στρατιωτικών Μονάδων σε ιδιώτες θα συμβάλει στην ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας, μέσω της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας» και, ταυτόχρονα, θα αποδεσμεύσει οπλίτες ώστε να είναι απρόσκοπτη η ενασχόληση τους με τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα, προβάλλει το υπουργείο Εθνικής 'Άμυνας για το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης ΚΨΜ.

Έγγραφο του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Αθανάσιου Δαβάκη, που διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του ΚΚΕ, εξηγεί τους λόγους για τους οποίους αποφασίστηκε η ανάθεση της εκμίσθωσης εκμετάλλευσης κυλικείων σε Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων, κυρίως όσων υπάρχει ανάγκη εξυπηρέτησης μεγάλου αριθμού στρατιωτικού- πολιτικού προσωπικού, οπλιτών και επισκεπτών.

Τσίπρας: Να ακυρωθεί μέρος του χρέους των χωρών του Νότου

«Η πρώτη πρόκληση για το 2014 είναι να αναστρέψουμε την πολιτική της λιτότητας», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Humanité.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι «θα πρέπει να ακυρωθεί ένα μέρος του χρέους των χωρών της νότιας Ευρώπης, να αναδιαρθρωθεί το υπόλοιπο μέρος και να χρηματοδοτήσουμε πολιτικές ανάπτυξης, που δημιουργούν απασχόληση, εργασία σταθερή κι όχι επισφάλεια».

Νέες αποκαλύψεις για τις μίζες στα εξοπλιστικά

Παράνομες αμοιβές περίπου 3 εκατ. ευρώ, υποστηρίζει ότι έδωσε συνολικά για δύο εξοπλιστικά προγράμματα ο 83χρονος εκπρόσωπος της γερμανικής STN Atlas, Παναγιώτης Ευσταθίου που απολογείται από το πρωί στον ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή.

Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με πληροφορίες, εμπλέκει στην υπόθεση της διακίνησης μιζών για προμήθειες του ΥΠΕΘΑ τουλάχιστον δέκα πρόσωπα εκ των οποίων δύο ήταν αρχηγοί Σωμάτων του στρατού. Ο ένας, που έχει αποβιώσει, ήταν αρχηγός ΓΕΝ, επί υπουργίας Τσοχατζόπουλου, και ο δεύτερος αρχηγός ΓΕΣ.

Με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νεότητας Δεν πάει... Κίνα η Ολυμπιακή Φλόγα!

Θέμα αφής της Φλόγας εκτός Ελλάδος δεν υπάρχει, ξεκαθαρίζει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.
Σε απόλυτο ξεκαθάρισμα της κατάστασης σχετικά με το θέμα που έθεσαν οι Κινέζοι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων Νεότητας, σχετικά με την Αφή της Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία, επιχείρησε να προχωρήσει η ΕOE.

Με αφορμή το συγκεκριμένο ζήτημα, έγινε ξεκάθαρο πως εδώ και καιρό έχει συμφωνηθεί από τη ΔΟΕ και την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, όπως στην Αρχαία Ολυμπία γίνεται η τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας μόνο για τους θερινούς και χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, σε μια προσπάθεια να διαφυλαχθεί η ιερότητα και ο χαρακτήρας της τελετής.

Χαμός στις εφορίες - “Εκτός” το Taxisnet και οι... εφοριακοί(Βίντεο)

Αλαλούμ στις Δ.Ο.Υ που λειτουργούσαν με προσωπικό ασφαλείας – Με ταλαιπωρία μπήκε και το 2014 για τους πολίτες – Είχαν προγραμματίσει αναβάθμιση του συστήματος για τις μέρες που έδωσαν παράταση προθεσμίας για τα τέλη κυκλοφορίας – Να στέλνουν τον κόσμο στις τράπεζες ζητούσε από τους Εφόρους ο Γ.Γ. Εσόδων Χ. Θεοχάρης.
«Ποδαρικό» στη νέα χρονιά με ταλαιπωρία για χιλιάδες πολίτες και απόλυτο «μπάχαλο» στη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών. Η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών να λειτουργήσουν σήμερα και αύριο οι εφορίες αλλά μόνο με προσωπικό ασφαλείας και για πολύ περιορισμένες συναλλαγές, προκάλεσε μεγαλύτερη σύγχυση και πανικό στους πολίτες, αντί να εξυπηρετήσει όσους είχαν ανάγκη να πληρώσουν σήμερα για πινακίδες και τέλη κυκλοφορίας.

Στα χαρακώματα ΠΑΣΟΚ – Γεωργιάδης για τα 25 ευρώ στα νοσοκομεία(Βίντεο)


Στα χαρακώματα ΠΑΣΟΚ – Γεωργιάδης για τα 25 ευρώ στα νοσοκομεία
Διαφοροποιείται η Χαριλάου Τρικούπη από το εισιτήριο - «χαράτσι» στα νοσοκομεία. «Στουρνάρας» ο Άδωνις Γεωργιάδης
Με το «αριστερό» ξεκίνησε η χρονιά για τους πολίτες, καθώς στην εξαντλητική φορολόγηση προστέθηκαν αυξήσεις στη ΔΕΗ, τα τέλη της νέας ΕΡΤ και, φυσικά, τα μνημονιακά χαράτσια στην Υγεία, με το εισιτήριο κόστους 25 ευρώ για την εισαγωγή στα νοσοκομεία και το 1 ευρώ ανα συνταγή που, πάντως, μετατέθηκε για λίγο.
Η καταιγίδα χρεώσεων για τους ασφαλισμένους προκάλεσε το μεσημέρι της Πέμπτης την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ, το οποίο και επιτέθηκε στον κ. Άδωνι Γεωργιάδη για την απόφασή του να επιβληθεί κανονικά το χαράτσι των 25 ευρώ για τα νοσοκομεία.

Με απώλειες ξεκινά το 2014 η Wall Street

Dow16.444,25-132,41 -0,80%  



  Nasdaq4.164,5610,36 0,25%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Με αρνητικό πρόσημο κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street στην πρώτη συνεδρίαση του νέου έτους με τους επενδυτές να υιοθετούν επιφυλακτική στάση μετά τα εντυπωσιακά κέρδη του 2013.

Ο βιομηχανικός Dow Jones αποχαιρέτησε το 2013 με την καλύτερη επίδοση των τελευταίων 18 ετών, καταγράφοντας άλμα 26,5%. Την καλύτερη επίδοση από το 1997 πέτυχε από την πλευρά του ο S&P 500, ο οποίος εκτοξεύτηκε 29%. Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι δύο δείκτες έκλεισαν το 2013 σε νέα ιστορικά υψηλά.

Το επενδυτικό κλίμα επιβαρύνουν σήμερα τα απογοητευτικά οικονομικά στοιχεία που είδαν νωρίτερα το φως της δημοσιότητας από την Κίνα.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών συγκεντρώνουν παράλληλα τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την αμερικανική αγορά εργασίας και τον κλάδο της μεταποίησης.

Ειδικότερα, δύο εκθέσεις που ανακοινώθηκαν σήμερα για τον κλάδο της μεταποίησης έδειξαν υγιείς ρυθμούς επέκτασης της δραστηριότητας τον τελευταίο μήνα του 2013.

Πιο αναλυτικά, τα στοιχεία που ανακοίνωσε η εταιρεία δεδομένων Markit έδειξαν ότι ο μεταποιητικός δείκτης PMI σκαρφάλωσε τον Δεκέμβριο σε υψηλό 11 μηνών στις 55,0 μονάδες από 54,7 μονάδες το Νοέμβριο. Ο δείκτης ξεπέρασε ταυτόχρονα την αρχική εκτίμηση του Δεκεμβρίου στις 54,4 μονάδες.

Άνοδο 1,34% κατέγραψε το ΧΑΚ-Στις 104,69 μονάδες ο δείκτης

Λευκωσία: Κέρδη κατέγραψε στην πρώτη χρηματιστηριακή συνάντηση της νέας χρονιάς το κυπριακό χρηματιστήριο.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 104,69 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 1,34%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στις €131.483,03.

Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 έκλεισε στις 52,27 μονάδες, παρουσιάζοντας κέρδη σε ποσοστό 1,59%. Όλοι οι επιμέρους χρηματιστηριακοί δείκτες σημείωσαν κέρδη. Πιο αναλυτικά, ο δείκτης της Κύριας Αγοράς κατέγραψε κέρδη σε ποσοστό 1,24%, της Εναλλακτικής Αγοράς 2,39%, των Ξενοδοχείων 4,72%, των Επενδυτικών 0,06% και της Παράλληλης Αγοράς 1,87%.

Ο Γενικός Δείκτης έσπασε το... "ρόδι" στις 1.200 μονάδες

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Ενθουσιώδες το ξεκίνημα του έτους στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, με τον Γενικό Δείκτη να κλείνει με σημαντική ποσοστιαία άνοδο και πάνω από το επίπεδο των 1.200 μονάδων, για πρώτη φορά από τις 10 Δεκεμβρίου.

Αν και με «συγκρατημένο» τζίρο, ενδεικτικό του ότι η αγορά κινείται ακόμα σε πλαίσια εορταστικής υποτονικότητας, το ελληνικό Χρηματιστήριο κινήθηκε «κόντρα» στα ευρωπαϊκά, όπου μεγάλοι ευρωπαϊκοί δείκτες σημείωναν απώλειες έως και άνω του 1% (Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία).