Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Η αναποφασιστικότητα υπονόμευσε την εμπιστοσύνη των αγορών

Από το ιστολόγιο http://www.newsbeast.gr/

Ελπίδες Γκάιτνερ ότι δε θα υποβαθμιστεί η αμερικανική οικονομία

«Το θέαμα των αμερικανών εκλεγμένων να διαβουλεύονται επί ολόκληρες εβδομάδες στο Κογκρέσο για να βρουν μια συμφωνία για το όριο του κρατικού χρέους υπονόμευσε την εμπιστοσύνη των επενδυτών στην αμερικανική οικονομία», δήλωσε σήμερα στην Ουάσινγκτον ο υπουργός Οικονομικών, Τίμοθι Γκάιτνερ.

Προσήχθη και ανακρίνεται ένας 60χρονος Καίνε την Κέρκυρα, κινδυνεύουν χωριά

Από το ιστολόγιο http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=137632

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται το νησί της Κέρκυρας, λόγω των αλλεπάλληλων εστιών φωτιάς, που ξέσπασαν με διαφορά λίγων λεπτών σε ολόκληρο το νησί. Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, πυρκαγιές εκδηλώθηκαν και στη νότια Κέρκυρα. Στα βόρεια και δυτικά του νησιού, ξεσπασαν πάνω από 25 διαφορετικές πυρκαγιές.

Το βράδυ πάντως, στο ανακριτικό της Πυροσβεστικής προσήχθη και ανακρίνεται ένας 60χρονος ο οποίος, σε ελέγχους που κάνουν σε όλες τις οδικές αρτηρίες οι αστυνομικοί, βρέθηκε να έχει στην μοτοσικλέτα του δοχείο με βενζίνη και στουπί.

Έλενα Παναρίτη: «Δεν είμαι Ελληνίδα, είμαι Αμερικάνα»

Από το kostasxan

Βάλε μία Παναρίτη στο σπίτι σου, να δεις προκοπή!

Όταν κάποιος αρνείται την πατρίδα του, πώς μπορεί να λέει ότι την υπηρετεί; Μήπως μόνο ως μισθοφόρος υπάλληλος; Και αν είναι υπάλληλος, τότε τίνος υπάλληλος είναι;

Η Έλενα Παναρίτη, βουλευτής Επικρατείας ΠΑΣΟΚ και σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου, δήλωσε σε συνέντευξή της στο Guardian:
When I observe how many Apple computers are in her office, she replies: «That’s because I’m not Greek, I’m American». Her speech is American-accented and peppered with “darn” and “have a nice day”. When asked to describe how Greece needs to change its economy, her answer revolves around changing its institutions and its structures – in other words, making Greece less Greek. Castigating the bureaucracy, she says: “It’s not a kibbutz, it’s a big country!”

Από το «έξω οι Αμερικάνοι» του Ανδρέα Παπανδρέου, περάσαμε στο «Είμαστε όλοι Αμερικάνοι» του Γιώργου Παπανδρέου!!! Αν δεν έχει η ζωή γυρίσματα, τότε το ΠΑΣΟΚ μπορεί να θεωρηθεί ως το σταθερό κέντρο του άπειρου σύμπαντος…!

Λαθρομετανάστης απείλησε αστυνομικό με δυσμενή μετάθεση

                                                               Από το kostasxan

  • Ζήσαμε να το δούμε κι αυτό!!! Ο απόλυτος ευτελισμός της Αστυνομίας, από τους λαθρο-έλληνες νεο-πατριώτες. Αφού οι αστυνομικοί προστατεύουν τα "αφεντικά" των λαθρομεταναστών, καλά να πάθουν... Ο κάθε λαθρο-έλληνας να τους στέλνει με δυσμενείς μεταθέσεις στην... Ουγκάντα!
  • Η κυβέρνηση τα κατάφερε και Πασοκοποίησε τους μετανάστες!
Αρχιφύλακας της ΕΛ.ΑΣ. που συμμετείχε τη νύχτα της 25ης Ιουλίου σε προσαγωγή τριών Μαροκινών στο κέντρο της Αθήνας καταγγέλλει σημεία και τέρατα σε ενυπόγραφη αναφορά του προς τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., προς τον εισαγγελέα ποινικής δίωξης και προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Σύμφωνα με το έγγραφο, ένας από τους προσαχθέντες που συστήθηκε ως «πρόεδρος των Μαροκινών στην Αθήνα» απείλησε αστυνομικά όργανα ότι «θα τους στείλει στη Σκύρο», επικαλούμενος «άκρες» με τον Αλέκο Αλαβάνο.

ΤΑ ΛΕΝΕ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ Την Πέμπτη τα «σπουδαία»

Από το ιστολόγιο http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=210556&-V=articles


Συνάντηση με τις ηγεσίες της ΠΑΣΥΔΥ, της ΠΕΟ και της ΣΕΚ θα έχει το απόγευμα της ερχόμενης Πέμπτης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο επίκεντρο της οποίας θα βρεθεί το πακέτο οικονομικών μέτρων. Όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 5 το απόγευμα.

Η προηγούμενη συνάντηση Προέδρου-συνδικαλιστών είχε γίνει στις 21 Ιουνίου στη διάρκεια της οποίας-όπως είχε δηλώσει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος-επιδόθηκε στις οργανώσεις η πρόταση της Κυβέρνησης για τη συνεισφορά των υπαλλήλων του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα στην προσπάθεια για αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κρίσης στα δημόσια οικονομικά.

Ακολούθησε την επόμενη μέρα συνάντηση λειτουργών του Υπουργείου Οικονομικών και ηγεσιών των συνδικαλιστικών οργανώσεων, παρουσία του Υπουργού Χαρίλαου Σταυράκη, για επεξεργασία διαφόρων σεναρίων με στόχο να αυξηθεί ο αριθμός των χαμηλόμισθων υπαλλήλων του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα που δεν θα κληθεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια για αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την οικονομική κρίση, χωρίς να επηρεαστεί το ζητούμενο που είναι η συνεισφορά των υπαλλήλων να ανέλθει στα 70 εκατομμύρια ευρώ σε διάστημα δύο ετών.

Προς «κλείδωμα» της εκ περιτροπής προεδρίας

Από το ιστολόγιο http://www.sigmalive.com/news/politics/406615


Ολοκληρώθηκε γύρω στις 15:20 η τρίτη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια με τον Τ/κ ηγέτη Ντερβίς Ερογλου, για την εντατικοποιημένη φάση των συνομιλιών για λύση του Κυπριακού.
Όπως προκύπτει, ούτε και σήμερα υπήρξαν γενναίες υπερβάσεις ή καθοριστικές αποφάσεις στο πολιτικό σκηνικό, από τη δική μας πλευρά τουλάχιστον.  Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται πως «κλειδώνει»  το θέμα της εκ περιτροπής Προεδρίας.
Η τρίτη ολοήμερη συνάντηση διήρκησε πεντέμισι περίπου ώρες και για πρώτη φορά διεξήχθη στην παρουσία του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Αλεξάντερ Ντάουνερ, ο οποίος μετά το πέρας της συνάντησης ανέφερε ότι, έγινε μια μακρά συζήτηση που αφορούσε το κεφάλαιο διακυβέρνησης και κατανομής εξουσιών.

Νομοθέτες του ΗΒ: Η Τουρκία θα πρέπει να βελτιώσει τον έλεγχο των συνόρων της για να γίνει μέλος της ΕΕ

Από το ιστολόγιο http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/08/blog-post_1649.html#more

Η ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ θα δημιουργούσε σοβαρούς κινδύνους ασφαλείας, προειδοποιούν ορισμένοι βουλευτές του ΗΒ. [Reuters]
Η Τουρκία θα πρέπει να ενισχύσει τους ελέγχους των συνόρων της πριν γίνει μέλος της ΕΕ, είπε μια ομάδα νομοθετών του ΗΒ σε έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα (1η Αυγούστου), προειδοποιώντας πως η ένταξη της χώρας θα έθετε σε κίνδυνο την ασφάλεια των εξωτερικών συνόρων του μπλοκ των 27 χωρών.


Η Τουρκία ξεκίνησε τις ενταξιακές συνομιλίες με την Ένωση τον Οκτώβριο του 2005, αλλά η διαδικασία έχει καθυστερήσει για διάφορους λόγους, ενώ αρκετές χώρες-μέλη παραμένουν αντίθετες στην ένταξη της χώρας ως πλήρες μέλος οποτεδήποτε στο μέλλον.

Εγκλωβισμένη στο "κόκκινο" η Wall

Από το ιστολόγιο http://www.capital.gr/Wall.asp?id=1253449

Dow11.866,77-265,72 -2,19%  
  Nasdaq2.669,24-75,37 -2,75%  
Η Wall Street σήμερα

Σε ελεύθερη πτώση βρέθηκαν οι δείκτες της Wall Street τερματίζοντας τις συναλλαγές της Τρίτης στα χαμηλά της ημέρας καθώς επιστρέφει στην αγορά η απαισιοδοξία για τις προοπτικές της oικονομίας μετά τα απογοητευτικά μάκρο που είδαν το φως της δημοσιότητας το τελευταία διάστημα.

Οι βασικοί δείκτες έκλεισαν με απώλειες άνω του 2% με τις ρευστοποιήσεις να κλιμακώνονται αισθητά τα τελευταία λεπτά της συνεδρίασης. Ο βιομηχανικός Dow Jones με βουτιά 265 μονάδων έχασε και το επίπεδο των 11.900 μονάδων ενώ συμπλήρωσε ταυτόχρονα την όγδοη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση κάτι που είχε να συμβεί από τον Οκτώβριο του 2008.

Επτά διαδοχικές αρνητικές συνεδριάσεις συμπλήρωσε ο S&P -ήτοι το μεγαλύτερο πτωτικό σερί επίσης από τον Οκτώβριο του 2008- διολισθαίνοντας σε αρνητικό έδαφος για το έτος.

Μετά την αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων το πράσινο φως για την αύξηση του ορίου δανεισμού της αμερικανικής κυβέρνησης έδωσε σήμερα και η Γερουσία, ωστόσο το κλίμα στην αμερικανική αγορά διαμορφώνουν οι ανησυχίες για την πορεία της οικονομίας καθώς πληθαίνουν οι ενδείξεις πως η ανάκαμψη χάνει την ορμή της.

«Tο Διαδίκτυο πρέπει να πάψει να φιλοξενεί κουκουλοφόρους»

Σχόλιο ιστολογίου μας : Μια συμβουλή προς όλους σας .....καλύτερα να μασάς ...παρά να μιλάς......!!!
Από το ιστολόγιο http://www.newstoday.gr/

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου μιλώντας στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, είπε ότι «Tο Διαδίκτυο πρέπει να πάψει να φιλοξενεί κουκουλοφόρους», χωρίς όμως να αμφισβητείται η ελευθερία του λόγου και της γνώμης. Ο κ. Παπαϊωάννου ανακοίνωσε ότι
«Tο Διαδίκτυο πρέπει να πάψει να φιλοξενεί κουκουλοφόρους»
θα προχωρήσει στη συγκρότηση νομοπαρασκευαστικής επιτροπής που θα μελετήσει σειρά ρυθμίσεων σχετικά με την ταυτοποίηση των διαχειριστών blogs και τη διεύρυνση του καταλόγου των εγκλημάτων για τα οποία θα επιτρέπεται η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Αποποινικοποίηση της χρήσης προτείνει ο υπουργός Δικαιοσύνης

Από το ιστολόγιο http://www.briefingnews.gr/

Τους βασικούς άξονες του υπό κατάρτιση νομοσχεδίου για τα ναρκωτικά παρουσίασε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, προτείνοντας μεταξύ άλλων και την αποποινικοποίηση της χρήσης.

WSJ: ‘Ανοιγμα της Αμερικής σε ξένους επενδυτές

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Στην προσπάθειά της να τονώσει την αύξηση της απασχόλησης  η Αμερική κάνει  άνοιγμα προς ξένους επιχειρηματίες.
Οπως αναφέρει η εφημερίδα Wall Steet Journal o κ. Alejandro Mayorkas, επικεφαλής στην Υπηρεσία Μετανάστευσης και Αμερικάνικης υπηκοόοτητας, αναμένεται σήμερα να παρουσιάσει διάφορες πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στην προσέλκυση ξένων επενδυτών, ιδιαίτερα στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας.
Μεταξύ των πρωτοβουλιών είναι ενα σχέδιο διευκόλυνσης για τους αλλοδαπούς που πληρούν τις προϋποθέσεις για νόμιμη μόνιμη κατοικία, ή πράσινες κάρτες, εφόσον μπορούν να αποδείξουν πως η επένδυση τους θα είναι προς το συμφέρον των ΗΠΑ.

Είναι η Ελλάδα η νέα χρηματιστηριακή Ιαπωνία;

Από το ιστολόγιο http://www.xrimanews.gr/


Ο ΓΔ κατέρρευσε την Τρίτη βουλιάζοντας κατά 3,25% και περνώντας κάτω από τις 1150, στις 1144,29 μονάδες, με το Δείκτη Τραπεζών να χάνει 3,84% τη στιγμή που ο Ευρωπαϊκός Δείκτης Τραπεζών βυθιζόταν σε νέο χαμηλό 27 μηνών. Το ελληνικό χρηματιστήριο βιώνει ένα άνευ προηγουμένου κραχ που έχει στείλει το ΓΔ στη δοκιμασία του υψηλού του ... 1994 ως στήριξης.
Πρόκειται για μία απίστευτη και μοναδική στα χρηματιστηριακά χρονικά εξέλιξη, με εξαίρεση, ίσως, την Ιαπωνία, της οποίας το χρηματιστήριο ποτέ δε συνήλθε από το κραχ της δεκαετίας του ΄80 και εξακολουθεί να απέχει έτη φωτός από τα υψηλά στα οποία είχε βρεθεί πριν την κατάρρευση του, περισσότερα από 20 χρόνια πριν.
Το ελληνικό χρηματιστήριο παρέμεινε απολύτως απροστάτευτο από την ελληνική κρίση και το αποτέλεσμα είναι η δραματική απαξίωση του και πιθανώς η εξόντωση του, τουλάχιστον από πλευράς τιμών, κεφαλαιοποίησης και επενδυτικής συμμετοχής.

Γιούνκερ: Δεν μιλάμε πια για κρίση της περιφέρειας

Από το ιστολόγιο http://www.nooz.gr/economy/gioinker-den-milame-pia-gia-krisi-tis-perifereias

Για έλλειψη οράματος επικρίνει την Ευρώπη, ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε συνέντευξή του στη γαλλική Figaro, ενώ μιλώντας για την κρίση χρέους στις ΗΠΑ αναφέρει ότι "δεν μπορούμε πλέον να μιλάμε για περιφερειακές κρίσεις όπως παλιά".

"Σήμερα, είναι το ίδιο φαινόμενο, που κτυπάει παντού την ίδια στιγμή. Η κρίση του χρέους πάει μαζί με την τραπεζική κρίση, το δε υπόβαθρο της εμπιστοσύνης έχει κλονισθεί", αναφέρει.

120 εκατ. ευρώ σε νεκρούς συνταξιούχους!

Από το ιστολόγιο http://beta.cosmo.gr/

Η κλασική ιταλική ταινία “ο κλέψας του κλέψαντος” θα μπορούσε άνετα να περιγράφειτην κατάσταση που επικρατεί στα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία, καθώς πάνω από 120 εκατ. ευρώ δαπανήθηκαν για 20.000 “μαϊμού” συνταξιούχους.
Ειδικότερα, 20.000 θάνατοι δεν δηλώθηκαν ποτέ, ώστε να μπορούν οι συγγενείς των εκλιπόντων να λαμβάνουν τις συντάξεις τους.

Ιταλία: ΗΠΑ και Ευρωζώνη ευθύνονται για τις πιέσεις στη χώρα -Έκτακτη συνάντηση Juncker με Ιταλό ΥΠΟΙΚ - Νέοι φόβοι για Ιταλία και Ισπανία

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

     (upd6) Η κρίσιμη κατάσταση σε Ευρωζώνη και ΗΠΑ ευθύνεται για τις ασφυκτικές πιέσεις των αγορών στην Ιταλία, παρά τη δραστική μείωση του ελλείμματος της χώρας, τονίζει η Επιτροπή Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας του Υπ. Οικονομικών της Ιταλίας, σύμφωνα με το Reuters, ενώ Ιταλοί αξιωματούχοι τονίζουν ότι το χρηματοοικονομικό σύστημα της χώρας παραμένει σταθερό.
"Το τραπεζικό μας σύστημα είναι σταθερό, λόγω της έγκαιρης αντίδρασής μας στην ενίσχυση της κεφαλαιακής μας βάσης", επισημαίνει η Επιτροπή του ΥΠΟΙΚ, η οποία δεσμέυεται να συνεχίζει να επιτηρεί την κατάσταση.

Νωρίτερα το www.bankingnews.gr έγραφε:
Έκτακτη συνάντηση Juncker με Ιταλό ΥΠΟΙΚ - Φόβοι για προσφυγή της Ιταλίας στο μηχανισμό στήριξης -
Ανησυχίες και για την Ισπανία

Η κυβέρνηση ξεκινάει εκστρατεία κατά των blogs

Από το ιστολόγιο http://kostasxan.blogspot.com/2011/08/blogs.html


Προφανώς οι κατοικούντες στο Μαξίμου και οι περί αυτώ διαβιώντες, δεν έχουν κατανοήσει τι ακριβώς είναι ένα ιστολόγιο. Προσπαθώντας να τους βοηθήσω να διευρύνουν την οπτική τους γωνία, τους παραθέτω την έννοια (και άρα την χρήση) του blogging.

Κύπρος: Σε διαθεσιμότητα τρεις αξιωματικοί

Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/news/?p=16628

Το υπουργείο Άμυνας της Κύπρου ανακοίνωσε ότι έθεσε σε διαθεσιμότητα τρεις αξιωματικούς της Εθνικής Φρουράς, προκειμένου να διευκολυνθεί η διαδικασία των ανακρίσεων σχετικά με την έκρηξη στη βάση «Ευάγγελος Φλωράκης».
Τα ονόματα των αξιωματικών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα είναι: α) Συνταγματάρχης (ΥΠ) Γεωργιάδης Γεώργιος του Τάκης, β) Συνταγματάρχης (ΥΠ) Λάμπρου Λάμπρος του Σόλωνα και γ) Αντισυνταγματάρχης (ΥΠ) Γεωργιάδης Νικόλας του Γεωργίου.
Υπήρξε και τέταρτο άτομο, που είναι Ελλαδίτης, οπότε και μετατέθηκε σε άλλη βάση. Πρόκειται για τον Υποπλοίαρχο (ΠΝ) Γκρούτση Θεόδωρο.
Στους αξιωματικούς δόθηκε χρόνος για να καταθέσουν τυχόν ενστάσεις.

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΠΛΟΓΚΣ! ΟΙ "ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ" ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΘΕΛΟΥΝ ΝΕΟΥΣ ΓΚΙΟΛΙΕΣ!!

Από το ιστολόγιο http://www.eglimatikotita.gr/2011/08/blog-post_3439.html

Την Πέμπτη 28/7 αναρτήθηκε στο blog ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ δημοσίευμα για την κατασπατάληση δημόσιου χρήματος από την Ειδική Υπηρεσία Ψηφιακή Σύγκλιση που ενέκρινε 1,2 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία ενός site. Το άρθρο αναφερόταν επίσης σε μια σειρά άλλων site για τα οποία η Ψηφιακή Σύγκλιση είχε διαθέσει από 1 - 2 εκατομμύρια ευρώ.ΕΝΑ ΣΚΑΣΜΟ ΛΕΦΤΑ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ,ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΡΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ SITES!!!ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΟΣΑ ΚΑΙ ΦΡΙΞΤΕ!!! (http://prezatv.blogspot.com/2011/07/sites.html )

Την ίδια ημέρα η Υπηρεσία Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έστειλε στους διαχειριστές του blog το παρακάτω mail:

«Αξιότιμοι κύριοι διαχειριστές του ιστολογίου stoxasmos-politiki.blogspot.com,

Αυτά είναι τα «ευέλικτα» και «αποτελεσματικά» πυροσβεστικά...

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/


Τα «ευέλικτα» και «αποτελεσματικά» αεροσκάφη όπως αυτά που εξήγγειλε ο  υπουργός Άμυνας  Π. Μπεγλίτης ότι θα εισηγηθεί για την απόκτησή τους παρουσιάζουμε για να γνωρίσουμε τις «έξυπνες» λύσεις που οραματίζονται κάποιοι για την προστασία της φυσικής μας κληρονομιάς.
Τα δύο αεροσκάφη που προκρίνουν συγκεκριμένοι κύκλοι είναι το AT 802 της Air Tractor και το Thrush 710P της Thrush Aircraft. Το πρώτο είναι ένα μονοκινητήριο ψεκαστικό με δυνατότητες αεροπυρόσβεσης αεροσκάφος που πέταξε για πρώτη φορά το 1990. Το αεροσκάφος στην έκδοση αεροπυρόσβεσης ονομάζεται AT 802F Η συγκεκριμένη διαμόρφωση φέρει ειδικούς πλωτήρες μέσω των οποίων μπορεί να πραγματοποιηθεί υδροληψία αλλά μόνο από λίμνες ή ποταμούς και όχι από θάλασσα και μάλιστα με άσχημο κυματισμό όπως συμβαίνει στις ελληνικές συνθήκες.

Επικυρώθηκε από τον Ομπάμα ο νόμος για το χρέος

Από το ιστολόγιο http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63271390

  Το νόμο με τον οποίο θα περιοριστούν οι δημοσιονομικές δαπανές και θα αυξηθεί το όριο του ομοσπονδιακού χρέους, επικύρωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, όπως ανακοινώθηκε από τον Λευκό Οίκο. Νωρίτερα, με 74 ψήφους υπέρ και 26 κατά είχε εγκρίνει η αμερικανική Γερουσία το νομοσχέδιο, ώστε να αποφευχθεί η κήρυξη στάσης πληρωμών στο αμερικανικό χρέος.

Απομένει να υπογράψει ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπάρακ Ομπάμα...
Απομένει να υπογράψει ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπάρακ Ομπάμα...

Κάμερες και στα περιπολικά

Από το ιστολόγιο http://news247.gr/ellada/eidiseis/kameres_kai_sta_peripolika.1315439.html
Μέσα βιντεοσκόπησης σε περιπολικά και μοτοσικλέτες της ΕΛ.ΑΣ. θα εγκαταστήσει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Αλλαγές στον τρόπο δράσης των αστυνομικών. Στο στόχαστρο οι διαδηλώσεις
Σκληρά μέτρα με στόχο την αποφυγή επεισοδίων και ενόψει του "θερμού" Φθινόπωρου που έρχεται, είναι αποφασισμένη να λάβει η κυβέρνηση, έστω και χωρίς διακομματική συναίνεση.
Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προχωρά στην εγκατάσταση μέσω βιντεοσκόπησης σε περιπολικά και μηχανές της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πάτρα:ΤΑΞΙΤΖΗΔΕΣ: Εκαναν... την κηδεία βουλευτών του ΠΑΣΟΚ

 
Tις πινακίδες των γραφείων του βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στην Πάτρα, έσπασαν οι ταξιτζήδες. Μάλιστα στο γραφείο του υφυπουργού Κώστα Σπηλιόπουλου έκαναν και τελετουργικό! Εριξαν χώμα πάνω στην πινακίδα και κάνοντας... την κηδεία της πινακίδας!

Νωρίτερα, ταξιτζήδες της Πάτρας απέκλεισαν τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Αντιπροσωπεία συζήτησε με μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής και ζήτησε την παρέμβαση του κόμματος στον υπουργό Γιαννη Ραγκούση.

ΟΟΣΑ ΓΙΑ ΧΡΕΟΣ ΗΠΑ Γκουρία: «Ανακούφιση, αλλά το πρόβλημα παραμένει»

Από το ιστολόγιο http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63271334

  Ανακούφιση, αλλά και ανάγκη περαιτέρω διαπραγματεύσεων αποτελεί η συμφωνία της τελευταίας στιγμής για το χρέος των ΗΠΑ, όπως εκτίμησε σήμερα ο επικεφαλής του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

«Το ζήτημα ουσίας όσον αφορά το χρέος των ΗΠΑ ακόμη εκκρεμεί... αλλά θα πρέπει να αντιμετωπιστεί μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα», είπε ο Γκουρία.
«Το ζήτημα ουσίας όσον αφορά το χρέος των ΗΠΑ ακόμη εκκρεμεί... αλλά θα πρέπει να αντιμετωπιστεί μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα», είπε ο Γκουρία.

Ανακάλεσε τον πρεσβευτή της η Ιταλία

Από το ιστολόγιο http://www.newsbeast.gr/world/arthro/209625/anakalese-ton-presveuti-tis-i-italia/

Λόγω της «αποτρόπαιης καταστολής» στη Συρία

Τον πρεσβευτή της στη Συρία ανακάλεσε η Ιταλία για διαβουλεύσεις με φόντο την «αποτρόπαιη καταστολή του άμαχου πληθυσμού», όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.

Η Ιταλία προτείνει μάλιστα την ανάκληση των πρεσβευτών όλων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Δαμασκό.

Έμποροι: Ναι στα βαρέα όχι στα ανθυγιεινά επαγγέλματα

Από το ιστολόγιο http://www.isotimia.gr/default.asp?pid=24&ct=3&artid=98606

Του Αντώνη Βασιλόπουλου

Οριστικοποιούνται τέλος Αυγούστου με υπουργική απόφαση τα επαγγέλματα που θα ενταχθούν στα Βαρέα και Ανθυγιεινά με τις ευεργετικές διατάξεις για τους ασφαλισμένους να σημαίνουν 5 ως 7 χρόνια νωρίτερα στη σύνταξη.

Σε υπόμνημα που απέστειλαν οι έμποροι προς τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη επισημαίνουνότι θα πρέπει να διατηρηθεί νομικά μόνο ο χαρακτηρισμός των επαγγελμάτων ως «βαρέων».

Ποιοι θα υποστούν πρώτοι τους ελέγχους της εφορίας

Από το ιστολόγιο http://www.exipno.gr/


Φορολογικούς ελέγχους με διαδικασίες εξπρές επιστρατεύει το υπουργείο Οικονομικών. Στο στόχαστρο θα βρεθούν πρώτοι όσοι γύρισαν την πλάτη στην περαίωση, έχουν χάσει τα βιβλία τους και δεν υπέβαλαν φορολογικές δηλώσεις παλαιοτέρων ετών.
Επίσης οι φορολογούμενοι με μεγάλα πιστωτικά υπόλοιπα ΦΠΑ, επαγγελματίες και επιχειρήσεις με αδικαιολόγητες διαφορές μεταξύ των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος και των δηλώσεων ΦΠΑ, με ακαθάριστα έσοδα που δεν βρίσκονται σε συμφωνία με τα άλλα οικονομικά μεγέθη τους ή με χαμηλούς συντελεστές μικτού και καθαρού κέρδους.
Εγκύκλιος του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Π. Οικονόμου προς τις εφορίες προσδιορίζει κριτήρια ελέγχου τα οποία συνδυαστικά ή μεμονωμένα θα οδηγούν στην επιλογή των υποθέσεων που θα υποστούν τακτικό έλεγχο.
Τα κριτήρια αυτά αφορούν:

Σε νέο επίπεδο ρεκόρ έφτασε η ραδιενέργεια στη Φουκουσίμα

Από το ιστολόγιο http://greek.ruvr.ru/2011/08/02/54064378.html

Photo: EPA




Σε νέο επίπεδο-ρεκόρ έφτασε η ραδιοενέργεια στον κατεστραμμένο ΑΗΣ Φουκουσίμα-1.
Έτσι γράφουν τα ΜΜΕ της Ιαπωνίας. Το επίπεδο ραδιοακτινοβολίας ανέρχεται σε 10.000 μιλιζίβερτ (millisieverts) ανά ώρα, που είναι θανάσιμη δόση ραδιενέργειας για τον άνθρωπο.
Το υψηλό επίπεδο ραδιενέργειας εντοπίστηκε κοντά στους σωλήνες στο βυθό του τούνελ  ανάμεσα στον πρώτο και το δεύτερο αντιδραστήρα. Η πρόσβαση στην μολυσμένη περιοχή και στα πλησιέστερα οικοδομήματα είναι περιορισμένη.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΚΡΙΣΕΩΝ Ποινικές διώξεις τον Σεπτέμβρη

Από το ιστολόγιο http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=210539&-V=articles

Οι ποινικές διώξεις για την τραγωδία στη ναυτική Βάση στο Μαρί αναμένονται τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου, μετά την ολοκλήρωση της έρευνας της μονομελούς ερευνητικής Επιτροπής. Ο Πρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της Ad Hoc Επιτροπής που παρακολουθεί την πορεία των ανακρίσεων για την τραγωδία στη ναυτική Βάση στο Μαρί, Γιαννάκης Ομήρου, δήλωσε ότι ο Γενικός Εισαγγελέας έδωσε πλήρη περιγραφή της πορείας των ανακρίσεων και επέδωσε σχετικό πολυσέλιδο έγγραφο προς την Επιτροπή, που θα φυλάγεται στο γραφείο του Γενικού Διευθυντή της Βουλής, στο οποίο θα έχουν πρόσβαση προς μελέτη, μόνο τα μέλη της Επιτροπής.

Πρόσθεσε ότι η απόφαση είναι ότι η Ad Hoc Επιτροπή θα συνέρχεται από καιρού εις καιρό ώστε να ενημερώνεται για την πορεία των ανακρίσεων προκειμένου να υπάρξει μια αντικειμενική αδιάβλητη και αξιόπιστη έρευνα σε ό,τι αφορά τον καταλογισμό ευθυνών για την τραγωδία της 11ης Ιουλίου.

Ερωτηθείς για το περιεχόμενο του εγγράφου, είπε ότι είναι η πορεία των μέχρι τώρα ανακρίσεων. Πρόσθεσε πως «δεν το έχουμε μελετήσει καν και θα είναι στη διάθεση των μελών της Επιτροπής».

«Βλέπει» ανάπτυξη με θετικό πρόσημο από το 2012 «Κυνηγήστε φοροδιαφυγή και συντεχνίες!»

Από το ιστολόγιο http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=137557

Η ελπίδα για την αρχή μιας ανάπτυξης με "θετικό πρόσημο το 2012" για την Ελλάδα, εφόσον συνεχίσει με αποφασιστικότητα, διαφάνεια και δικαιοσύνη στην κατανομή βαρών και απολαβών, το μεταρρυθμιστικό της πρόγραμμα, διατυπώνεται στην ειδική έκθεση για τη χώρα μας, που έδωσε στη δημοσιότητα την Τρίτη ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ασφάλειας (ΟΟΣΑ).

"Η Ελλάδα έχει ξεκινήσει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα προσαρμογής των δημοσιονομικών της για να βγει από τη σοβαρή κρίση στην οποία βρίσκεται" λένε οι εμπειρογνώμονες της Επιτροπής εξέτασης των οικονομικών καταστάσεων και προβλημάτων ανάπτυξης (EDR) του διεθνούς Οργανισμού.

Fitch: Περιμένουμε να δούμε νέα κυβέρνηση

Από το ιστολόγιο http://www.sigmalive.com/inbusiness/news/financials/406625
 inbnews/KYΠΕ | 02/08/2011


Νέα κυβέρνηση και μάλιστα σύντομα αναμένει να δει ο οίκος αξιολόγησης Fitch προτού εξετάσει τη βαθμολογία που θα δώσει στην Κύπρο το εγγύς μέλλον και δεν αποκλείεται να μειώσει τη βαθμίδα στην οποία τοποθετεί τη χώρα με βάση τις εξελίξεις τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες.

Το Φθινόπωρο αρχίζουν οι θύελλες...

Από το ιστολόγιο http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/08/blog-post_2499.html#more

Μιχάλης Ιγνατίου
mignatiou@aol.com - Twitter: @mignatiou

Οι άνθρωποι του πρωθυπουργού, που δεν φημίζονται για την οξυδέρκειά τους, διακινούσαν το Σαββατοκυρίακο περίεργες πληροφορίες, που με άφησαν άφωνο κυρίως διότι επιβεβαιώνουν τις διαπιστώσεις σημαντικών ανθρώπων ότι το μοναδικό τους ενδιαφέρον είναι αν θα «τσιμπήσει» κανένα νουμεράκι ο κ. Παπανδρέου ή πώς θα τον παρουσιάσουν ως σωτήρα τούτης της άμοιρης χώρας. Ομολογώ πως έφριξα...
Ελεγαν, λοιπόν, ότι η απόφαση των Βρυξελλών έσωσε την Ελλάδα(!), ενώ η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική...

Ισχυρίζονταν ότι για να επιτύχει τη σωτηρία έφτασε στο σημείο να απειλήσει τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, και

Ηλεκτρονική κάρτα μετανάστη προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών

Από το ιστολόγιο http://www.capital.gr/News.asp?id=1252825
Με την ηλεκτρονική κάρτα μετανάστη είναι υποχρεωμένοι να εφοδιαστούν όλοι οι αλλοδαποί που μένουν στη χώρα μας, όπως προβλέπεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που κατατέθηκε στη Βουλή.

Η προωθούμενη ρύθμιση υπολογίζεται ότι αφορά περισσότερους από 530.000 μετανάστες που μένουν στην Ελλάδα και πληρούν τις προϋποθέσεις να αποκτήσουν την ηλεκτρονική κάρτα διαμονής.

Στην κάρτα θα αποθηκεύονται μία ψηφιακή φωτογραφία και δύο δακτυλικά αποτυπώματα του κατόχου.

Σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διατάξεις, θα λειτουργήσουν συγκεκριμένα σημεία υποδοχής ένα σε κάθε νομό με εξαίρεση τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις Αττικής, Θεσσαλονίκης και Αιγαίου, όπου προβλέπονται περισσότεροι σταθμοί υποδοχής.

Πηγή: www.athina984.gr



Πηγή:www.capital.gr

Επιστρέφει…

Από το ιστολόγιο http://www.statesmen.gr/

Η Ουάσινγκτον έχει ιδρώσει πολιτικά τα τρία τελευταία χρόνια, να ενισχύει παράπλευρα τον Ντιμίτρι Μεντβέντεφ, σε μια εύλογη προσπάθεια να καταστεί ο Ρώσος Πρόεδρος «ισοϋψής» του Βλαντιμίρ Πούτιν. Και επομένως, να προκαλέσει σύγχυση επιλογής στους Ρώσους ψηφοφόρους, ως προς το ποιος αξίζει περισσότερο να βρίσκεται στο Κρεμλίνο, μετά τις προεδρικές εκλογές του 2012.

Και η κυβέρνηση θέλει τον Γερμανό της…επίτροπο

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Ένας Γερμανός κι ένας Βρετανός θα αναλάβουν να φέρουν σε πέρας το δύσκολο έργο της εφαρμογής στην Ελλάδα όλων όσων έχουν συμφωνηθεί τους τελευταίους 14 μήνες για τη διάσωση της οικονομίας της.

Με αποκορύφωμα τις αποφάσεις της τελευταίας, έκτακτης, συνόδου κορυφής των Βρυξελλών. Συγκεκριμένα, οι εν λόγω, όπως μόλις τώρα γίνεται γνωστό, θα αναλάβουν επικεφαλείς της ειδικής ομάδας που εγκαθιστά στην Αθήνα ο πρόεδρος της Κομισιόν κ.Μανουέλ Μπαρόζο, για να:

Προαναγγελία αναστολής του «πόθεν έσχες» για παραγωγικές επενδύσεις Από μηδενική βάση οι αλλαγές στη φορολογική νομοθεσία

Από το ιστολόγιο http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2028696

Γενικό στιγμιότυπο από την έναρξη του διαλόγου.

Από μηδενική βάση ξεκινούν οι αλλαγές, τόσο στην άμεση όσο και στην έμμεση φορολογία, αλλά και στη φορολογία κεφαλαίου, υπό την προϋπόθεση όμως ότι οι δημοσιονομικοί στόχοι όπως αυτοί περιγράφονται στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα έως το 2015 θα παραμείνουν αμετάβλητοι.
Στο πλαίσιο αυτό απαραίτητη προϋπόθεση είναι όπως οι όποιες παρεμβάσεις συνοδεύονται υποχρεωτικά από μέτρα ισοδύναμου αποτελέσματος.

OOΣΑ: Σε 25 χρόνια θα βρεθεί το Χρέος στα επίπεδα του 100%!

Από το ιστολόγιο http://www.reporter.gr/


OOΣΑ: Σε 25 χρόνια θα βρεθεί το Χρέος στα επίπεδα του 100%!
(upd) "Αβέβαιο", χαρακτήρισε το αποτέλεσμα της δημοσιονομικής προσπάθειας στην Ελλάδα ο κ. Γκουρία, επικεφαλής του ΟΟΣΑ, κατά την παρουσίαση της έκθεσης του Οργανισμού στην Αθήνα.
Ούτε σε 25 χρόνια δεν πρόκειται να πάρει ανάσα από το χρέος η Ελλάδα. Η τραγική αυτή διαπίστωση ανήκει στον ΟΟΣΑ, που με βάση την ετήσια έκθεσή του για την πορεία της οικονομίας αναφέρεται ότι το χρέος θα μειωθεί στο 100% το 2035! Επίσης, υπάρχει η εκτίμηση ότι από τα μέτρα της Ε.Ε. Για την Ελλάδα, η επίπτωση στο έλλειμμα θα είναι μικρή, ενώ δίνεται το χρονικό περιθώριο στην Ελλάδα να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις της. Καλεί τις τράπεζες να προχωρήσουν σε συγχωνεύσεις με ξένα πιστωτικά ιδρύματα, ενώ η χώρα μας θα πρέπει να εντείνει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και να βελτιώσει επειγόντως τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό.

Πόσο καλή είναι η ADSL γραμμή σας;

Από το ιστολόγιο http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=89595&catid=14



Μία νέα εφαρμογή της EETT θέλει να δημιουργήσει τον πρώτο χάρτη ποιοτικών χαρακτηριστικών ευρυζωνικών συνδέσεων της Ελλάδας.

Πόλεμος Μπερλουσκόνι - Αγορών για να σωθεί η Ιταλία

Από το ιστολόγιο http://www.xrimanews.gr/

XRIMANEWS.GRΓια πρώτη φορά εδώ και αρκετό καιρό ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι αναμένεται να μιλήσει αύριο στα δύο σώματα του κοινοβουλίου για την κρίση χρέους, με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η Ιταλία.
Στην αντεπίθεση βγαίνει ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι με σκοπό να «δαμάσει» την οικονομική κρίση, αλλά και για να αντιμετωπίσει τις κερδοσκοπικές επιθέσεις που δέχεται η Ιταλία από τις χρηματαγορές. Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ο «καβαλιέρε» θα πάρει θέση αύριο Τετάρτη για την οικονομική κατάσταση στη Γερουσία και την Κάτω βουλή, ενώ την Πέμπτη θα συναντηθεί για συνομιλίες με εκπροσώπους των εργοδοτών και των εργαζομένων.
Στόχος ο έλεγχος της κατάστασης
 

ΟΟΣΑ: Διαφάνεια και δικαιοσύνη θα φέρουν ανάπτυξη

Από το ιστολόγιο http://www.nooz.gr/

Την ελπίδα για "θετικό πρόσημο ανάπτυξης το 2012", προβλέπει για την Ελλάδα, εφόσον συνεχίσει με αποφασιστικότητα, διαφάνεια και δικαιοσύνη στην κατανομή βαρών και απολαβών, το μεταρρυθμιστικό της πρόγραμμα, η ειδική έκθεση για τη χώρα μας που έδωσε στη δημοσιότητα ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ασφάλειας.

"Η Ελλάδα έχει ξεκινήσει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα προσαρμογής των δημοσιονομικών της για να βγει από τη σοβαρή κρίση", λένε οι εμπειρογνώμονες της Επιτροπής εξέτασης των οικονομικών καταστάσεων και προβλημάτων ανάπτυξης (EDR) του διεθνούς Οργανισμού.

TΑΦΡΟΣ ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΧΡΗΣΗΣ

Από το ιστολόγιο http://tourkikanea.gr/2011/08/02/samur/#more-8293

Εφ. Μπιρλίκ 31-7-2011

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΚΑΒΕΙ ΝΕΟ ΕΒΡΟ ΠΟΤΑΜΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ SAMUR
Η Ελλάδα συνεχίζει να σκάβει παράλληλα με τον Έβρο ποταμό ένα δεύτερο ποτάμι. Αναφέρεται ότι εστάλησαν μηχανήματα που ανήκουν στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και ότι οι εργασίες συνεχίζονται αδιάλειπτα.
Με βάση την είδηση που δημοσιεύτηκε σε διάφορες εφημερίδες, η τάφρος αυτή όταν ολοκληρωθεί θα έχει μήκος 120 χιλιομέτρων, 35 μέτρα πλάτος και 12 μέτρα βάθος.

Δύο αδιέξοδοι και καταστροφικοί «ανένδοτοι»

Από το ιστολόγιο http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=26453&categories_id=69
Η Αθήνα και η Ελλάδα έχουν αποκτήσει άλλο ένα στοιχείο που αμαυρώνει την εικόνα της. Τους «ανθρώπους με τις βαλίτσες»...  
Δύο αδιέξοδοι και καταστροφικοί «ανένδοτοι»
Είναι όλοι αυτοί που ταλαιπωρούνται καθημερινά από την αδιαλλαξία του υπουργείου Μεταφορών και των εκπροσώπων των ιδιοκτητών ταξί.

Από νωρίς το πρωί έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται ιδιοκτήτες ταξί στη Λεωφόρο Μεσογείων διαμαρτυρόμενοι για τη στάση της κυβέρνησης στο θέμα του ανοίγματος του επαγγέλματός τους.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν από το πρωί ιδιοκτήτες ταξί στη λεωφόρο Μεσογείων στο ύψος του υπουργείου Μεταφορών, με βασικό αίτημα τη θέσπιση πληθυσμιακών κριτηρίων για το άνοιγμα του επαγγέλματός τους. Οι ιδιοκτήτες πρόκειται να κλείσουν και τα δύο ρεύματα της λεωφόρου για τουλάχιστον μισή ώρα, διαμαρτυρόμενοι για τη στάση της κυβέρνησης.

Σταθεροί οι φόβοι για τις πιθανότητες μιας ελληνικής χρεοκοπίας

Από το ιστολόγιο http://www.sofokleous10.gr/

greece_in_financial_trouble_741789Μπορεί οι πιθανότητες της Ελλάδας να θέσει υπό έλεγχο το δυσθεώρητο δημόσιο χρέος της να αυξήθηκαν μετά το νέο ευρωπαϊκό πακέτο διάσωσης, όμως οι αναλυτές προειδοποιούν ότι ο κίνδυνος ελληνικού χρεοστασίου παραμένει.
Οι όροι της συμφωνίας στην οποία κατέληξαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες πριν λίγες μέρες ίσως βοηθήσουν την Ελλάδα να αποκτήσει πρωτογενή πλεονάσματα ώστε στα τέλη της παρούσας δεκαετίας να έχει περιορίσει το δημόσιο χρέος της σε πιο ρεαλιστικά επίπεδα. Η χώρα έχει τώρα τουλάχιστον ‘κάποιες πιθανότητες να το παλέψει’, λέει ο Ζιλ Μεκ, οικονομολόγος της Deutsche Bank. «Δεν είναι πια αδύνατο για την Ελλάδα να πετύχει μια προσαρμογή δίχως ‘σκληρή’ αναδιάρθρωση, ενώ κάτι τέτοιο δεν ίσχυε πριν», προσθέτει.

Ιθαγένεια σε Ελληνες Εβραίους του Ολοκαυτώματος

Από το ιστολόγιο http://greece-salonika.blogspot.com/2011/08/blog-post_3801.html

Απόδοση ελληνικής ιθαγένειας στους Ελληνες Εβραίους που επέζησαν του Ολοκαυτώματος προβλέπει διάταξη του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών.

Στην αιτιολογική έκθεση αναφέρεται ότι η...
άλλοτε ζωντανή κοινότητα των Ελλήνων Εβραίων διώχτηκε και εκτοπίστηκε από τις ναζιστικές δυνάμεις την περίοδο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Από τους περίπου 53.000 Ελληνοεβραίους που ζούσαν στη Θεσσαλονίκη στις αρχές της δεκαετίας του '40, περισσότεροι από 46.000 χιλιάδες εξ αυτών βρέθηκαν το 1943 στο Αουσβιτς, όπου είχαν τραγική κατάληξη. Μόλις 1.950 άνθρωποι κατάφεραν να επιβιώσουν και να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

H Τράπεζα της Ελλάδος αγοράζει χρυσό για 2ο συνεχή μήνα

Από το ιστολόγιο http://www.greekmoney.gr/index.php/permalink/67463.html

image

Αυξάνει τα αποθέματα για δεύτερο διαδοχικό μήνα

Για 2ο διαδοχικό μήνα αύξησε τα αποθέματά της σε χρυσό η Τράπεζα της Ελλάδος, για το μήνα Ιούνιο, σύμφωνα με πληροφορίες του MarketWatch.

Η ΤτΕ προέβη σε αγορά 1.000 ουγγιών του πολύτιμου μετάλλου, ανεβάζοντας τα αποθέματά της στις 3.585 εκατ. ουγγιές, για τον Ιούλιο.

Υπενθυμίζεται πως τα αποθέματά της ανήλθαν στα 3,584 εκατ. ουγγιές το Μάιο και 3,583 εκατ. τον Απρίλιο.

Η κρίση χρέους είναι εδώ και οξύνεται - Διάχυτη ανησυχία για τον πυρήνα της Ευρώπης Ισπανία και Ιταλία εκτοξεύουν τα CDS και τις αποδόσεις έως 6,47% - Χωρίς πυξίδα ΧΑ και τράπεζες

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

(upd3)Νέες διάχυτες ανησυχίες κυριεύουν την Ευρώπη καθώς οι επενδυτές θεωρούν ότι σύντομα θα πληγούν η Ισπανία και η Ιταλία. Η κρίση χρέους δεν είναι μόνο ελληνικό πρόβλημα αυτό είναι προφανές η Ελλάδα ήταν ο αδύναμος κρίκος και εύκολα στοχοποιήθηκε.

Οι μεγαλύτερες ανησυχίες εστιάζονται στο γεγονός ότι υπάρχει πλέον σοβαρός κίνδυνος μετάδοσης επέκτασης του ελληνικού ιού και στον πυρήνα της Ευρώπης χωρών όπως η Ιταλία και Ισπανία. Η συμπεριφορά των ομολόγων δεν είναι ενθαρρυντική κάθε άλλο ενώ τα CDS έχουν φθάσει σε νέα ιστορικά υψηλά. 

Η κρίση οδηγεί τις ΗΠΑ σε νέες πολεμικές περιπέτειες

Από το ιστολόγιο http://www.antinews.gr/2011/08/02/116082/


Του Dr. Paul Craig Roberts
Η Αμερική μπήκε στη δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα, χωρίς να έχει ξεφύγει από τη μεγάλη οικονομική κρίση που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2007.
Η οικονομία της απέτυχε να ανακάμψει, παρά τη μεγαλύτερη κρατική βοήθεια που δόθηκε σε ολόκληρη την  ιστορία της χώρας.

«Πάγος» στις σχέσεις Ρωσίας και Ουκρανίας, λόγω φυσικού αερίου

Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/news/?p=16563

Ο Ρώσος πρόεδρος, Ντμίτρυ Μεντβέντεφ, διέλυσε τα όποια σχέδια υπήρχαν για επίσκεψή του στην Ουκρανία, για να παρευρεθεί στην παρέλαση και στις εορταστικές εκδηλώσεις της Ημέρας του Ναυτικού.
Την πληροφορία διέρρευσε η ρωσική εφημερίδα Kommersant, η οποία, επικαλούμενη πηγές του ουκρανικού υπουργείο Εξωτερικών και του Κρεμλίνου, ανέφερε ότι η επίσκεψη του Ν. Μεντβέντεφ στη Σεβαστούπολη, θα γινόταν μόνο εάν το Κίεβο αποδεχόταν τη συγχώνευση της κρατικής του εταιρείας φυσικού αερίου, Naftogaz, με τη ρωσική κρατική Gazprom.

Με δανεικά θα πληρωθούν οι συντάξεις

Από το ιστολόγιο http://news247.gr/
Οικονομικό αδιέξοδο βλέπει η κυβέρνηση τον Αύγουστο για την πληρωμή ανελαστικών υποχρεώσεων, όπως οι συντάξεις. Η διοίκηση του Ιδρύματος προσφεύγει άμεσα σε δανεισμό ύψους 400 εκατ. ευρώ. Ενέχυρο ομόλογα Δημοσίου

Σε δανεισμό 400 εκατ. ευρώ προσφεύγει άμεσα το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για να αντιμετωπίσει το σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας που έχει.
Σύμφωνα με εκτενές ρεπορτάζ της εφημερίδας "Τα Νέα", αν δεν προχωρούσε σε αυτο το δάνειο, το Ταμείο δεν θα είχε τα απαραίτητα χρήματα ούτε για την πληρωμή των ανελαστικών του υποχρεώσεων για τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

ΙΑΠΩΝΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ Ανεπαρκές το νέο πακέτο

Από το ιστολόγιο http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63271110

  Το νέο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα δεν επαρκεί για την αποκατάσταση της διατηρησιμότητας των δημόσιων οικονομικών της και αναμένεται νέα μεγάλη αναδιάρθρωση χρέους έως το 2013, εκτιμά ο ιαπωνικός οίκος Nomura.

Το νέο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα δεν επαρκεί για την αποκατάσταση της διατηρησιμότητας των δημόσιων οικονομικών της και αναμένεται νέα μεγάλη αναδιάρθρωση χρέους έως το 2013, εκτιμά ο ιαπωνικός οίκος Nomura.
Αν και αναγνωρίζει ότι με το νέο πακέτο δόθηκε χρόνος στην Ελλάδα, προειδοποιεί ότι οι εκτιμήσεις για ανάπτυξη αλλά και τα έσοδα από αποκρατικοποιήσεις είναι τουλάχιστον απαισιόδοξα. Με βάση τις εκτιμήσεις του, χωρίς περαιτέρω δημοσιονομικά μέτρα, η Ελλάδα θα πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα μόλις στο 4% του ΑΕΠ έως το 2014, με το δημόσιο χρέος να συνεχίζει να αυξάνεται, υπερβαίνοντας και τα επίπεδα του 200% μετά το 2020.

Πέρασε από τη Βουλή η πρόταση για την αύξηση του ορίου χρέους στις ΗΠΑ - Το "μπαλάκι" στη Γερουσία

Από το ιστολόγιο http://www.reporter.gr/
Πέρασε από τη Βουλή η πρόταση για την αύξηση του ορίου χρέους στις ΗΠΑ - Το "μπαλάκι" στη Γερουσία
(upd) 269 ψήφοι υπέρ και 161 κατά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Ως “μπάλωμα” και οπισθοχώρηση του Ομπάμα σχολιάζουν τα αμερικάνικα ΜΜΕ τη χθεσινή συμφωνία για το αμερικάνικο χρέος. Τι λένε οι οίκοι αξιολόγησης.

Η ψηφοφορία στη Βουλή

Με ενδιαφέρον αναμένεται την Τρίτη η ψηφοφορία στη Γερουσία, μετά τη συμφωνία της τελευταίας στιγμής που ανακοινώθηκε το βράδυ της Κυριακής, μεταξύ των παρατάξεων η οποία δείχνει να αποτρέπει στο άμεσο μέλλον μία απροσδιόριστων επιπτώσεων για την παγκόσμια οικονομία στάση πληρωμών των ΗΠΑ και την υπερψήφιση της από τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Όταν καταλάβουν οι Έλληνες ότι το γεγονός αυτό είναι προδοσία και όχι μόνο απάτη, ΙΣΩΣ τότε έχουμε ελπίδα.

Από το ιστολόγιο http://www.eglimatikotita.gr/2011/08/blog-post_1102.html




1) Απλά και σταράτα :

    Ποινικός κώδικας Άρθρο 134 (2α) : ΠΡΟΔΟΣΙΑ
    (Όποιος) επιχειρεί µε βία ή απειλή βίας ή µε σφετερισµό της ιδιότητάς του ως οργάνου του Κράτους να καταλύσει ή να αλλοιώσει ή να καταστήσει ανενεργό, διαρκώς ή προσκαίρως, το δηµοκρατικό πολίτευµα που στηρίζεται στη λαϊκή κυριαρχία ή θεµελιώδεις αρχές ή θεσµούς του πολιτεύµατος αυτού.
     Η ποινή ; Ισόβια !