Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Προκλητικό: Οι βρετανοί επέστρεψαν στο Αφγανιστάν αρχαία νομίσματα! Τα δικά μας πότε;

Σύμφωνα με δηλώσεις των αξιωματούχων, περισσότερα από 250 αρχαία νομίσματα που είχαν δανειστεί στις δεκαετίες του 1960 και του 1970 Βρετανοί επιστήμονες για αρχαιολογικές μελέτες επεστράφησαν σήμερα στο Αφγανιστάν.

"Τα νομίσματα αυτά, ένα σημαντικό μέρος της ιστορίας του πολιτισμού μας, επέστρεψαν μετά από 40 χρόνια, με την υποστήριξη Αφγανών και Βρετανών αξιωματούχων, δήλωσε στους δημοσιογράφους στην Καμπούλ ο Αφγανός αξιωματούχος Νταούντ Γιάαρ.

Τα νομίσματα προέρχονται από τη δυναστεία Κοσανίντ, η οποία κυβέρνησε το Αφγανιστάν το 2ο και τον 3ο αιώνα μ.Χ. σύμφωνα με αξιωματούχους.

Αντιδρά πτωτικά η αγορά στο "όχι" του Λευκού Οίκου

Dow13.251,97-98,99 -0,74%  



  Nasdaq3.044,36-10,17 -0,33%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Διέγραψαν τα κέρδη τους οι περισσότερες μετοχές της Wall Street, παραμένοντας ωστόσο κοντά σε υψηλά δύο μηνών, μετά την απόρριψη του σχεδίου προϋπολογισμού που πρότειναν οι Ρεπουμπλικάνοι από το Λευκό Οίκο που επαναφέρει τις ανησυχίες για τις επιπτώσεις του δημοσιονομικού γκρεμού.

Ο διευθυντής Επικοινωνίας του Λευκού Οίκου, Dan Pfeiffer, ανακοίνωσε πως ο πρόεδρος Barack Obama θα ασκήσει βέτο στο προτεινόμενο σχέδιο φόρων και δαπανών του εκπροσώπου της Βουλής των Αντιπροσώπων, John Boehner "στην ατυχή περίπτωση που αυτό λάβει το πράσινο φως από το Κογκρέσο".

Ο ίδιος εξήγησε πως το σχέδιο των Ρεπουμπλικάνων παρατείνει τις μεγάλες φοροαπαλλαγές για τους πλούσιους και κόβει «τα ζωτικής σημασίας επιδόματα ανεργίας για δύο εκατομμύρια Αμερικάνους που αγωνίζονται να βρουν δουλειά λίγες μόλις ημέρες μετά τα Χριστούγεννα».

"Τα πάντα μοιάζουν εύθραυστα ενόψει του δημοσιονομικού γκρεμού. Σε κάθε πτυχή της οικονομίας, όποιο momentum εκδηλώνεται σήμερα θα εξαφανιστεί αύριο αν πέσουμε στο γκρεμό", σχολιάζει η Elizabeth Ptacek, αναλύτρια της KeyBank.

Τις απώλειες συγκρατεί η άνοδος του τεχνολογικού κλάδου, ο οποίος επεφύλαξε θετική υποδοχή στα αποτελέσματα της Oracle αλλά και τα καλύτερα των εκτιμήσεων στοιχεία από την αγορά στέγασης των ΗΠΑ. 

Αργούν οι Έλληνες κύριοι...Υπομονή, θα εξεγερθούν...


Του  Γιώργου Ανεστόπουλου

- Τραβάει πολύ σε μάκρος με τους Έλληνες.

- Υπομονή. Δεν θ’ αντέξουν πολύ ακόμη.

- Εμάς η όλη κατάσταση μας ανησυχεί πάντως.

- Αδίκως ανησυχείτε αγαπητέ.

- Ε, όχι και αδίκως. Από τη μια προετοιμαζόμαστε για εισβολή στο πιο θερμό σημείο του πλανήτη και από την άλλη αντί να επιδιώκεται σταθερότητα στους πιο βασικούς συμμάχους στην περιοχή, καθόμαστε και βλέπουμε την αποσταθεροποίησή τους. Για να μην πω την συνδαυλίζετε κιόλας.

Δημοσκόπηση καταγράφει άνοδο του Μπερλουσκόνι

Άνοδο του κεντροδεξιού κόμματος Λαός της Ελευθερίας (PdL) του Σίλβιο Μπερλουσκόνι καταγράφει νέα δημοσκόπηση που μετέδωσε χθες το βράδυ η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai Tre.
Σύμφωνα με αυτή, το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα (PD) βρίσκεται στο 36,3%, στην πρόθεση ψήφου. Η Αριστερά και Ελευθερία, με την οποία έχει συμμαχήσει, συγκεντρώνει ποσοστό 5,8%.
Το PdL «πείθει» το 18% των ιταλών. Πριν από δυο εβδομάδες το ποσοστό του δεν ξεπερνούσε το 14%. Η διαφορά κατά την δημοσκόπηση οφείλεται στην νέα κάθοδο του μεγιστάνα του Τύπου Μπερλουσκόνι στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Μείωση του βαθμού Δημοκρατίας στην Ελλάδα!

Tην κατάταξη των πιο δημοκρατικών κρατών δημοσίευσε όπως κάθε  χρόνο  ο αυστριακός οργανισμός Democracy Ranking. Ο καταλογος αποτελείται από 104 χώρες στις οποίες μετράται η ποιότητα της δημοκρατίας!  Η βαθμολογία βγαίνει μέσα από  42 δείκτες και η κλίμακα κυμαίνεται από 1-100.
 Στην αρχή του καταλόγου και στις πρώτες 10 θέσεις  βρέθηκαν η Νορβηγία (88,5), η Σουηδία (86,9), η Φινλανδία (86,3), η Ελβετία (85,4), η Δανία (84,1), η Ολλανδία (83,0), η Νέα Ζηλανδία (82,7), η Γερμανία (81.6) , η Ιρλανδία (81,0) και η Αυστρία (80,6). Οι ΗΠΑ έχασαν μια θέση και βρέθηκαν στην 15η θέση από την 14η που είχαν πέρυσι αν και αύξησαν την βαθμολογία τους από 78,3 σε 78,5.

ΤΟ COME-BACK TOY ΓΙΓΑΝΤΑ To πυρηνικό καταδρομικό Moskva στον Πειραιά! - Παίρνει πάλι πορεία για Συρία

Στο λιμάνι του Πειραιά πρόκειται  να καταπλεύσει ο ρωσικός στολίσκος που περιπολεί εδώ και ενάμιση μήνα περίπου στην Α.Μεσόγειο  και το Αιγαίο με επικεφαλής το καταδρομικό Moskva.
Το πυρηνοκίνητο καταδρομικό Moskva και το αντιτορπιλικό αντιτορπιλικό Smetliviy, μαζί με ένα πλοίο ηλεκτρονικού πολέμου θα περιμένουν την έλευση του ρωσικού στολίσκου από την Βαλτική προκειμένου να καταπλεύσουν και τα οκτώ πλοία εν συνεχεία στην Α.Μεσόγειο. Είναι η πρώτη φορά σε επτά εβδομάδες που θα πιάσουν ξηρά και σίγουρα τα πληρώμστα χρειάζονται ξεκούραση γι αυτό που έρχεται..

ΚΑΙ ΤΑ "ΚΟΡΟΪΔΑ" ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ Χάσαμε δωρεάν οικονομική βοήθεια από την Ε.Ε. για την καλοκαιρινή καταστροφή της Χίου!!!

Ναι, έγινε και αυτό, η ελληνική κυβέρνηση... έχασε την προθεσμία και δεν ζήτησε δωρεάν χρηματοδότηση για τις ζημιές που προκλήθηκαν στις υποδομές στη Χίο από την πυρκαγιά του περασμένου Αυγούστου, και το αποκάλυψε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής επικαλούμενος την απάντηση του αρμόδιου Επίτροπου για τα διαρθρωτικά ταμεία, Γιοχάνες Χαν σε σχετική ερώτηση του!
Όμως υπάρχει και συνέχεια αφού είχαμε κοινή δήλωση του Γραμματέα της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Μανιάτη και του Βουλευτή Χίου ΠΑΣΟΚ, Κώστα Τριαντάφυλλου, οι οποίοι όχι μόνο κατηγορούν για «ανεξήγητη ολιγωρία» το Υπουργείο Ανάπτυξης, αλλά το καθιστούν «αποκλειστικά υπεύθυνο για αυτή τη δυσμενή εξέλιξη» και καταθέτουν επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή...

Τα πάνω κάτω στην Ανοικτή Διαδικτυακή Ψηφοφορία του zougla.gr


Από το zougla
Ανατροπή της κυρίαρχης εικόνας κατά τους τελευταίους μήνες που ακολούθησαν τις διπλές εκλογές καταδεικνύουν τα αποτελέσματα της Ανοικτής Διαδικτυακής Ψηφοφορίας που δημοσιεύει η zougla.gr.. Η έρευνα διεξήχθη από την Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου και ολοκληρώθηκε την Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου το απόγευμα. Στην ψηφοφορία μεταξύ των 8.000 ατόμων που αποτελούν την Βάση Δεδομένων της ηλεκτρονικής εφημερίδας συμμετείχαν 1.276 ψηφοφόροι.

Στο διάστημα από την Πέμπτη έως και την Τρίτη δύο ήταν τα χαρακτηριστικά στοιχεία που εκ των πραγμάτων έπαιξαν μεγάλο ή μικρό ρόλο στην διαμόρφωση της ψήφου των συμμετεχόντων.

Αθήνα, Χριστούγεννα 1960: Η φωτογραφία που κάνει το γύρο του Διαδικτύου

Σχόλιο από ALEXANDER

"Με σχόλια νοσταλγίας πολλοί χρήστες των διαδικτυακών κοινοτήτων κάθονται και χαζεύουν την φωτογραφία που τραβήχτηκε στην Αθήνα του 1960 και γράφουν πολλά για την ποιότητα ζωής του τότε και του τώρα και για μια Αθήνα που κακοποιήθηκε από τους πολιτικούς που ρήμαξαν κάθε της γωνιά... Εκείνα τα όμορφα Χριστούγεννα... τα θέλουμε πίσω..."


Χριστούγεννα στην Αθήνα, Δεκέμβριος 1960.
Η έγχρωμη φωτογραφία του Κώστα Μπαλάφα βρίσκεται στα Φωτογραφικά Αρχεία του Μουσείου Μπενάκη. Από τη στιγμή που οι υπεύθυνοι του Μουσείου "ανέβασαν" το ντοκουμέντο στα social media, Facebook και twitter, η εν λόγω φωτογραφία έκανε τον γύρο του διαδικτύου συγκινώντας τους Έλληνες χρήστες.
Ήδη από τις πρώτες 24 ώρες της δημοσίευσης της, συγκέντρωσε πάνω από 900 κοινοποιήσεις και δεκάδες θετικά σχόλια. Τα περισσότερα από τα σχόλια κάνουν λόγο για μια όμορφη πόλη που δε μοιάζει καθόλου με την γκρίζα Αθήνα του σήμερα.

Άρειος Πάγος: Συνεχίζει η ΔΕΗ να εισπράττει το χαράτσι

Άρειος Πάγος: Συνεχίζει η ΔΕΗ να εισπράττει το χαράτσι
Κανονικά και με τη... βούλα του Αρείου Πάγου θα συνεχίσει η ΔΕΗ να εισπράττει μέσω των λογαριασμών της το ειδικό τέλος ακινήτων. Κανονικά και με τη... βούλα του Αρείου Πάγου θα συνεχίσει η ΔΕΗ να εισπράττει μέσω των λογαριασμών της το ειδικό τέλος ακινήτων. Αυτό θα ισχύει μέχρι τις 22 Μαρτίου 2013, οπότε και θα συζητηθεί η κύρια προσφυγή (αίτηση αναίρεσης) του Δημοσίου, το οποίο εκπροσωπείται από τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, κατά της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία κρίθηκε αντισυνταγματική η είσπραξη του χαρατσιού μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Μετά το όχι της ΔΗΜΑΡ στο Φόρουμ για την κεντροαριστερά... Το ΠΑΣΟΚ βλέπει στροφή της ΔΗΜΑΡ προς τον ΣΥΡΙΖΑ!

"Άλλα λέει, άλλα κάνει και άλλα σκέφτεται"! Σε αυτή τη φράση μπορεί να συμπυκνωθεί η ανάλυση της Ιπποκράτους για το "όχι" του Φώτη Κουβέλη στο Φόρουμ για την ανασυγκρότηση των δυνάμεων της κεντροαριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας και της οικολογίας. Οι επιτελείς του ΠΑΣΟΚ επισημαίνουν ότι "δεν είναι το πρώτο δείγμα αντιφατικής συμπεριφοράς της ΔΗΜΑΡ". "Συμμετέχει στην κυβέρνηση, αλλά δεν κάνει διάλογο με το ΠΑΣΟΚ", επισημαίνουν και θυμίζουν ότι το κόμμα της ανανεωτικής αριστεράς ψήφισε "παρών" στο μνημόνιο και είπε "ναι" στον προϋπολογισμό!

Ευτυχώς το παιδάκι δεν τραυματίστηκε Απίστευτο βίντεο: Αετός αρπάζει παιδάκι σε πάρκο του Μόντρεαλ(Βίντεο)

Δεν πίστευαν στα μάτια του όλοι όσοι βρέθηκαν σε πάρκο του Μόντρεαλ, όταν είδαν έναν χρυσαετό να αρπάζει ένα παιδάκι, να το σηκώνει μερικά μέτρα από το έδαφος πριν το αφήσει να πέσει, ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί.

Το απίστευτο αυτό περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο από έναν άνδρα.

Το βίντεο δείχνει το χρυσαετό, ένα πουλί με ένα άνοιγμα φτερών που φθάνει τα δύο μέτρα, να κάνει κύκλους πάνω από το πάρκο. Ξαφνικά, το αρπαχτικό κατεβαίνει, αρπάζει με το ράμφος του το παιδάκι από το πανωφόρι του, το κρατάει στον αέρα λίγα μέτρα από το έδαφος και ύστερα από μερικά δευτερόλεπτά το αφήνει να πέσει στο χορτάρι.

Το μήνυμα του Λούλα για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση «Κλειδί» η ανάπτυξη με επενδύσεις, θέσεις εργασίας και κατανάλωση, λέει ο Λούλα

«Το μήνυμα που θα ήθελα να στείλω στον Ελληνικό λαό είναι ότι σ’ αυτή τη στιγμή της κρίσης πρέπει να είναι ψύχραιμοι, να έχουν μεγάλη θέληση και να αναζητήσουν λύσεις. Να μη γίνονται πολλά σχόλια για την κρίση, αλλά να συζητούν ποιες είναι οι λύσεις», ήταν η συμβουλή του τέως προέδρου της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα στους Έλληνες μετά τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα στο Σάο Πάολο.

Ο Λούλα υποστήριξε ότι «ούτε η Ελλάδα ούτε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα δεν θα βίωνε τις σημερινές καταστάσεις, αν είχαν παρθεί  οι σωστές αποφάσεις πριν από τέσσερα χρόνια», επιρρίπτοντας σαφείς ευθύνες για το σημερινό κατάντημα της ελληνικής οικονομίας στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

Μεγάλο hedge fund έπαιξε Ελλάδα και... Κέρδισε 500 εκατ. δολάρια στοιχηματίζοντας Ελλάδα!

Μπορεί οι Έλληνες να γίνονται όλο και φτωχότεροι όμως το ελληνικό πρόβλημα συνεχίζει να μοιράζει τρελά κέρδη στους κερδοσκόπους. Το παράδειγμα του hedge fund «Third Point» που αποκόμισε το αστρονομικό ποσό των 500 εκατ.δολαρίων από την διαδικασία επαναγοράς ελληνικού χρέους γίνεται πρώτο θέμα στην σημερινή έντυπη έκδοση της οικονομικής εφημερίδας Financial Times.

Εκείνος, από τους γνωστότερους δισεκατομμυριούχους παγκοσμίως και η εταιρεία του ένα από τα γνωστότερα hedge funds του κόσμου.

Να παραμείνουν... τζίτζικες καλεί τους Έλληνες ο Στουρνάρας Μόνο με αποδείξεις η έκπτωση φόρου των 2.100 ευρώ

Με τις αποδείξεις δαπανών που πρέπει να συλλέγει από το 2013 θα συνδέεται η νέα έκπτωση φόρου των 2.100 ευρώ, όπως δήλωσε μιλώντας στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουράρας, κάνοντας δεκτές σχετικές εισηγήσεις εκπροσώπων των κομμάτων στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της Βουλής όπου εισήχθη για συζήτηση το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Συγκεκριμένα η έκπτωση των 2.100 θα χορηγείται για εισόδημα μέχρι 21.000 ευρώ ενώ θα μειώνεται για μεγαλύτερα εισοδήματα μέχρι τις 42.000 οπότε θα μηδενίζεται. Αυτό όμως με την προϋπόθεση ότι ο φορολογούμενος θα έχει δηλώσει και αποδείξεις δαπανών 25% του δηλωθέντος εισοδήματος της χρονιάς.

Rossiïskaïa gazeta: «Το τέλος του κόσμου ήρθε στη Ρωσία»

Είκοσι ένας νεκροί μέσα σε 24 ώρες, διακοπές στην ηλεκτροδότηση και παγωμένοι σωλήνες υδροδότησης: τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης μιλούν σήμερα για "το τέλος του κόσμου" απέναντι στο κύμα ψύχους που πλήττει όλη τη χώρα, ακόμα και τις περιοχές του Νότου όπου το κλίμα είναι συνήθως ηπιότερο.

"Τις τελευταίες 24 ώρες έχασαν τη ζωή τους από το κρύο στη Ρωσία 21 άνθρωποι" και άλλοι 271 ζήτησαν ιατρική βοήθεια - οι 147 από αυτούς νοσηλεύονται, μετέδωσε το πρακτορείο Ria-Novosti, επικαλούμενο ιατρικές πηγές.

Bloomberg: Οι Έλληνες δεν έχουν λεφτά για πετρέλαιο

Για κρίση πετρελαίου θέρμανσης κάνει λόγο το Bloomberg σε ρεπορτάζ όπου αναφέρει ότι οι Έλληνες της Βόρειας Ελλάδας δεν έχουν χρήματα να αγοράσουν πετρέλαιο για να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Οι κάτοικοι της Καστοριάς δεν μπορούν να ζεστάνουν τα σπίτια τους, αναφέρει το δημοσίευμα, τονίζοντας ότι η πόλη δεν έχει λάβει επιδότηση από την κυβέρνηση για να ζεστάνει τα σχολεία και ο δήμαρχός της εξετάζει το ενδεχόμενο να κλείσει και τις 53 σχολικές μονάδες, από το να αφήσει τα παιδιά να παγώσουν. Μια κοντινή πόλη έχει ήδη κλείσει τα σχολεία για τον ίδιο λόγο, αναφέρει το δημοσίευμα.

Προβάδισμα για τον ΣΥΡΙΖΑ


Προβάδισμα 1,2 μονάδων καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ στη δημοσκόπηση της εταιρίας Marc για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha. Αναλυτικότερα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με ποσοστό 22,7%, ενώ η ΝΔ συγκεντρώνει 21,5%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 9,6%.
Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 5,6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,4%, το ΚΚΕ με 4,7% και τέλος η ΔΗΜΑΡ 4,5%.

Στην εκτίμηση ψήφου, όπου γίνεται αναγωγή χωρίς να προσμετρώνται τα λευκά ή άκυρα ψηφοδέλτια, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 28,5%, έναντι 27% της ΝΔ. Η Χρυσή Αυγή αποσπά ποσοστό12,1%, το ΠΑΣΟΚ 7%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 6,8%, το ΚΚΕ 5,9% και η ΔΗΜΑΡ 5,6%.

Στοίχημα οι νέες θέσεις εργασίας και ο συντονισμός

Η καταβολή της δόσης και τα θετικά μηνύματα από τις αγορές έφεραν ευφορία στο Μέγαρο Μαξίμου κατά την σύσκεψη του Πρωθυπουργού με τους δύο κυβερνητικούς εταίρους.

Όλοι συμφώνησαν πως άμεσα η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει σε μέτρα ανάπτυξης προκειμένου να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας αλλά και δράσεις για την προστασία των κοινωνικά ασθενέστερων ομάδων.

Ο Πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, ενημέρωσε τους δύο κυβερνητικούς εταίρους για την αλλαγή του κλίματος που υπάρχει στις Βρυξέλλες υπέρ της χώρας μας, κάτι που διαπίστωσε και στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής.

Άρωμα Χειμώνα σε ολόκληρη την Κύπρο - Άσπρη μέρα είδε το Τρόοδος

Λευκωσία: Ελαφρά χιονόπτωση σημειώνεται στην περιοχή του Τροόδους και η Αστυνομία καλεί τους οδηγούς να είναι προσεκτικοί λόγω της ολισθηρότητας των δρόμων.

Αστυνομική ανακοίνωση αναφέρει ότι λόγω κατολισθήσεων έχει κλείσει η μία λωρίδα κυκλοφορίας στο δρόμο Καρβουνά - Τροόδους παρά τον Πάνω Αμίαντο.

Εξάλλου στο δρόμο Λεμεσού - Τροόδους παρά τις Πλάτρες επικρατεί πυκνή ομίχλη.

Γενναία αναβάθμιση της Ελλάδας από την Standard and Poor's

Λονδίνο: Kατά έξι βαθμίδες, από καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας (SD) στο B- με σταθερές προοπτικές, αναβάθμισε την αξιολόγηση της Ελλάδας o οίκος Standard & Poor's, εκτιμώντας θετικά την αποφασιστικότητα των χωρών της ευρωζώνης να διατηρήσουν την Ελλάδα στο ευρώ αλλά και τις προσπάθειες της κυβέρνησης για μεταρρυθμίσεις.

Η αναβάθμιση της Ελλάδας ήταν αναμενόμενη μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος ανταλλαγής, όχι όμως και το μέγεθός της.

Ανοδικά κινείται ο δείκτης του ΧΑΚ

Λευκωσία: Σημαντικά κέρδη παρουσιάζει την Τετάρτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου.

Στις 13:01 ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 114,55 μονάδες, παρουσιάζοντας άνοδο σε ποσοστό 3,67%, ενώ ο Δείκτης FTSE/CySE 20 παρουσίαζε άνοδο σε ποσοστό 3,31%, τυγχάνοντας διαπραγμάτευσης στις 44,33 μονάδες.

Την ίδια ώρα ο όγκος συναλλαγών βρισκόταν στα 241.719,62 ευρώ.

Ανοδικές "ανάσες" στο Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Με έντονα ανοδικές διαθέσεις, κυρίως για τον κλάδο των τραπεζών που τις προηγούμενες ημέρες δέχθηκε τις μεγαλύτερες πιέσεις, ξεκίνησαν οι συναλλαγές της Τετάρτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας.

Ο Γενικός Δείκτης, με ώθηση και από το αγοραστικό ενδιαφέρον που εκδηλώνεται σε μη τραπεζικούς τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης, διεκδικεί εκ νέου επίπεδα τιμών πάνω από τις 860 μονάδες, ενώ τα ποσοστιαία κέρδη για το δείκτη των τραπεζών υπερβαίνουν ακόμα και το 7%.