Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Κέρδη για τρίτη διαδοχική ημέρα στην Wall Street

Dow12.943,3634,66 0,27%  



  Nasdaq2.965,9023,30 0,79%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Κέρδη για τρίτη διαδοχική ημέρα σημείωσαν την Πέμπτη οι βασικοί δείκτες της Wall Street αγνοώντας το μπαράζ των αρνητικών ειδήσεων για την οικονομία των ΗΠΑ με τον S&P 500 να ολοκληρώνει στο υψηλότερο επίπεδο από το Μάιο. Κατεύθυνση στις συναλλαγές έδωσαν οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου έχοντας ώθηση από τα αποτελέσματα της IBM.

Όσον αφορά το μέτωπο της οικονομίας των ΗΠΑ οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας αυξήθηκαν κατά 34.000 στις 386.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 14 Ιουλίου καταγράφοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Απρίλιο του 2011. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών τοποθετούσαν τις νέες αιτήσεις στις 365.000 με μικρότερη άνοδο κατά 15 χιλ. σύμφωνα με δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires. Οι αιτήσεις για την εβδομάδα έως τις 7 Ιουλίου αναθεωρήθηκαν ανοδικά στις 352.000 από το αρχικό μέγεθος των 350.000. Το συγκεκριμένο επίπεδο είναι το χαμηλότερο από τον Απρίλιο του 2008.

Απροσδόκητη πτώση στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων οχτώ μηνών σημείωσαν τον Ιούνιο οι μεταπωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, οι μεταπωλήσεις υποχώρησαν 5,4% από τον προηγούμενο μήνα στο εποχιακό προσαρμοσμένο μέγεθος των 4,37 εκατ. ενώ οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για άνοδο των πωλήσεων κατά 2%.

Επίσης ο δείκτης Philly Fed διαμορφώθηκε στο -12,9 τον Ιούλιο από -16,6 τον Ιούνιο, παραμένοντας για τρίτο διαδοχικό μήνα κάτω από το μηδέν που σηματοδοτεί συρρίκνωση της δραστηριότητας. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires να τοποθετούν τον δείκτη στο -9.

Αίσχος: Λεφτά υπάρχουν για... τουρκικά τζαμιά!!!


Λεφτά υπάρχουν για... τα αιτήματα των Τούρκων! Με απόφαση που εξέδωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού Κ. Τζαβάρας εγκρίθηκε η εκτέλεση εργασιών για την αποκατάσταση του τεμένους Ρετζέπ Πασά στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, τμήμα του οποίου κατέρρευσε τον Δεκέμβριο του 2011.
Το ιστορικό ακίνητο θα αποκατασταθεί με αυτεπιστασία από τo ΤΔΠΕΑΕ. Προβλέπεται η αποκατάσταση του τμήματος που κατέρρευσε και του προστώου με συντήρηση των μαρμάρινων αρχιτεκτονικών μελών και των μεταλλικών ελκυστήρων, της κύριας αίθουσας προσευχής και των μονώσεων του δώματος από μολύβι και η στερέωση του μιναρέ.

Στη Βρετανία τιμωρούν τους μαθητές γιατί αρνούνται να προσευχηθούν στον Αλλάχ!!! Σε λίγα χρόνια θα γίνει και εδώ...

Σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η “Ισλαμοφοβια” γίνεται στα παιδιά των βρετανικών σχολείων, « πλύση εγκέφαλου για το Ισλάμ » και επίσης τιμωρούν εκείνους τους μαθητές που αρνούνται να προσευχηθούν στον Αλλάχ.
Πρόσφατα στο ίδρυμα GATESTONE στη Σκωτία, απαιτήθηκε από 30 παιδιά μη-μουσουλμανακια, του σχολείου της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Parkview, να επισκεφτούν το μουσουλμανικό τέμενος Rehman  Ahmadiyya στην περιοχή Yorkhill της Γλασκώβης.

Bussines Κλίντον στην Ελλάδα - Ο Μπιλ έρχεται και μυρίζει ... πετρέλαιο


Ο Μπιλ Κλίντον εκ των μετόχων της Νοble Energy έρχεται στην Ελλάδα σε μία επίσκεψη που μπορεί να σημαίνει πολλά σε ότι αφορά την επιτάχυνση των διαδικασιών ερευνών και εξόρυξης υδρογονανθράκων και θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
Η έλευση του πρώην προέδρου των ΗΠΑ στην χώρα μας, πλαισιώνεται από την πρόσκληση που του έγινε από την διεθνούς ΜΚΟ «Ελληνική Πρωτοβουλία» (Hellenic Initiative), η οποία αποτελεί οργάνωση που συνέστησαν επιφανείς Ελληνοαμερικανοί της διασποράς.

Δύο χρόνια από την δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια

Δύο χρόνια από την δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια
Σήμερα το πρωί τελέστηκε μνημόσυνο στους Αγίους Αναργύρους Ηλιούπολης και αμέσως μετά στις 10.00 τρισάγιο στο κοιμητήριο Ηλιούπολης.
Η δολοφονία
Ήταν 5:20 τα ξημερώματα της 19ης Ιουλίου 2010 στην Ηλιούπολη, όταν άγνωστοι χτύπησαν το κουδούνι του σπιτιού του και ισχυρίστηκαν ότι κάποιοι του κλέβουν το αμάξι που βρισκόταν παρκαρισμένο στην πιλοτή της πολυκατοικίας του.
Ο άτυχος δημοσιογράφος κατέβηκε χωρίς να υποψιαστεί την παγίδα και τότε δέχτηκε τα πυρά των αγνώστων, αφήνοντας την τελευταία του πνοή.

Έλληνες τα καλύτερα «μυαλά» της Ευρώπης

 Έλληνες τα καλύτερα «μυαλά» της Ευρώπης
Έξι μαθητές της Α' και Β' Λυκείου κέρδισαν σημαντικές διακρίσεις στη Μαθηματική Ολυμπιάδα, αφήνοντας πίσω Γερμανούς, Γάλλους και Ολλανδούς
Ένα Χρυσό, ένα Αργυρό, τρία Χάλκινα μετάλλια και μια Εύφημη μνεία από τους Έλληνες Μαθητές στην 53η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα, που διοργανώθηκε στην Αργεντινή από τις 4 μέχρι τις 16 Ιουλίου 2012.
Στο διαγωνισμό, οι Έλληνες μαθητές αναδείχθηκαν ως τα καλύτερα μαθηματικά μυαλά στις χώρες της ευρωζώνης, αφήνοντας πίσω τους Γερμανούς, Ιταλούς, Ολλανδούς, Ισπανούς και μαθητές άλλων χωρών που έλαβαν μέρος.
Το Χρυσό μετάλλιο έπεσε μάλιστα σε ελληνικά χέρια για δεύτερη συνεχή χρονιά, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι μαθητές που εκπροσώπησαν τη χώρα μας διακρίθηκαν.

Οι αποκαλύψεις του newsbomb, τα Ιμια και οι Τούρκοι παραμυθάδες

 Οι αποκαλύψεις του newsbomb, τα Ιμια και οι Τούρκοι παραμυθάδες
Η... φαντασιόπληκτη απάντηση της τουρκικής εφημερίδας VATAN στο εμπεριστατωμένο ρεπορτάζ για τους θανάτους των Τούρκων κομάντοςΑπάντηση στη Vatan και στο δημοσιογράφο Ισμαήλ Σαχίν δίνει ο Κώστας Χαρδαβέλλας, μετά το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας με τίτλο «Παραμύθι Ιμίων».
Σύμφωνα με τον Ισμαήλ Σαχίν, οι αποκαλύψεις του Κώστα Χαρδαβέλλα για το θάνατο των 12 Τούρκων κομάντος που είχαν κάνει απόβαση στα Ίμια, φέροντας Ελλάδα και Τουρκία στα πρόθυρα πολέμου δεν αληθεύουν, καθώς οι καταδρομείς ζουν ακόμη. Μάλιστα, αναφέρει, οι διοικητές των δυνάμεων των Ιμίων βρίσκονται στις φυλακές, καθώς εμπλέκονται στις υποθέσεις «Βαριοπούλα» και «Εργκενεκόν».

Τι απαντά ο Ιερώνυμος για την μισθοδοσία των κληρικών

Επιστολή προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τους αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής, έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, θέλοντας να δώσει με αυτόν τον τρόπο την απάντηση τις Εκκλησίας σχετικά με τα όσα λέγονται για τα θέματα της φορολόγησης της Εκκλησίας, της μισθοδοσίας των κληρικών καθώς και για τα έσοδα της Εκκλησίας.

Σκοπός αυτής της επιστολής είναι, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση, «να τοποθετηθούν τα πράγματα στις ορθές τους διαστάσεις και να παύσει η ανεύθυνη αναπαραγωγή εσφαλμένης και στερεότυπης πληροφόρησης και η δημιουργία στρεβλών εντυπώσεων σε βάρος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ελλάδος, προφανώς προς την κατεύθυνση της εξυπηρέτησης ακατανόητων σκοπιμοτήτων».

Βρέθηκε «ξένο σώμα» σε μπουκάλι των 250ml Ανακλήθηκε από τον ΕΦΕΤ η Coca Cola Zero


Zero ασφάλεια φαίνεται να έχουν πλέον τα προίόντα της εταιρείας του Γιώργου Δαυίδ Coca Cola 3E. Κι αυτό διότι δύο μήνες μετά το κρούσμα ύπαρξης ουσίας που τοποθετείται στα ζιζανιοκτόνα και της τελικής ανάκλησης 850.000 μπουκαλιών που παρήχθησαν στο εργοστάσιο της Κρήτης και σήμερα στην ίδια μονάδα βρέθηκε ακατάλληλη φιάλη που προκάλεσε παρέμβαση εκ νέου του ΕΦΕΤ. Μια παρέμβαση που ενδέχεται να προκαλέσει μέχρι και το κλείσιμο της μονάδας που υποπίπτει στο ένα κρούσμα πίσω από το άλλο, αδιαφορώντας για την ασφάλεια των πολιτών.

Υπό έλεγχο η φωτιά στην Κερατέα

Περιορίζεται η πυρκαγιά που ξέσπασε περίπου στις 14:30 το μεσημέρι στην Κερατέα.

Τουλάχιστον έξι σπίτια τυλίχθηκαν στις φλόγες στην Κερατέα, με αποτέλεσμα να υποστούν σοβαρές ζημιές από την φωτιά που είχε κυκλώσει τον οικισμό Τρέπες, το Δασκαλειό και τον Διόνυσο.

Μάλιστα, εκκενώθηκε το μοναστήρι της Παναγιάς και κατασκήνωση στην περιοχή, ενώ τα παιδιά μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στα ΚΑΠΗ της Κερατέας.

Βγήκαν τα μαχαίρια

«Φουντώνει» η αντιπαράθεση στελεχών της Νέας Δημοκρατίας με τη ΔΑΚΕ. Τη σκυτάλη πήρε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος μιλώντας στον realfm 97,8 και την Κάτια Μακρή είπε: «Μα ποιος είναι ο κ. Κιουτσούκης; Ας λέει ότι θέλει ο κ. Κιουτσούκης. Δε χαράσσει κυβερνητική πολιτική, κι αν δεν του αρέσει η κυβερνητική πολιτική η πόρτα της ΝΔ είναι ανοικτή. Δε θα χάσει η βενετιά-βελόνι για τον κ. Κιουτσούκη ο οποίος μιλάει μ’ ένα τρόπο που αγγίζει τα όρια του υβριστικού απέναντι σε εκλεγμένους βουλευτές οι οποίοι στο κάτω-κάτω εκφράζουν την επίσημη θέση του κόμματος».

«Ψαλίδι» 22,6% στο εφάπαξ

Το ενδεχόμενο των περικοπών στα εφάπαξ που χορηγούν Ταμεία για τα οποία οι σχετικές μελέτες δείχνουν αναλογιστικά ελλείμματα, άφησε ανοιχτό ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Ιωάννης Βρούτσης, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ, για τα προβλήματα των ασφαλιστικών ταμείων των δημοσίων υπαλλήλων.

«Δυστυχώς, τα αναλογιστικά ευρήματα για το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, δείχνουν σημαντικές αποκλίσεις που το καθιστούν μη βιώσιμο», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και προσέθεσε, ότι «οι προσαρμογές των εφάπαξ αποζημιώσεων, θα γίνουν με αναλογιστικές μελέτες και δικαιοσύνη».

Τα λουκέτα και οι συγχωνεύσεις στο Δημόσιο

Η πρώτη απόφαση για την συγχώνευση τριών δημόσιων οργανισμών. Δημιουργείται φορέας εξωστρέφειας με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Σε αυτόν τον φορέα θα ανήκει η ΔΕΘ, η Helexpo και ο Οργανισμός Προώθησης Εξαγωγών (ΟΠΕ), που πλέον συγχωνεύονται. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να ανακοινωθούν και τα πρώτα λουκέτα σε δημόσιους οργανισμούς. 

Στόχος σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές είναι ο φορέας αυτός να λειτουργήσει ως μοχλός προώθησης των εξαγωγών των ελληνικών επιχειρήσεων και των ελληνικών προϊόντων, καθώς με την κίνηση αυτή θα επιτευχθεί, όπως υποστηρίζουν στην κυβέρνηση, τόσο η συνέργεια όσο και η οικονομία κλίμακος.

ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ: 52.000 ευρώ για την δημιουργία Facebook και Τwitter!!! Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ

Ούτε ένα ευρώ λογικά, αφού ο κάθε χρήστης μπορεί να φτιάξει profile στα κοινωνικά δίκτυα δωρεάν!
Ωστόσο στο ελληνικό δημόσιο φαίνεται ότι του περισσεύουν πολλά χρήματα αυτή την εποχή και ξοδεύει δεκάδες χιλιάδες ευρώ για τα παραπάνω!
Συγκεκριμένα, με απόφαση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, που αναρτήθηκε στο πρόγραμμα Διαύγεια (http://et.diavgeia.gov.gr/f/pde/ada/%CE%924%CE%9B%CE%9C7%CE%9B6-43%CE%A0) εγγρίθηκε η χορήγηση 15.252 ευρώ για τη δημιουργία λογαριασμού στο Facebook, 6.150 ευρώ για τη δημιουργία καναλιού στο YouTube, 15.252 ευρώ για τη δημιουργία λογαριασμού στο Twitter, άλλα τόσα για τη δημιουργία λογαριασμού στο Google+ και μερικές χιλιάδες ευρώ ακόμη για ενέργειες που συνολικά στοίχισαν 83.025 ευρώ!
Και μάλιστα με απευθείας ανάθεση στην δική τους "Νομαρχιακή Επιχείρηση Ανάπτυξης" που είναι ιδιωτικού δικαίου!

Πτωτικά κινείται την Πέμπτη το κυπριακό Χρηματιστήριο

Λευκωσία: Πτωτικά κινείται ο Γενικός Δείκτης του κυπριακού Χρηματιστηρίου την Πέμπτη, με την διαπραγμάτευση να συνεχίζεται.

Στη 1.19μμ ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 123,86 μονάδες, παρουσιάζοντας μείωση της τάξης του 0,91%, ενώ ο Δείκτης FTSE/CySE 20 κινούνταν επίσης πτωτικά κατά 0,83%, και βρισκόταν στις 47,64 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στις 149.136,92 ευρώ.

ΧΑ: ΔΕΗ και ΟΠΑΠ έδωσαν στήριξη στον Γενικό Δείκτη

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Στήριξη στα κέρδη των ΟΠΑΠ και ΔΕΗ βρήκε στο κλείσιμο της συνεδρίασης της Πέμπτης ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α., για να ολοκληρώσει πολύ κοντά στο υψηλό ημέρας.

Με θετικό πρόσημο το κλείσιμο και για τον τραπεζικό δείκτη, που έχασε ωστόσο το μεγαλύτερο μέρος των ενδοσυνεδριακών του κερδών, όμως η εξαιρετικά υποτονική συναλλακτική δραστηριότητα υπήρξε και σήμερα το βασικό χαρακτηριστικό της συνεδρίασης.

Η αναμονή για την επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα, αλλά και ο προβληματισμός για τις εκκρεμότητες στο «μέτωπο» της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, διαμορφώνουν και συντηρούν το -υποτονικό- κλίμα στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου της Αθήνας.

2o Master Class Τοποστρατηγική & ΑΟΖ