Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017

Πώς πήρε το όνομά της η Αθήνα H θεϊκή φιλονικία και ο συναρπαστικός μύθος για τη σημερινή πρωτεύουσα της Ελλάδας

Η ιστορία της Αθήνας, της άλλοτε πανίσχυρης πόλης-κράτους της αρχαιότητας, αρχίζει πολλούς αιώνες πριν, χιλιάδες χρόνια, και είναι συναρπαστική. Κι όποιος γνωρίζει έστω και ελάχιστα τη μακρά αυτή ιστορία, δεν μπορεί παρά να νιώθει δέος και θαυμασμό όταν περπατά στους δρόμους της, κάνοντας ένα ταξίδι στον χρόνο και βαδίζοντας στα βήματα σπουδαίων προγόνων.
Πώς όμως προέκυψε το όνομα της ιστορικής αυτής πόλης, που σήμερα κατακλύζουν εκατομμύρια τουρίστες προκειμένου να επισκεφτούν τις γειτονιές της και τα μνημεία που στέκουν στο ίδιο σημείο έπειτα από χιλιάδες χρόνια; Την απάντηση φαίνεται να δίνει ένας μύθος της αρχαιότητας που χάνεται στα βάθη του χρόνου και αφορά τη φιλονικία μεταξύ δύο πανίσχυρων θεών του Ολύμπου για την κυριαρχία της πόλης.

3D Αναπαράσταση Λευκού Πύργου, Θεσσαλονίκη, αρχές 20ου αιώνα(Βίντεο)

3D Αναπαράσταση Λευκού Πύργου, Θεσσαλονίκη, αρχές 20ου αιώνα 
3D Animation -Vladimiros Nefidis 
Video Editing -Damianos Maximov 
Music- Ευανθία Ρεμπούτσικα, "Μέσα άπο σένα ".

Σμύρνη: Ο χαμένος κήπος της Εδέμ

90 χρόνια δεν είναι αρκετά για να σβήσουν από την μνήμη τις φλόγες που ισοπέδωσαν κυριολεκτικά την Σμύρνη. Η Σμύρνη δεν υπάρχει πια. Αυτό που βρίσκεται σήμερα στην θέση της δεν είναι η Σμύρνη, είναι μια άλλη πόλη, που έχει πολύ λίγη σχέση με ότι προϋπήρχε. Είναι μια πόλη, προπύργιο του κεμαλισμού, η οποία δεν θυμίζει σε τίποτα την «πόλη των απίστων» (Γκιαούρ Ιζμιρ, όπως την έλεγαν οι Τούρκοι), είναι μια πόλη της μισαλλοδοξίας, είναι μια πόλη του μίσους και της βίας, είναι μια πόλη που δεν θυμίζει σε τίποτα την Σμύρνη πριν το 1922.
Κανονικά θα έπρεπε να είχε ένα άλλο όνομα, για παράδειγμα Κεμάλ Σεχίρ, για να θυμίζει ποιος την κατέστρεψε και την ξανάχτισε σύμφωνα με τα δικά του μέτρα. Ωστόσο δεν το έκαναν, δεν άλλαξαν το όνομα γιατί προφανώς ήθελαν και η νέα πόλη να κρατήσει κάτι από την λάμψη της παλιάς. Μάταια όμως, δεν το πέτυχαν.

Στο φως υποθαλάσσια ανεξερεύνητη περιοχή της αρχαίας Σαλαμίνας (ΦΩΤΟ)

Κτίρια που πλαισίωναν το εμπορικό αλλά και πολεμικό λιμάνι της αρχαίας Σαλαμίνας, τα οποία πιθανόν περιέγραψε και ο Παυσανίας αποκαλύπτει η διεπιστημονική υποβρύχια έρευνα που γίνεται στις ανατολικές ακτές της Σαλαμίνας. Η ενάλια ανασκαφή είναι εξόχως ενδιαφέρουσα καθώς αφορά ένα κομμάτι μίας ανεξερεύνητης υποθαλάσσιας έκτασης μείζονος ιστορικής σημασίας. Πρόκειται για τον Όρμο του Αμπελακίου ανοικτά της Κυνόσουρας, όπου πλησίον βρισκόταν το μεγαλύτερο τμήμα του ενωμένου Ελληνικού στόλου την παραμονή της ναυμαχίας του 480 π.Χ.

Απίστευτη «ομολογία» Μοσκοβισί: Παραβίαση της δημοκρατίας το μνημόνιο της Ελλάδας!

Ο ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΑΡΩΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ EUROGROUP ΤΩΡΑ... ΘΥΜΗΘΗΚΕ ΟΤΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΙΑ ΚΙ ΑΣΗΚΩΤΑ!

Μια παραδοχή που κυριολεκτικά σοκάρει έκανε ο Επίτροπος Οικονομικών της Κομισιόν, Πιερ Μοσκοβισί ο οποίος ήταν παρών σε όλες τις συνεδριάσεις του Eurogroup, όπου αποφασίστηκαν σκληρά μέτρα για την Ελλάδα.
Ούτε λίγο, ούτε πολύ ο Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος έχει επισκεφθεί αρκετές φορές τη χώρα μας και έχει τονίσει στις επίσημες δηλώσεις του την ανάγκη τήρησης των ειλημμένων αποφάσεων είπε ότι είναι «σκάνδαλο για τη δημοκρατία το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής της Ελλάδας".

Τραμπ: «Θα δούμε» αν θα επιτεθούμε στη Βόρεια Κορέα - Συμφώνησε με τον Άμπε να δώσουν από κοινού μια ισχυρή απάντηση

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν αποκλείει το ενδεχόμενο στρατιωτικής δράσης αλλά και διακοπής των εμπορικών σχέσεων με τις χώρες που έχουν συναλλαγές με την Πιονγκγιάνγκ - Απόψε θα συζητήσει με τους συμβούλους του τις επόμενες κινήσεις των ΗΠΑ
Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να εξαπολύσει στρατιωτική επίθεση εναντίον της Βόρειας Κορέας, η οποία πραγματοποίησε σήμερα την έκτη πυρηνική της δοκιμή, ο Ντόναλντ Τραμπ. 

Ειδικότερα, ο Αμερικανός πρόεδρος αποχωρώντας από μια θρησκευτική εκδήλωση απάντησε με ένα αινιγματικό «θα δούμε» σε δημοσιογράφο που τον ρώτησε εάν οι ΗΠΑ πρόκειται να επιτεθούν στην Πιονγκγιάνγκ, μετά την νέα προκλητική δοκιμή.

«Φωτιά» στον πλανήτη από τον Κιμ και την έκτη πυρηνική δοκιμή της Β. Κορέας - Η Πιονγιάνγκ υποστηρίζει ότι η δοκιμή έγινε με εξελιγμένη βόμβα υδρογόνου

Σε αναμμένα κάρβουνα οι γειτονικές της χώρες - Ξεκίνησαν τις μετρήσεις ραδιενέργειας- Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έγινε η δοκιμή λένε αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας
Με τα νεύρα και την υπομονή της διεθνούς κοινότητας παίζει ο πολεμοχαρής ηγέτης της Βορείου Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, σπέρνοντας τον τρόμο και τον πανικό σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.

Η ανακοίνωση της Πιόνγιανγκ ότι πραγματοποίησε με επιτυχία την έκτη πυρηνική δοκιμή με μια εξελιγμένη βόμβα υδρογόνου βάζει «φωτιά» στην παγκόσμια σκακιέρα: ρίχνει λάδι στις ήδη τεταμένες σχέσεις Βορείου Κορέας- Δύσης και ανεβάζει επικίνδυνα το θερμόμετρο στη κορεατική χερσόνησο.