Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

«Χαμένη» πόλη του Μεγάλου Αλεξάνδρου βρέθηκε στο Ιράκ έπειτα από 2.000 χρόνια! - Η πόλη πιστεύεται ότι ιδρύθηκε το 331 π.Χ.

Ανακαλύφθηκε με τη βοήθεια φωτογραφιών τραβηγμένων από drone και αποδιαβαθμισμένων εικόνων της CIA
Αρχαιολόγοι στο Ιράκ ανακάλυψαν μια πόλη που παρέμενε χαμένη για περισσότερα από δύο χιλιάδες χρόνια, με τη βοήθεια φωτογραφιών τραβηγμένων από drone και αποδιαβαθμισμένων εικόνων της CIA.

Η πόλη, που πιστεύεται ότι ιδρύθηκε το 331 π.Χ. από τον Μέγα Αλέξανδρο, ανακαλύφθηκε στην ευρύτερη περιοχή του οικισμού Qalatga Darband από μια ομάδα Ιρακινών και Βρετανών Αρχαιολόγων, της οποίας ηγούντο ειδήμονες του Βρετανικού Μουσείου.

Εντοπίστηκε μετά από 11 χρόνια στην επιφάνεια της Σελήνης το Smart-1 - Βρέθηκε στη σκοτεινή πλευρά (Φωτογραφίες)

Οργανώνεται νέα ρομποτική αποστολή για τη συλλογή στοιχείων και πληροφοριών από το διαστημόπλοιο
Χρειάστηκε να περάσουν 11 χρόνια προκειμένου να εντοπιστεί το χαμένο διαστημόπλοιο Smart-1, το οποίο είχε καταπέσει στην επιφάνεια της Σελήνης, όντας σε ερευνητική αποστολή.

Το διαστημόπλοιο συνετρίβη το 2006, στην πρώτη του πτήση στη Σελήνη, όταν απώλεσε όλα τα καύσιμα που είχε εφοδιαστεί για το μεγάλο ταξίδι. Για 11 ολόκληρα χρόνια, το σημείο της συντριβής του παρέμενε ένα μυστήριο.

Ανεπιθύμητος ο Τσίπρας στο Άγιο Όρος – Γιατί είπαν «όχι» οι μοναχοί στην επίσκεψή του

Το Μαξίμου επικαλέστηκε «βεβαρημένο πρόγραμμα» για να καλύψει την «πόρτα» των μοναχών στον πρωθυπουργό – Το παρασκήνιο της αναβολής της επίσκεψης
Να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα επιχειρεί το Μέγαρο Μαξίμου σχετικά με την ακύρωση του ταξιδιού του Αλέξη Τσίπρα στο Άγιο Όρος.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, για πρώτη φορά με την ιδιότητα του πρωθυπουργού και τρία χρόνια μετά την προηγούμενη επίσκεψή του, επρόκειτο να παρευρεθεί αύριο (27/09) ανήμερα της εορτής του Τιμίου Σταυρού για τους Αγιορείτες (ιουλιανό ημερολόγιο) στο «περιβόλι της Παναγιάς».

Πειραματική θεραπεία «ξύπνησε» ασθενή που ήταν 15 χρόνια σε κατάσταση φυτού Ελπιδοφόρα αποτελέσματα γεννούν αισιοδοξία

Ενθαρρυντικά σημάδια ανάκτησης της συνείδησης εντόπισαν οι ειδικοί σε 35χρονο, που νοσηλευόταν σε κατάσταση φυτού για 15 χρόνια, έπειτα από πειραματική θεραπεία.

Η θεραπεία του 35χρονου, που είχε τραυματιστεί σε τροχαίο, περιλάμβανε και τη διέγερσή του μέσω μιας συσκευής στο στέρνο του.

Όπως γράφει το BBC, μέσα σε διάστημα ενός μήνα ο άνδρας μπορούσε να ανταποκριθεί σε απλές εντολές, να γυρίσει το κεφάλι του και να ακολουθήσει ένα αντικείμενο με τα μάτια του.

Με τον λόγο της αγάπης

Ανθρώπινη υπερστήριξη
Ν. Λυγερός, L. Santini


Μαθήτρια: Βγάζω το συμπέρασμα από αυτά που διάβασα και είδα ότι πολλές φορές οι Άνθρωποι που κάνουν επώδυνες εγχειρήσεις για αλλαγή φύλου…
Δάσκαλος: Αυτό από μόνο του είναι ήδη πράξη που ενοχλεί την Ανθρωπότητα.
Μαθήτρια: Είναι επειδή δέχονται βία από την κοινωνία.
Δάσκαλος: Η οποία θέλει τους πάντες να είναι ίδιοι.
Μαθήτρια: Έτσι προσδιορίζουν με σαφήνεια το φύλο τους.