Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Ελληνικής τεχνοτροπίας ο παλαιότερος αρχαίος ναός στη Ρωσία

Έναν αρχαίο ναό στο έδαφος της Ρωσίας, που χρονολογείται στις αρχές του 5ου αιώνα έως τις ημέρες μας, ανακάλυψαν οι επιστήμονες στις ανασκαφές της Φαναγορείας, όπου σήμερα βρίσκεται το μεγαλύτερο αρχαιολογικό μνημείο στην περιοχή του Τέρμριουσκ, στον νομό Κρασνοντάρ.
Το 2013, στο κεντρικό τμήμα της Φαναγορείας, στις ανασκαφές της «Άνω Πόλης», όπου στην αρχαιότητα ήταν η ακρόπολη, το κοινωνικό και πολιτικό κέντρο της πόλης, ανακαλύφθηκε και μελετήθηκε ναός του 5ου αιώνα. Μέχρι πρόσφατα, οι ειδικοί πίστευαν ότι επρόκειτο για ένα από τους πλέον αρχαίους ναούς που έχουν ανακαλυφθεί στο έδαφος της Ρωσίας.

Το διαστημικό όχημα Dragon άρχισε το διήμερο ταξίδι του Εκτόξευση φορτίου εφοδιασμού προς το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό(Βίντεο)

Το διαστημικό όχημα μεταφορών Dragon, άρχισε το διήμερο ταξίδι του προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, ενώ ο πύραυλος-φορές Falcon 9 διαχωρίστηκε από αυτό και προσεδαφίστηκε σε προκαθορισμένο σημείο, πίσω στη γη, σε απόσταση λίγων μιλίων νότια, από το σημείο εκτόξευσής του.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι η αμερικανική διαστημική εταιρία SpaceX προχώρησε σήμερα στην εκτόξευση φορτίου εφοδιασμού προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Σκάκι και Έξυπνη Παιδεία"(Βίντεο)

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: 
"Σκάκι και Έξυπνη Παιδεία".
 Βουλευτικό - Ναύπλιο. 
Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Ευρωπαϊκή Ένωση και Ένωση Ευρώπης"(Βίντεο)


Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: 
"Ευρωπαϊκή Ένωση και Ένωση Ευρώπης". 
Πολυχώρος "Αίτιον", Τζιραίων 10 - Μετρό Ακρόπολη. 
Αθήνα. Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Ενημέρωση και διαφώτιση Πορεία μνήμης Ισαάκ - Σολωμού: Μοτοσικλετιστές οργώνουν την Ευρώπη (Βίντεο)

Λευκωσία: Άρχισε χθες άπό το Βερολίνο, η «Πορεία Ελευθερίας», η οποία διοργανώθηκε από την «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ - Σολωμού». Το πρωτοποριακό αυτό εγχείρημα έχει σαν στόχο την ενημέρωση σε διεθνές επίπεδο για την τουρκική εισβολή και κατοχή της πατρίδας αλλά και για τη θυσία των δύο ηρωομαρτύρων, Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου, οι συμμετέχοντες στην αντικατοχική πορεία, αναχώρησαν χθες για Γερμανία για να ξεκινήσουν την «Πορεία Ελευθερίας», στη μνήμη των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού.

Πρωτοφανές: Σε γενικό ξεσηκωμό καλεί τους μουσουλμάνους της Δυτ. Θράκης ο σύνδεσμος της Γαλατασαράι

Σε μια πρωτοφανή ανάρτηση γενικού ξεσηκωμού των μουσουλμάνων της Θράκης φέρεται να έχει προχωρήσει μέσω της ιστοσελίδας του στο facebook ο Σύνδεσμος Οπαδών της Γαλατασαράι στη Θράκη! Η σελίδα tourkikanea ήταν εκείνη που προχώρησε στη μετάφρασή της, με τους Τούρκους να ζητούν από τα μέλη να διαδηλώσουν στις 24 Ιουλίου για τα αιτήματά τους!
Η ανάρτηση στη συνέχεια κατέβηκε από το facebook της λέσχης, ωστόσο το gazzetta.gr επικοινώνησε με τον διαχειριστή της σελίδας tourkikanea, η οποία έκανε τη μετάφραση και ο οποίος διαβεβαίωσε ότι μπήκε και την είδε με τα μάτια του πριν από μερικές μέρες. Από τη στιγμή που γράφτηκε το περιεχόμενό της στα ελληνικά, αποσύρθηκε.

Oι ΗΠΑ απείλησαν ευθέως την Τουρκία με αποβολή από το ΝΑΤΟ - Δηλώσεις Τ.Κέρι - «ΡΩΓΜΕΣ» ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Από το  pronews
 
Με αποβολή της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ απείλησε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Τζον Κέρι εάν η τουρκική κυβέρνηση δεν σταματήσει να προβαίνει σε συστηματικές εκκαθαρίσεις σε Αστυνομία και  Ένοπλες Δυνάμεις καθώς θα θεωρηθεί ότι παραβιάζει τις δημοκρατικές αρχές με πρόσχημα το αποτυχημένο πραξικόπημα της Παρασκευής 

Τα Wikileaks δημοσιεύουν 100.000 έγγραφα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία «Ετοιμαστείτε για μάχη»

Με ανάρτηση που έκαναν σήμερα, Δευτέρα, στο Twitter, οι διαχειριστές του ιστοτόπου Wikileaks προανήγγειλαν τη «διαρροή» πάνω από 100.000 αρχείων και εγγράφων, σχετικά με την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, αλλά και τη γενικότερη πολιτική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα.

«Ετοιμαστείτε για μάχη, καθώς είμαστε έτοιμοι να δημοσιεύσουμε πάνω από 100.000 έγγραφα για τη δομή της πολιτικής εξουσίας στην Τουρκία», ανέφερε το tweet.

Γιατί οι πλανήτες έχουν αρχαία Ελληνικά ονόματα(Βίντεο - Φωτο)



Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8 .

Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας

Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Ο Ν.Λυγερός στη Θράκη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Dr Νίκος Λυγερός θα βρίσκεται στην περιοχή της Θράκης για μία σειρά διαλέξεων:

«Βρυχάται» το χαμένο ηφαίστειο της Ρώμης!


Ένα ηφαίστειο έξω από τη Ρώμη, το οποίο οι επιστήμονες θεωρούσαν πως είχε εξαφανιστεί, άρχισε να δίνει και πάλι σημάδια δραστηριότητας!

Το Κόλι Άλμπανι (Colli Albani) είναι ένα ηφαιστειακό σύμπλεγμα λόφων που βρίσκεται 30 χιλιόμετρα από το κέντρο της Ρώμης. Δεν υπάρχουν ιστορικά αρχεία των εκρήξεων του,
 γι ‘αυτό και πολύ καιρό θεωρούσαν ότι είχε εξαφανιστεί.