Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023

Πολιτισμός Ο Λαβύρινθος, ο Μινώταυρος, ο Μίνωας – Οι μύθοι της Κνωσού ζωντανεύουν στην Οξφόρδη

ΦΩΤΟ:Οι ανασκαφές στην Κνωσό από τον Άρθουρ Έβανς, που εικονίζεται στο κέντρο στα λευκά

Μισός άνθρωπος και μισός ταύρος. Ένα τέρας, που ο βασιλιάς Μίνωας είχε αιχμαλωτίσει στον Λαβύρινθο, μια πολύπλοκη, οικοδομική κατασκευή στον ανάκτορό του στην Κνωσό.

Οι μύθοι προηγούνται των ανακαλύψεων, έτσι πρώτα ο ηρακλειώτης έμπορος και αρχαιοδίφης Μίνωας Καλοκαιρινός και κυρίως ο άγγλος αρχαιολόγος Άρθουρ Έβανς θα αναζητούσαν το μινωικό ανάκτορο και ολόκληρο το μινωικό πολιτισμό.

ΓΝΕΒΑ: Το πρώτο νοσοκομείο της Π.Α. – πρόδρομος του 251 ΓΝΑ

Σαν Σήμερα στις 7 Φεβρουαρίου 1943 συγκροτείται το ΓΝΕΒΑ (Γενικό Νοσοκομείο Ελληνικής Βασιλικής Αεροπορίας).

Το 251 ΓΝΑ είναι ένα νοσοκομείο «κόσμημα» που αποτελεί πρότυπο και για την έρευνα του με υψηλού επιπέδου ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό . Η ιστορία του όμως δεν είναι μέχρι και σήμερα γνωστή στους περισσότερους ακόμα και σε αυτούς που πηγαίνοντας ή γυρίζοντας από την δουλειά τους το βλέπουν καθημερινά στο δρόμο τους.

Το πρώτο Νοσοκομείο Αεροπορίας ιδρύθηκε το 1942 στο Κάιρο της Αιγύπτου και στεγαζόταν σε μία πτέρυγα του Νοσοκομείου της Ελληνικής Κοινότητας στην Ambasia (Καΐρου).

Απαιτούνται εξηγήσεις για τα ρούβλια

Του Αλέκου Μιχαηλίδη από τον Φιλελεύθερο

Το ρεπορτάζ του OCCRP, που την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου δημοσίευσε έγγραφα τα οποία υποδεικνύουν ενορχηστρωμένη ρωσική παρέμβαση για ψήφισμα της κυπριακής Βουλής, δεν μπορεί να ενταφιαστεί στον λάκκο της προεκλογικής, εκλογικής ή μετεκλογικής κραιπάλης. Όσα δημοσίευσε, σχετικά με το πώς προωθήθηκε η ρωσική ατζέντα μετά το πραξικοπηματικό δημοψήφισμα της Κριμαίας και πώς ενεπλάκησαν το ΑΚΕΛ και ο τότε (2016) Γενικός Γραμματέας Άντρος Κυπριανού σε σκοτεινές δοσοληψίες, είναι πολύ σοβαρά για να μείνουν αναπάντητα, ανεξήγητα και ατιμώρητα. 

Μπορεί ο σεισμός στην Τουρκία να «γκρεμίσει» τον Ερντογάν; Παραλληλισμοί με τον φονικό σεισμό του 1999. Θα βγει αλώβητος ο Τούρκος πρόεδρος;

 Ο σεισμός των 7,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε την Τουρκία προκαλώντας εκατόμβες νεκρών και ισοπεδώνοντας ολόκληρες περιοχές, ξύπνησε μνήμες καθώς τον Αύγουστο του 1999 σεισμός παρόμοιου μεγέθους κόστισε τη ζωή σε περισσότερους από 18.000 ανθρώπους και άφησε εκατομμύρια άστεγους. Όμως ο Εγκέλαδος του 1999 είχε και πολιτικές συνέπειες καθώς γκρέμισε την ελίτ της εποχής και έφερε το κόμμα του Ερντογάν, το AKP στην εξουσία.

Σήμερα με τις τουρκικές εκλογές προ των πυλών είναι εύλογο να διερωτηθεί κανείς πως η αντιμετώπιση της σημερινής καταστροφής θα επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα ή εάν θα προκαλέσει πολιτική αστάθεια στη γειτονική μας χώρα. Μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα καθώς η χώρα μας αλλά και η Κύπρος θα βρεθούν αντιμέτωπες με τους όποιους πολιτικούς «μετασεισμούς».

Βουλή: Ανάβει το «πράσινο φως» για καταβολή επιδόματος σε πληρώματα πολεμικών πλοίων και μετέχοντες σε «ειδικές αποστολές»

 Το «πράσινο φως» όχι μόνον για την καταβολή του λεγόμενου «Επιδόματος Στόλου», αλλά και την επέκτασή του και σε άλλες «μάχιμες» ομάδες, ανάβει η ψήφιση της τροπολογίας στο νομοσχέδιο για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που συζητείται σήμερα στη Βουλή.

Συγκεκριμένα στο νομοσχέδιο περιελήφθη τροπολογία, η οποία αυξάνει το προϋπολογισθέν ποσό για το επίδομα από τα 19 στα 25 εκατομμύρια ευρώ, καθώς μετά από πιέσεις της στρατιωτικής ηγεσίας θα περιλαμβάνει και το προσωπικό των Ειδικών Δυνάμεων.
Ειδικότερα το άρθρο 2 της τροπολογίας που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο, αναφέρει:

Ξεκίνησε να «τρέχει» το πρόγραμμα «Γρύπας» για τη βιομηχανική παραγωγή drone

 Η πρώτη φάση του προγράμματος «Γρύπας» για τα drone πρόκειται να ολοκληρωθεί εντός των επόμενων δύο ετών, έως το 2025.

Η εναρκτήρια σύσκεψη (Kick-off Meeting) του προγράμματος «Γρύπας» που αφορά στον σχεδιασμό και τη βιομηχανική παραγωγή ενός δεύτερου, πιο σύνθετου μη επανδρωμένου αεροχήματος (drone) πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας, στην Τανάγρα.

Στη σύσκεψη για το νέο πρόγραμμα, που αξιοποιεί τη συνεπή πορεία εργασιών και την τεχνογνωσία

Τα ευρωπαικά UGV

Νέο πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας που επιδιώκει την ενίσχυση στις τεχνολογίες CUGS για τα UGV .

Την 1η Φεβρουαρίου, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Άμυνας (ΕDΑ) ξεκίνησε το μεγαλύτερο πρόγραμμα Έρευνας και Τεχνολογίας για την ανάπτυξη εξαιρετικά αυτόνομων μη επανδρωμένων επίγειων συστημάτων μάχης. Το πρόγραμμα, Combat Unmanned Ground Systems (CUGS), συγκεντρώνει εννέα κράτη μέλη και 28 Ευρωπαίους βιομηχανικούς εταίρους. Με προϋπολογισμό 35,5 εκατ. € και διάρκεια 36 μηνών, το CUGS έχει ως στόχο να καθορίσει, να σχεδιάσει και να αναπτύξει ένα σύνολο λειτουργικών μονάδων που θα τοποθετηθούν σε υφιστάμενες πλατφόρμες. Η τελική φάση του προγράμματος θα δοκιμάσει τα πλήρη προγράμματα επίδειξης για τα ιδιαίτερα αυτόνομα μη επανδρωμένα χερσαία συστήματα μάχης.

Ναυπηγεία Σαλαμίνας: έναρξη κατασκευής τομέων φρεγατών FDI

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Με χθεσινή ανάρτησή της η γαλλική Naval Group, επ’ ευκαιρία της κοπής των πρώτων ελασμάτων, παρουσιάζει τις εργασίες κατασκευής τομέων των φρεγατών FDI στα Ναυπηγεία Σαλαμίνας. Η έναρξη αυτής της φάσεως έγινε, μετά από εργασίες αναβάθμισης και προετοιμασίας των υποδομών και της μηχανικής παραγωγής του ναυπηγείου.

Πρόκειται για προετοιμασμένους από πλευράς διαμορφώσεως τομείς κύτους και της υπερκατασκευής των φρεγατών που προορίζονται για το Γαλλικό Ναυτικό. Οι τομείς φέρουν τα συστήματα σωληνώσεων, βάσεις και στηρίγματα ηλεκτρολογικού και μηχανολογικού εξοπλισμού, συστήματα πρόσβασης κ.λπ.

Οι Γάλλοι καταθέτουν νέα πρόταση για το πρόγραμμα πρόσκτησης κορβετών του Πολεμικού Ναυτικού – Στην Αθήνα ο CEO της Naval Group

Γιάννης Νικήτας

Νέα γαλλική πρόταση από τη Naval Group κατέφτασε σήμερα στο Πολεμικό Ναυτικό (ΠΝ) αναφορικά με το πρόγραμμα πρόσκτησης των γαλλικών κορβετών Gowind 2800 HN. Η νέα οικονομική προσφορά του γαλλικού ναυπηγικού κολοσσού αναμένεται να παρουσιαστεί σήμερα στο ΠΝ και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Κύριοι άξονες της νέας πρότασης σύμφωνα με πληροφορίες του DefenceReview.gr θα είναι οι ακόμη πιο ευνοϊκοί όροι αποπληρωμής, η επικαιροποίηση των τιμών ναυπήγησης, η διευρυμένη συμμετοχή της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που θα είναι άνω του 30% και η προοπτική χρηματοδότησης του προγράμματος ναυπήγησης. Παράλληλα και στο θέμα του Follow On Support οι Γάλλοι καταθέτουν αυξημένη διάρκεια καλύπτοντας τις σχετικές απαιτήσεις που τέθηκαν κατά τη προηγούμενη πρόταση του Δεκεμβρίου από τους επιτελείς του ΠΝ.

Τούρκοι: Τα Eurofighter Typhoon μοιάζουν με τα Rafale της Ελλάδας – Καλή λύση

Διονύσης Αντωνέλλος

«Μπορούμε να πούμε ότι το Typhoon, το οποίο περιλαμβάνει προηγμένους αισθητήρες, είναι το αντίστοιχο του μαχητικού αεροσκάφους Dassault Rafale», λένε.

Τούρκοι: Τα Eurofighter Typhoon μοιάζουν με τα Rafale της Ελλάδας, αναφέρουν Τούρκοι αναλυτές ενώ τα βλέπουν ως την σημαντικότερη εναλλακτική στα F-16.

«Αναπτύχθηκε από κοινού από ευρωπαϊκές χώρες, το Eurofighter Typhoon είναι γνωστό ως δικινητήριο μαχητικό αεροσκάφος 4,5 γενιάς», σημειώνει το τουρκικό αμυντικό σάτι savunmasanayist.com.

«Μαύρος Κύκνος» για τον Ερντογάν ο σεισμός: Πώς επηρεάζει εκλογές και οικονομία*Ανάλυση Reuters

Ο φονικότερος σεισμός της Τουρκίας εδώ και γενιές δημιουργεί για τον Ερντογάν μια τεράστια διπλή πρόκληση διάσωσης και ανοικοδόμησης, η οποία θα ρίξει της σκιά της στις εκλογές του Μαΐου που ήδη αναμένονται να είναι οι πιο σκληρές των δύο δεκαετιών που βρίσκεται στην εξουσία, σημειώνει σε ανάλυσή του το Reuters.

Μια μέρα μετά τον σεισμό, που μέχρι στιγμής έχei σκοτώσει περισσότερους από 3.500 ανθρώπους στην Τουρκία, τα κόμματα της αντιπολίτευσης και ορισμένοι κάτοικοι στις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο παραπονoύντο ότι οι αρχές ήταν αργές ή ανεπαρκώς εξοπλισμένες για να αντιδράσουν σε καταστροφές.

Βόμβα μεγατόνων Dassault για την ΕΑΒ – αναμένονται πολλά περισσότερα με Airbus, Boeing… και πρόταση F-15;

Βόμβα μεγατόνων στη διαδικασία ιδιωτικοποίησης της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ)! Ενώ η γαλλική Dassault Aviation είχε τον περασμένο Δεκέμβρη ενημερώσει ότι δεν ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στη διαδικασία ιδιωτικοποίησης, κάνει τη μεγάλη έκπληξη και καταθέτει πρώτη την πρότασή της! Η πληροφορία του DP είναι πολύ ασφαλής και θα πρέπει να θεωρείται επιβεβαιωμένη. Η ίδια η εταιρία φέρεται να προβαίνει σε αυτή την κίνηση στο πλαίσιο της απόκτησης των μαχητικών αεροσκαφών Rafale F3R από την Πολεμική Αεροπορία, με την προοπτική προμήθειας άλλης μίας Μοίρας, με την εμπλοκή στην ΕΑΒ να αποτελεί πρόθεση απάντησης στις κατηγορίες ότι δεν έχει παραχωρήσει απολύτως τίποτα στην ελληνική αμυντική βιομηχανία…

Η διπλωματία των σεισμών - Προσωρινό «φρένο» στην ένταση έφερε η καταστροφή

 Αλεξία Τασούλη 

Η Αλεξία Τασούλη γράφει στο Διπλωματικό Διαβατήριο για το πώς ανθρωπιστικές κρίσεις μπορούν να βάλουν «φρένο» στην ένταση, έστω και πρόσκαιρα. 

Σε λιγότερο από 24 ώρες υπήρξαν τρεις ελληνοτουρκικές επαφές σε ανώτατο επίπεδο με αφορμή τον καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία, με την ελληνική πλευρά να προτάσσει την ανθρωπιστική κρίση από τις προκλήσεις που δεχόταν όλο το τελευταίο διάστημα σε πολιτικό επίπεδο από τους Τούρκους αξιωματούχους.

Τα αποτυχημένα αφηγήματα Πούτιν

Δρ. Αθανάσιος Ε. Δρούγος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ρώσος πρόεδρος, για να υποστηρίξει την πολεμική του προπαγάνδα, ισχυρίστηκε ότι οι Ρώσοι και οι Ουκρανοί ανήκουν σε ένα έθνος.
Από τον Φεβρουάριο του 2022, το Κρεμλίνο προσπαθεί να παρουσιάσει ξεκάθαρα το σκοπό και τον τρόπο σκέψης πίσω από την ολοκληρωτική και βάναυση επίθεσή του εναντίον της Ουκρανίας. Οι αφηγήσεις των ρωσικών Αρχών ξεκίνησαν με τις ανεκδιήγητες, προκλητικές, ανυπόστατες, παραπληροφορικές, προπαγανδιστικές, διαστρεβλωμένες και εμμονικές διακηρύξεις του Βλαντιμίρ Πούτιν περί «αποναζιστικοποίησης» και «αποστρατιωτικοποίησης» της Ουκρανίας από κοινού με την τιμωρία(!) για την «απορωσοποίηση» του Κιέβου από το 1991 και μετά.

Σεισμός στην Τουρκία: Ο Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας της ΕΕ ευχαριστεί την Ελλάδα

Ο Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας της ΕΕ ευχαρίστησε την Ελλάδα για την αρωγή στους σεισμούς της Τουρκίας.

«Ευχαριστούμε Ελλάδα για την ταχεία ανάπτυξη ομάδας έρευνας και διάσωσης, μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ, για τη στήριξη όσων επλήγησαν από τον καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία. Αυτή είναι η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη στα καλύτερά της» αναφέρει με ανάρτησή στο τουίτερ ο Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας της ΕΕ και καταλήγει λέγοντας «ευχαριστούμε» στα ελληνικά.

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης και το gov.gr: Πώς το κράτος μπήκε στην υπηρεσία του πολίτη

Σαφής, τόσο στις προεκλογικές ακόμα δεσμεύσεις όσο και στις πολιτικές που εφάρμοσε στην πορεία, στην πρόθεσή της για την υλοποίηση του ψηφιακού μετασχηματισμού, έχει υπάρξει η κυβέρνηση και προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τα βήματα που έχουν γίνει, με τον Κυριάκο Πιερρακάκη στο τιμόνι της ψηφιακής στροφής της χώρας, είναι πολλά και σημαντικά, με το gov.gr το οποίο κλείνει ήδη τρία χρόνια ζωής, να έχει εξέχουσα θέση τόσο στα επιτεύγματα της κυβερνητικής πολιτικής όσο και στη λίστα των μέτρων ανακούφισης των πολιτών.

Ερντογάν: Κήρυξε σε τρίμηνη κατάσταση έκτακτης ανάγκης 10 επαρχίες της Τουρκίας

Συρία: Ρώσοι και Ουκρανοί από κοινού στη μάχη απεγκλωβισμού επιζόντωνΟ Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ότι η Τουρκία είναι αντιμέτωπη με μια από τις μεγαλύτερες καταστροφές στον κόσμο» και κήρυξε τρίμηνη κατάσταση εκτάκτου ανάγκης σε δέκα επαρχίες. 

Oι νεκροί ανέρχονται πλέον στους 3.549, ενώ υπάρχουν και πάνω από 22.000 τραυματίες ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος, ενώ νωρίτερα ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας είχε κάνει λόγο για 3.419 νεκρούς στην Τουρκία, με το συνολικό απολογισμό των θυμάτων σε Τουρκία και Συρία να υπερβαίνουν τους 5000.

Βουλή: Μετωπική Μητσοτάκη – Τσίπρα στη συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπ. Αμυνας

Σε μετωπική αντιπαράθεση των Κυριάκου Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα εξελίχθηκε η συζήτηση στη Βουλή για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Αμυνας «Μέριμνα υπέρ του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, εξορθολογισμός της νομοθεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, οργάνωση της Εθνοφυλακής και άλλες διατάξεις». 

Σε μετωπική αντιπαράθεση των Κυριάκου Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα εξελίχθηκε η συζήτηση στη Βουλή για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Αμυνας «Μέριμνα υπέρ του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, εξορθολογισμός της νομοθεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, οργάνωση της Εθνοφυλακής και άλλες διατάξεις».

Η Τουρκία αρνήθηκε την αποστολή βοήθειας από την Κύπρο- "Ευχαριστούμε αλλά δεν θα πάρουμε"

Αρνητική ήταν η Αγκυρα στην πρόταση από τη Λευκωσία να στείλει ομάδες διάσωσης στις σεισμόπληκτες περιοχές

Η Τουρκία αρνήθηκε την αποστολή ομάδας διάσωσης που πρόσφερε η Κυπριακή Δημοκρατία για την αντιμετώπιση των συνεπειών του σεισμού, σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Εξωτερικών Κορνήλιος Κορνηλίου.

Αυτό γράφει το Sigma Κύπρου σημειώνοντας ότι όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του κυπριακού ΥΠΕΞ, μόλις ενεργοποιήθηκε ο Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Ε.Ε , η Κυπριακή Δημοκρατία εξέφρασε ετοιμότητα να συμβάλει με την αποστολή ομάδας διάσωσης.

Το Βερολίνο ενέκρινε την παράδοση 187 αρμάτων Leopard 1 στην Ουκρανία

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έδωσε το "πράσινο φως" για την εξαγωγή 187 αρμάτων μάχης Leopard 1 στην Ουκρανία, σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού Business Insider.

Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, τα άρματα θα προέλθουν από την αμυντική βιομηχανία - 88 από την Rheinmetall και 99 από τον όμιλο FGG, η χρηματοδότηση για την επισκευή τους ωστόσο δεν έχει ακόμη εξασφαλιστεί, ζήτημα που αναμένεται να διευθετηθεί τις επόμενες εβδομάδες. Η παράδοση των Leopard 1 θα πραγματοποιηθεί το νωρίτερο έως τα μέσα του έτους, διευκρινίζεται, καθώς μέχρι τότε θα διαρκέσουν οι απαραίτητες επισκευές.

Nova Makedonija: Η Βουλγαρία δεν αναγνωρίζει ξεχωριστό λαό στη Βόρεια Μακεδονία, προσβλέπει σε προσάρτησή της

Η καλύτερη επιβεβαίωση ότι τα πράγματα κινούνται βήμα-βήμα προς την κατεύθυνση της εδαφικής προσάρτησης, όσο γκροτέσκο κι αν κάποιος εδώ προσπαθεί να κάνει αυτή τη δήλωση, είναι στην πραγματικότητα οι κινήσεις που κάνει η Βουλγαρία τα τελευταία χρόνια:

Κοινή ιστορία και επιμονή στην κοινή τιμή σε κοινές ημερομηνίες των ιστορικών προσώπων (από την εθνική ιστορία της Βόρειας Μακεδονίας), σκανδαλώδες άνοιγμα των λεγόμενων πολιτιστικών ενώσεων και συλλόγων, σοβινιστικές δηλώσεις κατόχων υψηλών αξιωματούχων από τη Βουλγαρία με εδαφικές διεκδικήσεις και εξίσωση των δύο λαών...

Σε αυτή τη λειτουργία οι συνομιλητές μας τονίζουν επίσης την εντεινόμενη βουλγαρική προπαγάνδα επί τόπου, ειδικά εντός των πρώην συνόρων στα οποία εκτεινόταν η Βουλγαρία του Αγίου Στεφάνου, για την ευκολότερη μετέπειτα ενσωμάτωση του σλαβομακεδονικού εδάφους στο βουλγαρικό πλαίσιο...

Μελέτης Μελετόπουλος | Η Μικρασιατική Εκστρατεία και ο ρόλος του πετρελαίου | Λωζάννη 22.01.2023

 

Την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023 πραγματοποιήθηκε στη Λωζάννη εκδήλωση με θέμα "Η Μικρασιατική Εκστρατεία και ο ρόλος του πετρελαίου", με ομιλητή τον κ. Μελέτη Μελετόπουλο, Δρ Oικονομικών και Kοινωνικών Eπιστημών του Πανεπιστήμιου της Γενεύης.

Σταθακόπουλος-Σεισμός: Κούρδοι και Σύροι πρόσφυγες τα θύματα – Πώς θα το εκμεταλλευθεί ο Ερντογάν

 

Ο γνωστός Νομικός-Τουρκολόγος Δημήτρης Σταθακόπουλος σκιαγραφεί στο newsbomb.gr την τεράστια τραγωδία που πλήττει την Τουρκία έπειτα από τον σεισμό των 7,8 Ρίχτερ, ξεκαθαρίζοντας ότι τα θύματα, που θα ανέλθουν δυστυχώς σε πολλές χιλιάδες, στην πλειοψηφία τους δεν είναι Τούρκοι. Ο Ταγίπ Ερντογάν, δε, θα επιδιώξει να αποκομίσει οφέλη, εν μέσω προεκλογικής περιόδου.

Σάββας Καλεντερίδης: Γιατί η Ελλάδα δεν έχει Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (6-2-2023)


 Σάββας Καλεντερίδης: Γιατί η Ελλάδα δεν έχει Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας

Ο Τάσος Χατζηβασιλείου στον ΣΚΑΪ 100,3

 

Ο Τάσος Χατζηβασιλείου στον ΣΚΑΪ 100,3

Αρνήθηκε βοήθεια από την Κύπρο η Τουρκία

 

Αρνήθηκε βοήθεια από την Κύπρο η Τουρκία

Συμφωνία αμυντικής συνεργασίας υπογράφει ο Παναγιωτόπουλος με τον Βρετανό ομόλογο του Μπεν Γουάλας | Αταίριαστοι | 07/02/2023

 

1. Ο ΣΚΑΪ στην σεισμόπληκτη Αλεξανδρέττα της Τουρκίας
2. Το χάος από τον σεισμό των 7,8 Ρίχτερ περιγράφει Έλληνας του ΕΚΑΒ από το Χατάϊ της Αντιόχειας
3. Ναυάγιο στη Λέσβο: Σε πλαστική σάπια βάρκα επέβαιναν 41 άνθρωποι - Τρεις νεκροί
4. Για 40 εγκλωβισμένους στα συντρίμμια κτιρίων στην Αντιόχεια θα επιχειρήσουν οι Έλληνες της ΕΜΑΚ
5. Καθηγητής Παπαζάχος: Ο σεισμός στην Τουρκία δεν επηρεάζει τον Ελλαδικό χώρο
6. Συμφωνία αμυντικής συνεργασίας υπογράφει ο Παναγιωτόπουλος με τον Βρετανό ομόλογο του Μπεν Γουάλας

Εφιάλτης στην Τουρκία με χιλιάδες νεκρούς | Ώρα Ελλάδος 7/2/2023 | OPEN TV

 

1. Εφιάλτης στην Τουρκία με χιλιάδες νεκρούς
2. Ο δ/ντης γραφείου Τύπου Πρωθυπουργού για επικοινωνία Μητσοτάκη – Ερντογάν
3. Άδανα: Αναζητούν 2 παιδιά και τη μητέρα σε κατεδαφισμένη 14όροφη πολυκατοικία
4. Στ. Τάσσος: Έχουμε ένα σμήνος σεισμών με μεγάλα μεγέθη
5. Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης μεταναστών στη Λέσβο
6. Εκπρ. Τύπου Λιμενικού Σώματος: Τρεις νεκροί από ναυάγιο στη Λέσβο με μετανάστες
7. Οι πρώτες εικόνες από το τραγικό ναυάγιο στη Λέσβο
8. Ματαράγκας: Η τραγωδία στην Τουρκία οφείλεται στην κακοτεχνία των κτιρίων–Κατέρρευσαν και νοσοκομεία
9. Κων. Ιατρίδης για ελληνοτουρκικά: Θα έχουμε μια περίοδο βελτίωσης των σχέσεων
10. Σεισμός στην Τουρκία: Ξεκίνησε να επιχειρεί η ελληνική αποστολή στο Χατάι 

Βοήθεια της Ελλάδας στην Τουρκία: C130 με 21 πυροσβέστες της ΕΜΑΚ και δύο εκπαιδευμένους σκύλους | Σήμερα | 07/02/2023

 


1. Βοήθεια της Ελλάδας στην Τουρκία: C130 με 21 πυροσβέστες της ΕΜΑΚ και δύο εκπαιδευμένους σκύλους
2. Η στιγμή που βρέθηκε ζωντανός μέσα στα συντρίμμια κτιρίου σε ζωντανή σύνδεση με τον Μ. Κωστίδη
3. Νέος σεισμός 5,6 βαθμών στην κεντρική Τουρκία
4. Τουρκία: Αναμένεται η ανακοίνωση στην ελληνική αποστολή για το πού θα οδηγηθούν ώστε να βοηθήσουν
5. Α. Τσελέντης: «Το ρήγμα της Τουρκίας μπορεί να επηρεάσει την Κύπρο»
6. Ναυάγιο με 3 έως τώρα νεκρούς στη Μυτιλήνη