Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Νικήτας Σταματελόπουλος 1782 – 1849

Ήρωας του '21, γνωστός τοις πάσι με το προσωνύμιο Νικηταράς ο Τουρκοφάγος.
Γεννήθηκε το 1782 στο χωριό Τουρκολέκα Μεγαλόπολης και ήταν γιος του κλέφτη Σταματέλου Τουρκολέκα και της Σοφίας Καρούτσου, αδελφής της γυναίκας του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Κατά μία άλλη εκδοχή, γεννήθηκε το 1784 στο χωριό Νέδουσα Μεσσηνίας. Σε ηλικία 11 χρονών βγήκε στο κλαρί με την ομάδα του πατέρα του και στη συνέχεια εντάχθηκε στο σώμα του πρωτοκλέφτη Ζαχαριά Μπαρμπιτσιώτη, του οποίου αργότερα παντρεύτηκε την κόρη Αγγελίνα.
Η ανδρεία και τα σωματικά του προσόντα τον οδήγησαν το 1805 στη ρωσοκρατούμενη τότε Ζάκυνθο. Εκεί εντάχθηκε στο ρωσικό τάγμα, που πολέμησε τον Ναπολέοντα στην Ιταλία.

Το αινιγματικό πλάσμα που ξεβράστηκε στις ακτές των Φιλιππίνων Δείτε εικόνες από το απόκοσμο θέαμα(Βίντεο)

Μπροστά σε ένα εξαιρετικά περίεργο θέαμα βρέθηκαν οι κάτοικοι του νησιού Λέιτε των Φιλιππίνων, όταν είδαν με τρόμο ένα μεγάλο κουφάρι από κάποιο πλάσμα να επιπλέει κοντά στις ακτές.
Όπως γράφει η Daily Mail, η οποία επικαλείται το γραφείο Αλιείας και Υδάτινων Πηγών της χώρας, το άψυχο πλάσμα δεν μπορεί να ταυτοποιηθεί με τις εικασίες να μιλούν για μία φάλαινα σε κατάσταση προχωρημένης αποσύνθεσης.
Οι εικόνες που έκαναν το γύρο του διαδικτύου τραβήχτηκαν από έναν 42χρονο κάτοικο του νησιού, ο οποίος φωτογράφισε το «τέρας» όταν το εντόπισε.

Κρήτη: Πέθανε η μικρή Ευαγγελία που συγκλόνισε τη χώρα – Οδύνη για το χαμογελαστό αγγελούδι(Βίντεο - Φωτό)

Θρήνος για τη μικρή Ευαγγελία από την Κρήτη που συγκλόνισε τη χώρα με την περιπέτειά της. Το οκτάχρονο κορίτσι που με την συμπαράσταση όλων είχε την ευκαιρία να κάνει το τελευταίο της ταξίδι προς την ελπίδα πέθανε στο Λονδίνο.

Πέθανε η μικρή Ευαγγελία από την Κρήτη

Πανελλήνια συγκίνηση προκάλεσε ο αγώνας της οκτάχρονης Χανιώτισσας Ευαγγελίας Καστρινάκη για να καταφέρει να μεταβεί σε κλινική του Λονδίνου προκειμένου να υποβληθεί σε πειραματική θεραπεία. Και πράγματι, χάρη στην τεράστια κινητοποίηση όλων, η μικρή Ευαγγελία είχε την ευκαιρία να χαμογελάσει, και να χαρίσει το χαμόγελό της σε όλους απο την κλινική όπου πήγε. Μόνο που αυτό το χαμόγελο έμελλε να είναι το τελευταίο καθώς παρά τον τιτάνιο αγώνα, το μικρό κορίτσι δεν τα κατάφερε.

Αποτελέσματα εκλογών Γερμανία: Τα πάνω – κάτω με τις έδρες

Για τα επόμενα 4 χρόνια το ακροδεξιό, φιλοναζιστικό, ξενοφοβικό κόμμα AfD θα είναι στη Βουλή με 94 βουλευτές!

Όπως ανακοινώθηκε επισήμως, η κατανομή των εδρών στην κάτω βουλή του γερμανικού κοινοβουλίου (Μπούντεσταγκ) έχει ως εξής:

Τσαβούσογλου: Θα επέμβουμε αν απειληθούν οι Τουρκομάνοι

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας δήλωσε τη Δευτέρα πως η Άγκυρα θα επέμβει στρατιωτικά αν ο τουρκομανικός πληθυσμός στο Ιράκ τεθεί στο στόχαστρο, σε μια προειδοποίηση για το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία του Ιρακινού Κουρδιστάν που διεξάγεται τη Δευτέρα.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου έκανε το σχόλιο αυτό σε συνέντευξη με το τηλεοπτικό δίκτυο A Haber.

Η Άγκυρα θεωρεί τον εαυτό της προστάτη της ιρακινής εθνικής μειονότητας των Τουρκομάνων, εστιάζοντας ιδιαίτερα στην πετρελαϊκή πόλη Κιρκούκ, την οποία οι Κούρδοι κατέλαβαν το 2014 καθώς τα ιρακινά στρατεύματα υποχωρούσαν αντιμέτωπα με την προέλαση του Ισλαμικού Κράτους.

Βόρεια Κορέα: Ο Τραμπ μας κήρυξε τον πόλεμο - Δικαίωμά μας να καταρρίψουμε μαχητικά των ΗΠΑ

Κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ Βόρειας Κορέας και ΗΠΑ

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας Ri Yong δήλωσε σήμερα ότι από τη στιγμή που ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει κηρύξει πόλεμο ενάντια στη χώρα του, η Πιονγκιάνγκ έχει το δικαίωμα να προβεί σε αντίμετρα

Ποια είναι αυτα; Η κατάρριψη αμερικανικών στρατηγικών βομβαρδιστικών αεροσκαφών, ακόμη και αν αυτά δεν βρίσκονται εντός του εναέριου χώρου της Βόρειας Κορέας.

Οι γερμανικές εκλογές

Του Ν. Λυγερού

Τα αποτελέσματα των γερμανικών εκλογών ήρθαν να επιβεβαιώσουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Η νίκη της CDU/CSU με 33% είναι ξεκάθαρη, παρόλο που δεν είναι θεαματική αλλά πώς θα γινόταν με τη φθορά της εξουσίας.

Η ήττα της SPD με 20,5% είναι σίγουρα ιστορική και κρίσιμη πράγμα το οποίο αποδεικνύει το κόστος της συνεργασίας και εξηγεί την απόφαση να βρίσκεται το κόμμα στην αντιπολίτευση.

Το κουρδικό δημοψήφισμα

Του Ν. Λυγερού

Πολλοί δεν πίστευαν ότι θα γίνει το κουρδικό δημοψήφισμα κι όμως γίνεται και το ζούμε όσο αδιανόητο και να φαινόταν αρχικά. Πολλοί προσπάθησαν να εμποδίσουν την διεξαγωγή του, άλλοι για λόγους διπλωματικούς δίχως όμως να επιμένουν κι άλλοι για λόγους ιδεολογικούς, διότι ήθελαν να το αποκλείσουν από την πραγματικότητά τους. Υπήρχε μάλιστα κράτος που αν μπορούσε θα είχε εξοντώσει όλους τους Κούρδους για να μην ψηφίσουν, τόσο πολύ φοβάται το αποτέλεσμα και τις επιπτώσεις του. Ενώ άλλοι περιμένουν από αυτό το παράδειγμα απελευθέρωσης, την ίδια τους την ελευθερία, διότι δεκαετίες παλεύουν για να ξαναβρούν τα εδάφη τους, τα οποία δεν είναι βέβαια χαμένες πατρίδες αλλά απλώς κατεχόμενα.