Κυριακή 13 Αυγούστου 2017

Τάσος Ισαάκ - Σολωμός Σολωμού: Ο ματωμένος Αύγουστος του 1996 - Μνημόσυνο, 21 χρόνια μετά...

Όλο το χρονικό πριν και μετά τις δύο κτηνώδεις δολοφονίες - Οι δολοφόνοι, ο κατάλογος της ανανδρίας και η Πολιτεία που «έβγαλε την υποχρέωση»
Το καλοκαίρι του 1996, πολιτικοί, πολιτικάντηδες, παράγοντες, κατ’ επάγγελμα πατριώτες, επίδοξοι εθνοπατέρες, και περίεργοι στριμώχνονταν στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι της Κύπρου για να σφίξουν το χέρι των μαυροφορεμένων γονιών και των συγγενών του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού. Ήταν πολλές οι κάμερες και τεράστιο το διεθνές ενδιαφέρον, για τις δύο κτηνώδεις δολοφονίες.

Βόρεια Κορέα, Ευρώπη και Αμερική

Του Ν. Λυγερού

Το πρόβλημα της Βόρειας Κορέας είναι ενδεικτικό της υψηλής στρατηγικής και της Αμερικής και της Ευρώπης αλλά επίσης και της σχέσης των δύο τελευταίων. Σίγουρα η Βόρεια Κορέα δεν αποτελεί ένα άμεσο πρόβλημα για την Ευρωπαϊκή Ένωση ακόμα και αν υπάρχει ιστορικό πλαίσιο. Και σίγουρα είναι άμεσα προβληματική για την Αμερική, όχι μόνο λόγω σχετικός κοντινής απόστασης αλλά και λόγω σφήνας στην Κίνα. Όμως για να γίνει κατανοητή η επαφή και συνομιλία τους Προέδρου των ΗΠΑ με τον Πρόεδρο της Γαλλίας είναι καλό να έχουμε στο νου μας ότι και οι δύο δυνάμεις έχουν πολλά νησιά στον Ειρηνικό Ωκεανό και μάλιστα αυτό εξηγεί το γεγονός ότι διαθέτουν τις δύο μεγαλύτερες ΑΟΖ του κόσμου.