Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020

''Αδέρφια μας Έλληνες'' - Bίντεο από τον Χάφταρ αφιερωμένο στην Ελλάδα

Ένα βίντεο αφιερωμένο στους Έλληνες, για τους κοινούς δεσμούς του παρελθόντος που θα τους ενώνουν και στο μέλλον με τους Λίβυους, αφιέρωσε το βράδυ της Τετάρτης ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός του Χαλίφα Χαφτάρ στην Ελλάδα. Το βίντεο έχει ως θέμα την Κυρήνη, που ήταν αποικία των αρχαίων Ελλήνων στη Λιβύη.
«Στους Έλληνες αδελφούς αφιερώνουμε την πόλη της Κυρήνης στη Λιβύη το κοινό μας παρελθόν και το κοινό ένδοξο μέλλον μας» σημειώνεται χαρακτηριστικά.
Η Κυρήνη ιδρύθηκε το 630 π.Χ. από τους Θηραίους με αρχηγό τον Βάττο Αριστοτέλη, ενώ πήρε το όνομα της από την πηγή Κύρη, που ήταν αφιερωμένη στο θεό Απόλλωνα. Γρήγορα αναπτύχθηκε κι

Άντρος Κυπριανού: «Η Κύπρος δεν είναι ελληνική»!(Βίντεο)

Ο κ. Κυπριανού επιχειρηματολογούσε για το «τάχα ΔΗΣΑΚΕΛ» όπως το χαρακτήρισε, σημειώνοντας ανάμεσα σε άλλα ότι:
«Το ΑΚΕΛ είναι κόμμα πατριωτικό και το έχει αποδείξει διαχρονικά. Το ΑΚΕΛ ενδιαφέρεται και ο τόπος μας και ο λαός μας να επιβιώσει σε αυτή τη γη που μας γέννησε. Θεωρούμε όμως ως λαό της Κυπριακής Δημοκρατίας και τους Ελληνοκύπριους και τους Τουρκοκύπριους. Δεν θεωρούμε ότι η Κύπρος είναι Ελληνική, όπως θεωρούν κάποιοι οι οποίοι με την μεγαλύτερη ευκολία είναι έτοιμοι να ξεπουλήσουν ένα μεγάλο μέρος για να μείνει ένα κομμάτι της Κύπρου το οποίο να είναι αμιγώς Ελληνικό…».

NSO Group: Ιδού η μυστηριώδης συσκευή που “χακάρει” smartphones…(ΦΩΤΟ)

Σάλος έχει ξεσπάσει με την έκθεση των Ηνωμένων Εθνών που καταλήγει στο συμπέρασμα ότι πίσω από το χακάρισμα του προσωπικού κινητού τηλεφώνου του επικεφαλής της Amazon, Στιβ Μπέζος, κρύβεται λογαριασμός του WhatsApp που ανήκει στον Σαουδάραβα πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν. Τώρα η ίδια έκθεση τοποθετεί στο επίκεντρο της υπόθεσης συσκευή που έφτιαξε ισραηλινή εταιρεία που ειδικεύεται στην κατασκευή κατασκοπευτικού υλικού.
ΠΗΓΗ: NEW MONEY
Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την αναφορά αυτή, ο πρίγκιπας Μποχάμεντ μπιν Σαλμάν και ο Στιβ Μπέζος αντάλλασσαν μηνύματα στο WhatsApp την άνοιξη του 2018 και κάποια στιγμή από τον

Τουρκάλα κάνει τεστ DNA και... αποδεικνύεται Ελληνίδα! (Βίντεο)

Όπως είναι γνωστό, τα τεστ DNA, που ανακαλύπτει κανείς την καταγωγή του, είναι αρκετά δημοφιλή. Μάλιστα είθισται, όσοι τα κάνουν να φτιάχνουν βίντεο με τις αντιδράσεις τους και να τα αναρτούν στο διαδίκτυο.

Ο πραγματικός «χαμός» γίνεται με τους Τούρκους, οι οποίοι όταν κάνουν το τεστ συνήθως ανακαλύπτουν ότι δεν είναι Τούρκοι, αλλά είτε απόγονοι εξισλαμισμένων, είτε μιγάδες.

Κόλαφος για την Τουρκία έκθεση της Γερμανικής Βουλής: Παράνομο το μνημόνιο Τουρκίας - Λιβύης - Ηχηρό ράπισμα στον Ερντογάν

Σε εξαντλητική παρουσίαση της προβληματικής αποφαίνεται ότι το μνημόνιο παραβιάζει τη Σύμβαση του Διεθνούς Δικαίου Θαλάσσης.
H νομική προσέγγιση του μνημονίου κατανόησης ανάμεσα στην Τουρκία και τη Λιβύη σχετικά με τη δικαιοδοσία των θαλασσίων ζωνών στην ανατολική Μεσόγειο από την Επιστημονική Υπηρεσία της γερμανικής ομοσπονδιακής βουλής είναι εξαντλητική και καταγράφεται σε 18 σελίδες. Σε αυτές περιγράφεται με μεγάλη λεπτομέρεια η προβληματική υπό το πρίσμα και των διεκδικήσεων της Τουρκίας στο Αιγαίο και στην κυπριακή ΑΟΖ, και από την άλλη των νομικών θέσεων της ελληνικής πλευράς.

Σταματήστε να είστε ηττοπαθείς – Η Ελλάδα είναι με την σωστή πλευρά της ιστορίας και πάλι

Του Πέτρου Ούτση
Από το viadiplomacy

Στο Viadiplomacy έχουμε σταματήσει να αναπαράγουμε την Γενί Σαφάκ εδώ και πάρα πολύ καιρό. Σκεφτόμαστε και πολύ σοβαρά να σταματήσουμε να αναπαράγουμε και τα μηνύματα του Τούρκου Προέδρου που απευθύνονται ουσιαστικά στους Τούρκους πολίτες.
Και τα Ελληνικά ΜΜΕ, όσα τουλάχιστον έχουν την δυνατότητα, θα πρέπει πλέον να σταματήσουν να λειτουργούν ως κομιστές της ήττας, της απαξίωσης των πολιτικών και κυρίως, της Ελληνικής Διπλωματίας και των Ενόπλων Δυνάμεων. Ναι η γκρίνια φέρνει κλικ και νούμερα, ναι η ηττοπάθεια φέρνει νούμερα (αριθμητικά και άλλα), αλλά σε αυτές τις δύσκολες ώρες, όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Οι Αιγύπτιοι μπαίνουν στον αγωγό East Med - Πολεμικό μήνυμα Νετανιάχου κατά Τουρκία

Ετοιμάζεται και η Αίγυπτος μελλοντικά να εισέλθει στον περιβόητο αγωγό φυσικού αερίου East Med, προκαλώντας οργή και τρόμο στην Άγκυρα για αυτό το ενδεχόμενο.  
Σε τηλεφωνική συνομιλία με τον Al-Monitor, μέλος του αιγυπτιακού συμβουλίου ενέργειας Maher Aziz αρνήθηκε ότι ο αγωγός φυσικού αερίου EastMed θα έχει οποιεσδήποτε επιπτώσεις στην Αίγυπτο.