Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1843


Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης δεν πέθανε από εχθρικό βόλι σε κάποια απ' τις τόσες μάχες που έδωσε. Ούτε στην λαιμητόμο όπου τον είχαν καταδικάσει οι δικαστές της κυβερνήσεως του Κωλέττη, ούτε στο υγρό και σκοτεινό κελί του φρουρίου του Ναυπλίου, όπου πέρασε 6 μήνες φυλακισμένος.
Πέθανε στο σπίτι του στην Αθήνα, ανώδυνα, ειρηνικά και ανεπαίσχυντα, όπως εύχεται ή Εκκλησία μας, από εγκεφαλική συμφόρηση.
Ιδού πώς:
Την βραδιά του θανάτου του ήταν προσκεκλημένος στον Βασιλικό χορό του Παλατιού. Εκεί χόρεψε, έφαγε και ήπιε περισσότερο απ' ότι συνήθιζε, ευτυχής καθώς ήταν, αφού προ δύο ήμερων είχε παντρέψει το μικρότερο παιδί του, τον Κωνσταντίνο (Κολίνο). Μετά τον χορό γύρισε σπίτι του, το όποιο βρισκόταν πολύ κοντά στα Παλάτι, την σημερινή Βουλή των Ελλήνων.

Άγνωστα αντικείμενα στο «Αθέατο Μουσείο»


Το δαχτυλίδι του Θησέα

Άγνωστα αντικείμενα φέρνει στο φως το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο με τη νέα δράση του, με τίτλο «Αθέατο Μουσείο». Στο πλαίσιο της δράσης προβάλλονται επιλεγμένες αρχαιότητες από τις αποθήκες του Μουσείου. Η αρχή έγινε με το Δαχτυλίδι του Θησέα, ενώ μέσα στον Μάρτιο θα παρουσιαστεί η σαρκοφάγος μίας ταριχευμένης γάτας από την αρχαία Αίγυπτο.


Το δαχτυλίδι του Θησέα, το χρυσό σφραγιστικό δαχτυλίδι, εντοπίστηκε τυχαία στα χώματα των εκσκαφικών εργασιών της Ακρόπολης τη δεκαετία του 1950.

Τζιχαντιστές βγάζουν στη «μαύρη αγορά» θησαυρούς της Συρίας


Μοναδικά ψηφιδωτά δάπεδα πουλήθηκαν στη «μαύρη αγορά» από τους τζιχαντιστές, που συνεργάζονται με την τουρκική μαφία και το Ισλαμικό Μέτωπο του Ιράκ για να «εξάγουν» τους θησαυρούς στη Δύση

Πλήθος ψηφιδωτών κοσμεί σήμερα τις προθήκες μεγάλων και επαρχιακών μουσείων στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη, ενώ τμήματα σπάνιων ψηφιδωτών, ως προϊόντα αρχαιοκαπηλίας, φυλάσσονται σε αρκετές ιδιωτικές συλλογές ανά τον κόσμο.

Μόνο μέσα σε έναν μήνα κλάπηκαν και πουλήθηκαν 18 μοναδικής τεχνοτροπίας ψηφιδωτά με σκηνές από την Οδύσσεια από τη Βορειοανατολική Συρία, ενώ σε δηλώσεις του ο υπουργός Πολιτισμού της χώρας, Μαμούν Αμπντουλκαρίμ, αποκάλυψε ότι οι τζιχαντιστές συνεργάζονται με την τουρκική μαφία και το Ισλαμικό Μέτωπο του Ιράκ, αρπάζοντας και πουλώντας στη Δύση σπάνια βυζαντινά ψηφιδωτά και άλλους αρχαιολογικούς θησαυρούς.

Μη μου τα θαλάσσια οικόπεδα τάραττε

Του Ν. Λυγερού
Τα είκοσι θαλάσσια οικόπεδα της ελληνικής ΑΟΖ είναι μία καινοτομία από την ύπαρξή τους και μόνο. Διότι είναι δύσκολο να διανοηθεί κανείς ότι η Ελλάδα διαθέτει αυτά τα θαλάσσια οικόπεδα δίχως να έχει ακόμα ΑΟΖ de jure κι όμως τα κατάφερε και είναι αναγνωρισμένα από τα 28 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως ελληνικά. Γι’ αυτόν το λόγο πρέπει να είμαστε πολύ προσεχτικοί στις δηλώσεις μας, αφού αφορά μάλιστα και διεθνή διαγωνισμό αδειοδότησης από τον οποίο αναμένουμε μεγάλες υποψηφιότητες από τις πετρελαϊκές εταιρείες ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που έγινε και στην Κύπρο.

Ο «πολύς» κύριος Ντάισελμπλουμ είχε πτυχίο... «μαϊμού» - ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΝ ΔΙΕΨΕΥΣΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Απίστευτες αποκαλύψεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ο οποίος φέρεται να έχει δηλώσει στο βιογραφικό του, πτυχίο που δεν πήρε ποτέ.
Σύμφωνα με τον ιρλανδικό Indepentent, το βιογραφικό του Ολλανδού υπουργού Οικονομικών, αναγράφονταν – μεταξύ των άλλων – και πτυχία από το University College Cork. Ωστόσο, το ίδιο το πανεπιστήμιο ανακοίνωσε το 2013, ότι ουδέποτε έλαβε κάποιο είδους πτυχίου από το Cork.

Ο ΕΝΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ Βόμβα από την Bild: Υπάρχει μυστική συμφωνία Γιούνκερ-Τσίπρα για τα LuxLeaks;

Η γερμανική εφημερίδα Bild ρίχνει μια βόμβα και περιμένει να δει την επίδραση που θα έχει το ωστικό κύμα. Διερωτάται σε άρθρο της: «Υπάρχει μυστική συμφωνία ανάμεσα στον Γιούνκερ και τον Τσίπρα;» και στη συνέχεια εξηγεί τι μπορεί να συμβεί και κάτω από ποιες συνθήκες ενδέχεται να έχει υπάρξει μια τέτοια συμφωνία.
Όπως αναφέρει, ο Γιούνκερ σχεδόν κάθε μέρα αναφέρει πως δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα στην Ευρώπη με την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, αλλά από την άλλη αφήνει ανοιχτό ένα μικρό παράθυρο λέγοντας πως η ΕΕ θα προσαρμόσει τις πολιτικές της. Επίσης το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Κομισιόν φέρεται να θέλει να καταργήσει την επονείδιστη για τους Έλληνες Τρόικα και να την αντικαταστήσει με ένα νέο «καλύτερα νομιμοποιημένο» σώμα, δεν είναι τυχαίο.

Το 40% των Ιταλών θέλει επιστροφή στη λιρέτα!

Έπειτα από χρόνια ύφεσης οι Ιταλοί έχουν αρχίσει να απορρίπτουν το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα, με το 40% των ερωτηθέντων να λέει ότι η χώρα θα πρέπει να εγκαταλείψει το ευρώ και να επιστρέψει στη λιρέτα.

Πρόκειται για μεγάλη αύξηση σε σχέση με το 25,7% που είχε την ίδια άποψη πέρυσι, σύμφωνα με το ινστιτούτο ερευνών Eurispes στην ετήσια έκθεσή του.

Ρωσικά ΜΜΕ: «Στην Ελλάδα ασκήθηκε πρωτοφανής πίεση»

Θετικά είναι τα σχόλια του Ρωσικού Τύπου για την χώρα μας, η οποία έπαιξε κύριο ρόλο στη μη επιβολή νέων κυρώσεων στη χώρα. «Η Ελλάδα χρειάστηκε να αντέξει όχι μόνο κάποια πίεση αλλά της έστριψαν το χέρι λόγω της θέσης της για τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας», μεταδίδει το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι από την Αθήνα, επικαλούμενο διπλωματικές πηγές.
«Η Αθήνα κατόρθωσε να μην επιτρέψει την επιβολή ενός νέου κύματος κυρώσεων, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να ξεκινήσει ένας διάλογος με τη Ρωσία» αναφέρει και προσθέτει ότι «οι Ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας άρχισαν ευθέως να συνδέουν το ζήτημα των χρεών της με τη θέση της για τη Ρωσία».

Κόβει την ανάσα το ντοκουμέντο της συντριβής του αεροπλάνου - ΒΙΝΤΕΟ


Στο ποτάμι της Ταϊπέι έπεσε ένα αεροπλάνο της ταϊβανέζικης εταιρίας TransΑsia Airways με 58 επιβαίνοντες, το πρωί, με αποτέλεσμα εννέα άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Δεκαεπτά είναι οι επιβάτες που έχουν διασωθεί, ενώ άλλοι έχουν παγιδευτεί στα συντρίμμια, μετέδωσαν τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Το ATR 72-600 της TransΑsia πραγματοποιούσε εσωτερική πτήση όταν γύρω στις 05.00 ώρα Ελλάδας, μερικά λεπτά μετά την απογείωσή του, προσέκρουσε σε οδική γέφυρα πριν συντριβεί σε παρακείμενο ποτάμι. Όσοι διασώθηκαν διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο.

Αυστραλιανό περιοδικό ισχυρίζεται ότι αυτό το βίντεο είναι η απόδειξη ότι βρέθηκαν εξωγήινοι στην Περιοχή 51 (Βίντεο)

Νέο υλικό δίνει στη δημοσιότητα περιοδικό από την Αυστραλία και υποστηρίζει ότι έχει εξετάσει καρέ καρέ, φαίνεται να δείχνει το σώμα ενός εξωγήινου να παραδίδεται από έναν Αμερικανό στρατιώτη την δεκαετία του '40.
Πάρα πολλές ιστοσελίδες που ασχολούνται με θεωρίες συνωμοσίας θεωρούν ότι αυτό το κινηματογραφικό υλικό, η λήψη για την ακρίβεια, αφού οι κάμερες δεν μπορούν να εστιάσουν κανονικά, αποδεικνύει ότι η πτώση ιπτάμενου δίσκου στο Ρόσγουελ, το 1947, συνέβη και μάλιστα βρέθηκαν και τα πτώματα εξωγήινων.

Καρέ καρέ η κατασκευή του πύργου του Αϊφελ (Εικόνες)

Ο πύργος του Αιφελ αποτελεί ένα από τα πιο εμβληματικά μνημεία του Παρισίου και το κοσμεί από το 1889. 
 
Ωστόσο είναι εξίσου εντυπωσιακό το πώς κατασκευάστηκε.
 
Προκειμένου να ολοκληρωθεί, 300 εργάτες δουλέψανε για 2 χρόνια και χρειάστηκαν συνολικά 15.000 σιδερένια κομμάτια.

Επικεφαλής του ΕΛΚ που ανήκει η ΝΔ στο ευρωκοινοβούλιο: "Να τεθεί η Ελλάδα υπό επιτήρηση ως ρατσιστική επειδή ο Π.Καμμένος ενόχλησε τους Τούρκους"!-ΑΠΟΚΑΛΕΣΕ "ΕΞΤΡΕΜΙΣΤΙΚΗ" ΤΗΝ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ! - TI ΛΕΕΙ Η ΝΔ;

Απίστευτη πρόκληση από τον ηγέτη του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ, στο οποίο ανήκει και το κομμα της ΝΔ, ο οποιος ζήτησε να τεθεί η Ελλάδα υπό αυστηρή επιτήρηση ως "ξενόφοβη και ρατσιστική" και στράφηκε προσωπικά κατά του Έλληνα ΥΕΘΑ Π.Καμμένου επειδή άσκησε το νόμιμο δικαίωμά του να πετάξει στα Ίμια που ανήκουν στην ελληνική επικράτεια και να ρίψει στεφάνι προς τιμήν των πεσόντων.
 
Ο λαλίστατος Μάνφρεντ Βέμπερ μίλησε κυριολεκτικά σαν Τούρκος εκπρόσωπος, και είπε ότι ενοχλήσαμε την Τουρκία η οποία αναγκάστηκε να σηκώσει τα μαχητικά της! Δηλαδή τους προκαλέσαμε "χτυποκάρδι" και ανησύχησαν τα...παιδιά.

Αμφιλοχία: Μεγάλη έκρηξη σε καφενείο - Εκτοξεύτηκαν μέτρα μακριά οι θαμώνες!(ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Δεκαέξι οι τραυματίες, οι τέσσερις σοβαρά - Εξερράγη φιάλη υγραερίου - Κάποιοι φέρουν σοβαρά εγκαύματα και σπασμένα μέλη - Τι λέει στο protothema.gr ο αντιδήμαρχος Αμφιλοχίας, Γρηγόρης Παπούλιας - Προσοχή σκληρές εικόνες 
Ένα τραγικό συμβάν σημειώθηκε το πρωί σε καφενείο της Αμφιλοχίας. Φιάλη υγραερίου εξερράγη με αποτέλεσμα να τραυματιστούν -σύμφωνα με πληροφορίες- τουλάχιστον 16 άνθρωποι, τέσσερις εκ των οποίων σοβαρά.