Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Ευρωμπάσκετ 1987: 30 χρόνια από τον άθλο(Βίντεο)

Πέρασαν 30 χρόνια από τότε που η παρέα του Γκάλη, του Γιαννάκη, του Χριστοδούλου, του Φασούλα και του Καμπούρη, υπό τις οδηγίες του Χρήστου Πολίτη, ανέβασαν την Ελλάδα στο Έβερεστ του Ευρωπαϊκού μπάσκετ. 

Στις 14 Ιουνίου 1987, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, η Εθνική Ελλάδος, με μπροστάρη τον μεγάλο Νίκο Γκάλη, πέτυχε την απόλυτη μπασκετική έκπληξη! 

Οι Έλληνες διεθνείς άφησαν άφωνη την Ευρώπη, επικρατώντας 103 – 101 των πανίσχυρων Σοβιετικών του Τσατσένκο, του Βάλτερς και του Βολκόφ.

Περί του θανάτου του Αλεξάνδρου Γ΄του Μέγα


Από το ellinondiktyo

 Ο Περίεργος Θάνατος του Μ. Αλεξάνδρου


Ενα από τα μεγαλύτερα ιστορικά αινίγματα, χειρότερο κι απ’ την ίδια την σφήκα της Αιγύπτου, είναι το ποιός σκότωσε τον Μέγα Αλέξανδρο. Κάποιοι αβασάνιστα θέλουν να χρεώσουν τον θάνατο του Αλεξάνδρου στους συντρόφους του. Σ’αυτούς δηλαδή που με την παραμικρή παράλειψη καθήκοντος την ώρα της μάχης, στις οποίες σημειωτέον ο Αλέξανδρος διεκδικούσε πάντα πρωταγωνιστικό ρόλο, θα μπορούσαν αναρίθμητες φορές να επιφέρουν τον θάνατο του ακατάβλητου στρατηλάτη απ’ την Μακεδονία.

ΘΡΥΛΟΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ


Της Χριστίνας Κατσαντώνη
Από το thetoc.gr


Ναύτη, καλέ ναύτη ζει ο βασιλιάς Αλέξανδρος;

Η απάντηση στη γοργόνα δεν μπορεί παρά να είναι θετική. Ο Μέγας Αλέξανδρος ζει μέσα από θρύλους και δοξασίες, μέσα από αντιπαραθέσεις επιστημόνων γύρω από ιστορικές ανακαλύψεις, μέσα από διατριβές και εκατονταετίες έρευνας και μελέτης, μέσα από ιστορικές καταγραφές μιας πορείας θριάμβων που είχε ένα τέλος τραγικό, πρόωρο και συναρπαστικό ως ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της ιστορίας.

Η Βυθισμένη Yonaguni είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΗ χιλιάδων ετών (Βίντεο)

Το Γιοναγκούνι είναι ένα σύμπλεγμα από νησάκια μεταξύ Ιαπωνίας και Ταΐβάν.
Λίγο έξω από το νησί βρίσκεται βυθισμένο ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια του πλανήτη. Μια ολόκληρη πόλη καθώς και τεράστια αγάλματα.
Η ύπαρξη αρχαίων στην παράδοση του Yonaguni και άλλων νησιών Ryukyu αποδεικνύεται από ευρήματα κάποιων παλιών τάφων και πολλών λίθινων αγγείων που βρέθηκαν στην περιοχή.
Μικρά στρατόπεδα, κεραμικά, λίθινα εργαλεία, και μεγάλα τζάκια που βρέθηκαν στο Yonaguni, χρονολογούνται χιλιάδες χρόνια πριν.
Πολλοί τουρίστες δύτες πηγαίνουν για να το φωτογραφήσουν.

Όταν οι λαοί ενώνονται - Οι πράξεις γενοκτονίας

Όταν οι λαοί ενώνονται
Του Ν. Λυγερού


Όταν οι λαοί ενώνονται πετυχαίνουν πιο αποτελεσματικές αναγνωρίσεις των γενοκτονιών, ενώ μεμονωμένα είναι δύσκολο. Ήδη από το 2006 είχαμε όμορφα αποτελέσματα για τη γενοκτονία των Αρμενίων, των Ασσυρίων και των Ελλήνων του Πόντου. Αυτό ενισχύθηκε το 2010 με την απόφαση της Σουηδίας. Η Διεθνοποίηση δεν γίνεται τόσο εύκολα μονομερώς και το βλέπουμε με τα χειροπιαστά αποτελέσματα της πολιτικής της Αμερικής και της Αυστραλίας. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ενισχύσουμε αυτό το πλαίσιο και να δώσουμε έμφαση στην Τριάδα Γενοκτονιών των Αρμενίων, των Ασσυρίων και των Ελλήνων του Πόντου.

Τριμερής Σύνοδος Ελλάδας–Κύπρου–Ισραήλ στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνει την Πέμπτη το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδηςγια να συμμετάσχει στις εργασίες της Τριμερούς Συνόδου Κορυφής που θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη ανάμεσα στην Ελλάδα, την Κύπρο και το Ισραήλ.

Στην Τριμερή Σύνοδο, οι εργασίες της οποίας θα πραγματοποιηθούν στο Μέγαρο Μουσικής της Θεσσαλονίκης, συμμετέχουν ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας και ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου.

Επίθεση ΗΠΑ: Νεκρός ο δράστης που πυροβόλησε Γερουσιαστές(Βίντεο - Φωτο)

Σταθερή η κατάσταση του Γερουσιαστή Στιβ Σκάλις που υποβλήθηκε σε επέμβαση - «Θα σκότωνε όλο τον κόσμο» λένε μάρτυρες
Η ομάδα μπέιζμπολ του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος του αμερικανικού Κογκρέσου βρέθηκε στο στόχαστρο ενός ενόπλου που άνοιξε σήμερα πυρ με τουφέκι σε περιοχή κοντά στην Ουάσιγκτον, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πολλοί άνθρωποι, μεταξύ αυτών ένα υψηλόβαθμο στέλεχος των Ρεπουμπλικάνων. Τα κίνητρά του δράστη δεν έχουν γίνει γνωστά.

Πύργος της Κολάσεως: Στους 12 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί - Δεκάδες ακόμη οι αγνοούμενοι - «Η επιχείρηση θα διαρκέσει πολλές ημέρες», δηλώνει η Πυροσβεστική(Βίντεο - Φωτο)

Για τραγωδία άνευ προηγουμένου κάνουν λόγο οι βρετανικές αρχές - Διάσωση «θαύμα» 50χρονου Ασιάτη 12 ώρες μετά το ξέσπασμα της πύρινης λαίλαπας - Στους 78 οι τραυματίες, εκ των οποίων οι 18 σε κρίσιμη κατάσταση
Τραγωδία άνευ προηγουμένου προβλέπουν οι υπεύθυνοι των βρετανικών αρχών από την πρωτοφανή πύρινη λαίλαπα που ξέσπασε στον Grenfell Tower, ή τον «Πύργο της Κολάσεως», όπως χαρακτηριστικά αποκαλείται πλέον, στο Λονδίνο. Σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νεκρών διπλασιάστηκε από τους έξι στους 12, ενώ εκατοντάδες άτομα παραμένουν αγνοούμενα, καθώς έχουν περάσει περισσότερες από δώδεκα ώρες μετά την εκδήλωση της μεγάλης πυρκαγιάς.