Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ 1914-2018(Βίντεο)


ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ
Στις 17 Φεβρουαρίου του 1914 πάνω από 2000 Ιερολοχίτες, έχοντας επί κεφαλής τον Πρόεδρο Γεώργιο Ζωγράφο και τα μέλη της Κυβερνήσεως, τον Δρυϊνουπόλεως Βασίλειο, τον Κορυτσάς Γερμανό, τον Βελλάς και Κονίτσης Σπυρίδωνα, τον Αλέξανδρο Καραπάνο, τον Ιωάννη Παρμενίδη και τον Δημήτριο Δούλη, κήρυξαν επίσημα την αυτονομία ολόκληρης της Βορείου Ηπείρου.
Ακολούθησε ο ένοπλος αγώνας των Βορειοηπειρωτών απέναντι στον Αλβανικό Στρατό κατοχής, απέναντι στα μεγάλα ξένα συμφέροντα και απέναντι στην αδιάφορη στάση της... επίσημης Ελλάδας. Και τα κατάφεραν με αίμα και θυσίες με αποτέλεσμα να οδηγήσουν τις Μεγάλες Δυνάμεις της εποχής να παρέμβουν και να οδηγηθούμε στην ανακωχή της 24ης Απριλίου και την υπογραφή του πρωτοκόλλου της Κέρκυρας την στις 17 Μαίου που προβλέπει την Αυτονομία της Βορείου Ηπείρου.
Πρωτόκολλο που προέβλεπε τα παρακάτω:

Πάτρα: «Μάγεψαν¨τα άρματα του Καρναβαλιού στην πρώτη τους νυχτερινή εμφάνιση - Πρώτη επίσημη για τον Βασιλιά Καρνάβαλο (Βίντεο - Φωτο)

Από το patrastimes

Πρώτη εμφάνιση σήμερα για τα καρναβαλικά άρματα.

Eνα εντυπωσιακό πανόραμα χρωμάτων, φαντασίας, έμπνευσης, δημιουργίας και συμμετοχής που μεταμορφώνει απόψε την πόλη δίνοντας ατμόσφαιρα γενικευμένης γιορτής

Δραματικές εξελίξεις: «Εκτός ελέγχου» η κατάσταση στην κυπριακή ΑΟΖ

ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΛΟΙΟ ΤΟ ΓΕΩΤΡΥΠΑΝΟ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΕΝΙ – ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟΣ ΠΥΡΕΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΧΘΕΙ Η ΚΡΙΣΗ

Κλιμακώνεται επικίνδυνα η ένταση στα οικόπεδα 3 και 6 της κυπριακής ΑΟΖ με τους Τούρκους να απαγορεύουν οποιαδήποτε κίνηση άλλων σκαφών στην περιοχή.
Τουρκικές φρεγάτες, κορβέτες και υποβρύχια έχουν «μπλοκάρει» τη διέλευση οποιουδήποτε πλοίου ενώ το γεωτρύπανο της ιταλικής κοινοπραξίας ΕΝΙ που θα πραγματοποιούσε έρευνες στο οικόπεδο 3, είναι ακινητοποιημένο.

Βόλτες γύρω από τα Ιμια και πάλι οι Τούρκοι παρά τις απειλές Κοτζιά - Δύο σκάφη κάνουν κύκλους γύρω από τις βραχονησίδες

Κινητικότητα και στο νησάκι Τσαβούς, απέναντι από τα Ιμια, όπου κατασκευάζεται στρατιωτικό φυλάκιο - Κοτζιάς: Δεν θα απαντήσουμε ξανά ειρηνικά στην Τουρκία
Μετά από δύο ημέρες αποχής και διακριτικής επιτήρησης εκ του μακρόθεν, τις τελευταίες ώρες τουρκικά σκάφη έχουν αρχίσει ξανά και έχουν πιο έντονη παρουσία στην περιοχή των Ιμίων.


Οπως βλέπουμε στον χάρτη του Marine Traffic, δύο τουρκικά πλοία βρίσκονται κοντά στα Ιμια και μάλιστα κάνουν βόλτες γύρω από τις βραχονησίδες τις τελευταίες ώρες.