Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

«RUM KALE», ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΣ ΚΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΡΩΜΙΩΝ ΣΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΑΣ

Του Νίκου Χειλαδάκη
Από το nikosxeiladakis

Στα βάθη της Ανατολίας στην περιοχή του Γκαζιαντέπ και στις πηγές του ποταμού Ευφράτη, υπάρχει ένα μεγαλοπρεπές κάστρο με ιστορία χιλιετίας που σήμερα προκαλεί δέος στους Τούρκους.

Το Κάστρο αυτό που ονομάζεται Rum Kale, δηλαδή, «Το Κάστρο των Ρωμιών», ήκμασε σαν χριστιανικό μοναστήρι, κτίστηκε από τους βυζαντινούς αλλά κτίσματα του σύμφωνα με τους Τούρκους υπήρχαν ακόμα και πριν από την επικράτηση του χριστιανισμού στην περιοχή αυτή.

Η αρχαιότερη ελιά της Ελλάδας - Που βρίσκεται εδώ και 2500 χρόνια!

Η «Ελιά της Όρσας» στην Κοινότητα Αιαντείου της Σαλαμίνας, πρόσφαταχρονολογήθηκε από τους ειδικούς του Ινστιτούτου Klorane, στα πλαίσια της αναζήτησης και βράβευσης των αρχαίων ελαιοδένδρων στην Ελλάδα, οι οποίοι υπολόγισαν πως η ηλικία του είναι 2.500 χρόνια.
Σύμφωνα με την προφορική παράδοση, όπως αναφέρει το lifo.gr, το όνομα του δέντρου οφείλεται στην Όρσα μια κοπέλα που έζησε τον 17ο αιώνα και είχε ως μοναδική προίκα τη συγκεκριμένη ελιά. Η κοπέλα αυτή είχε ένα τραγικό τέλος, ερωτεύτηκε έναν Τούρκο, ενώ ήταν παντρεμένη και ο σύζυγός την αποκεφάλισε και ήρθε στο νησί με το κεφάλι της μέσα σε ένα ταγάρι...

Νέες ανακαλύψεις επιβεβαιώνουν την ύπαρξη του μυθικού Κράκεν! (Εικόνες)


Στην Σκανδιναβική μυθολογία, το Κράκεν, ήταν ένα γιγάντιο θαλάσσιο πλάσμα, που υποτίθεται ότι είχε μήκος ένα μίλι, τρεφόταν με φάλαινες.
Σύμφωνα με αυτούς του μύθους, το αποτρόπαιο πλάσμα αναδυόταν από τις αβύσσους της θάλασσας, κολυμπώντας με τα τεράστια πλοκάμια του.
Μορφολογικά περιγράφεται σαν ένα τεράστιο χταπόδι, που μπορούσε να καταβροχθίσει ολόκληρα πλοία.
Οι πρώτες αναφορές στο Κράκεν απαντώνται σε ένα Ισλανδικό έπος του 13ου αιώνα, αλλά πρόσφατα ερευνητές ανακάλυψαν νέα στοιχεία που προκύπτουν με την εύρεση ενός απολιθώματος, που πιθανόν να σχετίζεται με τον σκανδιναβικό θρύλο.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΨΕΚΑΖΟΥΝ; ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΠΟΥ ΨΕΚΑΖΕΙ ΔΙΑΚΕΚΟΜΕΝΑ....
ΣΤΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΑ..

Διάλεξη Ν.Λυγερού:"Ο Ελληνισμός του Ερωτόκριτου"(Βίντεο)



Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: 
"Ο Ελληνισμός του Ερωτόκριτου". 
Στέκι Φοιτητικής Ένωσης Κρητών Αττικής. 
Παπαδιαμαντοπούλου 33 Ιλίσια. 
Τετάρτη 06 Μαΐου 2015

Βρέθηκε θησαυρός διαβόητου πειρατή στη Μαδαγασκάρη!

Αμερικανοί εξερευνητές, με επικεφαλής τον αρχαιολόγο Μπάρι Κλίφορντ, ανέλκυσαν σήμερα από τα ανοιχτά του νησιού Σεντ Μαρί, στα βορειοανατολικά της Μαδαγασκάρης, μια ράβδο ασημιού που πιστεύεται ότι αποτελεί μέρος του θησαυρού του διαβόητου Σκωτσέζου πειρατή Γουίλιαμ Κιντ που έζησε τον 17ο αιώνα.
 
Ο ίδιος ο Μπάρι Κλίφορντ ήταν αυτός που ανέβασε από τον βυθό της θάλασσας τη ράβδο, η οποία έχει βάρος περίπου 50 κιλών. Την παρέδωσε κατόπιν στον πρόεδρο της Μαδαγασκάρης Χέρι Ρατζαοναριμαμπιανίνα ο οποίος παρακολουθούσε τις προσπάθειες των δυτών μαζί με μέλη της κυβέρνησής του και τους πρεσβευτές των ΗΠΑ και της Βρετανίας.

Φθηνό και γρήγορο Internet σε όλη την Ελλάδα σε δύο χρόνια - Στα τέλη 2016 Internet και στις «λευκές» αγροτικές περιοχές

Διαδίκτυο παντού! Σε  χωριά, βουνά και θάλασσες - Σε πλήρη εξέλιξη η υλοποίηση του έργου ανάπτυξης ευρυζωνικών υποδομών και στις απομακρυσμένες περιοχές  Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η υλοποίηση του έργου ανάπτυξης ευρυζωνικών υποδομών στις απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας.

Σύμφωνα με την Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ, το έργο, που ξεκίνησε το 2015 και έχει διετή ορίζοντα ολοκλήρωσης, αποσκοπεί στη μείωση του «ευρυζωνικού χάσματος» μεταξύ των πλέον μειονεκτικών περιοχών της Ελλάδας οι οποίες χαρακτηρίζονται ως λευκές αγροτικές περιοχές και των περιοχών της υπόλοιπης χώρας όπου ήδη προσφέρονται ευρυζωνικές υπηρεσίες.

Ενιαίος ΦΠΑ 18% και παράταση ΕΝΦΙΑ τα σοκ της συμφωνίας

Σε αντάλλαγμα οι θεσμοί δεν θα επιμείνουν στην κατάργηση των εκπτώσεων στα νησιά - Οι επιπτώσεις για τους πολίτες θα κριθούν από το ύψος των νέων συντελεστών - Στο Brussels Group η σκυτάλη των διαπραγματεύσεων για τα «καυτά» θέματα              
Αναδίπλωση δυνάμεων και μερική υποχώρηση σήμανε η κυβέρνηση στο νέο επεισόδιο πολιτικής διαπραγμάτευσης που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Κυβερνητικές ρωγμές: Ψηφίστηκε το αθλητικό νομοσχέδιο - Απείχε η Ζωή, καταψήφισε ο Χαϊκάλης - Αναμένεται η απάντηση της UEFA

Οι διαφοροποιήσεις προκαλούν κυβερνητικούς τριγμούς, με την αποχή της κυρίας Κωνσταντοπούλου να λαμβάνεται ως κίνηση με ξεχωριστή πολιτική σημασία - Δήλωση-«γρίφος» του Κοντονή: Η πρόεδρος της Βουλής έχει και άλλες ιδιαιτερότητες σε άλλες ψηφοφορίες
Οι πρώτες διαφοροποιήσεις στην κυβέρνηση καταγράφηκαν σήμερα στην ονομαστική ψηφοφορία για το αθλητικό νομοσχέδιο στη Βουλή, με αποχή της Ζωής Κωνσταντοπούλου στο επίμαχο άρθρο 5 και με την καταψήφιση όλων των άρθρων από το βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παύλο Χαικάλη.

Πούτιν σε Τσίπρα: Η Ρωσία θα χρηματοδοτήσει την κατασκευή του ελληνικού αγωγού

Την ετοιμότητα της ελληνικής κυβέρνησης να συμμετάσχει -με εταιρεία του δημοσίου- στον φορέα κατασκευής του ελληνικού αγωγού μεταφοράς ρωσικού φυσικού αερίου από τα ελληνοτουρκικά σύνορα επιβεβαίωσε ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε σήμερα, Πέμπτη (07/05/2015) με τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν.

Στη φυλακή και η μητέρα της Άννυ

Προφυλακιστέα κρίθηκε με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέως η 25χρονη μητέρα της Άννυ, μετά την ολοκλήρωση της απολογία της.
Η 25χρονη μητέρα από τη Βουλγαρία κρίθηκε ένοχη στις κατηγορίες της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο και της ψευδορκίας.
Κατά την απολογία της η 25χρονη υποστήριξε ότι δεν ήξερε τίποτα για την δολοφονία της τετράχρονης κόρης της. «Κάποιες σκέψεις που έκανα πάνω στην απελπισία μου δεν μπορούσαν να φτάσουν στις φρικαλεότητες που έκανε ο ψυχρός δολοφόνος σε βάρος του παιδιού μου».