Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Ο Αριστοτέλης ανακάλυψε τη Βιολογία 2.300 χρόνια πριν τον Δαρβίνο!

Ο Αριστοτέλης - εκτός από μεγάλος φιλόσοφος- ήταν και ο ιδρυτής της επιστήμης της Βιολογίας, υποστηρίζει ο Armand Marie Leroi , καθηγητής της Εξελικτικής Βιολογίας του πανεπιστημίου Imperial College του Λονδίνου. 
 
Όπως αναλύει σε άρθρο του που δημοσιεύεται στους κυριακάτικους "Times", "στην ερώτηση "ποιος είναι ο μεγαλύτερος βιολόγος της ιστορίας;", οι περισσότεροι θα απαντούσαν ότι είναι ο Δαρβίνος. Κι όμως τον τίτλο του μεγαλύτερου επιστήμονα της Βιολογίας, ίσως και ολόκληρης της επιστήμης, τον αξίζει ο Αριστοτέλης, αφού δεν έφερε απλώς μια επιστημονική επανάσταση στην βιολογία, αλλά την δημιούργησε".
 
Ο Armand Marie Leroi, αφού ολοκλήρωσε μία πολυετή έρευνα για τον Δαρβίνο (1809- 1882 μ.Χ), ανακάλυψε ότι η μελέτη της Βιολογίας θα ήταν ελλειπής αν δεν συνοδευόταν από αντίστοιχη έρευνα για τον αρχαίο Έλληνα φιλοσοφο. Ετσι πρότεινε στο BBC να δημιουργήσει ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στον Αριστοτέλη (384- 322 π.Χ.).

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ:Aεροψεκασμοί στην Πάτρα 23/12/2014


Συνέντευξη του Ν. Λυγερού(Βίντεο)



Συνέντευξη του Ν. Λυγερού 
στην ραδιοφωνική εκπομπή "Κανακέματα" 
με τους: Άννα Σπανού Κανάκη, Απόστολος Μωραϊτέλλης, 
Μαρία Ζησοπούλου, Κωνσταντίνος Καραμανλάκης. 
22/12/2014
Φωτογραφίες: Αυγούστα Κονταρίνη

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ!!! ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΠΑΚΙΣΤΑΝ-ΙΝΔΙΑΣ...;;; KAI ΟΧΙ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ FAST FORWARD!(ΒΙΝΤΕΟ)

Στα σύνορα της Ινδίας με το Πακιστάν, μόνο ένας δρόμος συνδέει τις δύο χώρες.

Στο Wagah, τα σύνορα των δύο χωρών κλείνουν κάθε βράδυ με μια μοναδική τελετή που αξίζει πραγματικά να την παρακολουθήσετε.

Όταν δεν πολεμούν μεταξύ τους εντυπωσιάζουν!

Το τελετουργικό του κλεισίματος των συνόρων γίνεται κάθε βράδυ ,όπως ακριβώς θα το δείτε στο βίντεο.

Κάθε Μάρτιo η Αυστραλία θα μιλά Ελληνικά!!!

Κίνηση για να μιλάνε κάθε Μάρτιο Ελληνικά δημιούργησαν ομογενείς της Αυστραλίας.

Είναι αισιόδοξοι ότι θα το πετύχουν και έτσι πιθανόν οι Αυστραλοί να μιλάνε Ελληνικά,όταν οι Έλληνες <<μπασταρδεύουν>> τη γλώσσα τους.

Εξετάζεται το ενδεχόμενο ο προσεχής Μάρτιος να καθιερωθεί ο μήνας που θα ενθαρρύνονται όλοι να μιλούν ελληνικά στην Αυστραλία. Πρωτίστως οι ομογενείς αλλά όχι μόνο...

Παγκόσμια ἡμέρα ἑλληνικῆς γλώσσης

Καλημέρα φίλες καὶ φίλοι…
Μὲ μία καλὴ εἴδηση!!!!!!

Καθιέρωση τῆς 24ης Ὀκτωβρίου ὡς «Παγκοσμίου Ἡμέρας Ἑλληνικῆς Γλώσσης» προτάθηκε σὲ κοινὴ συνεδρίαση τῶν Κοινοβουλευτικῶν Ἐπιτροπῶν Μορφωτικῶν Ὑποθέσεων καὶ Ἑλληνισμοῦ τῆς Διασπορᾶς μὲ θέμα «Ἑλληνισμὸς καὶ Φιλελληνισμὸς τῆς Ἰταλίας – Κοινὲς Δράσεις γιὰ τὴν προβολὴ τῆς Ἑλληνικῆς Γλώσσης καὶ τοῦ Ἑλληνικοῦ Πολιτισμοῦ».

Η ΙΣΛΑΝΔΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΕΧΘΗΚΕ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΑΠΟΠΛΗΡΩΣΕ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΔΟΣΗ ΣΤΟ ΔΝΤ...ΠΡΟΩΡΑ!!!

Η Ισλανδία αποπλήρωσε ακόμη μία δόση -ύψους 400 εκατομμυρίων δολαρίων-, στο ΔΝΤ πριν από τη προκαθορισμένη ημερομηνία, επιβεβαιώνοντας την ισχυρή ανάκαμψη από την καταστροφική για τη νησιωτική χώρα, οικονομική κρίση.
Η χώρα είχε λάβει πακέτο βοήθειας ύψους 2,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το ΔΝΤ όταν ο τραπεζικός της τομέας κατέρρευσε το 2008, αλλά προέβη ταχύτατα σε ριζική αναδιάρθρωση του χρηματοοικονομικού τομέα και έκτοτε επανέφερε την οικονομία της σε πιο υγιή βάση.

Οι Σκοπιανοί το…χαβά τους : “Είμαστε η μοναδική χώρα που έχει όνομα του αρχαίου μακεδονικού βασιλείου”!

“Η χώρα μας είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που φέρει το όνομα του μεγάλου αρχαίου βασιλείου της Μακεδονίας, το οποίο κατά την περίοδο της μεγαλύτερης επέκτασής του, έφθασε μέχρι την Ινδία.
Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ποια είναι η σχέση μας με τον παγκόσμιο ηγέτη και βασιλιά, Μέγα Αλέξανδρο”, είπε ο καθηγητής του νοτιοσλαβικού κράτους-FYROM, Βίκτορ Λίλτσιτς και πρόσθεσε:

“Η καρδιά του αρχαίου βασιλείου ονομάζεται σήμερα «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Από εδώ πέρασε ο Μέγας Αλέξανδρος όταν επέστρεφε το 335 π.Χ. από την εκστρατεία που έκανε κατά των Τριβαλλών στο Δούναβη. Πέρασε από τα εδάφη μας, είδε τα ποτάμια μας, είδε τις πόλεις μας, ήρθε σε επαφή με τους ανθρώπους μας και αυτό είναι πολύ σημαντικό”.

Γιατί η Αρχαία Τέχνη περιέχει Αεροσκάφη, Ελικόπτερα και Δεινόσαυρους (ΒΙΝΤΕΟ, ΦΩΤΟ)


Γιατί η Αρχαία Τέχνη περιέχει Αεροσκάφη, Ελικόπτερα και Δεινόσαυρους (ΒΙΝΤΕΟ, ΦΩΤΟ) Αόρατα Γεγονότα

Η ιστορία του πλανήτη μας είναι πολύ πιο περίπλοκη από ότι οι περισσότεροι άνθρωποι θα τολμούσαν να φανταστούν. Σύμφωνα με την κοινώς αποδεκτή εκδοχή της ιστορίας που διδάσκεται στα γυμνάσια και κολέγια στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και σε όλη τη λεγόμενη Δύση, ο αρχαίος άνθρωπος ήταν ένα πολύ απλό πλάσμα με εξαιρετικά περιορισμένη γνώση. Δυστυχώς για εκείνους που προωθούν αυτή την λανθασμένη εκδοχή της ιστορίας, οι αρχαιολόγοι συνεχώς ανασύρουν πράγματα που έρχονται σε άμεση αντίθεση.

Πριν απο 15 χρόνια, τα ΝΕΑ δημοσίευσαν μια είδηση που γκρέμισε όλη την απάτη περί της ελληνικής γραφής και γλώσσας!

Η είδηση αυτή είχε να κάνει με το πρώτο γραπτό κείμενο στην ιστορία της Ευρώπης, που είχε βρεθεί στη Καστοριά!

Το 1998 ο καθηγητής κ. Γ. Χουρμουζιάδης δήλωσε πως είναι αδύνατη η δημοσίευση του κειμένου! (Γιατί άραγε;)

Μετά απο 15 ολόκληρα χρόνια, η ανακάλυψη αυτή παρέμεινε στο σκοτάδι! Ποιοί και γιατί αποσιωπούν ένα απίστευτης ιστορικής σημασίας ντοκουμέντο;

Είναι εμφανές πως η όποια επίσημη δημοσίευσή της θα ανέτρεπε όλο το ιστορικό σκηνικό περί ανακάλυψης της γραφής, της αποτύπωσης της έναρθρης φωνής του ανθρώπου με γράμματα (και όχι με ιδεογράμματα) και μάλιστα στο γεωγραφικό χώρο της Ελλάδας, στο γεωγραφικό χώρο της Ευρώπης.

Θα ανατρέπονταν δηλαδή η θεωρία πως οι Έλληνες έλαβαν και αυτοί, το φως εξ ανατολάς ( από βαβυλώνιους, σουμέριους, φοίνικες κλπ. !!) και θα έπρεπε να καλύψουν το μεγάλο κενό των τεσσάρων χιλιάδων χρόνων, όταν δηλαδή, οι ανατολικοί λαοί εκφράζονταν με ιδεογράμματα, οι Έλληνες έγραφαν με συλλαβές όπως σήμερα. Είναι καταφανές ότι αυτό δηλώνει πρώιμο στάδιο σκέψης και πολιτισμού.

Η NASA σχεδιάζει να κατασκευάσει μια «Ιπτάμενη Πολιτεία» στην ατμόσφαιρα της Αφροδίτης

Παρά τις πολύ υψηλες θερμοκρασίες που επικρατούν, η Αφροδίτη αποδεικνύεται ότι αποτελεί έναν αρκετά ελκυστικό για εξερεύνηση πλανήτη.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως oι επιστήμονες της NASA αναπτύσσουν ένα σχέδιο για την κατάκτηση της ανώτερης ατμόσφαιρα του με έναν στόλο ηλιακών αεροσκαφών που μπορούν να δημιουργήσουν μια ολόκληρη πόλη πάνω από τα σύννεφα στο μέλλον.

Αυτό είναι το χωριό με τους -67 βαθμούς Κελσίου (Εντυπωσιακές Εικόνες)

Εάν πιστεύετε ότι ο Χειμώνας έχει μπει πλέον για τα καλά και ότι κάνει πολύ κρύο για βόλτες και εξόδους, μερικές φωτογραφίες από το Oymyakon της Ρωσίας, το πιο παγωμένο χωριό της Γης, ίσως σας κάνουν να αλλάξετε γνώμη.
Ο μέσος όρος θερμοκρασίας τον Ιανουάριο είναι -50 βαθμοί Κελσίου, ενώ η χαμηλότερη θερμοκρασία καταγράφηκε το χειμώνα του 1933 με -67 βαθμούς Κελσίου.

Τι προβλέπει το Σύνταγμα Τι θα γίνει εάν δεν εκλεγεί Πρόεδρος στις 29 Δεκεμβρίου;

Εάν δεν συγκεντρωθούν 180 βουλευτές, την 30ή Δεκεμβρίου θα θυροκολληθεί το Προεδρικό Διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής και την 25η Ιανουαρίου θα διεξαχθούν πρόωρες εκλογές - Με πόσες ψήφους εκλέγεται Πρόεδρος από τη νέα Βουλή
Διάλυση της Βουλής και προκήρυξη εθνικών εκλογών θα προκαλέσει πιθανή μη εκλογή Προέδρου στην τρίτη και τελική ψηφοφορία που θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό η ψηφοφορία ξεκινά στις 12 το μεσημέρι που σημαίνει ότι περίπου στις 12:40 θα γνωρίζουμε εάν βρέθηκαν 180 βουλευτές να ψηφίσουν υπέρ του κ. Σταύρου Δήμα. 

168 «ναι» συγκέντρωσε η υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα

Δήμα ψήφισαν Μελάς, Κουράκος, Μίκα Ιατρίδη, Γιοβανόπουλος, Κασαπίδης, Οικονόμου αλλά και οι Μπούκουρας και Αλεξόπουλος - «Παρών» ψήφισε η Νίκη Φούντα που ανεξαρτητοποιήθηκε από τη ΔΗΜΑΡ λίγο πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία - Απούσα η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά των ΑΝΕΛ

Σημαντική αύξηση του αριθμού των βουλευτών που ψήφισαν υπερ της υποψηφιότητας Σταύρου Δήμα καταγράφηκε στην δεύτερη ψηφοφορία ωστόσο υπάρχει αρκετή απόσταση για τον τελικό στόχο των 180.