Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

Α’ Βαλκανικός Πόλεμος

Πολεμική αναμέτρηση ανάμεσα στη Βαλκανική Συμμαχία (Ελλάδα, Βουλγαρία, Σερβία, Μαυροβούνιο) και της θνήσκουσας Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Τυπικά ξεκίνησε στις 25 Σεπτεμβρίου 1912 με την κήρυξη πολέμου από το Μαυροβούνιο κατά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και ολοκληρώθηκε στις 17 Μαΐου 1913 με τη συνθήκη του Λονδίνου.
Αφορμή στάθηκε η πολιτική των Νεοτούρκων για τον εκτουρκισμό των εθνοτήτων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και η αντίδραση των προαναφερθέντων βαλκανικών κρατών, που συνέπηξαν συμμαχία με σειρά συμφωνιών, με στόχο τον διαμοιρασμό των εδαφών της στον ευρωπαϊκό χώρο. Η Ελλάδα εισήλθε στον πόλεμο στις 5 Οκτωβρίου 1912, με επιθετικές ενέργειες προς τη Μακεδονία και την Ήπειρο. Την ίδια ημέρα, ο Βουλγαρικός Στρατός κινήθηκε προς την Ανατολική Θράκη και ο Σερβικός προς τα Σκόπια και το Μοναστήρι.

Επιστολή Κυπριακής Δημοκρατίας προς ΟΗΕ: Οι Τ/κ κινδυνεύουν

Tη βαθιά ανησυχία της για τη διαρκώς επιδεινούμενη κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία, οποία έχει άμεσο αντίκτυπο στις κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου, καθώς και το ότι η ταυτότητα και το μέλλον των Τουρκοκυπρίων φαίνεται να κινδυνεύει σοβαρά από τις πολιτικές αφομοίωσης που εφαρμόζει η Τουρκία, εκφράζει η Κυπριακή Δημοκρατία σε επιστολή που απέστειλε, την Τρίτη, στον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος στο διεθνή οργανισμό Κορνήλιος Κορνηλίου.

Το Υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του δίνει στη δημοσιότητα την επιστολή στην οποία και αναφέρεται ότι ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος έχει ζητήσει όπως η επιστολή κυκλοφορήσει ως έγγραφο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Τα σχολικά βιβλία της Αλβανίας που αλλάζουν τα σύνορα και η απάντηση της Αθήνας Ο Νίκος Κοτζιάς χαρακτήρισε «απαράδεκτους» τους χάρτες της γεωγραφίας

«Απαράδεκτους για τα ευρωπαϊκά δεδομένα» χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς τους χάρτες της γεωγραφίας στα σχολεία της Αλβανίας, που συμπεριλαμβάνουν και περιοχές της Ελλάδας, και υπενθύμισε ότι αυτούς τους χάρτες τους έχει δείξει ήδη στους ομολόγους του στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Πρόσθεσε, όμως, ότι έχει γίνει μεγάλη πρόοδος στις συζητήσεις με την αλβανική πλευρά για το θέμα των χαρτών στα σχολικά βιβλία, έχουν τελειώσει όλοι και μένουν μόνο αυτοί στα βιβλία της Γ΄ Γυμνασίου και της Γ΄ Λυκείου.

Ηλεκτρονικό εισιτήριο: Τι είναι και πώς λειτουργεί

Νέα «εποχή» στις μετακινήσεις των επιβατών με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, με την έκδοση των ηλεκτρονικών εισιτηρίων και καρτών, που ξεκίνησε σήμερα σε όλο το δίκτυο.
Η έναρξη εφαρμογής της διαδικασίας έχει πυροδοτήσει ένταση μεταξύ του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ. Ο Χρήστος Σπίρτζης έδωσε εντολή ώστε να παραπέμπονται άμεσα στο Πειθαρχικό με το ερώτημα της απόλυσης όποιοι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ αρνηθούν να εκδώσουν ηλεκτρονικό εισιτήριο ή ηλεκτρονική κάρτα.

Ιερώνυμος για αλλαγή φύλου στα 15: Πάρτε πίσω το νομοσχέδιο! - Βαρυσήμαντη παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου

«Ύστατη έκκληση στο σύνολο του πολιτικού κόσμου να αρθεί στο ύψος της ευθύνης και αποστολής του και να αποσύρει το Νομοσχέδιο» απηύθυνε η Ιερά Σύνοδος - «Προκαλεί το αίσθημα της κοινωνίας, τορπιλίζει τον ιερό θεσμό της οικογένειας»
«Ύστατη έκκληση στο σύνολο του πολιτικού κόσμου να αρθεί στο ύψος της ευθύνης και αποστολής του και να αποσύρει το Νομοσχέδιο», απηύθυνε σήμερα η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, που συνεδρίασε υπό την Προεδρία του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου.

Ο ΕΝΦΙΑλτης συνεχίζεται...

Ήρθε και πάλι η ώρα για την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ.  Πήγα κι εγώ να πληρώσω σαν καλός ηλίθιος πολίτης. Και μαθαίνω ότι (ύστερα από 5 χρόνια χωρίς χρέωση) θα υπάρχει από δώ και πέρα χρέωση 2 € σε κάθε δόσηΕΝΦΙΑ που θα πληρώνω στην τράπεζα!  Και επειδή το σπίτι είναι και στο δικό μου όνομα και στης γυναίκας μου, πληρώνουμε από 2 € ο καθένας, άρα 4 € χαράτσι σε κάθε δόση του ΕΝΦΙΑ, επί 5 δόσεις = 20 €!  Σχεδόν σαν να πληρώνω μία δόση παραπάνω!

Και δεν διαμαρτύρεται κανείς! ενώ είναι χαράτσι ύπουλο και αναγκαστικό της ίδιας της τράπεζας. Δεν την βάζει την χρέωση αυτή το κράτος αλλά η τράπεζα! Μιλάμε για εκατομμύρια €, που πάνε κατευθείαν στις τράπεζες, όχι στο κράτος! Και ενώ θα έπρεπε, κακόμοιρε πολίτη, να διαμαρτυρηθείς στην τράπεζα, δεν βγάζεις άχνα!

Roosevelt Island. New York(Bίντεο)


N. Lygeros - Roosevelt Island.
New York. 02/10/2017