Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

Νικηφόρος B’ Φωκάς 912 – 969

Νικηφόρος B’ ΦωκάςΑπό τους σημαντικότερους αυτοκράτορες του Βυζαντίου, που ανήκε στη Μακεδονική Δυναστεία. Διακρίθηκε, κυρίως, για τις στρατιωτικές και λιγότερο για τις πολιτικές του ικανότητες. Έγινε ο φόβος και ο τρόμος των Αράβων και είναι απορίας άξιον γιατί δεν ονομάσθηκε Αραβοκτόνος, κατά το Βουλγαροκτόνος. Δολοφονήθηκε από τον ανιψιό του Ιωάννη Κουρκούα (γνωστότερο με το παρανόμι Τσιμισκής), που συνωμότησε με τη θεία και ερωμένη του Θεοφανώ.
Γεννήθηκε περί το 912 στην Καππαδοκία και ήταν γόνος της οικογένειας των Φωκάδων, πολλά μέλη της οποίας κατέλαβαν υψηλά αξιώματα στην αυτοκρατορία. Εντάχθηκε από νεαρή ηλικία στο στρατό και το 945 ο αυτοκράτορας Κωνσταντίνος Z' ο Πορφυρογέννητος του ανέθεσε τη διοίκηση του Ανατολικού Θέματος, που βρισκόταν υπό την απειλή των Αράβων. Αρχικά είχε αποτυχίες, αλλά στη συνέχεια τους κατατρόπωσε σε σειρά μαχών για να κερδίσει τον χαρακτηρισμό «Ο Ωχρός Θάνατος των Σαρακηνών».

Άλλη μια ευρωπαϊκή χώρα - Η δύναμη της Αγιάς Σοφιάς

Άλλη μια ευρωπαϊκή χώρα
Του Ν. Λυγερού

Με τη Γαλλία, άλλη μια ευρωπαϊκή χώρα ακολουθεί έμπρακτα τη διαδικασία διόρθωσης με τη στρατηγική, διότι όλοι έχουν σιχαθεί τα τουρκικά κόλπα περί αμφισβήτησης της Γενοκτονίας των Αρμενίων και ο εκφοβισμός των Ευρωπαίων βουλευτών δεν πιάνει, γιατί το ανατολίτικο ύφος έχει τα όριά του, όταν δεν υπάρχει παζάρι. Δεν είναι όλα θέμα εδαφών. Υπάρχουν και οι άνθρωποι. Είναι λοιπόν θέμα αξιοπρέπειας να παλέψουμε ενάντια στη βαρβαρότητα όποια και να είναι η μάσκα της. Οι αξίες της Ανθρωπότητας δεν αλλάζουν με τις αρχές των κοινωνιών, ειδικά όταν αυτές έχουν διαπράξει εγκλήματα.

Η νέα απόφαση της Γαλλίας

Του Ν. Λυγερού

Μετά την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων και λοιπών χριστιανικών λαών από τη Γερμανία, η Τουρκία με το καθεστώς που έχει δυσκολεύτηκε. Τώρα όμως έρχεται και η νέα απόφαση της Γαλλίας που ποινικοποιεί την αμφισβήτηση της Γενοκτονίας των Αρμενίων και Εγκλημάτων κατά της Ανθρωπότητας που έχει αναγνωρίσει η Γαλλία. Σε σχέση με την παλιά απόφαση έγινε μια σημαντική και στρατηγική αλλαγή.

Οι Έλληνες εγκαταλείπουν την χώρα - Στοιχεία «σοκ» για το μαζικό κύμα φυγής

Το μεγαλύτερο κύμα μετανάστευσης στον 21ο αιώνα βιώνει η Ελλάδα από το 2008 σύμφωνα με στοιχεία της ΤτΕ.
Σύμφωνα με την Καθημερινή τουλάχιστον μισό εκατομμύρια Έλληνες (συγκεκριμένα 427.000), έχουν εγκαταλείψει την Ελλάδα για να αναζητήσουν την τύχη τους αλλού. Στην πλειοψηφία του εκείνοι που εγκαταλείπουν την χώρα είναι νέοι, μορφωμένοι και με επαγγελματική εμπειρία.
AdTech Ad
Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τα προηγούμενα μεταναστευτικά κύματα, κατά τα οποία οι μορφωμένοι ήταν οι λιγότεροι που έφευγαν για το εξωτερικό.

Ακόμη και το Βερολίνο «αδειάζει» τον Ραμσάουερ για το «βρωμιάρη Έλληνα»

Ο Πέτερ Ραμσάουερ είναι πρώην υπουργός Μεταφορών και νυν πρόεδρος της επιτροπής για θέματα της Οικονομίας στο γερμανικό κοινοβούλιο. Από αυτή τη θέση ήταν φυσικό ότι θα συνόδευε τον αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή στην Αθήνα.
Ίσως πάντως ο πρώην υπουργός Μεταφορών να είχε και έναν άλλο λόγο να επισκεφτεί την Ελλάδα. Ο Πέτερ Ραμσάουερ είναι ένας από τους σφοδρούς αντιπάλους των δανείων προς την Ελλάδα, ενώ επανειλημμένα έχει υποστηρίξει την έξοδο της χώρας από το ευρώ. Πιθανώς λοιπόν να ήθελε να αποκτήσει επί τόπου μια εικόνα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Αντί αυτού βρέθηκε πρωταγωνιστής ενός επεισοδίου.

Bρετανικό think tank: «Αν ανεξαρτητοποιηθεί η Σκωτία για να μπει σε ΕΕ και ευρώ τότε θα γίνει σαν την Ελλάδα χωρίς τον ήλιο» - ΠΩΣ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΧΩΡΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΑ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩ

Του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Από το pronews 
 
Σαν τρομακτικό παράδειγμα αναφέρει την Ελλάδα το βρετανικό think tank «Centre for Policy Studies» για να παρομοιάσει την κατάσταση της Σκωτίας σε περίπτωση που «ακούσει» τις φωνές από Βρυξέλλες και Βερολίνο και ανεξαρτητοποιηθεί από το Στέμμα της Αγγλίας (η κυριαρχούσα εθνότητα στο Ηνωμένο Βασίλειο) για να μπει έπειτα μόνη της στην ΕΕ, η οποία θα μοιάζει «σαν την Ελλάδα δίχως ήλιο».

Νέα πρόκληση: Μουεζίνης καλεί σε προσευχή μέσα από την Αγιά Σοφιά - Μετά από 85 χρόνια(Βίντεο)

Δείτε το βίντεο με τον μουσουλμάνο ιερέα να απευθύνει το λεγόμενο "adhan"- Χλιαρή αντίδραση του ΥπΕΞ
Κάλεσμα για μουσουλμανική προσευχή για πρώτη φορά μετά από 85 χρόνια στην Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη απήθυνε μουσουλμάνος ιερέας. Ο μουεζίνης απηύθυνε  το παραδοσιακό κάλεσμα για την προσευχή (το adhan) για πρώτη φορά εντός του ιστορικού μνημείου της Αγίας Σοφίας. Το κάλεσμα για προσευχή ήταν μια τακτική που συνέβαινε για τουλάχιστον τέσσερις μήνες, αλλά η διαφορά είναι πως για πρώτη φορά ο μουσουλμάνος ιερέας την απηύθυνε, όχι από τους μιναρέδες, αλλά μέσα από το κέντρο της Ορθοδοξίας. Η Αγία Σοφία ήταν ο μεγαλύτερος καθεδρικός ναός του κόσμου για σχεδόν 10 αιώνες μέχρι την κατασκευή του καθεδρικού Ναού της Σεβίλης το 1520. Μετά την άλωση της Πόλης από τους Οθωμανούς, η εκκλησίας μετατράπηκε σε τζαμί μέχρι το 1935 όταν και έγινε Μουσείο.