Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Σκάνδαλο: Αφαίρεσαν χάρτες των ελληνικών αποικιών από σχολικά βιβλία!

Φαίνεται πως μερικοί ενοχλούνται από τους συγκεκριμένους χάρτες...
Δεν έχει όριο πλέον ο αφελληνισμός που επιχειρείται σε όλα τα σχολικά εγχειρίδια...
Συγκεκριμένα στα βιβλία της ιστορίας έχουν αφαιρεθεί οι χάρτες των Ελληνικών αποικισμών της κλασσικής εποχής στις περιοχές της Μεσογείου, Ευξείνου Πόντου και Βαλκανίων με αποτέλεσμα ο Ελληνικός κόσμος εκείνης της εποχής, αντί να φαίνεται ως μια κραταιά αυτοκρατορία φαντάζει πλέον ως μια κουκίδα στα μάτια των μαθητών!!!

Προκαλούν οι Τούρκοι εθνικιστές: Πιέζουν για νέα Ίμια


Προκαλούν οι Τούρκοι εθνικιστές: Πιέζουν για νέα Ίμια

Στο Τουρκικό κοινοβούλιο έφτασαν οι ισχυρισμοί εθνικιστικών κύκλων της γείτονος - με έμμεση αβάντα από την Άγκυρα- ότι μετά το Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι «εγκαταστάθηκαν» Έλληνες στρατιώτες και στους Αρκούς!
Η Cumhuriyet με τίτλο «Προέκυψε συζήτηση για Αρκούς» και υπέρτιτλο «Εγκαταστάθηκαν οι Έλληνες» γράφει ότι αναζωπυρώθηκε και πάλι «η συζήτηση για τα νησιά στο Αιγαίο» με αφορμή νέα ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του κόμματος της Eθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ) Ερκάν Ακτσάι και αναφορά του ότι ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νταβούτογλου προσπέρασε την προηγούμενη επερώτηση που είχε καταθέσει ο ίδιος ( τον Φεβρουάριο) με το ερώτημα σε ποιόν ανήκουν αυτά τα νησιά.

Αναστενάζουν τα νοικοκυριά από τα ραβασάκια της εφορίας

Αναστενάζουν τα νοικοκυριά από τα ραβασάκια της εφορίας
Έρχεται η πρώτη δόση για το χαράτσι - Πώς θα διαμορφωθεί ο αριθμός των δόσεων στον φόρο εισοδήματος
Να μετριάσει το αβάσταχτο βάρος των νέων εκκαθαριστικών που περιλαμβάνουν φέτος εκτός από το φόρο εισοδήματος, τόσο την ειδική εισφορά αλληλεγγύης όσο και το τέλος επιτηδεύματος εξετάζει η κυβέρνηση.
Συγκεκριμένα το κυβερνητικό επιτελείο προωθεί την εξόφληση του φόρου εισοδήματος σε επτά μέχρι δέκα μηνιαίες δόσεις.
Υπό την προϋπόθεση ότι η τρόικα θα εγκρίνει τις κυβερνητικές προτάσεις, το οικονομικό επιτελείο έχει καταρτίσει σχέδιο, το οποίο προβλέπει την καταβολή του φόρου σε δέκα δόσεις για όσους έχουν οικογενειακό εισόδημα μέχρι 50.000 ευρώ, επτά δόσεις για όσους έχουν εισόδημα από 50.001 μέχρι 80.000 ευρώ και καμία διευκόλυνση για τα υψηλότερα εισοδήματα.

«Korydallos Spa & Resort» Έχτισαν πισίνα και μπάρμπεκιου στη φυλακή


Από το protothema

Φαντάζει απίστευτο, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό. Με έγκριση της διοίκησης των φυλακών, προσωπική εργασία κρατουµένων που ελπίζουν µε αυτόν τον τρόπο σε καλύτερη µεταχείριση, αλλά και χρήµατα του Ελληνικού Δηµοσίου που υποτίθεται ότι πασχίζει να κόψει δαπάνες, οι Φυλακές Κορυδαλλού απέκτησαν τη δική τους πισίνα. Το έργο που ονοµάστηκε «κατασκευή ποτίστρας για ζώα και πτηνά» προφανώς λοξοδρόµησε στην πορεία χάρη στο αθάνατο ελληνικό δαιµόνιο και εξελίχθηκε σε µια ωραιό-τατη πισίνα για λίγους και εκλεκτούς, επενδυµένη µε πλακάκια, διαφορετικά επίπεδα και συστήµατα καθαρισµού νερού τελευταίας τεχνολογίας.

Σε ιδιώτες µε υπεργολαβία οι δουλειές του Δηµοσίου!!!

«Οι ορκωτοί ελεγκτές θα αναλάβουν δουλειές της Εφορίας, οι πολιτικοί µηχανικοί δουλειές της Πολεοδοµίας, τα ιδιωτικά συνεργεία τις δουλειές των ΚΤΕΟ και αντίστοιχα θα κινηθούµε σε κάθε τοµέα, όπου αυτό είναι εφικτό. Στόχος είναι ο περιορισµός του Δηµοσίου µε κάθε τρόπο, χωρίς όµως να  απολύσουµε δηµοσίους υπαλλήλους».
Ο κ. Στουρνάρας δεν θεωρεί αναγκαία την απόλυση δηµοσίων υπαλλήλων και λέει ότι αυτή είναι η κόκκινη γραµµή που έχουν θέσει οι τρεις αρχηγοί των κοµµάτων που απαρτίζουν την κυβέρνηση. «Κάθε χρόνο συνταξιοδοτούνται περίπου 30.000 δηµόσιοι υπάλληλοι.

Spiegel: Το ΔΝΤ δεν θα βοηθήσει άλλο την Ελλάδα

«Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο άφησε να εννοηθεί προς την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι δεν θα συμμετάσχει σε περαιτέρω βοήθεια προς την Ελλάδα», υποστηρίζει το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» στην αυριανή του έκδοση και προσθέτει ότι «η Ελλάδα θα μπορούσε να χρεοκοπήσει ήδη τον Σεπτέμβριο».

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, «η υπομονή του ΔΝΤ με την Ελλάδα πλησιάζει στο τέλος της», ενώ «υψηλόβαθμα στελέχη του Ταμείου έκαναν γνωστό στην ηγεσία της ΕΕ ότι το ΔΝΤ δεν προτίθεται πλέον να διαθέσει περαιτέρω χρήματα για την βοήθεια προς την Ελλάδα».

Σύγκρουση κορυφής στο ΠΑΣΟΚ

Σε «βεντέτα» μεταξύ του Ευ. Βενιζέλο και του Γ. Παπανδρέου τείνει να εξελιχθεί το θέμα του δημοψηφίσματος. Ο νυν Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και τότε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υποστηρίζει πως δεν γνώριζε την απόφαση του τότε Πρωθυπουργού. Διαφορετική άποψη φέρεται να έχει ο Γ. Παπανδρέου.

Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής ο τότε Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου από την Κρήτη όπου βρίσκεται συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη στην βουλή για την Κυριακή 30 Οκτωβρίου. Στην πρώτη σύσκεψη συμμετέχει και ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος μαθαίνει για την πρόθεση του Γ. Παπανδρέου να ζητήσει ψήφος εμπιστοσύνης, αλλά δεν μαθαίνει για το δημοψήφισμα.

Οι προτάσεις – «βόμβα» του ΚΕΠΕ

Μειώσεις σε μισθούς υπαλλήλων και λειτουργών του Δημοσίου, περικοπές-σοκ σε συντάξεις και παροχές Υγείας, απολύσεις χιλιάδων αναπληρωτών καθηγητών και συμβασιούχων, επιβολή διδάκτρων σε χιλιάδες φοιτητές και «ψαλίδι» σε επιχορηγήσεις για τη λειτουργία δημόσιων φορέων και οργανισμών προτείνει το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) στο προσχέδιο της έκθεσής του για τις δημόσιες δαπάνες, που έχει ήδη υποβάλει στην κυβέρνηση.

Ο πρώην πλανητάρχης στη Λευκωσία Μ. Κλίντον: Στην Κύπρο να αξιοποιήσετε το φυσικό αέριο κατάλληλα

Λευκωσία: Η ανθρωπότητα είναι αλληλοεξαρτώμενη και αν όλοι επιλέξουμε τη δημιουργική και παραγωγική συνεργασία μεταξύ μας αντί τις συγκρούσεις και τις διαμάχες, τότε θα έχουμε ένα πολύ καλύτερο μέλλον και αμοιβαία οφέλη για όλους, δήλωσε ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, ο οποίος επισκέφθηκε για πρώτη φορά την Κύπρο, ως προσκεκλημένος του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, και έδωσε διάλεξη για την οικονομική κρίση.

Ο πρώην πλανητάρχης είναι Επίτιμος Chancellor της Laureate International Universities στην οποία ανήκει το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο από το 2005.

Μπίλ Κλίντον: Πιστεύουμε στο μέλλον της Ελλάδας

Την συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών αποφάσισαν ο Πρωθυπουργός με τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ. «Άνευ προηγουμένου» χαρακτήρισε την οικονομική κρίση που περνάει η χώρα μας ο Αντώνης Σαμαράς. «Η χώρα μας διανύει τον 5ο χρόνο ύφεσης, ελπίζουμε στην αλληλεγγύη των ευρωπαίων ηγετών αλλά και στην δική σας βοήθεια. Σε δύσκολους καιρούς η χώρα χρειάζεται ισχυρή ηγεσία και ελπίδα. Σας καλωσορίζω ως φίλος και εκτιμούμε την πρωτοβουλία που πήρατε»