Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Λόρδος Βύρων 1788 – 1824

Άγγλος ποιητής, ηγετική μορφή του ρομαντισμού κι ένας από τους πιο ένθερμους φιλέλληνες, που έδωσε τη ζωή του για την ελευθερία της Ελλάδας.
Ο Λόρδος Βύρων, όπως είναι γνωστός στη χώρα μας ο Τζορτζ Γκόρντον Μπάιρον, 6ος Βαρώνος Μπάιρον (George Gordon Byron, 6th Baron Byron), γεννήθηκε στις 22 Ιανουαρίου 1788 στο Λονδίνο και καταγόταν από αριστοκρατική οικογένεια.
Από μικρός αγαπούσε τη μελέτη, διάβασε πολλά βιβλία, σπούδασε σε ανώτερα αγγλικά κολέγια, έμαθε να μιλά τα ελληνικά και τα λατινικά και ταξίδευε πολύ. Σε ηλικία 21 χρόνων έγινε βουλευτής και πολλές φορές βρέθηκε αντίθετος με τους άλλους λόρδους, διότι έδειχνε ενδιαφέρον για τα ζητήματα της εργατικής τάξης.

Αναδυόμενος ναός ετών 400!

Ο πιο παράξενος ναός του κόσμου, περιμένει στωικά την επόμενη ξηρασία για να μπορέσει να αναδυθεί στο φως της μέρας.

Ένας ναός ετών 400 αναδύεται, όταν η στάθμη του νερού του ποταμού Grijalva, στη νότια πολιτεία Τσιάπας του Μεξικού, είναι πολύ χαμηλή λόγω της έντονης ξηρασίας.

Ο ναός αναδύθηκε για πρώτη φορά το 2002 και ύστερα ξανά το 2015, προκαλώντας έκπληξη όχι μόνο στους κατοίκους της περιοχής, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς το θέαμα που προσφέρει είναι μοναδικό.

ΦΩΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ! Η ΠΑΤΡΑ... ΗΤΑΝ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: 6 ΘΥΜΑΤΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ! Όταν η έκρηξη της οδού Βότση… συγκλόνιζε τον πλανήτη!

Από το dete.gr
Όλος ο κόσμος αποσβολωμένος, λίγους μήνες μετά τα γεγονότα του Παρισιού, κοιτούσε τις εικόνες από τα χτυπήματα των Βρυξελλών! Κι όμως τότε που η τρομοκρατία με δράστες κυρίως μουσουλμάνους, ήταν στα «σπάργανά» της η Πάτρα είχε πληρώσει με 6 νεκρούς την βούληση κάποιων Παλαιστινίων να σπείρουν τον τρόμο στηΜεγάλη Βρετανία! Έκρηξη βόμβας που είχε κοστίσει τη ζωή σε έξι ανθρώπους είχε σημειωθεί σαν σήμερα, στις 19 Απριλίου 1991 στην είσοδο της πολυκατοικίας στην οδό Βότση 14 στην Πάτρα.

Μυθικά τέρατα αιματοκύλισαν χωριό στο Καζακστάν - Δείτε τι αιχμαλώτισαν (Βίντεο)

Τον απόλυτο τρόμο ισχυρίζονται ότι έζησαν κάτοικοι ενός χωριού στο Καζακστάν, καθώς όπως υποστηρίζουν έγιναν μάρτυρες μιας επιδρομής μυθικών τεράτων, γνωστών και ως «chupacabra» τα οποία διψούσαν για αίμα.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, δύο απόκοσμα και τρομακτικά πλάσματα εισέβαλαν σε ένα αγρόκτημα πίνοντας το αίμα των ζώων, ωστόσο χωρικοί κατάφεραν και τα σκότωσαν αφού τα αιχμαλώτισαν.

Η δυναμική της ενέργειας - Διάλεξη Ν.Λυγερού:"Η στρατηγική του βιβλίου και το βιβλίο της στρατηγικής"(Βίντεο)

Του Ν.Λυγερού

Το Interconnector EuroAsia είναι η ζωντανή απόδειξη της δυναμικής της ενέργειας. Λόγω της δράσης του στο χώρο της υψηλής στρατηγικής διαμορφώνει καταστάσεις σε ολικό πεδίο και παίζει ταυτόχρονα σε τρεις χώρες την Ελλάδα, την Κύπρο και το Ισραήλ, πάντοτε βέβαια σε ένα ευρωπαϊκό πλαίσιο. Έτσι ενώνει χώρες με κοινά συμφέροντα για το μέλλον και δεν στέκεται σε τοπικές λύσεις άνευ ουσίας διότι είναι ανίκανες ν’ αλλάξουν την πραγματικότητα. Το Interconnector EuroAsia δεν είναι απλώς μια μελέτη αλλά μια ολοκληρωμένη πράξη που ενσωματώνει την Κρήτη και την Κύπρο, στην ενεργειακή Ευρώπη.

Συνεντεύξεις και Διαλέξεις του Νίκου Λυγερού(Βίντεο)

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού 
στο ραδιοφωνικό σταθμό
της Ιερά Μητρόπολης Αλεξανδρουπόλεως ''Ράδιο Ελπίδα'' 96,1fm, 
15/04/2016.

Αποχώρησε από το Ποτάμι ο Χάρης Θεοχάρης - Η επιστολή του στον Σταύρο Θεοδωράκη - Δεν αποκλείει νέο κόμμα

- Ο Χάρης Θεοχάρης κάλεσε τους δημοσιογράφους για να δηλώσει την ανεξαρτητοποίησή του
- Η εξέλιξη αυτή ήταν αναμενόμενη, καθώς ο βουλευτής είχε σοβαρές ενστάσεις για την τακτική του Σταύρου Θεοδωράκη
- Όπως ο ίδιος αποκάλυψε στο NewsIt δεν αποκλείει το επόμενο διάστημα να προχωρήσει στην ίδρυση κόμματος
- Με αυτή την εξέλιξη το Ποτάμι πλέον θα διαθέτει στη Βουλή 10 βουλευτές και όχι 11
Ένα πολιτικό διαζύγιο που ήταν θέμα χρόνου να ανακοινωθεί έγινε σήμερα πράξη, αφού ο βουλευτής του Ποταμιού, Χάρης Θεοχάρης αποφάσισε να αποχωρήσει από το κόμμα του και να ανεξαρτητοποιηθεί.

Αυξάνονται διαρκώς τα ποσοστά κατά του Brexit – Στο 53% το «Ναι» (Βίντεο)

Η υποστήριξη για την παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση αυξήθηκε κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες στο 53%, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ORB, που δείχνει ότι το στρατόπεδο του «ναι» αρχίζει να κερδίζει ψηφοφόρους.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το ποσοστό των Βρετανών που επιθυμεί την έξοδο από την ΕΕ μειώθηκε κατά 3 μονάδες, στο 41%, σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση του ORB που δημοσιεύθηκε στις 5 Απριλίου.

Απειλεί ο Νταβούτογλου: Κατάργηση της βίζας ή ακύρωση της συμφωνίας για το προσφυγικό

Η Τουρκία έχει συμφωνήσει να δεχτεί μετανάστες με αντάλλαγμα μεταξύ άλλων μεγαλύτερη χρηματοδότηση και άρση των θεωρήσεων για τους Τούρκους που ταξιδεύουν στην Ευρώπη
Με ακύρωση της συμφωνίας με την ΕΕ για το προσφυγικό απείλησε ο Αχμέτ Νταβούτογλου σε περίπτωση που οι Βρυξέλλες δεν τηρήσουν τη δέσμευσή τους για κατάργηση της βίζας εισόδου στη ζώνη του Σένγκεν για τους Τούρκους πολίτες.
AdTech Ad
«Εάν η ΕΕ δεν κάνει τα αναγκαία βήματα, δεν μπορεί φυσικά να περιμένει από την Τουρκία να κάνει αυτά τα βήματα. Όμως διατηρώ την πεποίθηση ότι θα εξασφαλίσουμε την εξαίρεση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες ως τον Ιούνιο».

Ασφαλιστικό - Φορολογικό: Ανατροπές-σοκ σε συντάξεις, ασφάλιση και εισοδήματα - Δείτε το νομοσχέδιο

Δύο νομοσχέδια σε ένα με τις ανατροπές στο ασφαλιστικό σύστημα και τις συντάξεις και τις αλλαγές στη φορολογία των εισοδημάτων καταθέτει το απόγευμα της Τρίτης στη Βουλή (στις νομοπαρασκευαστικές επιτροπές) η κυβέρνηση.
Στη δημοσιότητα δόθηκε από το υπουργείο Εργασίας το σχέδιο νόμου για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, το οποίο αναρτήθηκε σε δημόσια διαβούλευση, περιλαμβάνοντας και φορολογικές διατάξεις.
AdTech Ad
Με το νομοσχέδιο έρχονται ανατροπές - σοκ σε όλο το μήκος και πλάτος του συστήματος ασφάλισης και σύνταξης, ενώ περιλαμβάνονται και ρυθμίσεις φορολογίας εισοδήματος.

Κραυγή αγωνίας για το Ελληνικό από πέντε δημάρχους - Επικαλούνται έκθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ

Με μια δραματική επιστολή θέτουν Τσίπρα και κυβέρνηση προ των ευθυνών τους - «Ελπίζουμε να μην έρθει η στιγμή που για όλα αυτά θα αναζητηθούν οι αρμόδιοι για να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη» - Υγιειονομική βόμβα όλη η περιοχή τονίζουν
Μία επιστολή έκκληση προς την κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα δημοσιοποίησαν οι δήμαρχοι Φαλήρου, Αλίμου, Γλυφάδας, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, θέλοντας να επισημάνουν τους κινδύνους που εγκυμονεί η κατάσταση που επικρατεί με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στο παλαιό αεροδρόμιο του Ελληνικού.