Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Κάποιοι συνειδητοποίησαν τὸ ποῦ ἔφθασαν οἱ Ἕλληνες… ἀλλά…

Κάποιοι συνειδητοποίησαν τὸ ποῦ ἔφθασαν οἱ Ἕλληνες.1Ἐπιτέλους καὶ κάποιοι ξένοι παραδέχονται ὅτι οἱ Ἕλληνες πῆγαν πρῶτοι στὴν Ἀμερική.
Θὰ ἀρχίσουμε νὰ τοὺς μοιράζουμε …καραμέλες.
Ξύπνησαν…
Ἐπάνω ὁ χάρτης Ἀμερικανῶν ποὺ ἐμφανίζει τὶς ἐκτιμήσεις τους γιὰ τὶς διαδρομὲς τῶν Ἑλλήνων.
Παναγιώτης Δαρίβας

Ο Ιπποκράτης έκανε εγχειρήσεις στον εγκέφαλο και στην καρδιά, πριν από 2500 χρόνια

Γεννήθηκε τον 5ο π.Χ. αιώνα στην Κω, όπου και σπούδασε ιατρική, στο φημισμένο Ασκληπιείο.

Μαθήτευσε κοντά σε σοφιστές, φιλοσόφους, αλλά και κοντά στον Ηρόδικο, που θεωρείται ο θεμελιωτής της ιατρικής γυμναστικής.
Όταν ολοκλήρωσε τις σπουδές του, ξεκίνησε να ταξιδεύει σε διάφορα μέρη, προκειμένου να επιμορφωθεί. Θεωρούσε ξεπερασμένο τον τρόπο που ασκούνταν η ιατρική μέχρι τότε και πίστευε πως ταξιδεύοντας,
 θα μπορούσε να εφοδιαστεί με την απαραίτητη γνώση, αλλά και εμπειρία για να εξασκήσει την ιατρική.

ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ Οριστικό «λουκέτο» στην Proton Bank

Με τη σφραγίδα της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας οριστικοποιείται το λουκέτο στην Τράπεζα «Proton», συμφερόντων του προφυλακισμένου στον Κορυδαλλό επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.


Η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου (απόφαση 419/2014) απέρριψε την αίτηση του κ. Λαυρετιάδη. Με την αίτησή του αυτή ζητούσε να κριθεί αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), αλλά και παράνομη:

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Βίντεο-ντοκουμέντο: Ούτε με 5,7 Ρίχτερ δεν ξυπνάνε οι κυβερνητικοί!

Απίστευτες καταστάσεις που θυμίζουν κινηματογραφικές "μαύρες" κωμωδίες, εκτυλίσσονται στην Κεφαλονιά, όπου οι ηληκιωμένοι κάτοικοι ... αναπολούν την φροντίδα που είχαν από ένα κράτος πληγωμένο μεν, από τον Β'ΠΠ και τον Εμφύλιο, αλλά υπαρκτό το μακρινό 1953, όταν ολόκληρο το νησί είχε ισοπεδωθεί από τον τρομακτικό σεισμό, έχοντας υποστεί κσι τεράστιες ανθρώπινες απώλειες.
Τώρα, το "κράτος" απλά ... "μιλάει" δια των τηλεοπτικών "παπαγάλων" και με εξαίρεση κάποιες φιλότιμες προσπάθειες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που ενεργοποιήθηκε το τελευταίο 24ωρό, τίποτα άλλο δεν υπάρχει.

Άγρια κόντρα Κωνσταντοπούλου - Καψή για τη ΔΤ: Ο Τσίπρας δεν είναι ο Χάρι Πότερ για να διασφαλίσει τις θέσεις των εργαζομένων

Αντιπαράθεση Ζωής Κωνσταντοπούλου και Παντελή Καψή για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση.
Έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στον αρμόδιο υφυπουργό για την δημόσια ραδιοτηλεόραση Παντελή Καψή και την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου σημειώθηκε στη Βουλή, στην συζήτηση σχετικής επίκαιρης ερώτησης.
Ο κ. Καψής κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι τορπίλισε τον διάλογο με τους εργαζόμενους μέσω της ΠΟΣΠΕΡΤ, την οποία, όπως είπε, ελέγχει, αλλά και την ερωτώσα βουλευτή, λέγοντας ότι οι καταγγελίες της βασίζονται σε ψεύδη και άγνοια, καθώς η κα Κωνσταντοπούλου ανέφερε ότι έχει δημιουργηθεί το «βασίλειο» των απευθείας αναθέσεων και των αδιαφανών διαδικασιών.

Πούλησε τρέλα ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Ζήτησε από τους Ελβετούς να "επιστραφούν τα κλεμμένα"

Πώς εξελίχθηκε η εξέταση του Άκη Τσοχατζόπουλου από τους Ελβετούς εισαγγελείς. Αρνήθηκε τα πάντα. Τι είπε για τις μίζες, τη σύζυγό του και τον Α. Κάντα.
Εξηγήσεις στους εκπροσώπους της ελβετικής ομοσπονδιακής εισαγγελίας έδωσε την Τρίτη για την υπόθεση παράνομων χρημάτων που διακινήθηκαν μέσω ελβετικών τραπεζών, ο Άκης Τσοχατζόπουλος.
 Ο πρώην υπουργός, που έχει καταδικασθεί σε 20ετή κάθειρξη μετήχθη από τις φυλακές Κορυδαλλού στα δικαστήρια της Ευελπίδων προκειμένου να εξεταστεί, παρουσία των ανακριτών διαφθοράς Γ. Μαλλή και Γ. Σταυρόπουλου, στο πλαίσιο έρευνας που διενεργούν οι Ελβετοί για την προέλευση χρημάτων δωροδοκίας με εμπλοκή υπαλλήλου τράπεζας.

Βιβλίο ΓΑΠ με αποκαλύψεις για Μέρκελ-Σαρκοζί αλλά και... Βενιζέλο!

Βιβλίο ΓΑΠ με αποκαλύψεις για Μέρκελ-Σαρκοζί αλλά και... Βενιζέλο!
«Ρουκέτες» του Γ. Παπανδρέου από το Λονδίνο εναντίον Μέρκελ και Ε.Ε.

Αστάθμητος παράγοντας αποδεικνύεται ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου, που φέρεται αποφασισμένος όχι μόνο να προστατεύσει την υστεροφημία του αλλά και να διεκδικήσει κάτι περισσότερο, ίσως ένα νέο ρόλο.

Σε χθεσινή του ομιλία στο London School of Economics, ο πρώην Πρωθυπουργός έστρεψε τα βέλη εναντίον της κ. Μέρκελ, πλήττοντας εντέχνως και την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μακιγιαρισμένο μνημόνιο φέρνει η κυβέρνηση!

Μακιγιαρισμένο μνημόνιο φέρνει η κυβέρνηση!
Ναι σε ένα νέο πακέτο χρηματοδότησης της Αθήνας όχι με δημοσιονομικούς αλλά με διαρθρωτικούς όρους λένε όλο και περισσότερα κυβερνητικά στελέχη, μετά την επιλογή του Βερολίνου να ανοίξει τώρα, πριν τις ευρωεκλογές δηλαδή, τη σχετική συζήτηση.
Μπορεί, χθες, στελέχη του Μαξίμου να δυσφόρησαν για τη σπουδή του Γιάννη Στουρνάρα να αποδεχθεί το γερμανικό «δώρο», ωστόσο πλέον πίσω από τα κλειστά γραφεία ολοένα και περισσότεροι δεν κρύβουν πώς όσα προτείνει το Βερολίνο θα ήταν μία... καλή εκδοχή για την Ελλάδα.
Έστω κι επί της ουσίας πρόκειται για ένα επιπλέον πρόγραμμα, το οποίο ναι μεν δεν θα έχει δημοσιονομικές παραμέτρους (σ.σ. άλλωστε δεν υπάρχει και τίποτε άλλο να φορολογηθεί στη χώρα) αλλά θα περιλαμβάνει σκληρές αναδιαρθρώσεις και «απελευθέρωση» αγορών, μικρό δείγμα των οποίων είναι όσα επιχειρούνται τώρα για τα μη υποχρεωτικώς συνταγογραφούμενα φάρμακα και το γάλα.

Σάλος με υποψήφιο περιφερειάρχη του ΣΥΡΙΖΑ που κάλεσε σε εκπομπή του τον Κασιδιάρη(Βίντεο)

Ο υποψήφιος για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Θεόδωρος Καρυπίδες, είχε συνομιλήσει τηλεφωνικά σε τηλεοπτική εκπομπή με τον εκπρόσωπο τύπου της ΧΑ.
Σάλος έχει προκληθεί τις τελευταίες ώρες με τον υποψήφιο περιφερειάρχη του ΣΥΡΙΖΑ για την Κεντρική Μακεδονία, Θεόδωρο Καρυπιίδη, ο οποίος ως δημοσιογράφος στον τηλεοπτικό σταθμό FLASH είχε συνομιλήσει τηλεφωνικά με τον εκπρόσωπο τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, το Νοέμβριο του 2013.

Φιλιππίδης: Οι Έλληνες δικαστές έβγαλαν ένταλμα χωρίς να κληθώ για εξηγήσεις

Διαβάστε όλα όσα είπε στο τουρκικό δικαστήριο ο πρώην πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου - Δήλωσε πολιτικός κρατούμενος - Ενοχλημένος ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, για τα περί πολιτικής δίωξης λόγω της μεταξύ τους σχέσης.Με... νύχια και με δόντια προκειμένου να μην εκδοθεί στην Ελλάδα φαίνεται πως... πάλεψε ενώπιον του τουρκικού δικαστηρίου ο πρώην πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Άγγελος Φιλιππίδης, την έκδοση του οποίου ζητούν οι ελληνικές αρχές, ώστε να λογοδοτήσει στον ανακριτή Γιώργο Ανδρεάδη για την υπόθεση των επισφαλών δανειοδοτήσεων.

Φαρσέρ έσπειραν τον πανικό με διαδόσεις για νέο μεγάλο σεισμό Δείτε οδηγούς να εγκαταλείπουν το Ληξούρι μετά τις φήμες για εκκένωση(Βίντεο)

Πανικός στην περιοχή το πρωί, όταν διέρρευσαν φήμες που προκάλεσαν εισαγγελική παρέμβαση - Στήθηκαν σκηνές στα γήπεδα της Κεφαλονιάς - Ανοίγει αύριο και η νέα πτέρυγα του νοσοκομείου Αργοστολίου. Η φωτογραφία που συνοδεύει το παρόν κείμενο είναι ενδεικτική του πανικού που επικράτησε το πρωί στην Κεφαλονιά, όταν -πιθανώς από την αρρωστημένη ιδέα κάποιου αδίστακτου φαρσέρ- κυκλοφόρησε φήμη πως εκκενώνεται το Ληξούρι.

Ήπια ανάκαμψη μετά τη χθεσινή βουτιά

Dow15.460,5887,78 0,57%  



  Nasdaq3.996,96-106,92 -2,61%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Ήπια ανοδικά κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street αντιδρώντας ανοδικά μετά τις μεγάλες απώλειες της Δευτέρας και ενώ οι επενδυτές περιμένουν τα τελευταία στοιχεία για τις εργοστασιακές παραγγελίες αλλά και τις ομιλίες δύο μελών της Federal Reserve.

Τα κέρδη ακολουθούν τη χθεσινή βουτιά των δεικτών με τον S&P 500 και τον Dow Jones να τερματίζουν με τις χειρότερες απώλειες από τον περασμένο Ιούνιο. Το selloff ακολούθησε τα απογοητευτικά στοιχεία για την πορεία της μεταποιητικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ, αλλά και τις ανησυχίες ότι η ανάπτυξη στην Κίνα επιβραδύνει.

Ο πρόεδρος της Dallas Federal Reserve, Richard Fisher δήλωσε πάντως χθες το βράδυ ότι η Federal Reserve θα πρέπει να συνεχίσει να μειώνει τις αγορές ομολόγων παρά την υποχώρηση των αμερικανικών μετοχών και την αναταραχή στις αναδυόμενες αγορές.

Σε συνέντευξη στο Fox News, ο Fisher δήλωσε ότι η Federal Reserve εστιάζει σήμερα στην πορεία της "πραγματικής" οικονομίας και όχι μόνο στις αγορές.

Η προσοχή των επενδυτών θα στραφεί επίσης στις ομιλίες δυο αξιωματούχων της Fed σήμερα. Ο πρόεδρος της Richmond Fed, Jeffrey Lacker θα μιλήσει για τις προοπτικές της οικονομίας σήμερα, ενώ ο επικεφαλής της Chicago Fed, Charles Evans θα αναφερθεί στις προκλήσεις της πολιτικής για το 2014.

Κέρδη 0,32% στο Χρηματιστήριο Κύπρου-Στις 104,59 μονάδες ο Γενικός Δείκτης


Λευκωσία: Με μικρή άνοδο έκλεισε σήμερα το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, με το Γενικό Δείκτη να διαμορφώνεται στις 104,59 μονάδες και να σημειώνει άνοδο 0,32%. Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 έκλεισε στις 53,16 μονάδες με άνοδο 0,15%.

Σε ό,τι αφορά τους επιμέρους δείκτες, με κέρδη έκλεισε η Κύρια Αγορά (0,43%), η Εναλλακτική Αγορά (0,16%) και τα Ξενοδοχεία (1,37%), ενώ με ζημιές έκλεισαν η Παράλληλη Αγορά (0,31%) και οι Επενδυτικές (0,48%).

"Τέσσερα στα τέσσερα" για τον Γενικό Δείκτη

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Μετά από διακυμάνσεις και εναλλαγές προσήμου, ο Γενικός Δείκτης κατάφερε την Τρίτη να συμπληρώσει τέσσερα διαδοχικά ανοδικά κλεισίματα, σε μία συνεδρίαση με τζίρο που δεν ξεπέρασε τα 73 εκατ. ευρώ.

Προερχόμενος από τριήμερη άνοδο 7,26%, ο Γενικός Δείκτης βρέθηκε στην έναρξη των συναλλαγών να υποχωρεί έως τις 1.889,90 μονάδες, ωστόσο κατάφερε γρήγορα να ανακτήσει το επίπεδο των 1.200 μονάδων, το οποίο εξελίχθηκε σε γραμμή... άμυνας στη διάρκεια της συνεδρίασης.