Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023

Μάχη του Μπιζανίου: Ο υπερκερωτικός ελιγμός με παραπλάνηση που απελευθέρωσε τα Ιωάννινα


Σαν σήμερα, στις 21 Φεβρουαρίου 1913, ο ελληνικός Στρατός κυριεύει το οχυρωμένο Μπιζάνι και απελευθερώνει τα Γιάννενα από τους Τούρκους. 

Η Μάχη του Μπιζανίου 19-21 Φεβρουαρίου 1913 (4-6 Μαρτίου με το παλαιό ημερολόγιο), υπήρξε η σημαντικότερη σύγκρουση κατά τον Α’ Βαλκανικό Πόλεμο μεταξύ του ελληνικού και του τουρκικού στρατού στο μέτωπο της Ηπείρου.

Η Ιστορία πρωταγωνιστής στο Τατόι – Ό,τι θα βλέπει ο επισκέπτης στο μουσείο

 


  Μαρία Θερμού

Μια άσκηση δημόσιας Ιστορίας, που αφορά έναν μείζονα πολιτειακό θεσμό της σύγχρονης Ελλάδας, τη βασιλεία, όπως ασκήθηκε στη χώρα από τον Γεώργιο Α’ και τους επιγόνους του θα είναι η έκθεση στο πρώην ανάκτορο του Τατοΐου.

The United States and Greece: United by Democratic Values, Advancing Shared Goals for Peace and Prosperity Fact Sheet Office of the Spokesperson

U.S.-GREECE RELATIONS

The United States views Greece as an indispensable partner and key North Atlantic Treaty Organization (NATO) Ally supporting NATO’s southeastern flank.  Together, we are advancing our shared goals, united by democratic values, for peace and prosperity in the Eastern Mediterranean, Western Balkans, Black Sea region, and beyond.

The United States and Greece launched the first United States – Greece Strategic Dialogue in December 2018. The dialogue continues to be an important feature of our bilateral relationship and focuses on advancing shared priorities in the areas of regional cooperation, defense and security, trade and investment, energy and environment, law enforcement and counterterrorism, humanitarian challenges and disaster preparedness, and people-to-people ties.  The fourth round of the Strategic Dialogue was held in February 2023, a testament to the deepening relationship of our countries and areas of strategic policy convergence.

Αλληλεγγύη ναι, αυταπάτες όχι

Του Μανώλη Εγγλέζου Δεληγιαννάκη, Με το τουφέκι και τη λύρα

Ο πρόσφατος ισχυρότατος σεισμός στη Συρία και σε κουρδικές και αραβικές περιοχές της Τουρκίας, έδωσε την αφορμή να αναδειχτεί και πάλι το αίσθημα αλληλεγγύης του λαού μας απέναντι στους δοκιμαζόμενους σεισμόπληκτους. Οι εικόνες από τις προσπάθειες της ΕΜΑΚ και η αναγνώριση των προσπαθειών της από τους λαούς της Τουρκίας, αλλά και από κυβερνητικά στελέχη της γείτονος, έδειξαν έναν άλλο δρόμο που θα μπορούσε να έχει ακολουθηθεί ανάμεσα στα δύο κράτη.

Να σημειωθεί ότι, ανάμεσα στις ξένες αποστολές που έσπευσαν προς βοήθεια, πέραν της Ελληνικής υπήρξε και Αρμενική, σε μια κίνηση ουσίας και υψηλού συμβολισμού.

Πρώτα απ′ όλα άνθρωποι, αλλά όχι αφελείς - Το τουρκικό καθεστώς (παρόλο που τρίζει συθέμελα) απλώς αναβάλει τα επεκτατικά του σχέδια.

Σωτήρης Κύρμπας, Αρθρογράφος
Δημοσιογράφος

Ασυζητητί η ανθρωπιστική βοήθεια που ανακοίνωσε (από τις πρώτες χώρες, αν όχι η πρώτη) και απέστειλε η Ελλάδα προς τον σκληρά δοκιμαζόμενο λαό της Τουρκίας από τους τρομακτικούς σεισμούς απέδειξε πως η χώρα και ο λαός μας διαθέτουν ισχυρότατο αισθητήριο και σωστά αντανακλαστικά όταν πρόκειται για ανθρώπινο πόνο.

Απέδειξε όμως επιπλέον, ακόμη και στους ίδιους τους Τούρκους πολίτες (ας είναι καλά τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης που το διέδωσαν παντού),

Η Αλεξανδρούπολη πύλη και κλειδί της Ελλάδας: Μενέντεζ, Πάιατ, Ζεμενίδης στο πρώτο East Macedonia & Thrace Forum που συνδιοργανώνει η Hellas Journal με το Ολύμπια Φόρουμ

 ΦΩΤΟ:Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων, γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ με τον επικεφαλής του HALC, Έντι Ζεμενίδη. Φωτογραφία Hellas Journal

Στην Αλεξανδρούπολη, το νέο γεωστρατηγικό κομβικό σημείο της Ελλάδας στα Βαλκάνια και την νοτιοανατολική Ευρώπη διεξάγεται αύριο Τετάρτη και μεθαύριο Πέμπτη το 1st East Macedonia & Thrace Forum.

Το διοργανώνει το Ολύμπια Φόρουμ σε συνεργασία με την Hellas Journal, τον δήμο Αλεξανδρούπολης και το Energizing Greece προκειμένου να αναδειχθεί η ξεχωριστή γεωστρατηγική της σημασία.

Πολεμική Αεροπορία: Συνεχίζει ακάθεκτη τις αποστολές κοινωνικής προσφοράς

Δεκαέξι ασθενείς -ανάμεσά τους 2 μωρά και ένα παιδί- μετέφεραν τα πτητικά μέσα που ανέπτυξε η Πολεμική Αεροπορία από νησιά του Αιγαίου και την Κεφαλλονιά σε νοσοκομεία μεγάλων αστικών κέντρων το τελευταίο τετραήμερο. Την ίδια ώρα ένα αεροσκάφος Β-350C μετέφερε 1 μόσχευμα και χειρουργική ομάδα από την Ελευσίνα στο Άκτιο, ενώ συμπληρώθηκαν 28,6 ώρες πτήσης σε 15 αποστολές.

Αναλυτικότερα:

Μαχητικά Rafale και για την Σερβία

  Γράφει ο Θοδωρής

Το Βελιγράδι σχεδίαζε να αγοράσει έξι μαχητικά MiG-29. Αυτήν τη στιγμή, η Σερβία διαθέτει 11 Σοβιετικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου MiG-29. Με την τελική απόκτηση των έξι νέων αεροσκαφών να αποσκοπούν στην περεταίρω αναβάθμιση της σερβικής αεροπορίας .

Ωστόσο, η Σερβία είναι έτοιμη να αφήσει στο παρελθόν τα σοβιετικά μαχητικά. Ο Πρόεδρος της Σερβίας, κ. Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ανακοίνωσε ότι η συντήρηση των MiG-29 είχε καταστεί αδύνατη. Ο πόλεμος στην Ουκρανία εμποδίζει την οποιαδήποτε συντήρηση στρατιωτικού εξοπλισμού που έχει αγοραστεί από τη Ρωσία.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ defence-point.gr : Πρόταση Lockheed Martin για ένταξη της αναβάθμισης και των α/φ F-16 Block 30 στα SSI των F-35A

Εξέλιξη-βόμβα: Στα προγράμματα SSI της επικείμενης αγοράς του F-35Α περιλαμβάνεται και ο εκσυγχρονισμός των F-16 Block 30. Μετά την αρχική ανάλυση του DP για τα προγράμματα SSI που συνδέονται με την προμήθεια του F-35A από την Πολεμική Αεροπορία, αξιόπιστες πηγές αναφέρουν, ότι στις προτάσεις που έχουν μπει στο τραπέζι από την πλευρά της Lockheed Martin, υπάρχει και ο δυνητικός εκσυγχρονισμός των F-16 Block 30. Ένα θέμα το οποίο έχει σχεδόν εξαντληθεί από το DP, έχοντας επιχειρηματολογήσει σε όλες του τις διαστάσεις. Το να παίρνεις θέση σημαίνει άρνηση υιοθέτησης του “αυτοί ξέρουν”. Αυτό θα ισοδυναμούσε με κατάργηση της δημοσιογραφίας μέσω της ταύτισης του ρόλου της… με τα Γραφεία Τύπου, εν προκειμένω των Στρατιωτικών Επιτελείων.

«IDEX 2023»: H GA-ASI παρουσίασε το μη-επανδρωμένο αεροσκάφος Mojave με ικανότητα μεταφοράς έως και 16 αντιαρματικά βλήματα

Στη διάρκεια της διεθνούς έκθεσης «IDEX 2023» η αμερικανική GA-ASI παρουσίασε το νέο της μη-επανδρωμένο αεροσκάφος Mojave, το οποίο μπορεί να μεταφέρει έως και 16 αντιαρματικά βλήματα AGM-114 Hellfire ΙΙ ή ισάριθμα AGM-179A JAGM ή συνδυασμό ατρακτιδίων πολυβόλων Gatling (7,62 χιλιοστών) και αντιαρματικών βλημάτων. Το Mojave βασίζεται στα ηλεκτρονικά συστήματα και τα συστήματα ελέγχου πτήσης των MQ-9 Reaper και MQ-1C Gray Eagle, αλλά έχει την ικανότητα STOL (Short-Takeoff and Landing) και αυξημένη ισχύ πυρός.

Ενσωματώνει επιμηκυμένες πτέρυγες και κινητήρα μέγιστης ισχύος 450 ίππων. Το Mojave μπορεί να

Συνεργασία Ελλάδας – Γερμανίας στην παραχώρηση Leopard 1 στην Ουκρανία

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Ιδιαιτέρως παραγωγική μπορεί να θεωρηθεί η εβδομάδα που πέρασε, από τις επαφές του ΥΕΘΑ Νικολάου Παναγιωτόπουλο με ξένους κυβερνητικούς αξιωματούχους και εκπροσώπους της αμυντικής βιομηχανίας στην Ευρώπη. Στις 14 Φεβρουαρίου, ο Έλληνας υπουργός συμμετείχε στην Διάσκεψη της Ομάδας Επαφής για την Άμυνα στην Ουκρανία (Ukraine Defence Contact Group) που συνήλθε στις Βρυξέλλες, στις 14-15 Φεβρουαρίου ακολούθησε η Σύνοδος των Υπουργών Αμύνης του ΝΑΤΟ και μεταξύ 17-19 Φεβρουαρίου, το πυκνό πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με την Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου.

Πιο κοντά από ποτέ Ελλάδα και ΗΠΑ

Δρ. Αθανάσιος Ε. Δρούγος - Νίκος Ελευθερόγλου

Με τη φράση «καλησπέρα, Ελλάδα» ξεκίνησε χθες την επίσκεψή του στην Αθήνα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Αντονι Μπλίνκεν, ερχόμενος από την Τουρκία και συζητώντας μια σειρά από θέματα που αφορούν από τα Ελληνοτουρκικά μέχρι τις εξελίξεις στην Ουκρανία και το ενεργειακό.

Ο κ. Μπλίνκεν, από το αεροδρόμιο, πήγε στο Μέγαρο Μαξίμου για να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.
Κατά το διάλογο που είχαν και οι δύο μπροστά στις κάμερες, ο πρωθυπουργός καλωσόρισε τον Αμερικανό ΥΠΕΞ, επισημαίνοντας ότι συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη στιγμή που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία και πως αυτός ο απρόκλητος πόλεμος έβαλε σε δοκιμασία τη Συμμαχία.

Τσίπρας σε Μπλίνκεν: Οι ΗΠΑ να στηρίξουν τον διάλογο με την Τουρκία με δύο σαφείς κόκκινες γραμμές

 Οι ελληνοαμερικανικές και ελληνοτουρκικές σχέσεις αλλά και οι εξελίξεις στον πόλεμο στην Ουκρανία βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε τη σημασία που έχει η ανάπτυξη της πολυεπίπεδης ελληνοαμερικανικής στρατηγικής συνεργασίας σε αμοιβαία επωφελή βάση, με τρόπο που θα ενισχύει τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα ειρήνης και σταθερότητας, αλλά και ενεργειακό και οικονομικό πυλώνα στην νέα αρχιτεκτονική της περιοχής.

Το “ευχαριστώ” του Μπλίνκεν σε ΕΜΑΚ και ΕΚΑΒ για τη βοήθεια στην Τουρκία

Με μία ομάδα της ΕΜΑΚ και μέλη του ΕΚΑΒ που βοήθησαν στον απεγκλωβισμό στις πληγείσες από τον σεισμό περιοχές της Τουρκίας, συναντήθηκε στην αμερικανική πρεσβεία ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, έπειτα από πρωτοβουλία του.

Παρουσία του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστου Στυλιανίδη και συνοδευόμενος από τον πρεέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζορτζ Τσούνη, ο Άντονι Μπλίνκεν ευχαρίστησε τα μέλη της ΕΜΑΚ και του ΕΚΑΒ για τη συμβολή τους στο να σωθούν ανθρώπινες ζωές και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για το έργο που προσφέρουν.

Χαρδαλιάς: Η Ελλάδα αποτελεί πλέον κομβικό παράγοντα για την άμυνα και την ασφάλεια

Διεθνές συνέδριο διοργανώνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα η Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και Διεθνών Σχέσεων (ΓΔΠΕΑΔΣ) του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στο αμφιθέατρο ”Υπσγος (Ι) Νικόλαος Σιαλμάς” της Σχολής Ικάρων στο Τατόι, με θέμα «Βιώσιμη Ανάπτυξη και Περιφερειακή Ολοκλήρωση της Μεσογείου υπό το υφιστάμενο πλαίσιο των προκλήσεων και των απειλών για τη διεθνή ασφάλεια» (“Sustainable Development and Regional Integration in the Mediterranean within the Current Context of Security Challenges and Threats”).

Πούτιν: Τα ρίχνει στη Δύση για τον πόλεμο, ετοιμάζεται για πυρηνική δοκιμή

 Δημήτρης Τριανταφυλλίδης

Με μια πληκτική επανάληψη των βασικών δογμάτων της αντι-ιστορικής του προσέγγισης, άρχισε το ετήσιο διάγγελμά του ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ενώπιον των μελών των δύο νομοθετικών σωμάτων, των επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων και των μυστικών υπηρεσιών, των υπουργών, των περιφερειαρχών και εκπροσώπων των βασικών θρησκευτικών κοινοτήτων της χώρας. Συνολικά, 1.400 άτομα αποτελούσαν το κοινό. Κραυγαλέα η απουσία του ιδιοκτήτη του μισθοφορικού στρατού Βάγκνερ, Γιεβγκένι Πριγκόζιν. 

Στο γαλλικό αεροπλανοφόρο Σαρλ ντε Γκωλ η ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού

Το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκωλ επισκέφθηκαν ο αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης, και ο αρχηγός Στόλου, αντιναύαρχος Δημήτριος-Ελευθέριος Κατάρας 

Το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκωλ» επισκέφθηκαν ο αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης, και ο αρχηγός Στόλου, αντιναύαρχος Δημήτριος-Ελευθέριος Κατάρας, στο πλαίσιο της συμμετοχής του Πολεμικού Ναυτικού στην επιχείρηση «ΑΝΤΑRES», με την ευκαιρία του κατάπλου του αεροπλανοφόρου στο Ναύσταθμο Κρήτης, την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου.

Η Τουρκία βάζει "βαθιά το χέρι στην τσέπη" της Κεντρικής Τράπεζας για να κρατήσει τη λίρα σταθερή

Η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας (TCMB) χρησιμοποίησε επτά δισεκατομμύρια δολάρια από τα αποθεματικά της τις τελευταίες δύο εβδομάδες για να βοηθήσει στη σταθεροποίηση της λίρας μετά τους καταστροφικούς σεισμούς και τα αποθέματα ενδέχεται να παραμείνουν υπό πίεση τις επόμενες εβδομάδες, δήλωσαν τραπεζίτες.

Η χειρότερη καταστροφή στη σύγχρονη ιστορία της Τουρκίας σκότωσε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους και ισοπέδωσε περιοχές του νότου, οδηγώντας στο προσωρινό κλείσιμο του χρηματιστηρίου. Αλλά στις αγορές συναλλάγματος (FX), η λίρα έχει υποχωρήσει μόνο 0,2% έναντι του δολαρίου ΗΠΑ από τον αρχικό σεισμό στις 6 Φεβρουαρίου. 

Στο νοσοκομείο ο Νίκος Δένδιας μετά τη συνάντηση με Μπλίνκεν

Σε ιδιωτικό θεραπευτήριο μετέβη εκτάκτως ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, μετά τη συνάντησή του με τον ομόλογό του των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν.

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ εμφάνιζε από τη Δευτέρα συμπτώματα βαρέως κρυολογήματος.

Στο νοσοκομείο πραγματοποίησε τις απαραίτητες εξετάσεις ενώ του χορηγήθηκε η απαραίτητη φαρμακευτική αγωγή. Σύμφωνα με πληροφορίες,

Στρατηγικός διάλογος Ελλάδας-ΗΠΑ: Έμφαση στην υπεράσπιση κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας -Η αναφορά στα F-35

 Στη δημοσιότητα βγήκε το κοινό Ανακοινωθέν του Τέταρτου Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδας-ΗΠΑ (21 Φεβρουαρίου, 2023).

Οι κυβερνήσεις της Ελλάδας και των Ηνωμένων Πολιτειών διεξήγαγαν τον τέταρτο Στρατηγικό Διάλογο Ελλάδας-ΗΠΑ στην Αθήνα, στις 21 Φεβρουαρίου 2023.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony J. Blinken εγκαινίασαν τον Στρατηγικό Διάλογο, στον οποίο συμμετείχε υψηλόβαθμη δι-υπηρεσιακή εκπροσώπηση από τις δύο χώρες.

Η Αφρικανική Ένωση θα διοργανώσει διάσκεψη για τη συμφιλίωση στη Λιβύη

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής της Αφρικανικής Ένωσης, Μούσα Φακί, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο την Κυριακή ότι η αφρικανική οργάνωση θα διοργανώσει διάσκεψη για την εθνική συμφιλίωση στη Λιβύη, ως τελευταία προσπάθεια αποκατάστασης της σταθερότητας στη χώρα που πλήττεται από διαφωνίες.

Σε συνέντευξη Τύπου, μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής της Αφρικανικής Ένωσης, η οποία διήρκεσε δύο ημέρες, δήλωσε για τη Λιβύη:

«Συναντηθήκαμε με τα διάφορα μέρη και βρισκόμαστε στη διαδικασία συνεργασίας μαζί τους για να καθορίσουμε την ημερομηνία και τον τόπο διεξαγωγής της εθνικής διάσκεψης».

Σπίρτζης: Με έχετε ακούσει να λέω ότι υπήρξε νεκρό παιδί στον Έβρο;

 

Θα ήταν κάποιος άλλος που του έμοιαζε.

Οι κοινές δηλώσεις Νίκου Δένδια - Άντονι Μπλίνκεν | 21/02/2023 | ΕΡΤ

 
Η συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες δεν υπήρξε ποτέ πιο στενή, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, κατά τις κοινές του δηλώσεις με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια.

Α. Δρίβας: «Το ταξίδι του Μπλίνκεν στην Τουρκία έγινε λόγω των σεισμών»

 
Ο Διεθνολόγος, Αλέξανδρος Δρίβας μιλάει στο NaftemporikiTV

Α. Κλάψης: «Ασκήσεις ισορροπίας» Μπλινκεν μεταξύ Τουρκίας- Ελλάδας

 

Ο Αντώνης Κλάψης είναι Μόνιμος Επίκουρος Καθηγητής Διπλωματίας και Διεθνούς Οργάνωσης στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

K. Aρβανιτόπουλος: «Η Τουρκία δεν δείχνει διατεθειμένη να προσεγγίσει τη Δύση»

 

Ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Καθηγητής Διεθνών σχέσεων του Παντείου πανεπιστημίου μιλάει στο NaftemporikiTV

Ο Τάσος Χατζηβασιλείου στο κεντρικό δελτίο του Real fm

 

Ο Τάσος Χατζηβασιλείου στο κεντρικό δελτίο του Real fm

Η παγίδα που στήνουν στον Πρόεδρο και τουρκοποίηση των κατεχομένων

 


Η παγίδα που στήνουν στον Πρόεδρο και τουρκοποίηση των κατεχομένων

Ο Δημήτρης Καιρίδης στην εκπομπή "Οι Πρώτες Ώρες" στο Ράδιο Θεσσαλονίκη 94.5. (21.02.2023)

 

Ο Δημήτρης Καιρίδης είναι τακτικός καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και βουλευτής με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στον  ΒΟΡΕΙΟ ΤΟΜΕΑ  Β1 ΑΘΗΝΩΝ.

Επίσκεψη Μπλίνκεν στην Αθήνα

 
Επίσκεψη Μπλίνκεν στην Αθήνα

Σάββας Καλεντερίδης: Τι είπε ο Μπλίνκεν για τα F-16 στον Τσαβούσογλου (20-2-2023)

 
Σάββας Καλεντερίδης: Τι είπε ο Μπλίνκεν για τα F-16 στον Τσαβούσογλου

ΑΠΘ: Όμηρος καθηγήτρια ψυχολογίας επειδή τους "έκοψε" | Μεσημβρινό δελτίο | 21/02/2023

 

1. Σεισμοί στην Τουρκία: Οι Υπ. Εξωτερικών και Εσωτερικών της Γερμανίας στις πληγείσες περιοχές
2. Ναυάγιο με μετανάστες στη Σάμο - Σύλληψη του διακινητή
3. ΑΠΘ: Όμηρος καθηγήτρια ψυχολογίας επειδή τους "έκοψε"

Η αποτίμηση της επίσκεψης Μπλίνκεν στην Τουρκία | Ώρα Ελλάδος 21/2/23 | OPEN TV

 

1. Το παρασκήνιο της συνάντησης Μητσοτάκη – Μπλίνκεν στο Μέγαρο Μαξίμου
2. Η συνάντηση Δένδια – Μπλίνκεν στο πλαίσιο του στρατηγικού διαλόγου
3. Σε Αλεξανδρούπολη και Λάρισα η υφυπουργός Άμυνας των ΗΠΑ
4. Κ. Ιατρίδης: Δεν πήγε τόσο καλά η επίσκεψη Μπλίνκεν στην Τουρκία
5. Η αποτίμηση της επίσκεψης Μπλίνκεν στην Τουρκία
6. Η υποδοχή του Άντονι Μπλίνκεν από τον Νίκο Δένδια
7. Οι δηλώσεις Δένδια – Μπλίνκεν στο υπουργείο Εξωτερικών
8. Η συνάντηση Μπλίνκεν με Δένδια-Τσαβούσογλου – Τι σχολίασαν Κ. Ιατρίδης και Α. Κλάψης | Ώρα Ελλάδος

Ο Ερντογάν "τρέχει" για εκλογές στις 14 Μαΐου και τάζει δεκάδες χιλιάδες κατοικίες | Σήμερα | 21/02/2023

 

1. Οργή για το "τελεσίγραφο" Πολάκη
2. Λέκκας στον ΣΚΑΪ: Στην Ελλάδα έχουν ήδη δρομολογηθεί δέκα «άμεσες δράσεις» αντισεισμικής προστασίας
3. 6,4 και 5,8 ρίχτερ συγκλόνισαν και πάλι την Τουρκία - 6 νεκροί και 294 τραυματίες
4. Η σημειολογία της συνάντησης Ερντογάν - Μπλίνκεν και οι παράλληλοι διάλογοι με τον Τσαβούσογλου
5. Ο Ερντογάν "τρέχει" για εκλογές στις 14 Μαΐου και τάζει δεκάδες χιλιάδες κατοικίες
6. Σε λίγο η συνάντηση Δένδια με τον Αμερικανό Υπουργό Εξωτερικών
7. Τι θα γίνει με τα F-16 και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις
8. Σε εξέλιξη η συνάντηση Δένδια με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ

Τουρκία και Ανατολική Μεσόγειος στο μενού του δείπνου Μητσοτάκη – Μπλίνκεν

 

Επίσκεψη πραγματοποίησε χθες στην Ελλάδα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν.

Παράλληλοι μονόλογοι Μπλίνκεν - Τσαβούσογλου | Ειδήσεις Βραδινό Δελτίο | 20/02/2023

 

1. Στην Αθήνα ο Υπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ - Γεύμα εργασίας στο Μέγαρο Μαξίμου | Ειδήσεις Βραδινό Δελτίο
2. Σε Αλεξανδρούπολη - Λάρισα η Αμερικανίδα υφυπουργός Άμυνας
3. Παράλληλοι μονόλογοι Μπλίνκεν - Τσαβούσογλου
4. Το σχόλιο του Αλέξη Παπαχελά - Επιβεβαίωση της στρατηγικής συμμαχίας
5. Η πρώτες δηλώσεις Μητσοτάκη - Μπλίνκεν