Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Ο Μοναχικός Δρόμος του «Ιδανικού (Στρατιωτικού) Αυτόχειρα» Πολιτικού Ηγέτη

Του  Γιώργου Ανεστόπουλου

Τα Εθνικά Θέματα καθώς και η Εθνική Ασφάλεια έχουν μπει σε «Κόκκινο Συναγερμό» προ πολλού. Πρέπει πάραυτα να βρεθεί ένας Στρατηγός στην Πολιτική ηγεσία της χώρας.
Αυτό προστάζει η Φωνή της κοινής (Εθνικής) Λογικής.
Κι αυτό δεν θα είναι εύκολο. Αντιθέτως.
Η Καθεστωτική Πολιτική δεν το επιθυμεί. Άλλο αν «κατ’ ανάγκην θα το κάνει», θέλει δεν θέλει.

«Στηρίζω Κύπρο και Αναστασιάδη»



Σχόλιο από ALEXANDER

Πάει τον έκαψε τον άνθρωπο…

Πλήρη στήριξη στον Νίκο Αναστασιάδη και την επιτυχία του στις επερχόμενες Προεδρικές Εκλογές αλλά και αλληλεγγύη προς την Κύπρο για την δύσκολη οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζει, εξέφρασε η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ κατά την άφιξη της στο ξενοδοχείο της Λεμεσού όπου διεξάγεται η σύνοδος του ΕΛΚ.

Λιγότεροι εισακτέοι σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

Μείωση των θέσεων φέρνει το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας για συγχωνεύσεις –περίπου- 130 τμημάτων πανεπιστημίων και ΤΕΙ. Το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» έχει μπει στην τελική ευθεία, αλλά το υπουργείο Παιδείας επιζητά τις ευλογίες των ιδρυμάτων και των κομμάτων προκειμένου να ανακοινώσει τις τελικές του αποφάσεις.

Μέχρι αυτή τη στιγμή σύμφωνα με το «Εθνος» το... ψαλίδισμα έχει σταματήσει στα 130 τμήματα, μια και υπάρχουν δυσκολίες στο εγχείρημα, καθώς δεν είναι εύκολο να διαγραφούν ή να συγχωνευτούν τμήματα στα οποία σπουδάζουν εκατοντάδες φοιτητές οι οποίοι μπορεί ξαφνικά να αναγκαστούν, για παράδειγμα, να μετακομίσουν σε άλλη πόλη εν μέσω των σπουδών τους, εάν δεν προβλεφθεί μεταβατική περίοδος έως την οριστική «παύση» των τμημάτων.

Ξαφνικά αντιμέτωποι με την πραγματικότητα

Οι σχεδόν ταυτόχρονες τοποθετήσεις των προέδρων του Εurogroup Ζ.Κ.Γιούνκερ, της Κομισιόν Ζ.Μ.Μπαρόζο και της ΕΚΤ Μ.Ντράγκι, από τρεις διαφορετικές κοινοτικές έδρες σηματοδότησε χθες την ανώμαλη προσγείωση των ευρωθεσμών στην σκληρή πραγματικότητα.

Οι τρεις πρόεδροι επιχείρησαν, ο καθένας με τον τρόπο του, αφενός να απαντήσουν στο θεμελιώδες ερώτημα «είναι η κρίση πίσω μας ή μπροστά μας», αφετέρου να καθησυχάσουν τους Ευρωπαίους πολίτες ότι «η κατάσταση είναι υπό έλεγχο».

"Θα είναι είδος πραξικοπήματος" είπε η Παπαρήγα

Βαριές καταγγελίες για περίεργες μεθοδεύσεις ενόψει της ψηφοφορίας για την συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ εκτόξευσε η κυρία Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ ανέφερε ότι: «Μεθοδεύεται να πάμε στη διαδικασία ψήφισης για την προανακριτική που μπορεί να μην βγάλει κανένα αποτέλεσμα. Διότι αν βάλει κάλπη κατά κόμμα, το πράγμα μπερδεύεται. Θα ψηφίσουμε την πρόταση του κόμματος που είναι πιο κοντά στη δική μας, αλλά υπάρχει σαφής κίνδυνος να μην υπάρξει παραπομπή, πρέπει να μπουν 4 ονόματα. Με όλα τα τετράγωνα για αδικήματα.  Θα είναι είδος πραξικοπήματος, δεν υπάρχει μια πρόταση και δεν μπορεί να γίνει κατά κόμμα».

Οργανωμένη επίθεση κατά γνωστών δημοσιογράφων

Οργανωμένο και συντονισμένο μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων σε σπίτια δημοσιογράφων, σημειώθηκε τα ξημερώματα στην Αττική.

Άγνωστοι τοποθέτησαν αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς στα σπίτια γνωστών δημοσιογράφων σε Άλιμο, Αγία Παρασκευή, Λυκαβηττό, Πεντέλη και Μαρούσι. 

Οι εμπρηστικοί μηχανισμοί μάλιστα αποτελούνταν ο καθένας από δύο γκαζάκια. Οι επιθέσεις έγιναν σε διάστημα μιας ώρας, από τις 03.40 μέχρι τις 04.45 τα ξημερώματα, ενώ σε όλες τις περιπτώσεις σημειώθηκαν μικρές υλικές ζημιές και κυρίως μαύρισμα τοίχων από τους καπνούς, εξωτερικά. 

Το λαθρεμπόριο κάνει πάρτυ στο κέντρο των Αθηνών!

Καμία λύση φαίνεται πως δεν έχει βρεθεί μέχρι σήμερα για το τεράστιο πρόβλημα του λαθρεμπορίου στο κέντρο της πρωτεύουσας.
Τόσο ο Δήμος όσο και το υπουργείο φαίνεται πως είναι ανήμποροι να πατάξουν το φαινόμενο, το οποίο καταστρέφει την εικόνα της πόλης και φυσικά κάνει ακόμα πιο δύσκολο το έργο των έντιμων εμπόρων που παλεύουν σε μια άνιση μάχη με τα χρέη και τα χαράτσια που τους επιβάλλονται κάθε τόσο!
Εύλογο είναι το ερώτημα για το τι κάνει ο δήμαρχος της Αθήνας, κ. Γιώργος Καμίνης αλλά και ο υπουργός ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης για να απαλλάξουν την πόλη από εικόνες σαν αυτή που δείχνουμε παραπάνω αλλά και να δείξουν πως βρίσκονται έμπρακτα στο πλευρό όλων αυτών των εμπόρων που έχουν τα μαγαζιά τους στο κέντρο και παλεύουν κάθε μέρα για να τα κρατήσουν ανοιχτά.

Σκοτώνει ανθρώπους η συνταγογράφηση δραστικής

Σκοτώνει ανθρώπους η συνταγογράφηση δραστικής
Διαβάστε τι έπαθε ασθενής που πήρε λάθος αγωγή και κινδύνεψε η ζωή του, εξαιτίας της μη αναγραφής εμπορικής επωνυμίας φαρμάκου.
Φονικό αποδεικνύεται το σύστημα συνταγογράφησης με δραστική ουσία, από την εφαρμογή του μέχρι σήμερα.
Ασθενής με ιστορικό καρδιάς, εξαιτίας των αναπνευστικών προβλημάτων του, βρέθηκε να παίρνει φάρμακο θυρεοειδούς, αντί δερματολογικού φαρμάκου για έρπη, και σώθηκε κυριολεκτικά από θαύμα!
Ο άνθρωπος επισκέφτηκε το δερματολόγο, ο οποίος του χορήγησε το φάρμακο κατά του έρπητα.

Πιο κοντά ΓΑΠ-Βενιζέλος λόγω… Λαγκάρντ!

Πιο κοντά ΓΑΠ-Βενιζέλος λόγω… Λαγκάρντ!
Του Μάρκου Μουζάκη από το newsbomb

«Ο Βαγγέλης έχει χάσει εντελώς την ψυχραιμία του, λειτουργεί αποκλειστικά με το θυμικό κι όχι πολιτικά», μου είπε απορημένος πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ μετά τη συνάντηση που είχε ο Β. Βενιζέλος με πρώην (και νυν) βουλευτές.
Πράγματι οι εκρήξεις οργής του νυν προέδρου του ΠΑΣΟΚ κατά τη συνάντηση ήσαν πολλές και σε κάμποσες περιπτώσεις ανεξήγητες!
Διότι, όπως μου εξηγούσε ο ίδιος βουλευτές, «το να ανεβάζει κατακόρυφα τους τόνους έναντι του ΣΥΡΙΖΑ το καταλαβαίνω». «Αλλά», πρόσθεσε, «το να τα ψέλνει σε στελέχη του κόμματος επειδή «τόλμησαν» να τον στηρίξουν αλλά με τρόπο κι εκφράσεις που δεν του άρεσαν, ε αυτό δεν αντέχει σε λογική»!

Το παρασκήνιο της συνάντησης Σόιμπλε – Τσίπρα

Το παρασκήνιο της συνάντησης Σόιμπλε – Τσίπρα
-Τραγικά λάθη τακτικής εκθέτουν την Κουμουνδούρου. 
-Αντίθετο με τη συνάντηση το Αριστερό Ρεύμα. 
Η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον κ. Σόιμπλε, επιβεβαιώθηκε αργά χθες το βράδυ, αιφνιδιάζοντας αρκετούς.
Στην πραγματικότητα, το παρασκήνιο προετοιμασίας της συνάντησης, εξελίσσεται εδώ και αρκετό καιρό. Μετριοπαθή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως οι κ.κ. Δραγασάκης και Σταθάκης είχαν επισημάνει, με έμφαση, ότι θα πρέπει να σπάσει η ευρωπαϊκή απομόνωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Μόνο του και εκτός συγχωνεύσεων το Τ.Τ.

Του Κωνσταντίνου Μαριόλη από το capital.gr

Χωρίς την υποβολή δεσμευτικών προσφορών για την απορρόφηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου έληξε σήμερα το πρωί η προθεσμία που είχε τεθεί από τις αρμόδιες Αρχές. Αποτέλεσμα της συγκεκριμένης εξέλιξης είναι η εφαρμογή του εναλλακτικού σχεδίου που είχε αποφασιστεί εδώ και λίγες ημέρες, όπως αποκάλυψε το Capital.gr.

Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, λοιπόν, διασπάται σε “καλή” και “κακή” τράπεζα χωρίς να αλλάζει τον χάρτη των συγχωνεύσεων. Το “καλό” κομμάτι της τράπεζας θα συνεχίσει να λειτουργεί ανήκοντας εξολοκλήρου στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ενώ το η "bad bank" θα οδηγηθεί σε εκκαθάριση.

Υποβάθμιση της Κύπρου κατά τρεις μονάδες από τη Moody's

Ουάσιγκτον: Ο οίκος αξιολόγησης Moody’s υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Κύπρου κατά τρεις βαθμίδες, από B3 σε Caa3.

Σύμφωνα με τον οίκο Moody’s, η κατάσταση στη χώρα «θα μπορούσε σαφώς να επιδεινωθεί κατά τη διάρκεια των επόμενων 12 έως 18 μηνών» και ο κίνδυνος η κυπριακή κυβέρνηση να κάνει στάση πληρωμών για το χρέος της «έχει αυξηθεί σημαντικά».

Όπως προέκυψε έπειτα από συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Βάσου Σιαρλή, με τους πρέσβεις των χωρών-μελών της ΕΕ, ως το 2014 το δημόσιο χρέος της Κύπρου υπολογίζεται ότι πρόκειται να ανέλθει στο 150% του ΑΕΠ.

Μήμυμα αλληλεγγύης στον κυπριακό λαό στέλνουν από τη Λεμεσό ευρωπαίοι ηγέτες

Λεμεσός: Μηνύματα αλληλεγγύης στον κυπριακό λαό στην προσπάθεια που καταβάλλει για αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης ως επίσης και στήριξης στην υποψηφιότητα του Προέδρου του ΔΗΣΥ Νίκου Αναστασιάδη στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές έστειλαν ηγέτες χωρών της ΕΕ.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες βρίσκονται στην Κύπρο για να συμμετάσχουν στην έκτακτη σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που φιλοξενεί σήμερα ο Δημοκρατικός Συναγερμός σε ξενοδοχείο της Λεμεσού.

«Να τελειώνουμε μία για πάντα με το ξέπλυμα χρημάτων στην Κύπρο» λέει ο Όλι Ρεν

Βερολίνο: Με αλλαγές στο πλαίσιο λειτουργίας του κυπριακού χρηματοπιστωτικού συστήματος συνδέει ευθέως τις ευρωπαϊκές αποφάσεις για το πακέτο στήριξης της Λευκωσίας ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Όλι Ρεν, μιλώντας για ανάγκη «να τελειώνουμε με το ξέπλυμα χρήματος στην Κύπρο».

Το ενδεχόμενο να συμφωνηθεί τον Ιανουάριο το πακέτο έχει απομακρυνθεί, καθώς οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες θέλουν να περιμένουν τις εκλογές, έχοντας επιφυλάξεις για την πρόθεση για ιδιωτικοποιήσεις. Η Άνγκελα Μέρκελ, που φτάνει την Παρασκευή στην Κύπρο για τη έκτακτη σύνοδο του ΕΛΚ, απορρίπτει «ειδικούς όρους που δεν θα περιλαμβάνουν μεταρρυθμίσεις και αποκρατικοποιήσεις».

"Απορροφά" τις πιέσεις ο ΓΔ του Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Με κινήσεις κατοχύρωσης κερδών ξεκίνησαν οι συναλλαγές της Παρασκευής στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, οι οποίες θέτουν εκ νέου τον Γενικό Δείκτη σε διαδικασία αναζήτησης βραχυπρόθεσμων στηρίξεων.

Πιέσεις έως το -4,79% και τις 229 μονάδες δέχεται ο δείκτης των τραπεζών, με το σύνολο των τίτλων του να κινείται σε αρνητικό έδαφος και με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στις εξελίξεις αναφορικά με το Τ.Τ.

Μικτή εικόνα διαμορφώνεται στον FTSE25, όπου ξεχωρίζουν ανοδικά οι τίτλοι των ΔΕΗ, ΜΕΤΚΑ, Motor Oil και Eurobank Properties, ενισχυμένοι άνω του 2%.

Γιατί αποσιωπούν την ΑΟΖ ως άμεση αναπτυξιακή διέξοδο;

εξέδραTου Νίκου Καραβαζάκη

Στην αλλοπρόσαλλη και ανερμάτιστη οικονομική πολιτική της τροϊκανής συγκυβέρνησης συχνά αναφέρονται εκκλήσεις και υποσχέσεις περί “ανάπτυξης”. Μονίμως δε αυτές συνοδεύονται και από εκκλήσεις και προσκλήσεις σε “ξένους επενδυτές”.
Αν παραβλέψουμε την πραγματικότητα της ασφυκτικής φορολογικής και γραφειοκρατικής αλυσίδας  σε κάθε επιχειρηματική πρωτοβουλία. Αν παραβλέψουμε την αποτρεπτική αβεβαιότητα από τις κυλιόμενα αναιρούμενες κυβερνητικές αποφάσεις και τις εγκάθετες κομματικές παρεκτροπές. Αν παραβλέψουμε την αστάθεια και αβεβαιότητα στην εγχώρια πολιτική κατάσταση. Και αν αγνοήσουμε την διαπίστωση πως ούτε ασκείται ούτε υπάρχει κανένα σχεδιασμένο και ενταγμένο σε κάποια προοπτική οικονομικό μέτρο.

Η Ναυμαχία της Σαλαμίνας 480 Π.Χ.(Βίντεο και κείμενο)


                               ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΓΕΛΟ ΣΚΑΛΗ