Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Μήμυμα αλληλεγγύης στον κυπριακό λαό στέλνουν από τη Λεμεσό ευρωπαίοι ηγέτες

Λεμεσός: Μηνύματα αλληλεγγύης στον κυπριακό λαό στην προσπάθεια που καταβάλλει για αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης ως επίσης και στήριξης στην υποψηφιότητα του Προέδρου του ΔΗΣΥ Νίκου Αναστασιάδη στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές έστειλαν ηγέτες χωρών της ΕΕ.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες βρίσκονται στην Κύπρο για να συμμετάσχουν στην έκτακτη σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που φιλοξενεί σήμερα ο Δημοκρατικός Συναγερμός σε ξενοδοχείο της Λεμεσού.


Στον χώρο όπου πραγματοποιείται η Σύνοδος, έφθασαν αρχικά ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόσο, ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο Ιρλανδός Πρωθυπουργός - Προεδρεύων του Συμβουλίου της ΕΕ Έντα Κέννι, ο Πρόεδρος της Ρουμανίας Τραϊάν Μπασέτσκου, οι Πρωθυπουργοί της Βουλγαρίας και Ουγγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ και Βίκτορ Ορμπάν αντίστοιχα και ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός του Βελγίου Στίβεν Βανάκερε.

Ακολούθως αφήχθηκαν η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ και ο Φιλανδός Πρωθυπουργός, Γίρκι Κατάινεν.

Τους ευρωπαίους ηγέτες καθώς και τα μέλη του Προεδρείου του ΕΛΚ υποδέχθηκε στην είσοδο του ξενοδοχείου ο Νίκος Αναστασιάδης.

Τα θέματα που θα απασχολήσουν τη Σύνοδο αφορούν τη στρατηγική του ΕΛΚ για τις Ευρωεκλογές του 2014 και το προφίλ του υποψήφιου Προέδρου της επόμενης Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το Πολυετές Δημοσιονομικό πλαίσιο της ΕΕ, το οποίο θα καθορίσει τον Προϋπολογισμό και τις δημοσιονομικές προτεραιότητες της ΕΕ για το διάστημα 2014-2020.

Ιρλανδός Πρωθυπουργός: Ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει για την κατάσταση στην οικονομία

Την εκτίμηση ότι όπως στην περίπτωση της Ιρλανδίας έτσι και στην περίπτωση της Κύπρου είναι σημαντικό ο κόσμος να γνωρίζει ποια είναι η κατάσταση στην οικονομία αλλά και το ποιό είναι το σχέδιο διάσωσης, διατύπωσε ο Ιρλανδός Πρωθυπουργός, Προεδρεύων του Συμβουλίου της ΕΕ, Έντα Κέννι.

Ο Έντα Κέννι ο οποίος συμμετέχει στις εργασίες της έκτακτης Συνόδου του ΕΛΚ, μιλούσε στους δημοσιογράφους μετά από κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ και υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Απαντώντας σε ερώτηση για το κυπριακό Μνημόνιο, ο Ιρλανδός Πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι το κυπριακό Μνημόνιο δεν έχει υπογραφεί ακόμα καθώς εκκρεμούν ακόμα κάποιες αξιολογήσεις για την οικονομική κατάσταση και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο το Μνημόνιο να υπογραφεί από την επόμενη κυβέρνηση της χώρας.

Την ελπίδα η Κύπρος να καταφέρει να ξεπεράσει την κρίση, εξέφρασε ο Ρουμάνος Πρόεδρος

Την ελπίδα η Κύπρος να επιτύχει στην προσπάθεια της για αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης όπως έκανε πριν από δύο χρόνια και η Ρουμανία, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Ρουμανίας Τραϊάν Μπασέτσκου προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ.

Ο κ. Μπασέτσκου είπε, επίσης, ότι βρίσκεται στην Κύπρο για να στηρίξει τον ΔΗΣΥ και την υποψηφιότητα του Νίκου Αναστασιάδη στις επικείμενες προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου.

Ο Ρουμάνος Πρόεδρος εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο υποψήφιος που θα παρουσιάσει στον λαό ρεαλιστικές λύσεις για αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, θα κερδίσει και τις εκλογές.

ΠΗΓΗ philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου