Τρίτη 22 Μαΐου 2012

ΠΑΤΡΑ: Χτύπησαν βουλευτή της Χρυσής Αυγής στο Super B(Βίντεο)

Tην ώρα που στην Πειραϊκή Πατραϊκή γινόντουσαν επεισόδια, αντιεξουσιαστές μπήκαν στον τηλεοπτικό σταθμό Super B στο δελτίο ειδήσεων του οποίου μιλούσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Μιχάλης Αρβανίτης. Σύμφωνα με πληροφορίες τον χτύπησαν και αποχώρησαν. Οι αντιεξουσιαστές χτύπησαν με καδρόνι στο χέρι και τον δημοσιογράφο Απόστολο Βουλδή που επιχείρησε να τους χωρίσει. Ο Μιχάλης Αρβανίτης δέχθηκε μπουνιές στο πρόσωπο και του έσκισαν τα ρούχα.

Πόσα θα πληρώσω στην εφορία εφέτος;

Πόσα θα πληρώσω στην εφορία εφέτος;
Στο εκκαθαριστικό του 2012, θα αποτυπωθούν δύο φόροι. Ο φόρος εισοδήματος και η εισφορά αλληλεγγύης.
Για να μάθετε λοιπόν από τώρα πόσα θα πληρώσετε, χρειάζεστε δύο πράγματα: το χαρτί που σας έχει δώσει ο εργοδότης και τους πίνακες που δημοσιεύει το fpress.gr στο αφιέρωμα που ακολουθεί.
Θα προσεγγίσετε με αρκετή ακρίβεια το ποσό που θα κληθείτε να πληρώσετε κάνοντας τα ακόλουθα βήματα:

Από το εκκαθαριστικό που σας έχει δώσει ο εργοδότης, θα βρείτε το δηλωθέν εισόδημα. Θα λάβετε υπόψη το καθαρό εισόδημα και όχι αυτό που περιλαμβάνει και τις ασφαλιστικές εισφορές.

Πάτρα – τώρα: Πολιορκούν την Πειραϊκή - Πατραϊκή οι κάτοικοι των Ιτεών και απειλούν να εισβάλλουν (Φωτο και Βίντεο)

Αυτή την ώρα οι κάτοικοι των Ιτεών από την Ακτή Δυμαίων έχουν μεταφερθεί έξω από τις εγκαταστάσεις της Πειραϊκής - Πατραϊκής και απειλούν να εισέλθουν στο εσωτερικό.

Πριν από λίγο περίπου δέκα άτομα κατάφεραν και μπήκαν στο χώρο και άρχισαν να τρέχουν προς τα κτίρια και κατάφεραν και τους απώθησαν οι άνδρες τον ΜΑΤ οι οποίοι τους κυνήγησαν για να τους σταματήσουν.

Όλοι οι κάτοικοι αυτή τη στιγμή βρίσκονται κατα μήκος των γραμμών στα κάγκελα των εγκαταστάσεων της Π.Π.

Ν.Λυγερός "Τα δικαιώματα της ανθρωπότητας"


Διάλεξη του Νίκου Λυγερού
με θέμα: "Τα δικαιώματα της ανθρωπότητας"
«Νεστωρίδειον Μέλαθρον», ΝΕΑ ΠΤΕΡΥΓΑ, Οδός Ιωάννη και Πάολας Νεστωρίδου Ρόδος
Κυριακή 20 Μαΐου 2012

«Συνασπισμός Δημιουργία Ξανά» από Τζήμερο-Μάνο

«Συνασπισμός Δημιουργία Ξανά» από Τζήμερο-Μάνο Την κοινή κάθοδο στις εκλογές της 17ης Ιουνίου ανακοίνωσαν ο πρόεδρος της Δημιουργίας Ξανά, κ. Θάνος Τζήμερος και ο πρόεδρος της Δράσης, κ. Στέφανος Μάνος.
Το νέο σχήμα θα ονομάζεται «Συνασπισμός Δημιουργία Ξανά», καθώς όπως ανέφερε ο κ. Μάνος το προβάδισμα έχει ο κ. Τζήμερος που πέτυχε υψηλότερο εκλογικό ποσοστό στις κάλπες της 6ης Μαΐου.

ΠΗΓΗ newsbomb

Τι συζήτησαν Ολάντ-Βενιζέλος

Τι συζήτησαν Ολάντ-Βενιζέλος

Ο Φρανσουά Ολάντ ενδιαφέρεται για την Ελλάδα και θέλει να βοηθήσει, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, λίγο μετά τη συνάντησή του με τον γάλλο πρόεδρο.
Στο επίκεντρο της συνάντησης μεταξύ των δύο ανδρών ετέθη η κατάσταση στην Ε.Ε., την ευρωζώνη αλλά και η κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα.
«Ο Φρανσουά Ολάντ ενδιαφέρεται πραγματικά για την Ελλάδα και θέλει να βοηθήσει. Θέλει βεβαίως να βοηθήσει μέσα στις ευρωπαϊκές θεσμικές και πολιτικές αντιλήψεις» τόνισε αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος του εξέθεσε την δική του πρόταση για την υπέρβαση του ελληνικού προβλήματος.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε την πρόταση του κόμματός του για παράταση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής, δίδοντας έμφαση στην ανάγκη να μην υπάρξουν άλλες περικοπές σε εισοδήματα, μισθούς και συντάξεις.

Εμφύλιο πόλεμο στην Ελλάδα προαναγγέλλει το Focus

Εμφύλιο πόλεμο στην Ελλάδα προαναγγέλλει το Focus
Οι Έλληνες ψηφίζουν λιτότητα ή χάος, σύμφωνα με το Γερμανικό περιοδικό, που βλέπει παράλυση και σιωπηρό πανικό στη χώρα
Με δραματικούς τόνους περιγράφει την κατάσταση στην Ελλάδα το περιοδικό Focus, κάνοντας μάλιστα λόγο για εμφύλιο πόλεμο.
Με τίτλο «Φόβοι για εμφύλιο πόλεμο» και υπότιτλο «Η τελευταία πράξη στην Αθήνα: στις νέες εκλογές οι Έλληνες ψηφίζουν λιτότητα ή χάος, οι Γερμανοί πρέπει να πληρώσουν ούτως ή άλλως» κυκλοφορεί το περιοδικό αναφερόμενο στις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και στις επερχόμενες εκλογές της 17ης Ιουνίο.
«Τα πράγματα σοβαρεύουν για την Ελλάδα, άρα για την Ευρώπη. Παράλυση και σιωπηρός πανικός επικρατούν στη χώρα», επισημαίνει το FOCUS.

Έρχονται πέντε φόροι μαζεμένοι!

Έρχονται πέντε φόροι μαζεμένοι!
Πέντε θα είναι συνολικά τα ειδοποιητήρια, που θα αφορούν σε αντίστοιχους φόρους, τους οποίους θα κληθούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
Θα αρχίσουν να αποστέλλονται μέσα στις προσεχείς ώρες, αρχής γενομένης από τον ΕΤΑΚ του 2009. Θα ακολουθήσουν κατά πόδας και οι υπόλοιποι, από τους οποίους – σημειωτέον – δεν εξαιρείται κανείς. Οπότε όλοι οφείλουν να κάνουν τους υπολογισμούς τους για το πώς θα τους πληρώσουν.
Η σχετική απόφαση του υπηρεσιακού υπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Ζανιά είναι ειλημμένη και ήδη έχει αρχίσει να υλοποιείται. Ο ίδιος έχει ζητήσει επίσης αυστηροποίηση των ελέγχων από τους αρμόδιους μηχανισμούς, ενώ έχει σημάνει συναγερμό για την κάκιστη κατάσταση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή το επίπεδο των εσόδων που έχουν εισπραχθεί.

Πάλι... φιέστες ετοιμάζουν στην ΠΓΔΜ Με άγαλμα του Φίλιππου «απαντούν» στο ΝΑΤΟ τα Σκόπια!(Φωτο και Βίντεο)

Μία μέρα μετά την ψυχρολουσία στο ΝΑΤΟ, που επανέλαβε ότι τα Σκόπια δεν θα ενταχθούν στη Συμμαχία, αν δεν επιλυθεί η διαφορά της ονομασίας με την Ελλάδα, η εθνικιστική κυβέρνηση Γκρούεφσκι συνεχίζει τις προκλήσεις, με την τοποθέτηση του... ανδριάντα του Βασιλιά Φίλιππου της Μακεδονίας, σε  πλατεία μπροστά από το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Προκειμένου να ρίξουν… στάχτη στα μάτια της Ελλάδας, οι Σκοπιανοί «βάφτισαν» το άγαλμα... «πολεμιστή». Το ίδιο είχαν πράξει και με του ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που επίσημα αποκαλούν «έφιππο πολεμιστή»

Το ημερολόγιο του Άκη(Φωτο και Βίντεο)

Στη δημοσιότητα δόθηκε το ημερολόγιο – βόμβα του πρώην υπουργού στο οποίο εστιάζονται πλέον οι εισαγγελικές έρευνες.

Δικαστικές πηγές εκτιμούσαν ως πολύ σοβαρές τις σημειώσεις του Άκη Τσοχατζόπουλου και δεν απέκλειαν να πραγματοποιηθεί και νέος γύρος απολογιών και άσκησης ποινικών διώξεων για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και τις μίζες από τα εξοπλιστικά προγράμματα TOR M1 και τα υποβρύχια.

Στα αρνητικά ρεκόρ επανήλθε το κυπριακό Χρηματιστήριο

Λευκωσία: Μεγάλης κλίμακας ρευστοποιήσεις τραπεζικών μετοχών εκδηλώνονται την Τρίτη στο κυπριακό χρηματιστήριο, οδηγώντας την αγορά σε νέο ιστορικό χαμηλό επίπεδο.
Στις 13:00, ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου υποχωρούσε στις 160,82 μονάδες, καταγράφοντας μεγάλη πτώση σε ποσοστό 4,65%.

Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 σημείωνε επίσης μεγάλες απώλειες της τάξης του 4,18%, και βρισκόταν στις 60,03 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών περιοριζόταν στα χαμηλά επίπεδα των 180.903 ευρώ.

Σε κλοιό πιέσεων μετοχές και δείκτες στο Χρηματιστήριο της Αθήνας

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Πιέσεις σε νέα χαμηλά 22 ετών δέχεται την Τρίτη ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου της Αθήνας.

Με απώλειες διαπραγματεύεται το μεγαλύτερο μέρος του FTSE20, όπου ανοδικά κινούνται μόνο οι μετοχές των ΤΤ, Τρ. Πειραιώς και Alpha Bank.

Στον αντίποδα, τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχονται οι τίτλοι των ΜΑΡΦΒ, Τρ. Κύπρου και ΚΑΕ, ενώ ακολουθεί πτωτικά ο ΟΠΑΠ που υποχωρεί σήμερα σε νέα ιστορικά χαμηλά, έως τα 3,90 ευρώ (-6,02%).

«Οι νευρικές διακυμάνσεις που καταγράφονται αυτή την περίοδο στην αγορά του ΧΑ είναι δείγμα της ποιότητας των κεφαλαίων που δραστηριοποιούνται από την πλευρά των αγοραστών και της βραχυπρόθεσμης οπτικής που υιοθετούν έναντι της ελληνικής αγοράς» σχολιάζει στο σημερινό πρωρινό της report η Beta Securities. 

«Άπαξ προδότης πάντα προδότης – Όλα για την καρέκλα»Βαριές εκφράσεις Καρατζαφέρη κατά Σαμαρά(Βίντεο)

Με πολύ σκληρού χαρακτηρισμούς ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ επιτέθηκε στον Πρόεδρο της ΝΔ αλλά και σε όσα στελέχη αποχωρούν από το κόμματου και προσχωρούν στην «γαλάζια» παράταξη. Ο Γ. Καρατζαφέρης στην τηλεοπτική του εκπομπή εξαπέλυσε σφοδρή προσωπική επίθεση εναντίον του Α. Σαμαρά. Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΣ Με μία σκληρή ανακοίνωση απάντησε ο ΛΑΟΣ στο κάλεσμα του Αντώνη Σαμαρά για επανένωση της κεντροδεξιάς με φόντο τις παραιτήσεις στελεχών του προκειμένου να πολιτευθούν με την ΝΔ. «Ο κ. Σαμαράς που έφερε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού με την εμμονή του για πρόωρες εκλογές προκειμένου να αναρριχηθεί στην πρωθυπουργία, καλεί σε πανστρατιά πολιτικά στελέχη που ο ίδιος εξεδίωξε προ μηνών, μεθοδεύοντας ταυτοχρόνως αποστασίες από κόμματα που αρνούνται να προδώσουν, αρχές και αξίες» ανέφερε ο ΛΑΟΣ.

Συνελήφθηκαν οι δολοφόνοι του 29χρονου Θαν. Λαζανά Ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαίας


 

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται 17χρονος Αφγανός λαθρομετανάστης ο οποίος ομολόγησε ότι συμμετείχε στη δολοφονία του 29χρονου Αθ. Λαζανά τα ξημερώματα του Σαββάτου στη θέση Ιτιές της Πάτρας, ενώ αναζητείται ένας 18χρονος επίσης Αφγανός και ένα ακόμα άγνωστο άτομο.
Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας στη διάρκεια Συνέντευξης τύπου του διευθυντή ασφαλείας Αρ. Ανδρικόπουλου τα στοιχεία του 18χρονου είναι γνωστά ενώ αναζητείται ένα ακόμα άτομο αγνώστων στοιχείων.
Αιτία της δολοφονίας είναι η παρεξήγηση που προκλήθηκε όταν οι τρεις αλλοδαποί που λίγο νωρίτερα είχαν προμηθευτεί από κατάστημα της περιοχής καφέδες πέρασαν έξω από το σπίτι του 29χρονου  - ο οποίος είχε μόλις επιστρέψει από κατάστημα αναψυχής της περιοχής και καθόταν στην αυλή – με προορισμό τον άτυπο καταυλισμό που έχει στηθεί στο πρώην εργοστάσιο της Π-Π.

Αγανάκτηση στην Πάτρα- Οι κάτοικοι απειλούν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους μετά τη δολοφονία Λαζανά

Μυρίζει... μπαρούτι η περιοχή των Ιτεών στην Πάτρα όπου αυτή την ώρα έχουν συγκεντρωθεί αγανακτισμένοι πολίτες για να διαμαρτυρηθούν για τον θάνατο του 29χρονου Αθ. Λαζανά που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από τρεις Αφγανούς. Οι πολίτες, έχουν συγκεντρωθεί στα γραφεία του εκπολιτιστικού συλλόγου της περιοχής ενώ κάποιοι εξ αυτών έχουν αποκλείσει την Ακτή Δυμαίων στο ύψος του Γλαύκου και κάποιοι άλλοι απειλούν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους και να μπουκάρουν προς το κτίριο της Πειραϊκής Πατραϊκής που χρησιμοποιείται ως κατάλυμα απο τους μετανάστες.

Συνέντευξη Ν.Λυγερού


Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού
στο ραδιοφωνικό σταθμό Αλεξανδρούπολης
Maximum 93.6 FM
21/05/2012