Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Συνελήφθηκαν οι δολοφόνοι του 29χρονου Θαν. Λαζανά Ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαίας


 

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται 17χρονος Αφγανός λαθρομετανάστης ο οποίος ομολόγησε ότι συμμετείχε στη δολοφονία του 29χρονου Αθ. Λαζανά τα ξημερώματα του Σαββάτου στη θέση Ιτιές της Πάτρας, ενώ αναζητείται ένας 18χρονος επίσης Αφγανός και ένα ακόμα άγνωστο άτομο.
Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας στη διάρκεια Συνέντευξης τύπου του διευθυντή ασφαλείας Αρ. Ανδρικόπουλου τα στοιχεία του 18χρονου είναι γνωστά ενώ αναζητείται ένα ακόμα άτομο αγνώστων στοιχείων.
Αιτία της δολοφονίας είναι η παρεξήγηση που προκλήθηκε όταν οι τρεις αλλοδαποί που λίγο νωρίτερα είχαν προμηθευτεί από κατάστημα της περιοχής καφέδες πέρασαν έξω από το σπίτι του 29χρονου  - ο οποίος είχε μόλις επιστρέψει από κατάστημα αναψυχής της περιοχής και καθόταν στην αυλή – με προορισμό τον άτυπο καταυλισμό που έχει στηθεί στο πρώην εργοστάσιο της Π-Π.

Οι αλλοδαποί φέρονται να ζήτησαν εξηγήσεις από τον 29χρονο γιατί τα σκυλιά του επιχείρησαν να επιτεθούν σε έναν  από αυτούς ενώ σύμφωνα με μια άλλη εκδοχή οι δράστες τους πέταξαν πέτρες.
Ακολούθησε λεκτική αντιπαράθεση, με τον 29χρονο να τους ακολουθεί, με αποτέλεσμα  σε μικρή απόσταση από το σπίτι του και στο ύψος των σιδηροδρομικών γραμμών να δεχθεί την επίθεση.
Σύμφωνα με το διευθυντή Ασφαλείας Πατρών Αριστείδη Ανδρικόπουλο, όπως τόνισε στη διάρκεια συνέντευξης, το θύμα δέχθηκε συνολικά έξι μαχαιριές εκ των οποίο οι δύο στην θωρακική χώρα και οι υπόλοιπες στα χέρια.

Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο τα κτυπήματα να προήλθαν όχι από ένα αλλά από δύο, ίσως και τρία μαχαίρια.
Ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι οι δύο από τους δράστες είχαν συλληφθεί πριν από λίγο καιρό. Ο 17χρονος στις 11 Μαρτίου του 2012 και ο 18χρονος στις 4 Απριλίου γιατί δεν είχαν ταξιδιωτικά έγγραφα και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαίας


Εξιχνιάσθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών η ανθρωποκτονία 30χρονου ημεδαπού, που έγινε στην Πάτρα το Σάββατο (19-05-2012).
Για την υπόθεση αυτή συνελήφθη ένας αλλοδαπός άνδρας, υπήκοος Αφγανιστάν, ηλικίας 17 ετών, ενώ αναζητούνται άλλοι δύο ομοεθνείς του, ο ένας επίσης 17 χρονών.
Ο 30χρονος βρέθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου, σε κοντινή απόσταση από την οικία του στις Ιτιές Πατρών, βαριά τραυματισμένος, φέροντας τουλάχιστον έξι χτυπήματα με μαχαίρι στο θώρακα και τα πλευρά και  διακομίσθηκε με σταθμό του Ε.Κ.Α.Β. στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, όπου υπέκυψε στα τραύματά του το μεσημέρι της ίδιας ημέρας.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από τη συστηματική και μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, τα ξημερώματα του Σαββάτου, οι τρεις αλλοδαποί διερχόμενοι διαπληκτίστηκαν φραστικά με τον 30χρονο έξω από το σπίτι του. Στη συνέχεια, σε μικρή απόσταση από το σημείο του διαπληκτισμού και ενώ ο 30χρονος ακολουθούσε τους τρεις δράστες, διαπληκτίστηκαν ξανά και οι τρεις κατηγορούμενοι, ενεργώντας από κοινού, κατάφεραν έξι τουλάχιστον χτυπήματα με μαχαίρι στον 30χρονο και τράπηκαν σε φυγή.
Μετά από εκτεταμένες αναζητήσεις και κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, εντοπίστηκε ο ένας 17χρονος και συνελήφθη.
Οι δύο 17χρονοι είχαν συλληφθεί τον τελευταίο μήνα από τις αστυνομικές αρχές, για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα και τους είχε χορηγηθεί προθεσμία για την αναχώρησή τους.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών. Οι έρευνες συνεχίζονται για τη σύλληψη των δύο συνεργών του. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.

ΠΗΓΗ  patrastimes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου