Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018

Ύμνος εις την Ελευθερίαν(Βίντεο)

Ποίημα του Διονυσίου Σολωμού (1798-1857), οι δύο πρώτες στροφές του οποίου σε μουσική του Νικολάου Μάντζαρου (1795-1872), αποτελούν τον Εθνικό Ύμνο της Ελλάδας (1865) και της Κύπρου (1966).
Ο Ύμνος εις την Ελευθερία γράφτηκε από τον 25χρονο Σολωμό στη Ζάκυνθο, πρώτα στα ιταλικά και εν συνεχεία στα ελληνικά, τον Μάιο του 1823, σε μία περίοδο ιδιαίτερης έξαρσης της Ελληνικής Επανάστασης. «…Δε θέλω να περάσει κανενός από το μυαλό πως την ώρα που νικούν οι δικοί μας στο Μαραθώνα, εγώ κάθομαι και τραγουδώ για ένα βοσκόπουλο…» (Ο θάνατος του βοσκού), έγραφε στον φίλο του Γεώργιο Δε Ρώσση την ίδια εποχή.

Έφυγε για τον πλανήτη Ερμή ο βολιστήρας BepiColombo της ESA(Βίντεο)

Με επιτυχία εκτοξεύτηκε η διαστημική αποστολή BepiColombo της Ευρώπης και της Ιαπωνίας, που έχει ως στόχο την εξερεύνηση του Ερμή, του κοντινότερου στον Ήλιο, μικρότερου και πλέον ανεξερεύνητου πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος. 

Η νέα αποστολή θα μελετήσει την επιφάνεια, την ατμόσφαιρα και το μαγνητικό πεδίο του πλανήτη.

Μεγάλος κίνδυνος «ακρωτηριασμού» της χώρας: Μετά την «Μ. Μακεδονία», βγαίνουν χάρτες για την «αυτόνομη Θράκη» – Σε εξέλιξη ύπουλο σχέδιο της Άγκυρας

Ούτε τα προσχήµατα δεν κρατάει πλέον η Αγκυρα σε σχέση µε τους µουσουλµάνους που ζουν στην Ελλάδα. Tα σχεδιά της, που βρίσκονται στο τραπέζι εδώ και δεκαετίες, έχουν σαν στόχο και σκοπό να δημιουργήσουν κλίμα αποσταθεροποίησης στη Θράκη μας.

Αυτό αφενός λαμβάνει χώρα με την προπαγάνδα που ασκεί το προξενείο της Άγκυρας, καθώς καταπιέζει τον μουσουλμανικό πληθυσμό και αφετέρου η Τουρκία μέσω των μεγάλων κυμάτων μετανάστευσης που στέλνει στην χώρα μας, μέσω της διόδου του Έβρου, επιδιώκει να δημιουργήσει ένα πολυπληθές φανατικό κράμα μουσουλμάνων στην περιοχή.

Ακιντζί: «Θα ανοίξουν τα οδοφράγματα Δερύνειας και Απλικίου» – Πότε υπολογίζει

Υπάρχει το ενδεχόμενο τα οδοφράγματα της Δερύνειας και του Απλικίου να ανοίξουν τον ερχόμενο μήνα, δήλωσε ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί. 

Σύμφωνα με τον παράνομο Μπαϊράκ, μιλώντας στα κατεχόμενα ο κ. Ακιντζί εξέφρασε την ελπίδα όπως η ημερομηνία διάνοιξης των οδοφραγμάτων να ξεκαθαρίσει στη συνάντηση που θα έχει με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την Παρασκευή και πρόσθεσε πως η ημερομηνία μπορεί να είναι εντός Νοεμβρίου.

Όπως είπε, δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο στην διάνοιξη των οδοφραγμάτων και οι διαβουλεύσεις

Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού -Ο «Ορέστης» φέρνει βροχές και καταιγίδες - ΠΟΥ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

Η κακοκαιρία «Ορέστης» θα χτυπήσει τη χώρα τις επόμενες ημέρες με τον καιρό να παρουσιάζει ραγδαία επιδείνωση.
Η επερχόμενη κακοκαιρία «Ορέστης», όπως ονομάστηκε από μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), κινείται πάνω από τη Νότια Ιταλία και τη Σικελία, μία κίνηση που θα έχει ως αποτέλεσμα τα εντονότερα φαινόμενα να επηρεάσουν κυρίως το Ιόνιο και τη δυτική και νότια χώρα.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΕΜΥ:
Με βάση τα μέχρι στιγμής προγνωστικά δεδομένα τη Δευτέρα (22-10-2018) οι τοπικές και κατά κανόνα ασθενείς βροχές, που θα εκδηλώνονται από το πρωί στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά

Νέα πρόκληση από τον σύμβουλο του Ερντογάν: Προειδοποιεί την Ελλάδα με καταστροφή

Για βρόμικο παιχνίδι στην Ανατολική Μεσόγειο κατηγόρησε την Ελλάδα ο Γιγκίτ Μπουλούτ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Star Daily την Κυριακή (21/10).

Ο σύμβουλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισε ότι η Ελλάδα, οι Ελληνοκύπριοι και το Ισραήλ βρίσκονται στη διαδικασία ενός βρόμικου παιχνιδιού «σκεπτόμενοι ότι στηρίζονται στους μεγάλους αδερφούς τους», δήλωσε ο Μπουλούτ φωτογραφίζοντας τις ΗΠΑ.

Ενώ συνέχισε λέγοντας: «Κάποιος μπορεί να ελπίζει ότι η Ελλάδα και η Τουρκία θα γίνουν οι