Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

Αφγανοί ‘Παστούν’: Είμαστε απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων!...Αφγανοί ‘Παστούν’: 'Οφείλουμε πάρα πολλά στο Μέγα Αλέξανδρο'...

Γράφει ο Γιώργος Εχέδωρος
Από το echedoros-a

 
Η διαχρονική επίδραση του ελληνο-βακτριανού Βασιλείου των ελληνιστικών χρόνων στην Κεντρική Ασία είναι το αντικείμενο ενός ενδιαφέροντος άρθρου του συγγραφέα Αμανουλάχ Γιλζάϊ (Amanullah Ghilzai).

Ο συντάκτης διαπραγματεύεται την παρουσία της ελληνότροπης φυλής Παστούν καθώς και της αρχαίας Ελλάδας στην Κεντρική Ασία, με την ευεργετική και ανεπανάληπτη παρουσία των Ελλήνων του Μεγάλου Αλεξάνδρου και την παράδοση που υπάρχει-μετά από δύο χιλιάδες τριακόσια χρόνια– στις σύγχρονες τοπικές κοινωνίες.

Σοκ και δέος από τον Μάθιου: Στο σκοτάδι πάνω από 800.000 νοικοκυριά στη Φλόριντα, 842 νεκροί

A handout picture provided on 07 October 2016 by MINUSTAH showing the city of Jeremie ,Haiti, on 06 October 2016, in the west of the country, that with Les Cayes, suffered the greatest destruction as a result of Category 4 hurricane Matthew. The death toll in Haiti by Hurricane Matthew increase to 820, according to the Haitian government. EPA, Logan Abassi, MINUSTAH HANDOUT EDITORIAL USE ONLYA handout picture provided on 07 October 2016 by MINUSTAH showing the city of Jeremie ,Haiti.

Τουλάχιστον 827.000 νοικοκυριά στην Φλόριντα έχουν βυθιστεί στο σκοτάδι εξαιτίας του τυφώνα Μάθιου που σαρώνει τις ανατολικές ακτές.
Αν και είναι νωρίς για οριστικά συμπεράσματα, ο αριθμός των διακοπών ηλεκτροδότησης δεν φαίνεται τόσο υψηλός όσο είχε προβλεφθεί.

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΣΩΡΙΑΣΤΟΥΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΙΝΑΡΕΔΕΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης 
Από το  nikosxeiladakis
 
Ενώ ο Ερντογάν βαυκαλίζεται με την πλήρη μετατροπή της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινούπολης σε μουσουλμανικό τέμενος, σαν χάρτινοι πύργοι θα καταρρεύσουν οι τέσσερεις μιναρέδες της από μια πρώτη σεισμική δόνηση, υποστήριξε ο καθηγητής του Τεχνικού Πανεπιστήμιου της Κωνσταντινούπολης, Reşat Oyguç, ο οποίος δήλωσε στα τουρκικά ΜΜΕ ότι σε ένα επόμενο σεισμό που αναμένεται να πλήξει την Κωνσταντινούπολη, οι τέσσερεις μιναρέδες της Αγίας Σοφίας θα καταρρεύσουν αμέσως.

Πρόκληση από την Τουρκία: Η Άγκυρα δημοσίευσε χάρτη με την μισή Ελλάδα να είναι τουρκική - ΘΕΛΟΥΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ

Του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Από το pronews
 
Mετά την δήλωση του Ρ.Τ.Ερντογάν περί αναθεωρήσεως της Συνθήκης της Λωζανης οι Τούρκοι δημοσιεύουν έναν χάρτη ο οποίος δείχνει την Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική, τη Θράκη, την Κρήτη, την Κύπρο και πολλά από τα νησιά του Αιγαίου να ανήκουν στην Τουρκία και όχι στα δύο ελληνικά κράτη (την Κυπριακή Δημοκρατία την έχει εξαφανίσει εντελώς).