Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Κατεπειγόντως υπό 24ωρη παρακολούθηση το ηφαίστειο της Σαντορίνης!

Με το χαρακτήρα του κατεπείγοντος, αποφασίστηκε να τοποθετηθούν ειδικά επιστημονικά όργανα 24ωρης παρακολούθησης στο ηφαίστειο της Σαντορίνης μετά από αίτημα του ΟΑΣΠ...
όπως αποκαλύπτει το Cretalive!

Συγκεκριμένα, στην απόφαση αναφέρεται ότι εγκρίνεται η διάθεση πίστωσης ύψους 54.251 ΕΥΡΩ για την προμήθεια και εγκατάσταση οργάνων του Ολοκληρωμένου Συστήματος 24ωρης Παρακολούθησης του ηφαιστείου της Σαντορίνης για την εκτίμηση και αντιμετώπιση πιθανού ηφαιστειακού κινδύνου...

17χρονη ομογενής μάζεψε 80.000 δολάρια για τα Ελληνόπουλα που έχουν ανάγκη

Η Νέα Υόρκη απέχει χιλιάδες χιλιόμετρα από την Αθήνα, ωστόσο μια 17χρονη ομογενής φρόντισε να μηδενίσει τις αποστάσεις, συγκεντρώνοντας 80.000 δολάρια για τα παιδιά της χώρας μας, που δοκιμάζονται και αυτά από την οικονομική κρίση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Εθνικός Κήρυκας", η Χριστίνα Λεβέντη, τελειόφοιτη λυκείου, διοργάνωσε μια εκδήλωση σε αίθουσα του καθεδρικού ναού της Αγίας Τριάδος στο Μανχάταν, με το παρών, όπως μαρτυρά και το ποσό που συγκεντρώθηκε, να δίνει αρκετός κόσμος. Πολλοί, δε, ήταν αυτοί που έχουν επισκεφτεί στο παρελθόν τη χώρα μας ή θέλουν να έρθουν κάποια στιγμή στο μέλλον.

Απίστευτη ιεροσυλία από τους Τούρκους - Βλέπουν τον Γκιουλ σε τοιχογραφία στην Παναγία Σουμελά!!!

Aπίστευτη ιεροσυλία από τους Τούρκους. Στο μοναστήρι της Παναγίας Σουμελάς, κάποιοι παρομοιάζουν μια από τις τοιχογραφίες, με τους αγγέλους, στον Αμπντουλάχ Γκιούλ.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της τουρκικής εφημερίδας Hürriyet. τούρκος πολίτης έγραψε επιστολή στον τούρκο πρόεδρο τονίζοντας πως στην επίσκεψη του στο μοναστήρι στην Τραπεζούντα «διαπίστωσε πω υπάρχει μια μορφή που μοιάζει με το προσωπο σας»





Ηδη η γραμματεία της τουρκικής Προεδρίας με επιστολή που έγραψε στις 18 Σεπτμβρίου ζήτησε

Θύελλα αντιδράσεων από τη Χρυσή Αυγή Η αλβανική γλώσσα θα διδάσκεται σε σχολεία του Δομοκού

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η απόφαση του δήμου Δοκοκού να προχωρήσει στη διδασκαλία της αλβανικής γλώσσας σε παιδιά που ζουν μόνιμα στο δήμο και κατάγονται από τη γειτονική χώρα. Με ανακοίνωσή της η τοπική οργάνωση της Χρυσής Αυγής στη Λαμία δηλώνει αντίθετη με την απόφαση του δήμου και θεωρεί την κίνηση αυτή απαράδεκτη.

Ο πρώην βουλευτής και διευθυντής του πολιτικού γραφείου στη Βουλή του Νίκου Μιχαλολιάκου, Απόστολος Γκλέτσος κάλεσε τους δημάρχους να ασχολούνται περισσότερο με τα προβλήματα του τόπου τους:

Στουρνάρας στο Reuters: Ας κάνει ό,τι θέλει ο κ. Κουβέλης!!!

«Το πακέτο έχει επί της ουσίας κλείσει, έχουν γίνει βήματα στο εργασιακό, θα το φέρω στην Βουλή και όποιος θέλει ας το ψηφίσει και ο κ. Κουβέλης ας κάνει ό,τι νομίζει».

Τα παραπάνω ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας σε δημοσιογράφους, μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, αναφερόμενος στις δηλώσεις του πρόεδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς ότι δεν πρόκειται αν ψηφίσει αλλαγές στα εργασιακά δικαιώματα.

Τα «γαλλικά» του Πάγκαλου για τον Τσίπρα

Επίθεση κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε την Τρίτη ο Θεόδωρος Πάγκαλος αποκαλώντας τον «γελοίο»

«Ένας τύπος που λέει στους Ευρωπαίους "βάλτε κάτω τα μολύβια και ακούστε μας, γιατί μιλάμε για ανθρώπους", δεν είναι γελοίος; Εμένα αυτό το συναίσθημα με προκαλεί» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πάγκαλος σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Επανέρχεται το θέμα του ειδικού λογαριασμού που θα ελέγχει τα ελληνικά ταμειακά διαθέσιμα Θρίλερ με τον δημοσιονομικό έλεγχο που αξιώνει η Τρόικα

Ζήτημα δημιουργίας ενός δεύτερου ειδικού λογαριασμού, πέραν του υπάρχοντος στην Τράπεζα της Ελλάδος, μέσω του οποίου θα γίνεται η διαχείριση των πόρων του ελληνικού κράτους, φαίνεται πως εγείρουν οι δανειστές της χώρας. Αυτό το «κλίμα» δημιούργησαν τόσο οι δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, από το Βερολίνο, όσο και αυτές του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, έπειτα από την ολοκλήρωση της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών.

Επικίνδυνοι ελιγμοί πριν την τελική συμφωνία

«Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται», δήλωσε σιβυλλικά ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και δραματοποιώντας το μήνυμά που θέλησε να αποστείλει προς τους πολίτες και τους κυβερνητικούς του εταίρους επισήμανε: «Θα σώσουμε την Ελλάδα όσοι το τολμήσουμε!».

Η διαπραγμάτευση εξελίσσεται σε δύο μέτωπα: Στο εσωτερικό, μεταξύ του κ. Σαμαρά και των κυρίων Βενιζέλου και Κουβέλη οι οποίοι στηρίζουν την κυβέρνηση συνεργασίας και στο εξωτερικό, με τους δανειστές οι οποίοι επιμένουν να αξιώνουν δυσμενείς αλλαγές στα εργασιακά απαιτώντας μείωση αποζημιώσεων, ελαστικοποίηση εργασιακών όρων και περικοπή μισθών.

Τελεσίγραφο Β.Πούτιν σε Ρ.Τ.Ερντογάν - "Αν κτυπήσετε την Συρία κτυπάτε την Ρωσία"!!!


Επιβεβαιώνεται πλήρως το defenceneτ.gr για το τελεσίγραφο που έστειλε η Ρωσία σε Τουρκία και ΝΑΤΟ τις δραμματικές ώρες που ακολούθησαν την ανταλλαγή πυρών πυροβολικού και την μεταμεσονύκτια συνεδρίαση του ΝΑΤΟ. Σύμφωνα με δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής τουρκικής εφημερίδας "ΑΙντινλινκ" ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν, είχε τηλεφωνική συνομιλία εκείνη τη νύχτα με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρ.Τ.Ερντογάν, τον οποίο απείλησε ευθέως με κήρυξη πολέμου (!) σε περίπτωση που η Τουρκία εισέβαλε στην Συρία!  
Όπως γράφει η εφημερίδα στην τηλεφωνική συνομιλία ο Β.Πούτιν προειδοποίησε ότι τηλεφωνική συνομιλία έγινε εξελίχθηκε σε κανονικό τελεσίγραφο της Ρωσίας προς την Τουρκία με τον εξής διάλογο:

Ξανά στους δρόμους οι ανάπηροι

Έξω από το υπουργείο Εργασίας και έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΙΚΑ στην Αγίου Κωνσταντίνου βρέθηκαν το πρωί της Τρίτης άτομα με αναπηρία που διαμαρτύρονται για την αναστολή παροχής των επιδομάτων που λαμβάνουν μέχρι να ολοκληρωθεί η επανεξέτασή τους.

Ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Παναγιώτης Κοκκόρης, τους διαβεβαίωσε ότι δε θα θιγούν συντάξεις και επιδόματα, όπως επίσης ότι γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να εξομαλυνθεί η κατάσταση με τις λίστες αναμονής για τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ).

«Βοήθεια, μας ψεκάζουν», διαμαρτυρήθηκαν έξω απ'το Πεντάγωνο

Η Ομάδα Δράσης Αττικής πραγματοποίησε το πρωί της Τρίτης συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας… κατά των χημικών αεροψεκασμών.

Οι διαδηλωτές βρέθηκαν από τις 7:30 το πρωί έξω από το Πεντάγωνο και παρέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Μιχάλη Κωσταράκο, καθώς και στους τρεις αρχηγούς των γενικών επιτελείων, περιμένοντας απαντήσεις.

Φόρο και ... «στις πέτρες» βάζει η κυβέρνηση Φόρος «κατοχής» για όλα τα ακίνητα και χωρίς αφορολόγητο

Ένας φόρος για όλους, όλοι οι φόροι ακινήτων σε έναν...  Και το πιο «ευφάνταστο» σενάριο ξεπερνά το σχέδιο του οικονομικού επιτελείου για τους φόρους ακινήτων με τους οποίους ευελπιστεί να γεμίσουν τα κρατικά ταμεία το 2013 κατά τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ επιπλέον σε σχέση με φέτος.

Αν τελικώς ισχύσει στην μορφή που παρουσιάστηκε στην διακομματική επιτροπή διαλόγου για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το μέτρο προβλέπει έναν νέο φόρο ακινήτων που θα αντικαταστήσει όλους τους υπάρχοντες στα ακίνητα  αλλά που θα επιβάλλεται από το 2013 και μάλιστα χωρίς αφορολόγητο,  από το πρώτο κιόλας ευρώ της αντικειμενικής αξίας και από το πρώτο τετραγωνικό της επιφανείας.

Ο Γκρουέφσκι ζητά τη στήριξη του Μόντι

Tην υποστήριξη της Ιταλίας για ορισμό ημερομηνίας της έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την ΠΓΔΜ, με βάση τη νέα σχετική σύσταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Δεκεμβρίου, ζήτησε από τον πρωθυπουργό της Ιταλίας, Μάριο Μόντι, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρουέφσκι, κατά τη συνάντηση που είχαν χθες στη Ρώμη, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση από το γραφείο του κ.Γκρούεφσκι.

Παρ' ολίγο βιασμός στον "αέρα" στην πλατεία Ταχρίρ(Βίντεο)

Τη διαδήλωση στην πλατεία Ταχρίρ κάλυπτε η Γαλλίδα ρεπόρτερ του France 24 όταν η ίδια και ο κάμεραμαν άρχισαν να περικυκλώνονται από δεκάδες συγκεντρωμένους άνδρες. Ενώ η Sonia Dridi συνέχιζε κανονικά το ρεπορτάζ της, οι άνδρες άρχισαν να τη σπρώχνουν και να την παρενοχλούν. Της πήραν το μικρόφωνο από τα χέρια και το παρέδωσαν στον άνδρα συνάδελφό της και στη συνέχεια άρχισαν να την αγγίζουν βίαια.

Π. Καμμένος: Αν η δόση πάει στην ελληνική αγορά να την πάρουμε

Κατηγορηματική απάντηση στο ερώτημα αν η χώρα πρέπει ή όχι να πάρει τη δόση των 31,5 δισ. ευρώ έδωσε μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

«Αν τα 31 δισ. μας δίνονται μετρητά στην Ελλάδα για να μπουν στην αγορά να τα πάρουμε. Αν είναι να πάρουμε εγγυήσεις οι οποίες θα είναι ένα χαρτί του IFSF, ενός οργανισμού που δεν έχει κεφάλαιο ούτε ένα ευρώ, για να δοθούν στις τράπεζες προκειμένου να χρεωθεί ο ελληνικός λαός, να μη δουλέψει η αγορά και να οδηγούμαστε σε μια διόγκωση του χρέους της τάξεως των 500 δισ. να μην τα πάρουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.

Αμεση εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας προτείνει ο Βενιζέλος

Αμεση εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας πρότεινε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την παρουσίαση, στην παλιά Βουλή, του βιβλίου της Νίτσας Λουλέ «Κωστής Στεφανόπουλος, ο μοναχικός πρόεδρος».

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε σε κρίση αντιπροσώπευσης τονίζοντας την ανάγκη να συμβάλλει και αυτός ο θεσμός του αρχηγού του κράτους. Αναφέρθηκε ακόμα στο μείζον πρόβλημα του εκφασισμού της κοινωνίας στέλνοντας το μήνυμα ότι όσοι αρνούνται τη δημοκρατική ανεκτικότητα δεν μπορούν να την εκμεταλλεύονται κατά το δοκούν.

Ποιος έχει σειρά;

ΝΔ και ΔΗΜΑΡ μετρούν ήδη από μία απώλεια (αν εξαιρέσουμε την παραίτηση Νικολόπουλου) ενώ στο ΠΑΣΟΚ ήδη ο Μίμης Ανδρουλάκης έχει δηλώσει πως θα καταψηφίσει τα μέτρα.

Το σκληρό πακέτο των 13,5 δισ. ευρώ πριν καν ανακοινωθεί και έρθει προς ψήφιση στην βουλή έχει προκαλέσει ισχυρούς κραδασμούς στην κυβερνητική συνοχή. Μετά την διαγραφή του Ν. Σταυρογιάννη από την ΝΔ, ήρθε η σειρά του Γ. Μιχελογιαννάκη να παραιτηθεί από την ΔΗΜΑΡ.

Ανοδικά κινείται το Κυπριακό Χρηματιστήριο

Λευκωσία: Την εντυπωσιακή ανοδική πορεία των τελευταίων έξι χρηματιστηριακών συναντήσεων συνεχίζει την Τρίτη το κυπριακό Χρηματιστήριο, διευρύνοντας ακόμη περισσότερο τα θεαματικά κέρδη της τάξης του 38,4%, που καταγράφει η αγορά από τις 15 Οκτωβρίου.

Με τη μετοχή της Λαϊκής Τράπεζα να πραγματοποιεί, για δεύτερη στη σειρά ημέρα, άλμα ανόδου πέρα του 14%, ο Γενικός Δείκτης στις 12:53 βρισκόταν στις 161,63 μονάδες, καταγράφοντας αύξηση σε ποσοστό 1,82%.

"Κρατάει" τις 880 μονάδες ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Παρά τις απώλειες έως 1,5% νωρίτερα, μετά από αλλεπάλληλα υψηλά 13 μηνών και με τα κέρδη του εντός του Οκτωβρίου να αγγίζουν το 21%, ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α. επιχειρεί την Τρίτη να ανακάμψει και έδειξε νωρίτερα διαθέσεις να κινηθεί εκ νέου προς το επίπεδο των 900 μονάδων.

Μικτή είναι η εικόνα που διαμορφώνεται στο ταμπλό του FTSE20, όπου ξεχωρίζει εκ νέου η μεγάλη ποσοστιαία άνοδος, με αυξημένο όγκο, της Cyprus PB.

Ν.Λυγερός - Το μονοπάτι των δασκάλων

Το μονοπάτι των δασκάλων 
Ν. Λυγερός

Πάτρα:Ζητούν να λειτουργήσει άμεσα το εικαστικό εργαστήρι



Το “Εικαστικό Εργαστήρι” που  μια δεκαετία και πλέον λειτουργεί στο Δήμο Πατρέων αποτελεί  φυτώριο άμεσης και πηγαίας παραγωγής δημιουργικότητας και πολιτισμού.
Ένα φυτώριο ενηλίκων και παιδιών,
Μια δομή του Πολιτιστικού Τομέα του Δήμου που βρήκε ανταπόκριση στους πολίτες, οι οποίοι, δεν την απολαμβάνουν δωρεάν αλλά καταβάλλοντας δίδακτρα.
Γεγονός που καταστά την δομή εν μέρει αυτοχρηματοδοτούμενη (με δυνατότητες για περαιτέρω προσέλκυση μαθητών).

Ανοδικό φίνις στη Wall Street

Dow13.345,892,38 0,02%  



  Nasdaq3.016,9611,34 0,38%  

Η Wall Street χθες
Με ώθηση της τελευταίας στιγμής οι βασικοί δείκτες της Wall Street κατόρθωσαν να κλείσουν σε ανοδικό έδαφος τις συναλλαγές με τα εταιρικά αποτελέσματα να μονοπωλούν και σήμερα το επενδυτικό ενδιαφέρον.

Από τα εταιρικά αποτελέσματα ξεχώρισε σήμερα η Caterpillar η οποία κατάφερε να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών για το γ΄ τρίμηνο. Την ίδια στιγμή ωστόσο ο κολοσσός εξοπλισμού και βαριών μηχανημάτων αναθεώρησε καθοδικά τις εκτιμήσεις του για το σύνολο του έτους.

Ειδικότερα, τα κέρδη της εταιρείας ανήλθαν σε 1,7 δισ. δολ., ή 2,54 δολ. ανά μετοχή, από 1,14 δισ. δολ., ή 1,71 δισ. δολ. την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ενώ τα έσοδα σημείωσαν άνοδο στα 16,45 δισ. δολ. από 15,72 δισ. δολ.

Από τη μεριά τους αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Thomson Reuters προέβλεπαν κέρδη 2,22 δολ. ανά μετοχή και έσοδα 16,79 δισ. δολ.

Η Caterpillar μείωσε ταυτόχρονα τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη της χρήσης στα 9 έως 9,25 δολ. ανά μετοχή από 9,6 δολ. και για τα έσοδα στα 66 δισ. από 68 έως 70 δισ. δολ.

Πτώση 3,6% εμφάνισαν τα κέρδη της Hasbro στο γ΄ τρίμηνο και διαμορφώθηκαν σε 164,9 εκατ. δολ. ή 1,24 δολ. ανά μετοχή από 171 εκατ. δολ. ή 1,27 δολ. ανά μετοχή την ίδια περίοδο πέρυσι. Τα έσοδα της εταιρείας παιχνιδιών υποχώρησαν 2,2% και διαμορφώθηκαν στα 1,35 δισ. δολ.

Φέκτερ: Οι Έλληνες ήταν ξαπλωμένοι στην αιώρα και τώρα έπεσαν

Τουλάχιστον έκπληξη, προκαλεί εκ νέου η φρασεολογία απέναντι στην Ελλάδα, της Αυστριακής υπουργού Οικονομικών, Μ. Φέκτερ, η οποία σε συνέντευξή της στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία διατεινόταν πως οι Έλληνες ήταν ξαπλωμένοι στην αιώρα και δεν δημιούργησαν δομικά και μόνιμα, θέσεις εργασίας, με τα χρήματα που έπαιρναν , ούτως ή άλλως πάντα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, και τώρα έπεσαν από την αιώρα και πρέπει επιτέλους να σηκωθούν.

H συνάντηση Βαρθολομαίου – Τσίπρα και οι ευχές του Πατριάρχη

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, που φιλοξενείται αυτές τις ημέρες στο ησυχαστήριο Τιμίου Προδρόμου, στο Ακριτοχώρι Σερρών, επισκέφθηκε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της περιοδείας του στο νομό Σερρών.

Η μεταξύ τους συνάντηση κράτησε περίπου 40 λεπτά της ώρας κι έγινε σε πολύ καλό κλίμα. Τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποδέχθηκαν ο μητροπολίτης Σιντικής, Μακάριος, και η ηγουμένη της μονής Τιμίου Προδρόμου, Ιακώβη, οι οποίοι τον ξενάγησαν στο νέο καθεδρικό του ησυχαστηρίου.

Εκτός ΔΗΜΑΡ ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης

Την αποχώρησή του απ’  την Δημοκρατική Αριστερά και την ανεξαρτητοποίησή του ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας ο βουλευτής Ηρακλείου Κρήτης, κ. Γιάννη Μιχελογιαννάκης. Η κίνησή του θεωρείται αναμενόμενη αφού το τελευταίο διάστημα είχε εκφράσει πολλάκις τις διαφωνίες του με την κεντρική γραμμή του προέδρου του κόμματος κ. Φώτη Κουβέλη σε σχέση με την στάση της ΔΗΜΑΡ στο νέο πακέτο μέτρων.