Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

ΜΕ ΝΟΤΑΜ: Τουρκική πρόκληση για τη Σαμοθράκη

Τουρκική πρόκληση για τη Σαμοθράκη

Νέα έξοδος για το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Πίρι Ρέις στο Κεντρικό Αιγαίο χθες, ενώ με ΝΟΤΑΜ που εξέδωσαν οι τουρκικές αρχές θέτουν θέμα εξαίρεσης της Σαμοθράκης από τον σχεδιασμό ελληνικής άσκησης.

Το Πίρι Ρέις παρά τις ελληνικές διαμαρτυρίες και παραστάσεις συνέχισε και χθες τις έρευνές του πλέοντας μεταξύ της Ικαρίας και της Μυκόνου και δεν έχει γίνει γνωστό εάν μετά την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης έρευνας, χθες, θα υπάρξει νέα αποστολή του. Καθώς όμως υπάρχει δέσμευση μεγάλων περιοχών στο Αιγαίο για πραγματοποίηση ασκήσεων και από τις ελληνικές και από τις τουρκικές Ενοπλες Δυνάμεις, χθες οι τουρκικές υπηρεσίες εξέδωσαν ΝΟΤΑΜ, με την οποία απαιτούν από τη χώρα μας να εξαιρέσει από τον σχεδιασμό ασκήσεων τη Σαμοθράκη, υποστηρίζοντας ότι υπάγεται σε καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης. 

Αυτά έλεγε για τους μετανάστες



ΠΗΓΗ enikos.gr

Σαρώνουν "Ανεξάρτητοι" (8%), "Χρυσή Αυγή" (5%) - Εκτός Βουλής το ΛΑΟΣ! - Πρόβλημα ΝΔ

Ίσως η πιο έγκυρη δημοσκόπηση (κρινόμενη πάντα βάσει των αποτελεσμάτων που παρουσιάζει σε σχέση με το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα στις τελευταίες τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις) έρχεται από το μοντέλο της Public Issue και δείχνει νέα πτώση της ΝΔ, στο 22,5% άνοδο οριακή του ΠΑΣΟΚ στο 15,5% που περνά από την πέμπτη στην δεύτερη θέση και επτακομματική Βουλή με τον ΛΑΟΣ να μένει εκτός!
Η δημοσκόπηση είναι με αναγωγή αναποφάσιστων και έχει +2% ή -2% στατιστικό λάθος. Όπως προείπαμε από το σύνολο των προεκλογικών δημοσκοπήσεων στις οποίες έχει προχωρήσει στις τελευταίες τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις η Public Issue ( η δημοσκόπηση δημοσιεύεται στην "Καθημερινή της Κυριακής") έχει πέσει "μέσα" σε όλες, χωρίς καν να χρειαστεί να κάνει χρήση του + ή -2%.

Αιφνιδιαστική υπογραφή στρατιωτικού συμφώνου Ισραήλ-Κύπρου!

Αιφνιδιαστική στρατιωτική συμφωνία υπογράφηκε χθες μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ χωρίς να ανακοινωθεί το παραμικρό! Η συμφωνία υπογράφηκε μεταξύ του διευθυντή του στρατιωτικού γραφείου του ισραηλινού υπουργείου Άμυνας, Τζέικομπ Λαόρ και του υπουργού Άμυνας της Κύπρου, Δημήτρη Ηλιάδη. 
Οι συμφωνίες σύμφωνα με πληροφορίες από το Τελ Αβίν αφορούν τόσο βιομηχανική συνεργασία στο τομέρα της άμυνας όσο και κοινές στρατιωτικές ασκήσεις μεταξύ των δύο χωρών με το Ισραήλ να αναλαμβάνει την στρατιωτική εκπαίδευση της Εθνοφρουράς σε διάφορους τομείς!
Το πιο σημαντικό είναι ότι προβλέπεται συνεκπαίδευση με μεταφορά ισραηλινών μονάδων στην Κύπρο!

Σοβαρά επεισόδια στην Χαλκιδική για τα μεταλλεία(Βίντεο)

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στο Δημαρχείο της Ιερισσού όταν ομάδα πολιτών, που αντιδρούν στη δημιουργία μεταλλείου χρυσού στην περιοχή,επιχείρησαν να καταλάβουν το Δημαρχείο της περιοχής.

Ακολούθησαν επεισόδια στο γύρω χώρο, ενώ κάποιοι αναποδογύρισαν το αυτοκίνητο του Δημάρχου, καθώς και άλλα οχήματα, ενώ οι συγκρούσεις κορυφώθηκαν τα ξημερώματα με μολότοφ, δακρυγόνα και πετροπόλεμο.

Πάντως, ο δήμαρχος Αριστοτέλη Χρήστος Πάχτας δήλωσε ότι η δημοτική αρχή είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην υλοποίηση της επένδυσης των μεταλλείων χρυσού, παρά τις αντιδράσεις.

Έρχεται λαίλαπα με το νέο φορολογικό Έως και μισό μηνιάτικο θα χάσουν οι μισθωτοί των 1.000 ευρώ!

Μισθοσυντήρητοι των 1.000-1.700 ευρώ το μήνα θα πληρώσουν «το μάρμαρο» με το νέο σύστημα που προτείνει η Επιτροπή φορολογικής μεταρρύθμισης αφού, αν τυχόν εφαρμοστεί μετεκλογικά, το 2013 θα χάσουν από μισό έως και έναν ολόκληρο μισθό για επιπλέον φόρους.

Το κτύπημα για εκατομμύρια μικρομεσαίους θα είναι διπλό αφού με την κατάργηση των φοροαπαλλαγών χάνουν οι περισσότεροι από 200 ευρώ και άνω, ενώ με την νέα κλίμακα θα πρέπει να πληρώσουν έως και 280 ευρώ επιπλέον.

Ν.Λυγερός "AOZ και Ιπποσύνη"


Διάλεξη του Νίκου Λυγερού
με θέμα: "AOZ και Ιπποσύνη"
Επιμελητήριο Δωδεκανήσου
Ρόδος.
Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Το καλύτερο α΄ τρίμηνο από το ΄98 για Dow και S&P 500

Dow13.212,0466,22 0,50%  



  Nasdaq3.091,57-3,79 -0,12%  

H Wall Street χθες
Με μικτά πρόσημα έκλεισαν στις συναλλαγές της Παρασκευής οι βασικοί δείκτες της Wall Street η ολοκλήρωση των οποίων βρήκε το Dow και τον S&P 500 να καταγράφουν την καλύτερη ποσοστιαία επίδοση για το πρώτο τρίμηνο από το 1998 και τον Nasdaq από το 1991.

Η έναρξη των συναλλαγών βρήκε τους τρεις δείκτες να αντιδρούν ανοδικά μετά τα καλύτερα των εκτιμήσεων στοιχεία για τις προσωπικές δαπάνες στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο και τη συμφωνία στην Ευρωζώνη για την ενίσχυση του μηχανισμού διάσωσης. Ωστόσο τα κέρδη περιορίστηκαν με τον Nasdaq διαγράφει τα κέρδη παρά την άνοδο του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 13 μηνών.

Ειδικότερα, ο δείκτης που καταρτίζει η Thomson Reuters σε συνεργασία με το University of Michigan σημείωσε στο τέλος Μαρτίου άνοδο στο υψηλότερο επίπεδο από το Φεβρουάριο του 2011 διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων. Συγκεκριμένα, ο δείκτης αυξήθηκε στις 76,2 από 75,3 μονάδες τον Φεβρουάριο και 74,3 μονάδες στα μέσα Μαρτίου ενώ οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires ανέμεναν πτώση στις 74,5 μονάδες. Ο δείκτης τρεχουσών συνθηκών σημείωσε άνοδο στις 86 μονάδες, επίσης υψηλό 13 μηνών, από 83 μονάδες τον Φεβρουάριο και 84,2 μονάδες στα μέσα του τρέχοντος μήνα ενώ ο δείκτης των προσδοκιών διαμορφώθηκε στις 69,8 μονάδες έναντι 68 και 70,3 μονάδων αντίστοιχα.

Νέα πτώση στο κυπριακό Χρηματιστήριο

Λευκωσία: Πτώση σημειώνει και την Παρασκευή το κυπριακό χρηματιστήριο και βρίσκεται πλέον ενώπιον να ολοκληρώσει μια καθόλα αρνητική εβδομάδα, κατά την οποία η αγορά παρουσίασε απώλειες και στις πέντε χρηματιστηριακές συναντήσεις.

Στις 12.46, ο Γενικός Δείκτης υποχωρούσε στις 247,35 μονάδες, καταγράφοντας μικρή πτώση σε ποσοστό 0,55%. Την ίδια ώρα, ο Δείκτης FTSE/CySE 20 βρισκόταν στις 89,01 μονάδες, παρουσιάζοντας απώλειες της τάξης του 0,54%.

Ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών ανερχόταν, την ίδια ώρα, στα χαμηλά επίπεδα των 149.420 ευρώ.