Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΛΑΝΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ !!!


O καθηγητής Juan Goderch γεννήθηκε στη Βαρκελώνη και έζησε εκεί για 40 χρόνια, μέχρι που ο πανεπιστημιακός δρόμος του τον έβγαλε στη Μεγάλη Βρετανία.

Αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο της γενέθλιας πόλης στο τμήμα κλασικών σπουδών και συνέχεια πήγε για μεταπτυχιακά στο πανεπιστήμιο του Σέφιλντ.

Οι ναζιστικές σφαγές στην Ελλάδα. Το μαύρο χρονικό των γερμανικών ανοσιουργημάτων κατά την ελληνική Κατοχή


Λέγεται συχνά ότι κατακτώντας την Ελλάδα, τόσο οι Ναζί όσο και οι φασίστες συνεργοί τους δεν στρογγυλοκάθισαν πάνω σε δάφνες αλλά σε μυτερά και δηλητηριασμένα αγκάθια.

Μέρα δεν περνούσε χωρίς να γνωρίσει ο ζοφερός κατακτητής ανταρτοπόλεμο από τον ΕΛΑΣ και τον ΕΔΕΣ, αλλά και από πλήθος ακόμα αντιστασιακών οργανώσεων, ζώντας μεγάλες λαχτάρες τόσο στην ύπαιθρο και τα κορφοβούνια όσο στα χωριά και τις πόλεις.

Το ελληνικό αντάρτικο άφησε πλήθος νεκρούς και τραυματίες στις τάξεις του εχθρού, κάνοντας έτσι τη ναζιστική μπότα να χάσει την ψυχραιμία της και να επιδοθεί σε βάρβαρα αντίποινα κατά πάντων, καθώς από την απάνθρωπη δράση των κατοχικών στρατευμάτων δεν γλίτωσε ούτε ο άμαχος ανδρικός πληθυσμός ούτε τα γυναικόπαιδα.

Καταρρέει η αρχαία Καυλωνία! - Η θάλασσα απειλεί να καταστρέψει την αρχαία ελληνική πόλη με τα θαυμαστά μωσαϊκά(ΦΩΤΟ)

Το μεγαλύτερο ελληνικό αρθρωτό ψηφιδωτό της Μεγάλης Ελλάδας (Magna Grecia) στην Ιταλία κινδυνεύει να καταρρεύσει από την κακοκαιρία που χτυπάει την γείτονα χώρα την τελευταία εβδομάδα.

Οι θυελλώδεις άνεμοι έχουν σηκώσει τεράστια κύματα που προκάλεσαν ζημιές στα αρχαία τείχη του Δωρικού ναού της αρχαίας Καυλωνίας στην περιοχή Μοναστηράκι στην Καλαβρία.

Ο αρχαιολογικός χώρος καταρρέει κάτω από την ορμή των κυμάτων της θάλασσας που έχει φτάσει σε μικρότερη των είκοσι μέτρων απόσταση από το ναό και τα ψηφιδωτά.

Όταν ο Φωτοφόρος Απόλλωνας - Ηλίου έγινε το "Άγαλμα της Ελευθερίας"(Βίντεο)



Το Άγαλμα της Ελευθερίας, του οποίου η επίσημη ονομασία είναι "Η Ελευθερία φωτίζοντας τον κόσμο" (αγγλιστί "Liberty enlightening the World" γαλλιστί "la Liberte eclairant le monde"), είναι ένα κολοσσιαίο άγαλμα πάνω στην ομώνυμη νησίδα και μέσα στο άνω τμήμα του Κόλπου της Νέας Υόρκης. Το άγαλμα αυτό στήθηκε σε ανάμνηση της φιλίας των λαών των ΗΠΑ και της Γαλλίας.

Διάλεξη Ν.Λυγερού:"Από την τέχνη του ανθρώπου στην ανθρώπινη τέχνη"(Βίντεο)



Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: 
"Από την τέχνη του ανθρώπου στην ανθρώπινη τέχνη"
Πολιτιστικό Κέντρο Άνω Τούμπας, 
Κλεάνθους 57, Θεσσαλονίκη.
 Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού(Βίντεο)



Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού 
στην τηλεόραση ΑΙΤΙΟΝ,
 6/3/2015.

Υπακοή χωρίς αμφισβήτηση, ο λόγος της αποβλάκωσης της κοινωνίας! (Βίντεο)

O διακεκριμένος Αμερικανός νευροχειρούργος, συγγραφέας και λέκτορας, που δίνει μάχη κατά των πρόσφατων εμβολιασμών, λέει την ουσία με λίγα λόγια σε ένα μικρό αλλά περιεκτικότατο βίντεο.

Ακούστε τον και διαδώστε το.

Γιατί Δεν Βρίσκεις Δουλειά; Το Κείμενο Που Κάνει Το Γύρο Του Facebook!


Ο Γιάννης άρχισε την ημέρα του νωρίς βάζοντας το ξυπνητήρι του (MADE IN JAPAN) για τις 6 το πρωί…
Έφτιαξε τον καφέ του σ’ ένα “μπρίκι” (MADE IN TURKEY)
Ξυρίστηκε με την ηλεκτρική του μηχανή (MADE IN GERMANY)
Έβαλε το πουκάμισό του (MADE IN SRI LANKA), τα jeans με φίρμα (MADE IN SINGAPORE), παπούτσια (MADE IN ITALY).
Έφτιαξε τ’ αυγά του στην καινούργια ηλεκτρική συσκευή (MADE IN INDIA).

"Βόμβα" από Μ.Λεπέν: "Να βγει η Γαλλία από το ευρώ - Δεν θα βρέξει βατράχια και δεν θα γεμίσει αίμα ο Σηκουάνας"

"Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΟΔΗΓΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΣΕ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ"
 
Να βγει η Γαλλία από το ευρώ ζήτησε η επικεφαλής του κόμματος που προηγείται στις δημοσκοπήσεις, Μαρίν Λεπέν, καθώς αυτό θα αποτελέσει "σωτηρία για τη γαλλική οικονομία και θα οδηγήσει σε κατάρρευση την ευρωζώνη" εξ'αιτίας των πολιτικών της Γερμανίας.
 
«Είναι η ώρα του [Εθνικού] Μετώπου» δηλώνει η επικεφαλής του κόμματος Μαρίν Λεπέν σε συνέντευξή της στους «Financial Times».

Ο αμερικανικός Στρατός κατασκεύασε τεράστια πυραμίδα στη μέση του πουθενά

Μια τεράστια πυραμίδα μακριά από τα αδιάκριτα μάτια των …πολλών, κατασκεύασε ο αμερικανικό Στρατός, με αποτέλεσμα να φουντώσουν κάθε είδους σενάρια συνωμοσίας.

Θα μπορούσε να είναι η εναρκτήρια σκηνή μιας αποκαλυπτικής ταινίας επιστημονικής φαντασίας, μόνο που είναι εδώ ακριβώς που ο Στρατός των ΗΠΑ επιχειρεί την ανοικοδόμηση μιας τεράστιας πυραμίδας μαζί με άλλες περίεργες δομές επίσης.

Η Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου έχει μια σειρά από εικόνες που τεκμηριώνουν το Συγκρότημα Stanley R. MickelsenSafeguard στην περιοχή Cavalier της Βορείου Ντακότα και δείχνουν τα στάδια της κατασκευής και της ολοκλήρωσης της Πυραμίδος.

Η ΣΕΛΗΝΗ ένα ΟΛΟΓΡΑΜΜΑ; τι ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ στις ΚΑΜΕΡΕΣ του ISS; (Βίντεο)

Μία άκρως ενδιαφέρουσα "κίνηση" στο διάστημα, βιντεοσκοπήθηκε από τις κάμερες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS), στις 7/3/2015. Ήταν τόσο ακραίο αυτό που συνέβη που η NASA διέκοψε απότομα την σύνδεση.


Ένα σφαιρικό αντικείμενο πάνω από την Γη, χωρίς κανέναν λόγο εξαφανίζεται, σαν κάποιος να έσβησε τα φώτα.

Ο πολύ γνωστός youtuber, Streetcap1, αναρωτιέται αν αυτό το σφαιρικό αντικείμενο ήταν ένα UFO ή το ίδιο το φεγγάρι.

Γαλλία: Ανακαλύφθηκε τάφος Κέλτη πρίγκηπα με σπάνια ελληνικά ευρήματα

Ο πρίγκηπας είχε θαφτεί με το άρμα του στο κέντρο ενός λόφου. Το μαυσωλείο είναι ένα από τα μεγαλύτερα που έχουν ανακαλυφθεί από εκείνη τη χρονική περίοδο, περιέχει πολλά αξιόλογα ευρήματα, μεταξύ των οποίων ένα αρχαιοελληνικός αμφορέας για κρασί. Μία από τις πιο σημαντικές ανακαλύψεις είναι μία μπρoύτζινη, περίτεχνα στολισμένη χύτρα για την αποθήκευση κρασιού. Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, έχει φιλοτεχνηθεί από Ετρούσκους τεχνίτες και διακοσμείται στα χερούλια από κεφαλές που απεικονίζουν τον αρχαίο θεό Αχελώο, τη θεότητα του ποταμού, με κέρατα, μούσι, αυτιά  ταύρου και τριπλό μουστάκι.

Οι ελίτ "θεοί" αρχαίοι κυβερνήτες της γης

Οι "θεοί" κυβερνήτες της γης ήταν μία ελίτ ομάδα από αθάνατους οι οποίοι κατασκεύασαν μεγαλοπρεπείς κυβερνήσεις προ του Μεγάλου κατακλυσμού και έμειναν γνωστοί στην ιστορία και μυθολογία ως οι "θεοί" ή "φύλακες" οι οποίοι επισκεπτόντουσαν τους θνητούς με τα άρματα τους και τους καθοδηγούσαν μέχρι να αναπτυχθούν και να είναι αυτόνομοι.

 Οι ανθρώπινες επικράτειες αναπτύχθηκαν και έγιναν μία παγκόσμια δύναμη έως ότου καταστράφηκαν από τους συνεχείς πολέμους και επέστρεψαν ξανά στο πρωτόγονο επίπεδο από όπου προήλθαμε αγνοώντας αυτή τη χαμένη ιστορία μας.

Ιμάμης καλεί τους μουσουλμάνους να καταστρέψουν Σφίγγα και Πυραμίδες

Ένας ισλαμιστής Ιμάμης από το Κουβέιτ κάλεσε τους τζιχαντιστές και άλλους θρησκόληπτους παρανοϊκούς να καταστρέψουν τη Σφίγγα της Αιγύπτου και της Πυραμίδες, δηλώνοντας ότι ήρθε επιτέλους η ώρα για τους μουσουλμάνους να ισοπεδώσουν την κληρονομιά των Φαραώ.
Το κάλεσμα έρχεται σε συνέχεια των καταστροφών αρχαιοτήτων στο Μουσείο της Μοσούλης και της ισοπέδωσης τριών αρχαίων πόλεων στο Ιράκ από το Ισλαμικό Κράτος.
Αν και τα αρχαία μνημεία δεν θεωρούνται πλέον θρησκευτικά με τη στενή έννοια, αλλά μνημεία παγκόσμιας πολιτισμικής κληρονομιάς και ιστορικοί τόποι, ωστόσο, πρέπει όλα να καταστραφούν από τους μουσουλμάνους, ώστε να μπει ένα τέλος στη λατρεία των ειδώλων, λέει ο ιμάμης Ιμπραήμ Αλ Καντάρι (Ibrahim Al Kandari), σύμφωνα με την Al Watan.

Γελοιογραφίες του 19ου αιώνα για τις ελληνογερμανικές σχέσεις - Από τότε είχαμε προβλήματα μαζί τους

Η δημοσίευση ενός σκίτσου του Τάσου Αναστασίου στην εφημερίδα “Αυγή” που παρουσίαζε τον υπουργό οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανκ Σόιμπλε σαν αξιωματικό της Βέρμαχτ προκάλεσε πολλαπλές αντιδράσεις από εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους αφετηρίες.
Φυσικά το συγκεκριμένο σκίτσο δεν είναι ούτε το πρώτο ούτε το τελευταίο που δημοσιεύεται στα ελληνικά ΜΜΕ συνδέοντας πρόσωπα της γερμανικής πολιτικής σκηνής με το σκοτεινό ναζιστικό παρελθόν της Γερμανίας (τη μερίδα του λέοντος σε αυτές τις αναγωγές κατέχει η καγκελάριος Μέρκελ).

Το ριάλιτι του θανάτου: Τίποτα δεν προμήνυε τη σύγκρουση των ελικοπτέρων(Βίντεο)

«Dropped»: Τραγική ειρωνεία το όνομα του παιχνιδιού

Δύο Γάλλοι Ολυμπιονίκες και μια από τις πλέον διάσημες ιστιοπλόους στον κόσμο μεταξύ των 10 θυμάτων από τη σύγκρουση στην Αργεντινή - Κανένας επιζών - Καλές οι μετεωρολογικές συνθήκες, δήλωσε εκπρόσωπος των τοπικών αρχών
Τα γυρίσματα της εκπομπής «Dropped» του γαλλικού τηλεοπτικού δικτύου TF1 κατέληξαν στη μεγαλύτερη τραγωδία στην ιστορία των τηλεοπτικών ριάλιτι επιβίωσης: Οκτώ Γάλλοι, ανάμεσά τους, η ιστιοπλόος Φλοράνς Αρτό και η κολυμβήτρια Καμίγ Μυφά, σκοτώθηκαν στην Αργεντινή όταν τα δύο ελικόπτερα που είχαν ναυλωθεί από την παραγωγή για τις ανάγκες της εκπομπής συγκρούσθηκαν.

Σάλος στη Γερμανία για τη δήλωση Βαρουφάκη: «Έγκλημα κατά της ανθρωπότητας τα δάνεια στην Ελλάδα»

Τι είπε σε ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε στη γερμανική τηλεόραση
Σάλο έχουν προκαλέσει στη Γερμανία οι δηλώσεις που ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών έκανε κατά τη διάρκεια ενός ντοκιμαντέρ, το οποίο προβλήθηκε από τη γερμανική τηλεόραση.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ο κ. Βαρουφάκης περιέγραψε την Ελλάδα ως την πιο χρεοκοπημένη χώρα στον κόσμο, ενώ είπε ακόμη πως οι Ευρωπαίοι ηγέτες γνώριζαν καλά από την αρχή πως η Αθήνα δεν θα μπορούσε ποτέ να αποπληρώσει τα δάνειά της.