Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Μία ανάσα από τον πλανήτη Δία: Εντυπωσιακό βίντεο animation από τη NASA με εικόνες του Juno - Εικόνες που ξεπερνούν τη φαντασία(Βίντεο)

Καταιγίδες με βάθος 300 χιλιομέτρων και μεγαλύτερες σε έκταση από τη Γη - Μία φαντασμαγορική παράσταση χρωμάτων και φυσικών δυνάμεων - Η μεγαλοπρέπεια του σύμπαντος, στη φυσική ασπίδα του πλανήτη μας
Είναι ο μεγαλύτερος πλανήτης στο ηλιακό μας σύστημα. Ένας γίγαντας, που λειτουργεί ως ασπίδα για τη Γη. Για το λόγο αυτό, φέρει το όνομα του θεού των θεών της Αρχαίας Ελλάδας. Ο Δίας είναι ένας αέριος γίγαντας, ο οποίος έχει πολλά να διδάξει στην ανθρωπότητα για το σύμπαν και όπως αποδεικνύεται, κρύβει χιλιάδες μυστικά.

Το συγκλονιστικό γράμμα 8χρονου στον Αϊ-Βασίλη: Φέρε μου φαγητό να μην κλαίει η μαμά μου - ΚΑΙ ΕΝΑ ΔΩΡΟ ΣΤΟΝ ΑΡΡΩΣΤΟ ΑΔΕΛΦΟ ΜΟΥ

Μια ακόμη συγκλονιστική ιστορία φέρνει στο φώς ο Σύλλογος Φωτεινό Αστέρι.
Δημοσίευσαν το γράμμα ενός 8χρονου μαθητή ο οποίος ζητά από τον Αγιο Βασίλη φαγητό.

«Ημουν καλό παιδί. Θέλω να μου φέρεις για φέτος πολύ φαγητό για να μην κλαίει η μαμά μου, δεν έχει δουλειά. Και αν θέλεις να μου φέρεις ένα δώρο για τον άρρωστο αδερφό μου» γράφει ο Αλέξης, μαθητής της Δ’ δημοτικού.

Τέλος οι δωρεάν πλαστικές σακούλες στα καταστήματα από την 1η Ιανουαρίου - ΣΤΟΧΟΣ Ο ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ

Από την αρχή της νέας χρονιάς παύει η δωρεάν διάθεση λεπτής πλαστικής σακούλας από τα ταμεία των σούπερ μάρκετ και των εμπορικών καταστημάτων.
Παράλληλα θεσπίζεται ανταποδοτικό περιβαλλοντικό τέλος για κάθε αγορά πλαστικής σακούλας από τους καταναλωτές, όπως άλλωστε γίνεται και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Απεργία: «Παραλύει» ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας την Πέμπτη (12/12) – Ποιοι απεργούν

Εικοσιτετράωρη πανεργατική απεργίας οργανώνουν την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017 η ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, η ΠΝΟ, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ καθώς και υπηρεσίες δημόσιας υγείας (ΠΟΕΔΗΝ, ΟΕΝΓΕ) – Στάσεις εργασίας στα Μέσα Μεταφοράς – Αναλυτικά τι θα ισχύσει
Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης αναμένεται να προκληθούν προβλήματα στη λειτουργία τόσο του δημόσιου όσο και ιδιωτικού τομέα.
«Αυτή η απεργία έχει ήδη αποκτήσει πανυπαλληλικά–πανεργατικά χαρακτηριστικά, με τη συμμετοχή των εργαζομένων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα» επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση η ΑΔΕΔΥ.

Νέα πρόκληση Γιλντιρίμ: Σε «γκρίζο» καθεστώς το Αιγαίο - «Ούτε ένα πετραδάκι δεν αφήσαμε να φύγει από τα νησιά του Αιγαίου»

«Η πρώτη διαμάχη για τα νησιά του Αιγαίου ήταν στην κρίση των Ιμίων και τότε η Τουρκία έδειξε ξεκάθαρα τη θέση της σε αυτό το θέμα» είπε χαρακτηριστικά
Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε, δύο 24ωρα πριν το ταξίδι του στην Ελλάδα, ότι δεν θεωρεί αποδεκτή την κατάσταση που επικρατεί στο Αιγαίο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι αδιανόητο να μην κυκλοφορούν ελεύθερα τα τουρκικά καράβια.