Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού(Βίντεο)


Συνέντευξη του Ν. Λυγερού 
με τη Δ. Οικονόμου στο Logos Radio 101,6. 
Κύπρος, 14/7/2014

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού(Βίντεο)



Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού 
στο ράδιο Πάφος 14/07/2014

Η λίστα των 6.500 υπαλλήλων που απολύονται από το Δημόσιο

Μέσα στους επόμενους μήνες υπάλληλοι από τις συγκοινωνίες, συμβασιούχοι και διαθέσιμοι μπαίνουν στο στόχαστρο.
Επιβεβαιώθηκε, όπως όλα δείχνουν, η λίστα με τους 6.500 υπαλλήλους που θα δουν την έξοδο από το Δημόσιο μέχρι το τέλος του 2014 καθώς το πρόγραμμα που παρουσίασε η ελληνική πλευρά στην Τρόικα έγινε αποδεκτό.

Οι απολύσεις των υπαλλήλων του Δημοσίου και αυτή τη φορά θα προκύψουν μέσω μείωσης των δομών του κράτους, αλλά και μέσω λήξης του οκτάμηνου της διαθεσιμότητας, αλλά και απομακρύνσεις όσων οι συμβάσεις έχουν λήξει και εξακολουθούν να υπηρετούν με αποφάσεις δικαστηρίων.

Τα ισόβια έγιναν 12 χρόνια κάθειρξη για τον Παπαγεωργόπουλο

Κρίθηκε ένοχος για απλή συνέργεια σε υπεξαίρεση - «Είναι λάθος, κύριε πρόεδρε!» αντέδρασε ο πρώην δήμαρχος στην πρόταση του Εισαγγελέα - Στον Λεμούσια επεβλήθη ποινή 13,5 χρόνων για τις δύο κατηγορίες (απλή συνεργεία, πλαστογραφία) - Για τον Σαξώνη η ποινή φτάνει τα 22 χρόνια περίπου για υπεξαίρεση, πλαστογραφία και ξέπλυμα χρήματος.Πίσω στη φυλακή επιστρέφουν έπειτα από την απόφαση του δικαστηρίου ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και ο Μιχάλης Λεμούσιας που μέχρι την τελευταία στιγμή επέμεναν στην αθωότητά τους.

Έκρηξη σε εργοστάσιο Βεγγαλικών στο Ζευγολατιό – Μάχη για τη ζωή τους δίνουν δυο παιδιά


Έκρηξη σε εργοστάσιο Βεγγαλικών στο Ζευγολατιό – Μάχη για τη ζωή τους δίνουν δυο παιδιά
Εξαιρετικά κρίσιμη είναι η κατάσταση των δύο παιδιών που νοσηλεύονται στην ΜΕΘ της Αγίας Σοφίας. Τα αίτια που προκάλεσαν την έκρηξη παραμένουν άγνωστα.
Τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν από την έκρηξη και την φωτιά που προκλήθηκε σε εργοστάσιο κατασκευής βεγγαλικών και παιδικών αθυρμάτων, λίγο μετά το μεσημέρι, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στο Ζευγολατιό Κορινθίας.
Όταν έφθασαν οι πυροσβέστες στο σημείο, είχε σβήσει η φωτιά και είχαν μεταφερθεί οι τραυματίες στο Νοσοκομείο Κορίνθου. Πρόκειται για δύο ενήλικες, ηλικίας 38 και 40 ετών, ιδιοκτήτες του εργοστασίου και δύο παιδιά, ένα αγόρι ηλικίας 13 ετών και ένα κορίτσι ηλικίας 8 ετών που έχουν υποστεί εγκαύματα.

Η μεγαλειώδης συμμετοχή των Ελλήνων Ευζώνων στη στρατιωτική παρέλαση της Γαλλίας για την επέτειο της Βαστίλης

Με μεγαλειώδη παρέλαση εορτάστηκε η Ημέρα της Βαστίλης στο Παρίσι, στην οποία συμμετείχε και αντιπροσωπευτικό τμήμα ευζώνων της ελληνικής προεδρικής φρουράς.
 
Στην παρέλαση που πήραν μέρος στρατιωτικά αγήματα από 80 χώρες, συμμετείχαν και οι Έλληνες εύζωνες, οι οποίοι προσκλήθηκαν στη γαλλική πρωτεύουσα για τη συμπλήρωση 100 ετών από την έναρξη του Α’ Παγκοσμίου πολέμου και παρήλασαν μπροστά από τον πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, κατά τη διάρκεια της επετείου της Γαλλικής Επανάστασης.