Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

Η μάχη στο Χάνι της Γραβιάς και η στρατιωτική ιδιοφυΐα του Οδυσσέα Ανδρούτσου

Η στρατιωτική ιδιοφυΐα του Οδυσσέα Ανδρούτσου – Οι 117 γενναίοι Έλληνες που αντιμετώπισαν 9.000 αντιπάλους-Η τουρκική πανωλεθρία – Οι συνέπειες της ελληνικής νίκης στη Γραβιά.
Μόλις ξέσπασε η Επανάσταση του 1821, ο Χουρσίτ πασάς, που πολιορκούσε τον Αλή πασά στα Γιάννενα, έστειλε στην Ανατολική Στερεά, ισχυρότατες στρατιωτικές δυνάμεις με επικεφαλής τον Τουρκαλβανό Ομέρ Βρυώνη και τον Κιοσέ  Μεχμέτ. Ο Ομέρ Βρυώνης, μόλις είχε διοριστεί από τον σουλτάνο πασάς του Βερατίου, καθώς τον θεωρούσε ένα από τους πλέον ικανούς στρατηγούς του. Έτσι, ήταν σίγουρος ότι θα κατέπνιγε εύκολα την επανάσταση στην Ανατολική Στερεά.

Ο Trump "ξυπνάει" παλιούς φόβους της Γερμανίας

Της Judy Dempsey

Ακόμη και πριν εκλεγεί Αμερικανός πρόεδρος το Νοέμβριο του 2016, ο Donald Trump προσέγγισε τον Nigel Farage, τον πρώην ηγέτη του UKIP ο οποίος τάχθηκε με επιτυχία υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ. Από την νίκη του Trump, έχει συναντήσει τον Farage, έχει ακόμη προτείνει να γίνει ο ίδιος πρεσβευτής της Βρετανίας στην Ουάσιγκτον, και έχει επαινέσει την απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την ΕΕ.
Ο Trump τώρα σχεδιάζει να συναντήσει την Βρετανίδα πρωθυπουργό Theresa May –αν και θα έρθει δεύτερη στη σειρά των συναντήσεων, εάν ο Trump εμμείνει στην πρόθεσή του να συναντηθεί πρώτα με τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin.

Γερμανοί: Ήρθαν οι Έλληνες Γιατροί και Ανέβασαν το Επίπεδο Υγείας μας!


Στα τέλη του 2013 εργάζονταν στην Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία της Γερμανίας 1.125 έλληνες γιατροί. Είναι η…
πολυπληθέστερη ομάδα ξένων γιατρών και «μπορούν να συμβάλουν στην περαιτέρω βελτίωση του γερμανικού συστήματος υγείας».
«Οι καλά εκπαιδευμένοι έλληνες γιατροί φέρνουν τις ειδικές τους γνώσεις και τις δικές τους εμπειρίες στο γερμανικό σύστημα υγείας και μπορούν να συμβάλουν στη περαιτέρω βελτίωση του υψηλού επιπέδου του γερμανικού συστήματος», τόνισε η υπουργός Υγείας του ομοσπόνδου κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, Μπάρμπαρα Στέφενς, μιλώντας, πριν από μερικές ημέρες, σε εκδήλωση υποδοχής ελλήνων γιατρών, στο Ντόρτμουντ.

Το ΙΚ ανατίναξε το μεγαλύτερο ξενοδοχείο της Μοσούλης - Για να μην χρησιμοποιηθεί σαν βάση των Ιρακινών

Βαγδάτη: Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους ανατίναξαν με εκρηκτικά το μεγαλύτερο ξενοδοχείο της δυτικής Μοσούλης, σε μια προσπάθεια να το καταστρέψουν ώστε οι ιρακινές δυνάμεις να μην μπορούν να το χρησιμοποιήσουν ως βάση τους, στην επιχείρηση που πραγματοποιούν για την ανακατάληψη της πόλης.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το Mosul Hotel, που θυμίζει βαθμιδωτή πυραμίδα, φαίνεται να έχει γείρει στη μία πλευρά μετά τις εκρήξεις που σημειώθηκαν την Παρασκευή.

Οι μάρτυρες μίλησαν τηλεφωνικά στο πρακτορείο Reuters και ζήτησαν να τηρηθεί η ανωνυμία τους, γιατί οι τζιχαντιστές εκτελούν όσους επικοινωνούν με τον έξω κόσμο.

Ρωσία: «Υποστηρίζουμε την θέση Ελλάδας-Κύπρου για αποχώρηση του κατοχικού στρατού και κατάργηση των εγγυήσεων»

Ο Στανισλάβ Οσάτσι τονίζει ότι πρέπει να ληφθεί πλήρως υπόψη η ελληνοκυπριακή θέση για κατάργηση των εγγυήσεων.
 
Πρέπει να ληφθεί «υπόψη πλήρως η θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για την αναγκαιότητα κατάργησης του θεσμού των εγγυήσεων», δηλώνει ο πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Κύπρο, Στανισλάβ Οσάτσι, ο οποίος τονίζει την ετοιμότητα της Μόσχας να εμπλακεί ενεργά για την επίλυση του Κυπριακού.

Νεοσύλλεκτοι στρατιώτες φωτογραφήθηκαν να σχηματίζουν τον αλβανικό αετό - Το ΓΕΣ ανακοίνωσε ότι διερευνώνται διοικητικές ευθύνες

Άμεσα ήρθε η αντίδραση του Γενικού Επιτελείου Στρατού μετά τη δημοσίευση στα κοινωνικά δίκτυα και σε ιστοσελίδες μιας φωτογραφίας που δείχνει στρατιώτες να σχηματίζουν με τα χέρια τους το σήμα του αλβανικού αετού.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΣ, οι στρατιώτες εντοπίστηκαν. Πρόκειται για νεοσύλλεκτους που παρουσιάσθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στο κέντρο εκπαιδεύσεως  2/39 Σύνταγμα Ευζώνων.

Νταβός - Παγκόσμια Ομοσπονδία Συνδικάτων: Καταστρέψατε την Ελλάδα!

ΛΑΒΡΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ ΣΤΗ ΛΑΓΚΑΡΝΤ - «ΠΑΓΩΣΑΝ» ΣΤΟ ΝΤΑΒΟΣ

«Σεισμός» από τις δηλώσεις του γενικού γραμματέα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Συνδικάτων Φίλιπ Τζένινγκς - Σε συνέντευξή του στο δημόσιο ελβετικό πρακτορείο ειδήσεων Schweizerische Depeschenagentur (sda), την οποία αναδημοσιεύει η -επίσης- ελβετική εφημερίδα "Blick" επιτέθηκε ευθέως κατά της Κριστίν Λαγκάρντ και των δανειστών για την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική που κατέστρεψε την Ελλάδα.